ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών

Γενικές πληροφορίες για τα Σώματα Ασφαλείας, Συνοριοφύλακες, Σωφρονιστικούς και την ΕΥΠ
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

JohnKr έγραψε:Ρε παιδιά αυτό ο "Επιτελής Πληροφοριών" που λέει η προκύρηξη τι είναι;
Επιχειρησιακός πράκτορας ή αναλυτής;

Ξεκινα με τo βιβλιο "Άκρως απόρρητο" και τα ξαναλεμε.

To βιβλίο "Άκρως απόρρητο" ρίχνει φως στον άγνωστο κόσμο της κατασκοπείας. Εξετάζει τόσο την τέχνη και την επιστήμη της συλλογής πληροφοριών από κυβερνητικές και στρατιωτικές υπηρεσίες όσο και τα περίπλοκα μέτρα ασφαλείας που χρησιμοποιούνται για την περιφρούρηση των κρατικών απορρήτων.
Αποκαλύπτει την ιστορία της κατασκοπείας, τους διάφορους τομείς της, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της και προβλέπει το μέλλον της. Επίσης, ερευνά την τεχνολογία που υποστηρίζει τη συλλογή πληροφοριών από τους κρυπτογραφικούς κωδικούς έως τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους. Στις μέρες μας τα γεγονότα απέδειξαν ότι, παρά τη φήμη και τη χρησιμότητα των εξελιγμένων συστημάτων επιτήρησης, ο ανθρώπινος παράγοντας, ο κατάσκοπος, συνεχίζει να παίζει θεμελιώδη ρόλο στη συλλογή πληροφοριών. Το "Άκρως απόρρητο" είναι η αληθινή ιστορία των κατασκόπων που δουλεύουν στο παρασκήνιο, στην καρδιά και στο μυαλό του εχθρού.
Το βιβλίο απασχολεί πέρα των μεθόδων της κατασκοπείας, τον ρόλο των διπλών πρακτόρων αλλά και των κατασκοπευτικών δορυφόρων, ένα ακόμα φλέγον θέμα, αυτό της τρομοκρατίας, επίκαιρο όσο ποτέ στις μέρες μας μιας και οι τρομοκρατικές επιθέσεις από μεγάλα κέντρα τρομοκρατίας όπως η Αλ Κάιντα αυξάνουν καθημερινά.
Ολόκληρα κεφάλαια αφιερώνονται στους Δίδυμους Πύργους, στην πτώση του αεροπλάνου στο Λόκερμπι, αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας αλλά και στον πρωτοστάτη της οργάνωσης, Οσάμα Μπιν Λάντεν, όπου σκιαγραφείται το πορτραίτο του και καταγράφονται οι κινήσεις του μέσα στα τελευταία χρόνια.
Πέρα της επικαιρότητας λεπτομερής αναφορές στα σημαντικότερα σκάνδαλα κατασκοπείας εξετάζονται, με πρωτοφανή στοιχεία και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, δίνοντάς μας μια σαφή εικόνα της κατάστασης που επικρατούσε και επικρατεί στον πλανήτη, όσον αφορά τα θέματα κατασκοπείας.

JohnKr
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από JohnKr »

Το διάβασα.
Αλλά ακόμα δεν μου λύθηκε η απορία. Η θέση του επιτελή πληροφοριών είναι παρόμοια με του Operations Officer της CIA ή είναι γενικός όρος για κάθε άτομο που δουλεύει έξω στο πεδίο;
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

JohnKr έγραψε:Το διάβασα.
Αλλά ακόμα δεν μου λύθηκε η απορία. Η θέση του επιτελή πληροφοριών είναι παρόμοια με του Operations Officer της CIA ή είναι γενικός όρος για κάθε άτομο που δουλεύει έξω στο πεδίο;

(Επιτελεις πληροφοριων) Εικόνα συλλεγουν πληροφοριες εθνικου περιεχομενου απο οπουδηποτε χρειαστει Εικόνα
Vaggos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Vaggos »

Πρέπει οπωσδήποτε καποιος να γνωρίζει ξενες γλώσσες για να μπει στην ΕΥΠ; Δλδ δεν είναι δυνατον καποιος να ασχολήται με τα εντός της χώρας χωρις να πηγαίνει εξωτερικό;
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Rafale »

JohnKr έγραψε:Το διάβασα.
Συλλεγουν πληροφοριες με μυστικη δραση η αλλους Τροπους απο κλειστες η ανοικτες πηγες επεξεργαζονται και αναλυουν στοιχεια και δεδομενα προκειμενου να διαβιβαστουν στους αρμοδιους εθνικους φορεις πληροφοριων που αφορουν - προστασια και προωθηση πολιτικων οικονομικων στρατιωτικων εθνικων στρατγικων συμεφεροντων της χωρας. - προληψη και αντιμετωπιση δραστηριοτητων που συνιστουν απειλη κατα του δημοκρατικου πολιτευματος της εθνικης ασφαλειας και του εθνικου πλουτου της χωρας. -προληψη και αντιμετωπιση δραστηριοτητων τρομοκρατικων οργανωσεων καθως και ομαδων οργανωμενου εγκληματος. Διακινηση ανθρωπων ανθρωπινων μελων οπλων ναρκωτικων ραδιοβιολογικα χημικα.
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Rafale »

Vaggos έγραψε:Πρέπει οπωσδήποτε καποιος να γνωρίζει ξενες γλώσσες για να μπει στην ΕΥΠ; Δλδ δεν είναι δυνατον καποιος να ασχολήται με τα εντός της χώρας χωρις να πηγαίνει εξωτερικό;
Αναλογα με τη θεση που επιθυμουν. Πχ ειδικοτητες πε, τε, δε και υε οχι αναλογα με την προκυρηξη που βγαινει και τι ζητα
Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 11
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Su-35 »

Υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη η ΕΥΠ

Κύρωση της Πράξης νομοθετικού περιεχομένου για υπαγωγή της ΕΥΠ στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Ο αρμόδιος υπουργός, Μ. Χρυσοχοϊδης, τόνισε πως με την υπαγωγή αυτή υπηρετείται η ενιαία πολιτική ασφάλειας της χώρας από ένα ενιαίο υπουργείο και χαρακτήρισε κρίσιμο το να συνεργάζονται όλες οι υπηρεσίες μεταξύ τους.Ο εισηγητής της ΝΔ, Γρ. Αποστολάκος, έδωσε μεν θετική ψήφο γιατί με την νομοθετική πράξη καλύπτεται όντως μια ανάγκη, επισήμανε όμως την αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνησης, αφού ως αντιπολίτευση υπεραμύνονταν του ενιαίου υπουργείου Εσωτερικών και δήλωσε την ριζική διαφωνία με την πολιτική της κυβέρνησης. «Τέσσερις μήνες δεν μπορεί να κάνει υπερήφανη την κυβέρνηση ο τρόπος αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος» είπε και ζήτησε ακόμη: «Πάρτε θέση για την αποτρεπτική και κατασταλτική δράση των καμερών». «Το μοντέλο της ενοποίησης έτσι όπως το χειρίστηκε η κυβέρνηση της ΝΔ, το χρεοκόπησε» απάντησε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Δ. Καρύδης.

http://www.kathimerini.gr/

Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 11
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Su-35 »

sotiris
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 6
Επάγγελμα: ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ <ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ>

Δημοσίευση από sotiris »

Μηπως μπωρει καποιος με λιγα λογια να μου πει που δινει τις πληροφοριες της η ευπ και απο που τις παιρνει;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Greek_Army »

Δεν νομίζω να περιμένεις να σου δώσει κάποιος απάντηση.
sotiris
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από sotiris »

Ναι περιμενω γιατι την εχω ακουσει αλλα δεν ξερω απο που παιρνει τις πληροφοριες και που τις δινει κια με ποιον τροπο σε ευχαριστω.
alexissak
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από alexissak »

Μην περιμενεις να σου δωσει κανεις απορριτες πληροφοριες! Αστ/κες πανε στην ευπ μ ο ν ο με βυσμα οπως κ ολοι οι αστυνομικοι στην ευπ, κ παιρνουν Σχετικα ικανοποιητικο επιδομα. Νομιζω 300 ευρω...
sotiris
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από sotiris »

Τι εννοείς, οτί εάν έχεις βύσμα μόνο εσυ΄μπαίνεις στην ΕΥΠ; Αλλά δεν ρώτησα κάτι απόρρητο απλά είπα από πού παίρνει τις πληροφορίες και που τις δίνει.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Greek_Army »

Ρε σωτήρη αυτό ακριβώς που ρωτάς είναι απόρρητο.
sotiris
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από sotiris »

Μα είναι απόρρητο να μας πεί κάποιος τι κάνει η ΕΥΠ;
Το μόνο που ξέρω είναι ότι προσπαθεί να πάρει πληροφορίες από τις πρεσβείες

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση