Καταλληλότητα ΕΠΟΠ Στρατολογίας (2009)
-
- Λοχαγός
- Posts in topic: 195
Ενημερώθηκα από στελέχη που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και είναι εις θέσιν να γνωρίζουν τα της διαδικασίας, πως η ορκομωσία θα είναι με το πέρας της 6ης εβδομάδος, ήτοι 28/05 και πως εν συνεχεία (καλώς ή κακώς) θα ακολουθήσει σχολείο μαχητή 8 εβδομάδων. Αυτό αρχικά είχε προγραμματιστεί να μη γίνει, αλλά για λόγους "στρατιωτικοποίησης", το αρχηγείο το ενέταξε στο πρόγραμμα. Συνεπώς συνολική εκπαίδευση --->14 εβδομάδες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος insomniacgr την Τρί Απρ 13, 2010 8:21 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Καλησπερα Σε ολοθς κ ολεσ.Γνωριζει καποιος Επισξμα ποσο τα Μεινουμε Μ για Εκπαιδευση οχι αερολογιεσ. Γιατι εγω ροτισα Οταν πηρα Το χαρτι κ Μου Ειπαν Δεν Ξερουμε Οτι εχει βγει στο προγραμμα.
Επισης ποια Χαρτια Πρεπι να Εχουμε Μαζι μας Που αναφερονται στιν Προκυριξη Παραγραφος 3, παρατημα Β
Αν καξερει καποιο ας με Βοητισει.
Επισης ποια Χαρτια Πρεπι να Εχουμε Μαζι μας Που αναφερονται στιν Προκυριξη Παραγραφος 3, παρατημα Β
Αν καξερει καποιο ας με Βοητισει.
-
- Λοχαγός
Αυτές είναι οι πλέον έγκυρες πληροφορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Οσον αφορά την έξοδο, το τυπικό είναι μετά την ορκομωσία, δηλαδή αφού περάσουν οι 6 εβδομάδες.
Ξερει κανεις Τι Χαρτια Πρεπι να Εχουμε Μαζι μας Αναλυτικα
Εγω πηγα να παρω σημερα το χαρτι της καταταξης και ο διευθυντης της στρατολογιας μου ειπε οτι η εκπαιδευση δεν θα κρατησει πανω απο 1,5 μηνα. Δηλαδη στις 6 εβδομαδες. Μακαρι να ισχυει!
Η συνολικη εκπαιδευση εννοεις; Μακαρι. πηρα και εγω το χαρτι σημερα, και ρωτησα μηπως ηξερε ποσο θα ειναι και μου ειπε δεν ξερει κατι. Ομως 10/5 ειναι να μπει νεα σειρα φανταρων και δεν ξερει λεει κατα ποσο θα βολυει να μας εχουν και εμας εκει... Χωρις να ειναι κατι σιγουρο ή να ξερει κατι παραπανω.
ειναι κανεις για τις 15 θεσεις παιδια; Μου ειπε καποιος οτι η 15 πραογρ/αναλυτ θα ειναι Αθηνα και πουθενα αλλου και δεν ξερω αν ισχυει κατι τετοιο, που ελπιζω οχι. Αν ηταν ετσι δεν θα το ελεγε στην προκηρυξη;
ειναι κανεις για τις 15 θεσεις παιδια; Μου ειπε καποιος οτι η 15 πραογρ/αναλυτ θα ειναι Αθηνα και πουθενα αλλου και δεν ξερω αν ισχυει κατι τετοιο, που ελπιζω οχι. Αν ηταν ετσι δεν θα το ελεγε στην προκηρυξη;
-
- Λοχαγός
mary έγραψε:Αν ηταν ετσι δεν θα το ελεγε στην προκηρυξη;
Οχι απαραίτητα. Κάθε ειδικότητα έχει τις ιδιαιτερότητες της όσον αφορά τόπους μεταθέσεως, κλπ. Από που είσαι;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος insomniacgr την Τρί Απρ 13, 2010 9:31 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Λοχαγός
lizet έγραψε:Εγω πηγα να παρω σημερα το χαρτι της καταταξης και ο διευθυντης της στρατολογιας μου ειπε οτι η εκπαιδευση δεν θα κρατησει πανω απο 1,5 μηνα. Δηλαδη στις 6 εβδομαδες. Μακαρι να ισχυει!
Η βασική εκπαίδευση ναι. Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση - και για λόγους που μόνο το ΓΕΕΘΑ γνωρίζει, φαίνεται πως θα μας υποβάλλουν και στο σχολείο μαχητή - εκπαίδευση όμως που δεν είναι απαραίτητη για τους ΕΠΟΠ Στρατολογικού.
Μακάρι να το αλλάξουν, αλλά αυτος που μου έδωσε την πληροφορία είναι πολύ αξιόπιστη πηγή. Οποιος θέλει να με ρωτήσει περισσότερα ας μου στείλει προσωπικό μήνυμα για να του πω λεπτομέρειες.
Ναι, για τη συνολικη μιλουσε. Ηταν και μια κοπελα εποπ,1η σειρα, και μου ειπε πως τοσο ειχε κανει και εκεινη το 2003. Βεβαια εχει περασει αρκετος καιρος, αλλα ελπιζω να μην μπει σχολειο μαχητη οπως διαβασα παραπανω...
insomniacgr σου εστειλα πμ, ειμαι πλεον η mary1
Κατα δεύτερον κυριως για τις κοπελες το λεω. Εκεί που τελειωνει η λογική, ξεκινάει ο στρατός (αυτο ειναι 100% σωστο και φανταζομαι εξακριβομένο από ολους οσους εκπληρωσαν τη θητεια τους). Αυτο πρεπει να το εχετε παντα στο μυαλο σας.Και κάποια δικά μου παραπονα (για του λογου το αληθες) :
α. Πως ειναι δυνατον να μου ζητανε να παρακολουθησω βασική εκπαίδευση όταν ειμαι εφεδρος Ανθλγος Πεζικού με ειδικοτητα πολυβολιτη και για 17 μηνες τα καθηκοντα μου ηταν: Αξκος Οπλισμου (ειχα χρεωμενη την αποθηκη οπλισμου του λοχου), διμοιρητης (ειχα χρεωμενες 30 ψυχες), Αξκος Ωνιων (ημουν υπευθυνος για το σισιτιο της λεσχης αξκων), εκπαιδευτης σε πολλα σχολεία, Αξκος Βολης (αναλαμβανα το στησιμο του πεδιου βολης και τα παραγκελματα βολης οπως και την ασφαλεια της βολης), έχω εκτελεσει χρεη λοχαγου στον Εβρο τουλαχιστον για 2 μήνες, έχω κανει τουλαχιστον 10 βολες μεταξυ των οποίων με:G3A3 (μέρα και νυχτα),G3A4,HK11,MG3 (πολυβόλο),GMG (πολυβομβιδοβολο),ZU-23 (αντιαεροπορικό πυροβολο),50αρη, Κ. Α. Ήμουν αρχιφυλακας φυλακιου με 25 ατομα πληρωμα, εχω κανει παρατηρηση σε 5 τουρκικα χωρια απο Παρατηρητηρια του Εβρου, εχω συμμετασχει Τρεις φορες σε 12ημερα (σκοινάκια) ! Κτλ κτλ κτλ κτλ. Θα μου πειτε "ποτε προλαβες σε 17 μηνες... " και γω θα σας πω πως Οσοι ηταν δοκιμοι Με καταλαβαινουν απολυτα.
Μετά απο όλα αυτά έχω μεγαλη απορια να δω τι γνωσεις θα αποκομησω απο τη βασικη εκπαιδευση.
β. Πως ειναι δυνατον η ενημερωση μας να γινεται εδω και τοσους μηνες Με το σταγονομετρο. Ουτε καν το χρονο της βασικης εκπαιδευσης δεν αποκαλυπτουν... Ημαρτον! Μια ζωη ζωα θα ειμαστε για το στρατο... Τωρα θα πειτε αμα δε σ'αρεσει μη μπαινεις... Ας οψεται η ανεργια...
γ. Πως ειναι δυνατον να περασουμε σχολειο μαχητη για να γινουμε στρατολογοι! Τελικα μηπως πεφτει το μαρουλι αδρα σε μερικες τσεπες με ολο αυτο το μπαχαλο;
Και Τέλος δ. Ειμαι μηχανικος πληροφορικης και τηλεπικοινωνιων και μπαινω με ειδικοτητα τεχνικου δικτυων... Έχω και παλι μεγαλη απορια για το ειδος της εκπαιδευσης σχετικα με τα δικτυα...
Αντε να δουμε τι θα δουμε... Καλό κουραγιο σε ολους ξαναλέω.(ελπιζω να εχουμε και καμια εξοδο και να μην ισχυουν αυτα που διαβαζω εδω... )
Συγγνώμη για την εκταση και για τυχον ορθογραφικα λαθη... Επρεπε να τα πω να ξελαφρώσω... Τάχα.
α. Πως ειναι δυνατον να μου ζητανε να παρακολουθησω βασική εκπαίδευση όταν ειμαι εφεδρος Ανθλγος Πεζικού με ειδικοτητα πολυβολιτη και για 17 μηνες τα καθηκοντα μου ηταν: Αξκος Οπλισμου (ειχα χρεωμενη την αποθηκη οπλισμου του λοχου), διμοιρητης (ειχα χρεωμενες 30 ψυχες), Αξκος Ωνιων (ημουν υπευθυνος για το σισιτιο της λεσχης αξκων), εκπαιδευτης σε πολλα σχολεία, Αξκος Βολης (αναλαμβανα το στησιμο του πεδιου βολης και τα παραγκελματα βολης οπως και την ασφαλεια της βολης), έχω εκτελεσει χρεη λοχαγου στον Εβρο τουλαχιστον για 2 μήνες, έχω κανει τουλαχιστον 10 βολες μεταξυ των οποίων με:G3A3 (μέρα και νυχτα),G3A4,HK11,MG3 (πολυβόλο),GMG (πολυβομβιδοβολο),ZU-23 (αντιαεροπορικό πυροβολο),50αρη, Κ. Α. Ήμουν αρχιφυλακας φυλακιου με 25 ατομα πληρωμα, εχω κανει παρατηρηση σε 5 τουρκικα χωρια απο Παρατηρητηρια του Εβρου, εχω συμμετασχει Τρεις φορες σε 12ημερα (σκοινάκια) ! Κτλ κτλ κτλ κτλ. Θα μου πειτε "ποτε προλαβες σε 17 μηνες... " και γω θα σας πω πως Οσοι ηταν δοκιμοι Με καταλαβαινουν απολυτα.
Μετά απο όλα αυτά έχω μεγαλη απορια να δω τι γνωσεις θα αποκομησω απο τη βασικη εκπαιδευση.
β. Πως ειναι δυνατον η ενημερωση μας να γινεται εδω και τοσους μηνες Με το σταγονομετρο. Ουτε καν το χρονο της βασικης εκπαιδευσης δεν αποκαλυπτουν... Ημαρτον! Μια ζωη ζωα θα ειμαστε για το στρατο... Τωρα θα πειτε αμα δε σ'αρεσει μη μπαινεις... Ας οψεται η ανεργια...
γ. Πως ειναι δυνατον να περασουμε σχολειο μαχητη για να γινουμε στρατολογοι! Τελικα μηπως πεφτει το μαρουλι αδρα σε μερικες τσεπες με ολο αυτο το μπαχαλο;
Και Τέλος δ. Ειμαι μηχανικος πληροφορικης και τηλεπικοινωνιων και μπαινω με ειδικοτητα τεχνικου δικτυων... Έχω και παλι μεγαλη απορια για το ειδος της εκπαιδευσης σχετικα με τα δικτυα...
Αντε να δουμε τι θα δουμε... Καλό κουραγιο σε ολους ξαναλέω.(ελπιζω να εχουμε και καμια εξοδο και να μην ισχυουν αυτα που διαβαζω εδω... )
Συγγνώμη για την εκταση και για τυχον ορθογραφικα λαθη... Επρεπε να τα πω να ξελαφρώσω... Τάχα.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yandr την Τετ Απρ 14, 2010 4:33 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες