ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Σχέδον έφτασε η ωρα... :D Ηθελα να ρωτήσω επίσης άν γίνεται να παω εφεδρος Αξιωματικός στους ΑΜΦΙΒΙΟΥΣ ενώ μου εχει ερθει χαρτί για ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΥΕΑ.
-
- Λοχίας
- Posts in topic: 11
Yandr οι ΔΕΑ ειδικων δυναμεων ποτε φευγουν απο το πευκο για τη ΣΕΑΠ; Συγνωμη που στελνω εδω για ειδικες δυναμεις αλλα στο αλλο θεμα δεν απανταει κανεις!

Περίπου ένα μήνα από την στιγμή που παρουσιάζεστε φεύγετε για ΣΕΑΠ. Και λίγο πριν ή μετά την ορκομωσία μαθαίνετε ποιοί έχετε επιλεγεί.
-
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 1
Ρώτα στη στρατολογία αν μπορείς να το αλλάξεις.αγήνωρ έγραψε: Σχέδον έφτασε η ωρα... :d ηθελα να ρωτήσω επίσης άν γίνεται να παω εφεδρος αξιωματικός στους Αμφιβιους ενώ μου εχει ερθει χαρτί για πεζοναυτες ΥΕΑ.
-
- Λοχίας
Υπαρχει περιπτωση να μην εχεις επιλεγει ή να μην γινεις ΔΕΑ ειδικων δυναμεων; Και αν ναι ποσο στα 100% περιπου μπορει να γινει ααυτο;
Κ γω μεγαλο πευκο 10/11 με ενδειξη ΥΕΑ. ξερει κανεις πως γινεται να μην πας για δοκιμος; Γιατι εχω ακουσει κατι κουφα πως κ καλα σε πιεζουν να πας αν υπαρχει ελλειψη κλπ κλπ
Καλησπερα.
Πως γινεται να παει καποιος δεα. Το δηλωνεις; Οπως για παραδειγμα δηλωνεις υεα;
Ευχαριστω.
Πως γινεται να παει καποιος δεα. Το δηλωνεις; Οπως για παραδειγμα δηλωνεις υεα;
Ευχαριστω.
Καλημερα σας κυριοι, χρονια πολλα καλες γιορτες. Μου ηρθε χαρτι περσι για νεα περαμο κεεδ με ενδειξη υεα... Πηρα αναβολη λογω σπουδων... Θελω πολυ να παω και ειδικες δυναμεις και υεα, πως θα το καταφερω αυτο; Μου ειπαν οτι ειναι δυσκολο. Τι γινετε αν κοπω απο ειδικες δυναμεις; Παραμενω υεα; εχω διπλωμα ναυαγοσωστη/πρωτων βοηθειων,2 αστερια καταδυσης (open water diver,advanced open water diver), διπλωμα σκαφους, διπλωμα σκιπερ και εχω πτυχιο μηχανικου αυτοκινητων απο τεε και μηχανικου σκαφων απο ιεκ, μετρανε αυτα τα χαρτια στο στρατο; Ευχαριστω προκαταβολικα Ιωαννης Βουτσινος
Ρίξε μια ματιά στη σχετική συζήτηση για ΥΕΑ στις ειδικές δυνάμεις .
Σε γενικές γραμμές φυσικά και μπορείς, αλλά οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες.
Σε παρακαλώ συνέχισε τις απορίες σου εκεί...
Σε γενικές γραμμές φυσικά και μπορείς, αλλά οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες.
Σε παρακαλώ συνέχισε τις απορίες σου εκεί...
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Χρονια πολλα και καλη χρονια. Ειμαι καινουριος στο forum, παρ ολα αυτα το παρακολουθω εδω και καιρω. Επειδη εχω μπερδευτει απο την ολη πορεια της συζητησης, εχει καποιος την καλοσυνη, να αναφερει (για ακομη μια φορα) την διαδρομη που ακολουθει ενας ΔΕΑ ειδ. Δυν. απο τη στιγμη που το γραφει στο χαρτι του, ή το δηλωνει ο ιδιος, μεχρι να απωληθει; Περισσοτερο απο θεμα εκπαιδευσης, (ΚΕΑΠ, ΣΕΑΠ, κτλ). Τελος θα ηθελα να Θεσω ακομη μια ερωτηση. Αν καποιος καταφερει και γινει ΥΕΑ ειδ. Δυν. αφου τελειωσει την εκπαιδευση μετατηθεται σε μοναδα ειδ. Δυν. ή πεζικου, σωστα; Φανταζομαι αν μετεπειτα ειναι παλι στις ειδ. Δυν. συνεχιζει να φοραει τον πρασινο μπερε, στην περιπτωση ομως που παει σε απλο πεζικο συμβαινει το ιδιο; Ευχαριστω προκαταβολικα και ευχομαι καλες γιορτες σε ολους.
-
- Δεκανέας - ΟΒΑ
- Posts in topic: 6
Ναι, έχεις πολλές πιθανότητες να σε πάρουν ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων. Αφού παρουσιαστείς στο Πεύκο και λίγες μέρες μετά την ορκομωσία, έρχονται τα μαντάτα αν επελέγης να γίνεις ΔΕΑ. Εννοείται πως πριν έχεις περάσει τα ψυχομετρικά και τα σωματικά ΄τεστ και έχεις περάσει κι απ την περίφημη συνέντευξη με το Διοικητή. Αφού επιλεγείς φεύγεις μετά απο δύο μέρες για Κρήτη, και συγκεκριμένα για το Ηράκλειο και δη για τη ΣΕΑΠ,(Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού). Εκεί κάθεσαι 4 μηνάκια και αν έχεις ειδικότητα Βαρέων Όπλων Πεζικού (ΒΟΠ) κάθεσαι ένα μηνάκι και κεί. Τελειώνεις απο κεί και πας στην Ορεινή Μοίρα που έχεις τοποθετηθεί. Στη Μοίρα κάθεσαι για 1- 3 μήνες το πολύ (τόσο εκανα γώ) και φεύγεις κατευθείαν για Ρεντίνα, να περάσεις το Σχολείο που διαρκεί 1 μήνα περίπου. Απο κεί, φουσκωμένος απ τη γυμναστική και απ τα νόμιμα καψώνια επιστρέφεις στη μονάδα σου και υπηρετείς ως το τέλος. Σχετικά με τα ωράρια, μείς στην ΙΜΑΚ δεν είχαμε τότε. Κανονικά έπρεπε να φεύγουμε στις 230 το μεσημέρι αλλά πάντα φεύγαμε μετά τις 4 (είχαμε φύγει και 6) Τότε όμως ήταν άλλα χρόνια (1998-2000), "ωραία" χρόνια... Κάνεις 2-3 υπηρεσίες το μήνα ως Βοηθός Αξιωματικού Υπηρεσίας (εμείς κάναμε και ως Αξιωματικοί Υπηρεσίας, τώρα δε ξέρω) Ή Πύλη, συμμετέχεις σε ασκήσεις και στην οργάνωσή τους, σε πεδία βολών και οργάνωσή τους και γενικά εκτελείς τα καθήκοντα που σου ανατίθενται. Αν έχει αλλάξει κάτι απ αυτά ας γράψει κάποιος νεώτερος...
Κοίτα, η ένδειξη ΥΕΑ αναγράφεται σε πολλούς πάνω στο χαρτί. Είσαι απο τους τυχερούς θα λέγαμε. Το ζήτημα όμως είναι πως δεν τους παίρνει όλους. Αν είσαι πτυχιούχος κάποιου Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ έχεις καλές ελπίδες. Όταν παρουσιαστείς στο Πεύκο θα σας καλέσουν κάποια στιγμή, όσοους έχουν την ένδειξη ΥΕΑ, να περάσετε κάποια εμπόδια στο στίβο μάχης και ενδέχεται να σας χρονομετρήσουν. Σίγουρα είναι άλμα εις μήκος, τρέξιμο 1 μίλι κ. Α. Αφού τα περάσεις κι αυτά και είσαι και καλός στις επιδόσεις σου αυξάνεις τις πιθανότητές σου έναντι των άλλων. Μετά απο κάποιες μέρες, ένα μεσημεράκι ή απόγευμα σας πάνε στα μαγειρεία ή κάπου έκεί και εξετάζεστε γραπτά σε ψυχομετρικά τέστ, για να διαπιστώσουν αν έχετε "σώας τα φρένας". Τέλος, κάποια στιγμή σας καλεί ο Διοικητής του Πεύκου και σας παίρνει συνέντευξη. Εκεί πρέπει να σαι " κεραυνός" που λέμε, να αποδείξεις απο το όλο παρουσιαστικό και την αποφασιστικότητα του λόγου και των απαντήσεών σου οτι αξίζεις... Για τα αλεξίπτωτα τώρα πρέπει να το χεις δηλώσει στο στρατολογικό σου γραφείο οτι θέλεις να πάς εκεί και αν το χεις κάνει το ξαναδηλώνεις την ίδια μέρα που κατατάσσεσαι στο κέντρο. Σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις και ως δόκιμος αποκομίζεις τεράστια εφόδια για τη ζωή σου αλλά και πολύτιμες εμπειρίες. Δ θα μετανιώσεις ποτέ, ακόμα κι αν δε πας δόκιμος στα αλεξίπτωτα (και σε ορεινή ή αμφίβια Μοίρα θα πέρναγες "καλά")
Αυτά απο προηγούμενες απαντήσεις μου επιτου θέματος. Κάντε πάντως το κόπο να διαβάζετε όλο το θέμα - 6 σελίδες είναι μόνο... Όταν τελειώσεις την εκπαίδευση σε ΣΕΑΠ, Ρεντίνα κτλ μετατίθεσαι πάντα σε μονάδα των ειδικών δυνάμεων. Αν ωστόσο, οι επιδόσεις σου σε Ρεντίνα και ΣΕΑΠ, δεν βλέπονται... Τότε με ειδική απόφαση πας ως δόκιμος σε μονάδα του πεζικού...
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
ς ευχαριστω που με κατατοπησες
-
- Ταγματάρχης
Παιδια υπαρχει περιπτωση να πας δεα Απο το πευκο και να σε στειλουν στο πεζικο; Στο σχολειο για τους εφεδρους εισαι μαζι με τους πεζικαριους Ή οχι;
Ευχαριστώ Οyk για τις πληροφορίες... Είχα δηλώσει για ειδικές δυνάμεις πριν την αναβολή και ήρθε χαρτί για ΚΕΕΔ. Η αναβολή έληξε 31 Δεκέμβρη 2008 και το πιστοποιητικό τύπου Α λέει απλά και μόνο στρατό ξηράς... Όταν ξαναπάω στο Ρουφ θα δηλώσω για ΥΕΑ Πεζοναυτών... Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πώς γίνεται η επιλογή στη ΣΕΑΠ για κατανομή σε καταδρομείς-πεζοναύτες και απλό πεζικό... Επίσης οι δόκιμοι πεζοναυτών αφού θεωρούνται στελέχη μπορούν να περάσουν απο αλεξίπτωτα και τί πρέπει να κάνουν ;
Ευχαριστώ Πολύ!
Ευχαριστώ Πολύ!
Θεωρητικα σολες τις σχολες ΣΕΑΠ, ΣΣΟΕΚ Ανθλγων κτλ οι πρωτιες μπενουν καταδρομες, μετα πεζοναυτες Και οι υπολοιποι πεζικο... Αλεξιπτωτα δν πανε ουτε οι ΔΕΑ ουτε οι οπλιτες Καταδρομεις (αμφιβιοι-ορεινοι) και Πεζοναυτες... Οι μονοι που πανε ΣΒΕΑ ειναι οσοι ανηκουν στο δυναμικο των ΜΑΛ (1η - 2η - Κρητη - Ασπροπυργο αντιστοιχα) καυτο στο λεω εκπειρας... γιατι ειχα βαλει βυσμα για ΣΒΕΑ κ πηρα τα... μου.
Οσον αφορα τη μυωπια... Μεχρι ενα βαθμο ειναι οκ αλλα δε ξερω ποσο...
Για ΥΕΑ στις Ειδικες Δυναμεις σε κοβουνε σιγουρα με τοση μυωπια...
Οσον αφορα τη μυωπια... Μεχρι ενα βαθμο ειναι οκ αλλα δε ξερω ποσο...
Για ΥΕΑ στις Ειδικες Δυναμεις σε κοβουνε σιγουρα με τοση μυωπια...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες