Παραστρατιωτικές ομάδες.

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 17

Παραστρατιωτικές ομάδες.

Δημοσίευση από GenerX »

Βασικά δέχομαι τον όρο παρακρατικός για τις ομάδες που έχουν ολοφάνερες διασυνδέσεις με το κράτος.

Επίσης, κρίμα που δεν "καθαρίζουν" τους σάπιους που εκμεταλλεύονται ολόκληρο κράτος και εκατομμύρια πολίτες.

Αυτό ήταν ένα τεράστιο μείον -προσωπική άποψη- για τις ένοπλες ομάδες στον ελληνικό χώρο.

Από την άλλη, ευτυχώς που καμιά ομάδα ΔΕΝ θέλει να σκοτώσει γενικά και αόριστα, "ανοιχτά" τουλάχιστον όπως σε άλλες χώρες (βλέπε ΕΤΑ), γιατί αν το αποφάσιζαν, μιας και είμαστε για τα πανηγύρια, στόχοι όπως μετρό, ηλεκτρικός, λεωφορεία, γήπεδα κλπ, είναι πραγματικά ευάλωτοι.

Ξαναλέω πως δεν θα είχα ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα να ξεβρωμίσουν τον τόπο από απόβλητα όπως Βαρδινογιάννηδες, Κόκκαλης και σία.

Όχι ότι η χώρα θα γινόταν ξαφνικά παράδεισος. Απλά κάποιες φορές, κάποιοι προκαλούν τόσο, μα τόσο πολύ...

Σημασία έχει το εξής πάντως.

Για οποιαδήποτε ένοπλη οργάνωση, ο στόχος να αλλάξει κάτι με βομβιστικές ενέργειες είναι δύσκολος, καθώς χρειάζονται την υποστήριξη της κοινωνίας.

Κάτι που εδώ και γενικά παγκοσμίως δεν γίνεται για πάρα πολλούς και διάφορους λόγους.

Σε κάθε περίπτωση, είμαι υπερ της βίας όταν στόχοι είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται τον απλό καθημερινό άνθρωπο. Ακόμα και τον χειρότερο φασίστα-ναζί, δεν δέχομαι να τον εκμεταλλεύεται ο κάθε γραβατωμένος.

Όσοι βέβαια εξυπηρετούν τα συμφέροντα των αφεντικών τους, είτε αυτοί είναι αριστεροί, είτε "ακροαριστεροί" μέχρι ακροδεξιούς και "ακροδεξιούς", καλά να πάθουν και τους εύχομαι και τα χειρότερα.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 5

Παραστρατιωτικές ομάδες.

Δημοσίευση από yandr »

GenerX έγραψε:
Ξαναλέω πως δεν θα είχα ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα να ξεβρωμίσουν τον τόπο από απόβλητα όπως Βαρδινογιάννηδες, Κόκκαλης και σία.

...

Σε κάθε περίπτωση, είμαι υπερ της βίας όταν στόχοι είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται τον απλό καθημερινό άνθρωπο. Ακόμα και τον χειρότερο φασίστα-ναζί, δεν δέχομαι να τον εκμεταλλεύεται ο κάθε γραβατωμένος.

Αν σκοτώνανε και το παιδί σου στην προσπάθεια δεν θα είχες ελπίζω κανένα πρόβλημα έτσι;

Παράπλευρες απώλειες να το πούμε για να γίνει πιο εύπεπτο.

Όσο για τους Βαρδινογιάννηδες και Κόκκαλη κλπ, νομίζω είναι αποτελεσματικότερο και ευκολότερο να φας τους εντολοδόχους τους πολιτικούς.

Οι επιχειρηματίες τη δουλειά τους κάνουν και σε μία χώρα που δεν λειτουργεί είναι λογικό να προσεταιρίζονται πολιτικούς για να τους (εξ) υπηρετούν.

Από εκεί και πέρα, όποιο είναι υπέρ της βίας είναι άξιος της μοίρας του. Αν ζούσαμε σε χούντα το καταλαβαίνω και το επικροτώ. Εφόσον μπορείς να ψηφίσεις όμως, καν' το και άσε τους 'ηρωισμούς'.

Άβαταρ μέλους
kampf
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 6

Παραστρατιωτικές ομάδες.

Δημοσίευση από kampf »

Μα το να βαλεις μια βομβα στο μετρο ειναι απεχθες. Το να θες να καθαρισεις ομως οποιονδηποτε γλοιωδη πολιτικο που μπηκε ξυπολητος και βγηκε με κοτερο και βιλες το θεωρω απολυτος φυσιολογικο. Η βια κατα της εξουσιας που απομυζει τον τοπο και το λαο ειναι απλα φυσικο επακολουθο των συνεπειων αυτης της σαπιλας. Το ψαρι απτο κεφαλι βρωμαει... Ειδα χτες κιτρινο τυπο και τη συνεντευξη του Ξηρου. Συμφωνησα σε αρκετα θεματα μπορω να πω αλλα ο Ξηρος εκανε ενα λαθος. Ο Καναρης και οι λοιποι δεν ηταν επαναστατες κοινωνικου "επιπεδου" αλλα Εθνικου. Δεν ειχαν πανω απτο κεφαλι τους ομοφυλο αλλα Αλλοφυλο και αλλοθρησκο που επι 400 χρονια ολοι ξερουμε τι εκανε.

Παντως πιστευω πως εαν μια τετοια οργανωση καποτε χτυπαγε πολιτικους, γιατρους, δικαστικους, δικηγορους, τραπεζιτες που ειναι βουτηγμενοι στη διαφθορα, η κοινωνια θα επικροτουσε εστω και σιωπηλα αυτες τις ενεργειες.

ΥΓ:yandr τι να ψηφισεις ομως ειναι το θεμα... ΝΔ ΠΑΣΟΚ μπρος γκρεμος κ πισω ρεμα, ΚΚΕ κριτικη και αντιδραση σε οτιδηποτε πει ο αντιπαλος ιδεολογικα, Συριζα αστο καλυτερα, ΛΑΟΣ κωλοτουμπες. Οπως βλεπεις δεν υπαρχει μια παραταξη υγιης ιδεολογικα, με ατομα τιμια ειλικρινη που εχουν πραγματικο οραμα για το μελλον της χωρας και των πολιτων της.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kampf την Τρί Απρ 20, 2010 3:43 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Αδελφοί, εν τη κρισίμω ταύτη περιστάσει μόνον ένδοξον θάνατον πρέπει να ευχόμεθα" Γ. Ολύμπιος
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Παραστρατιωτικές ομάδες.

Δημοσίευση από GenerX »

yandr με την λογική "αν σκότωναν το παιδί μου", δεν θα ήθελα να σκοτώσουν και το παιδί μου αν ήταν εντολοδόχος και βασανιστής με τις πλάτες της χούντας.

Επίκληση στο συναίσθημα δεν χωράει σε ένοπλες πρακτικές, μόνο ψυχρή λογική.

Όσο για την ψήφο...

Όταν τους ψηφίζεις για να κάνουν αυτό που σου υποσχέθηκαν, αλλά σε ξεβρακώνουν, και εσύ έχεις τη δυνατότητα κάθε 4 χρόνια να ψηφίσεις μια φορά, τότε πρέπει να βρεις άλλη τακτική για να σε νιώσουν.

Η ψήφος είναι κλανιά διαμαρτυρίας.

Όποιος είναι υπερ της βίας, είναι επειδή αυτή υπάρχει και ο καθένας πρέπει να διαλέγει στρατόπεδο.

Από την στιγμή που μου ασκείται βία σε πολλά επίπεδα, είναι ηλίθιο να την απορρίψω, διότι αυτομάτως νομιμοποιώ την βία που δέχομαι και γίνομαι έτσι ένας σύγχρονος δούλος, όχι μόνο στην καθημερινότητα, αλλά και στον εγκέφαλο.

kampf κακά τα ψέματα. Πόσους έχεις ακούσει να λένε "ο λαός πρέπει να πάρει τα όπλα" ;

Ας έρθει και το ΔΝΤ εδώ μια βόλτα και βλέπουμε σε 5 χρόνια πόσοι θα είναι υπερ της βίας και πόσοι κατά.

Πάρτε κι αυτό.

TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 3

Παραστρατιωτικές ομάδες.

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Gener αφού είσαι υπερ της βίας συμφωνώ μαζί σου και έχω να πω τα εξείς: 1) Να αφήσουν οι μπάτσοι τους αγανακτισμένους πολίτες να τσακίσουν στο ξύλο αυτά τα τσογλάνια με τις κουκούλες που καίνε, λεηλετούν και καταστρέφουν περιουσίες.

2) Να σπάσουν στο ξύλο τους παράνομους λαθρομετανάστες που πουλάνε ναρκωτικά φορά παρτίδα και μέρα μεσημέρι στο κέντρο, που κλέβουν και μαχαιρώνουν καταστηματάρχες και περαστικούς, που βιάζουν κοπέλες που πανε στην σχολή ή στην δουλειά τους, που πουλάνε παράνομα την παράνομη πραμάτεια του καταστρέφοντας τις μικρομεσσαίες επιχειρήσεις και τα έσοδα του κράτους.

3) Να σπάσουνε στο ξύλο αυτούς τους ανθέλληνες που κάνουν επεισόδια και προπαγάνδα στις παρελάσεις

4) Να σπάσουνε στο ξύλο αυτούς που καίνε τις Ελληνικές σημαίες στις ψευτοαντιρατσιστικές πορείες

5) Να σπάσουμε στο ξύλο 30-40 ***** που κλείνουν το κέντρο για να κάνουν πορεία και δημιουργούν κυκλοφοριακό κομφούζιο και χάος.

6) Να σπάσουν στο ξύλο τους νταήδες των εξαρχείων που μας ψιρίζουν για πλάκα.

7) Να σπάσουν στο ξύλο τους χρηματοδοτούμενους (από Σόρος, Πολσον) των ΜΚΟ για τα δήθεν άνθρωπινα δικαιώματα των "Τούρκων" της Θράκης και "Μακεδόνων" της Μελίτης!

Η ψήφος είναι κλανιά διαμαρτυρίας.

Όποιος είναι υπερ της βίας, είναι επειδή αυτή υπάρχει και ο καθένας πρέπει να διαλέγει στρατόπεδο.
Από την στιγμή που μου ασκείται βία σε πολλά επίπεδα, είναι ηλίθιο να την απορρίψω, διότι αυτομάτως νομιμοποιώ την βία που δέχομαι και γίνομαι έτσι ένας σύγχρονος δούλος, όχι μόνο στην καθημερινότητα, αλλά και στον εγκέφαλο

Μαζί σου Gener.

GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Παραστρατιωτικές ομάδες.

Δημοσίευση από GenerX »

Σαφώς και μπορείς να το βλέπεις έτσι, ασχέτως αν διαφωνώ εγώ, διότι είσαι αντίθετης ιδεολογικής προσέγγισης.

Διαφωνώ με αυτά που λες, συμφωνώ στο να τα σκέφτεσαι ελεύθερα και να τα υποστηρίζεις όσο ένθερμα εσύ γουστάρεις.
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Παραστρατιωτικές ομάδες.

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Gener πέρα απ την πλάκα ούτε ο ενας τρόπος ούτε ο άλλος χρειάζονται.

Συμφωνώ μαζί σου ότι δεν αρκεί να περιμένεις 4 χρόνια (αν και πιστεύω θα έχουμε εκλογές σε 1 χρόνο το πολύ) για να τους μαυρίσεις.

Ομως τσαμπουκάδες στο κράτος δεν μπορείς να κάνεις. Υπάρχουν άλλοι τρόποι να κινητοποιηθεί και να "τσούξει" την εκάστοτε κυβέρνηση.

Το να πάρουμε τα όπλα και να κατέβουμε είναι μια εκδοχή που την έχω σκεφτεί μιας και οι απεργίες, πορείες κτλ είναι ξεπερασμένα και δεν αρκούν.

Αν χτυπήσεις το κράτος στα έσοδα (με εμπάργκο σε καύσιμα κτλ) Στην ουσία υπογράφουμε την καταδίκη μας.

Η άποψή εδώ και καιρό είναι ξεκάθαρη.

Η Ελλάδα Μπορεί να απαλλαγεί από αυτό το σαθρό πολιτικό κατεστημένο μόνο με 2 τρόπους.

Με επανάσταση ή με πραξικόπημα.

Επειδή η γενιά του πολυτεχνείου ευθύνεται κυρίως για αυτό το πολιτικό σύστημα και αυτούς που το εκπροσωπούν άρα και για την καταστροφή της Ελλάδας, κλίνω περισσότερο στην δεύτερη εκδοχή αλλά όχι με την μορφή που είδαμε (και με τους πουλημένους που είχαμε) την περίοδο 67-74

GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Παραστρατιωτικές ομάδες.

Δημοσίευση από GenerX »

Προσθέτω έναν τρίτο και ειλικρινά δεν γνωρίζω ποιος είναι ο πιο δύσκολος.

Όλος ο κόσμος έχει μυαλό, πρέπει όμως να αρχίσει να σκέφτεται.

Η γενιά του πολυτεχνείου πάλι... Απορώ και με τον εαυτό μου πως τις δίνουμε αξία ώρες ώρες.

Δεν άφησε απολύτως τίποτα πίσω της εκείνη η εξέγερση. Τίποτα για τις επόμενες γενιές. Ήταν μια εξέγερση που με το που έγινε, "έσβησε" ταυτόχρονα.

Πάντως το σίγουρο είναι -και καρατσεκαρισμένο βεβαίως βεβαίως- πως με τις εκλογές σε αυτή την μορφή, όχι μόνο δεν αλλάζει τίποτα, αλλά χειροτερεύουν πολλά.

Ψήφισαν κάποιοι ΠΑΣΟΚ για το πρόγραμμα που είχε. Με ποιο δικαίωμα το ΠΑΣΟΚ αλλάζει τις προεκλογικές δεσμεύσεις;

Δεσμεύσεις. Καλό ανέκδοτο. Εγώ αν δεσμευτώ πως θα πληρώσω την τράπεζα και δεν την πληρώσω, θα με σκίσει αν περάσει ένα δευτερόλεπτο από την συμφωνία μας.

Εδώ έχουν σαν τιμωρία το "ο κόσμος μας τιμώρησε ήδη, που δεν μας ψήφισε". Τι λε ρε, έτσι είναι οι τιμωρίες; ... Κλπ κλπ
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 5

Παραστρατιωτικές ομάδες.

Δημοσίευση από yandr »

GenereX, είχα την εσφαλμένη εντύπωση ότι είσαι (ακρο) αριστερός, αλλά τελικά ακροδεξιός είσαι και μάλλον δεν το έχεις αντιληφθεί.

Δεν το λέω σαν προσβολή, απλή διαπίστωση κάνω.

GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Παραστρατιωτικές ομάδες.

Δημοσίευση από GenerX »

Δεν βάζω καμία ταμπέλα στον εαυτό μου βασικά. Θα ήθελα να είμαι αναρχικός, αλλά τον συγκεκριμένο τίτλο δεν τον αποδίδω εύκολα σε κάποιον, πόσο μάλλον στον εαυτό μου.

Ωστόσο η συμπάθειά μου στον α/α χώρο -μαζί με την αλληλεγγύη μου- είναι δεδομένη.

Ίσως σε μπερδεύει το γεγονός πως δέχομαι την βία ως δράση, πάντως ακροδεξιός δεν είμαι.
αιας
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 1

Παραστρατιωτικές ομάδες.

Δημοσίευση από αιας »

Η βια δεν ειναι αποδεκτη σαν λυση στην δημοκρατια. Σε καμια μορφη και για κανεναν λογο.

αν βγουν τα τανκς, τοτε να το δουμε.

δεν ειναι δικαιολογια η ποιοτητα της δημοκρατιας μας, εχω/ψηφιζω οτι μου αξιζει.

Άβαταρ μέλους
kampf
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Παραστρατιωτικές ομάδες.

Δημοσίευση από kampf »

Η ακροαριστερα δυστυχως ή ευτυχως στην Ελλαδα εχει ακρως φασιστικο προσανατολισμο

ΥΓ: Και ακολουθει την παγια τακτικη "Οποιος δεν ειναι μαζι μας ειναι εχθρος", ... Τι μου θυμιζει αραγε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kampf την Πέμ Απρ 22, 2010 1:48 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Αδελφοί, εν τη κρισίμω ταύτη περιστάσει μόνον ένδοξον θάνατον πρέπει να ευχόμεθα" Γ. Ολύμπιος
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Παραστρατιωτικές ομάδες.

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Τον w
Άβαταρ μέλους
kampf
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Παραστρατιωτικές ομάδες.

Δημοσίευση από kampf »

Τον wolverin; Εικόνα
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες