Συνέντευξη, ψυχoτεχνικά και τεστ προσωπικότητας

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Black_Knight
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 10
Επάγγελμα: Στρατιωτικός

Δημοσίευση από Black_Knight »

Fanis έγραψε:Βρηκα τυχαια αυτο στο ιντερνετ

http://www.frontistirioproto.gr/index.php?view=article&catid=21%3A2009-04-07-19-59-17&id=28%3Atests-a-&format=pdf&option=com_content&Itemid=37&

Τι στον Π****ο απντας στην Γ ομαδα; Θα εχει τετοιες ερωτησεις;

χαχαχα
αυτα μπαινανε παλια...

Προς θεου δεν βαζουν πια τετοια
"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Fanis

Δημοσίευση από Fanis »

Μακαρι να βγεις αληθινος γιατι αυτα δεν ειναι ερωτησεις; Ειναι σαν να σου βαζουν αινιγματα και να παιζουν με τη ζωη σου...
Black_Knight
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Επάγγελμα: Στρατιωτικός

Δημοσίευση από Black_Knight »

Fanis έγραψε:Μακαρι να βγεις αληθινος γιατι αυτα δεν ειναι ερωτησεις; Ειναι σαν να σου βαζουν αινιγματα και να παιζουν με τη ζωη σου...

μην λες καν μακαρι, σου λεω δεν βαζουν τετοια
"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Αριαδνη
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Αριαδνη »

Και τοτε γιατι ειναι γραμμενα στη χρονια του 2010?
anesths92

Δημοσίευση από anesths92 »

Αγγελική έγραψε: Καλησπέρα, παιδιά, τελειώνω ΣΣΑΣ Ψυχολόγων και πέραν του ότι έχω περάσει από τη διαδικασία αυτή την έχω μελετήσει σε κάποια εξάμηνά μου. Τα ψυχομετρικά τεστ έχουν πολλαπλούς ρόλους.

Ας πούμε στη ζωγραφική καθόλου δε μετράει η ικανότητά σου να σκιτσάρεις. Τους ενδιαφέρουν άλλα πράγματα, ας πούμε τι φύλου θα είναι ο άνθρωπος που θα ζωγραφίσεις πρώτα, που δείχνει τις περισσότερες φορές την ταύτισή σου με το αντίστοιχο φύλο και τους ρόλους που αναλαμβάνεις στην καθημερινότητά σου. Και γι αυτό σε ρωτάν και τι επάγγελμα πιστεύεις ότι ασκεί η ζωγραφισμένη φιγούρα, θέλοντας να διαπιστώσουν κυρίως τι ιδιότητες προσδίδεις εσύ ακουσίως στον εαυτό σου.

Σημαντικό είναι να ζωγραφίσεις έναν άνθρωπο αρτιμελή με κανένα χτυπητό λανθασμένο χαρακτηριστικό. Π. Χ. Να έχει 2 μάτια, μύτη, στόμα,2 χέρια και σώμα κατά προτίμηση, αποφύγετε τα σκίτσα με πρόσωπα μόνο. Εννοείται ότι οι κόρες στα μάτια πρέπει να υπάρχουν και τα τοιαύτα. Είναι πολύ απλά τα πράγματα και πολύ δύσκολα διαγνώσκεις διαταραχές σε ένα άτομο με αυτή τη διαδικασία, γι αυτό και υπάρχουν συμπληρωματικά τεστ. Επίσης, οι πολλές λεπτομέρειες δείχνουν ένα σχετικά αυξημένο δείχτη νοημοσύνης ελαφρά. Απλά και κατανοητά πράγματα. Αποφύγετε τις υπερβολές και τα παρακινδυνευμένα τολμήματα.

Συμπληρωματικό είναι και το τεστ προσωπικότητας το οποίο θα κληθείτε να απαντήσετε. Το συγκεκριμένο ηλεκτρονικά μετράει διάφορα χαρακτηριστικά σας παθολογικά και μη. Ας πούμε βλέπει υστερίες, υποχόνδριους τύπους κυρίως, φοβικούς, καταθλιπτικούς, ναρκισσιστές, με διπολική διαταραχή. Επίσης μετράει τα επίπεδα θυληκότητας ή αρρενωπότητας στο κάθε άτομο. Και πο΄λλά άλλα. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι και κριτήριο για να μπει η ταμπέλα σε κάποιον αν είναι ομοφυλόφιλος. Απλά έξετάζουν τρόπους συμπεριφοράς, καταλληλότητα για συμβίωση, για ηγεσία κτλ. Εννοείται ότι ελέγχουν και αν ένα άτομο έχει ομοφυλοφιλικές τάσεις, αλλά οι σχετικές ερωτήσεις είναι πολύ φανερές.

Υπάρχουν ερωτήματα που κρίνουν τις γονεϊκές σχέσεις και εάν υπήρξε κάποιο τραυματικό γεγονός στην οικογένεια.

Προσοχή! Πολλές ερωτήσεις επαναλαμβάνονται είτε επακριβώς είτε παρεμφερώς και υπάρχει κάποιος δείκτης ψέμματος ο οποίος δε γίνεται κατανοητός από τον εξεταζόμενο.

Εάν ο δείκτης αυτός ξεπεράσει το όριο το τεστ κρίνεται άκυρο. Εννοείται ότι σε κάθε γραπτό υπάρχει και κάποιος αυξημένος λίγο ή πολύ δείκτης ψέμματος, μιας και για εξετάσεις πρόκειται όπου το άτομο προσπαθεί να υπερτονίσει κάποιες δυνατότητές του ή να κρύψει τυχόν αδυναμίες του. Είναι αποδεκτός μέχρι ενός σημείου, αλλά εάν ξεπεραστεί το τεστ αυτό ματα ακυρώνεται.

Σε όλ αυτά, επειδή σαφέστατα δεν μπορούν 100% να είναι αξιόπιστα και έγκυρα μιας και είμαστε άνθρωποι και για να εξεταστούμε καλύτερα χρειάζεται περισσότερος χρόνος και ενδιαφέρον, υπάρχει και μια προφορική συνέντευξη εξαιρετικά σύντομη για διαπίστωση από την υγειονομική επιτροπή του στρατου, αποτελούμενη και από ψυχιάτρους αλλά και από ψυχολόγους, Και τυχόν πραγμάτων που τους "ξένισαν" λίγο στα προηγούμενα τεστ συζητιούνται μεταξύ σας.

Το τεστ αυτό, δυστυχώς δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο μιας και αποτελεί ιατρικό εργαλείο και μπορείς μόνο με πτυχίο και άδεια ψυχολόγου να το παραγγείλεις και αυτό αλλά και το πρόγραμμα από το εξωτερικό κατόπιν αδείας. Το έχω αναζητήσει κι εγώ για λόγους επαγγελματικούς, αλλά μέχρι να πάρω τουλάχιστον πτυχίο, δεν πρόκειται να το δω παρά μόνο ως εξεταζόμενη είτε ως φοιτήτρια ένα μικρό κομμάτι του.

Φιλε αν εχεις καταθληψη σε κοβουν;

ΡΩΜΑΝΟΣ
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από ΡΩΜΑΝΟΣ »

anesths92 έγραψε:Φίλη ηθελα να πω σορυ :)

Ναι
anesths92

Δημοσίευση από anesths92 »

Και θα στο βρούν σίγουρα;

Μαρία

Δημοσίευση από Μαρία »

Δινω ψυχομετρικα στη ΣΣΑΣ στις 30 του μηνος. Να παρω βιβλιο ή δεν βαζουν ερωτησεις πια?
παπακι
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από παπακι »

Μην παρεις βιβλιο κατα μεγαλη πιθανοτητα οι ερωτησεις που θα περιεγχει θα ειναι απαρχαιωμενες. Τις εχω κοιταξει και ο ιδιος.
ChrisGreece

Δημοσίευση από ChrisGreece »

Λοιπον εγω εδωσα ψυχομετρικα για Ικαρος Ιπταμενος. Μου εκαναν αρκετες περιεργες ερωτησεις. Εγω εγραψα στην εκθεση μου οτι δεν πιστευω οτι ειμαι ωριμος και τετοια. Και μου λενε αυτοι γιατι δεν πιστευεις οτι εισαι ωριμος. Γιατι τους λεω η ωριμοτητα ειναι κατι υποκειμενικο. Εγω για σας μπορει να θεωρουμαι ανωριμος ενω εσεις για καποιους αλλους, πιο σοφους, μπορειτε να θεωρειστε ανωριμοι. Ε και κατι τετοια. Παντως με περασαν ιπταμενο ενω αρκετους εκοψαν.
Μαρία

Δημοσίευση από Μαρία »

Οκ δεν παιρνω βιβλιο αλλα μπορει καποιος να γραψει ενα υποδειγμα; Π. Χ. Αν γραψω ειμαι... Ειμαι... Εγω... Ή ειναι πολυ εγωιστικο; Αν μπορειτε ζωγραφιστε και ενα ανθρωπακι!:)

και κατι ακομα βρήκα αυτά:

Ο Νίκος ο αδελφός της Μαρίας έχει έναν αδελφό περισσότερο από όσες έχει αδελφές.

Πόσους περισσότερους αδελφούς από αδελφές έχει η Μαρία;

και

Όταν περπατώ, προσέχω πολύ να μην πατώ στις χαραμάδες που κάνουν τα

πλακάκια του πεζοδρομίου.

Οι τόμοι μιας εγκυκλοπαίδειας βρίσκονται σε ένα ράφι, ένας συγκεκριμένος τόμος, είναι εκτός από όποια μεριά και αν τους μετρήσουμε. Πόσους τόμους έχει η εγκυκλοπαίδεια;

τι απαντάμε;

παπακι
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από παπακι »

Αυτα ολα ειναι απαρχαιωμενα. Ειναι απλης λογικης ερωτηματα.
Μαρία

Δημοσίευση από Μαρία »

Οκ απλως απο περιεργεια θελω την απαντηση. Την Ξερεις;

ΡΩΜΑΝΟΣ
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από ΡΩΜΑΝΟΣ »

Μαρία έγραψε:Οκ δεν παιρνω βιβλιο αλλα μπορει καποιος να γραψει ενα υποδειγμα; Π. Χ. Αν γραψω ειμαι... Ειμαι... Εγω... Ή ειναι πολυ εγωιστικο; Αν μπορειτε ζωγραφιστε και ενα ανθρωπακι!:) και κατι ακομα βρήκα αυτά:

Ο Νίκος ο αδελφός της Μαρίας έχει έναν αδελφό περισσότερο από όσες έχει αδελφές.

Πόσους περισσότερους αδελφούς από αδελφές έχει η Μαρία;

και

Όταν περπατώ, προσέχω πολύ να μην πατώ στις χαραμάδες που κάνουν τα

πλακάκια του πεζοδρομίου.

Οι τόμοι μιας εγκυκλοπαίδειας βρίσκονται σε ένα ράφι, ένας συγκεκριμένος τόμος, είναι εκτός από όποια μεριά και αν τους μετρήσουμε. Πόσους τόμους έχει η εγκυκλοπαίδεια;

τι απαντάμε;

Υπαρχει περιπτωση να βαλουν κατι τετοιο;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης