Αθλητικές δοκιμασίες για ΕΠΟΠ (2008)
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 95
Ναι μεγαλη πιθανοτητα τραυματισμου στο σβερκο οπως και να μην επιτυχεις να περασεις τον πηχη... εχεις δικιο!
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 40
- Επάγγελμα: RIGGER - AIR DROPS
- Επικοινωνία:
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω εσάς τις γυναίκες σε ένα πράγμα. Θέλετε μεν ισότητα αλλά θέλετε και διαχωρισμό. Σε μία συζήτηση πρότεινα οι διαγωνισμοί να διαχωρίζουν τα άτομα σε γυναίκες και άνδρες. Δηλαδή αν για παράδειγμα ο στρατός ή η αστυνομία, πυροσβεστική κτλ χρειαζόταν να προσλάβουν ας πούμε 1800 άτομα, να έκαναν το εξής. Θα ζητούσε 1500 άνδρες για επιχειρησιακές και μάχιμες θέσεις (ή και λιγότερα ή περισσότερα, αναλόγως τις ανάγκες τους για αυτές τις θέσεις) και 300 γυναίκες για θέσεις διοικητικής φύσεως (γραφείς, υγειονομικής περίθαλψης και γενικότερα διοικητικής μέριμνας όπως εφοδιαστές, μαγείρους, προσωπικό εργοστασίων βάσεως και αποθηκών βάσεως και διάφορες άλλες τέτοιες θέσεις όπου μπορεί μία γυναίκα να ανταποκριθεί εύκολα χωρείς ιδιαίτερα χαρίσματα). Με αυτό τον τρόπο δεν θα είχε τις ίδιες απαιτήσεις από άνδρες και γυναίκες όπως για παράδειγμα ύψος, δύναμη, αντοχή κτλ μιας και ως γνωστό η γυναίκα είναι από φύσεως πιο κοντή (κατά μέσω όρο), πιο αδύναμη και με λιγότερες αντοχές (ιδιαίτερα τις μέρες της περιόδου της). Μόλις το ανέφερα αυτό Οι γυναίκες εξαγριώθηκαν με την διαφορά αυτή των προσληφθέντων ατόμων αλλά συμφώνησαν όλες στην διάκρισή τους με τους άνδρες όσο αφορά τα όρια και ιδιαίτερα το ύψος
. δηλαδή ήθελαν να προσληφθούν στο στρατό και ας είναι κατώτερες από τους άνδρες
.
Για αποφυγή παρεξηγήσεων θέλω να ξαναπώ ότι θεωρώ σωστό να συναγωνίζονται οι γυναίκες τους άνδρες στα χαρτιά (πτυχία) Έχοντας εύνοια στα σωματικά προσόντα (ύψος - όρια) αλλά Όχι για όλες τις θέσεις αλλά για τις προαναφερθείσες .
Δεν νομίζω να είμαι τόσο παράλογος, ας το σκεφτεί λίγο το πολύ γλυκό, τρυφερό αλλά και αδύναμο φύλλο μας, που παρόλα αυτά έχει αναλάβει μία πολύ δύσκολη και υπεύθυνη αποστολή, Να φέρει στη ζωή ένα ή και περισσότερους ανθρώπους
.
Ευχαριστώ που με ακούσατε και συγνώμη αν σας κούρασα.

Για αποφυγή παρεξηγήσεων θέλω να ξαναπώ ότι θεωρώ σωστό να συναγωνίζονται οι γυναίκες τους άνδρες στα χαρτιά (πτυχία) Έχοντας εύνοια στα σωματικά προσόντα (ύψος - όρια) αλλά Όχι για όλες τις θέσεις αλλά για τις προαναφερθείσες .
Δεν νομίζω να είμαι τόσο παράλογος, ας το σκεφτεί λίγο το πολύ γλυκό, τρυφερό αλλά και αδύναμο φύλλο μας, που παρόλα αυτά έχει αναλάβει μία πολύ δύσκολη και υπεύθυνη αποστολή, Να φέρει στη ζωή ένα ή και περισσότερους ανθρώπους

Ευχαριστώ που με ακούσατε και συγνώμη αν σας κούρασα.

-
- Στρατηγός
Έτσι ακριβώς μας "την ειπε" ενας λοχαγος: "αφου θελατε ισοτητα, παρτε την λοιπον"... Ισοτητα στην διεκδικηση των θεσεων οπως γινεται σε ολο το υπολοιπο δημοσιο τομεα... απο την στιγμη που υπαρχει ιδια ορια για αντρες-γυναικες τοτε μιλαμε για Ανισοτητα ! έπρεπε να ειχαν αλλα ορια στις γυναικες! Δεν ειναι τυχαιο που οι πρωταθλητες εχουν αλλες επιδοσεις οι γυναικες και αλλες οι αντρες! Και να φανταστειτε οτι οι γυναικες πρωταθλητριες στην σφαιρα κανουν με 4κιλη σφαιρα και απο εμας απαιτουν να ριξουμε με 7,25κιλη...
-
- Ανθυπασπιστής
- Επικοινωνία:
illy έγραψε: Έτσι ακριβώς μας "την ειπε" ενας λοχαγος: "αφου θελατε ισοτητα, παρτε την λοιπον"... Ισοτητα στην διεκδικηση των θεσεων οπως γινεται σε ολο το υπολοιπο δημοσιο τομεα... Απο την στιγμη που υπαρχει ιδια ορια για αντρες-γυναικες τοτε μιλαμε για Ανισοτητα ! έπρεπε να ειχαν αλλα ορια στις γυναικες! Δεν ειναι τυχαιο που οι πρωταθλητες εχουν αλλες επιδοσεις οι γυναικες και αλλες οι αντρες! Και να φανταστειτε οτι οι γυναικες πρωταθλητριες στην σφαιρα κανουν με 4κιλη σφαιρα και απο εμας απαιτουν να ριξουμε με 7,25κιλη...
Αφού λοιπόν θέλετε διαφορετικά όρια δεν πρέπει να απαιτείτε και τις ίδιες θέσεις όμως.

-
- Στρατηγός

-
- Ανθυπασπιστής
- Επικοινωνία:
illy έγραψε:![]()
Δεν θα συμφωνήσω μαζι σου
μπορει να εχει τις ιδιες αντοχες η γυναικα με τον αντρα; Ειναι ισοτιμο να ανταγωνιστω με μια γυναικα εχοντας τα ιδια ορια, οχι ομως με εναν αντρα... τελος παντων, δεν μπορουμε να κανουμε κατι για αυτο, ετσι μας το σερβιρουν οποτε ετσι πρεπει να το φαμε κιολας
Είναι δίκαιο όμως να περάσεις εσύ και να μείνει έξω ένας άνδρας επειδή εσύ έχεις καλύτερο απολυτήριο και 2-3 ξένες γλώσσες, ας πούμε για την ειδικότητα των ειδικών αποστολών, του ελεύθερου σκοπευτή κτλ; Πες ότι περάσεις εσύ αντί γι' αυτόν, ο στρατός με ποιόν από τους δύο σας θα ήταν περισσότερο ωφελημένος. Η τακτική που θα θέλατε (οι γυναίκες), να ακολουθήσουν οι διαγωνισμοί αυτοί θα ήταν όπως όλοι οι υπόλοιποι του δημοσίου. Να μπαίνει δηλαδή ο κάθε άσχετος - άχρηστος (συγνώμη για την έκφραση αλλά αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια) και μετά πότε ο Γιάννης δεν μπορεί, πότε ο κ.. Ος του πονεί. Πρέπει να σκεφτείτε όμως ότι είναι ΣΤΡΑΤΟΣ. Δεν είναι εφορία, δήμος κτλ. Κορίτσια, είναι η άμυνα της πατρίδος μας. Αυτός ο κόσμος θα πάει πρώτος να αντιμετωπίσει τον-ους εχθρό-ούς. Με αυτό το σκεπτικό (να βολευτούμε εμείς και έχει ο θεός - θα το βγάλουν άλλοι το φίδι από την τρύπα - έλα μωρέ εγώ θα καταστρέψω το στρατό.; - γιατί δεν υπάρχουν άλλοι άχρηστοι και άσχετοι μέσα; Η μοναδική-ός θα είμαι; ) το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να μας κατεβάσουν μια μέρα τη σημαία από την ακρόπολη και τα παιδιά μας να μην γράφουν με τη γραφή αυτή που γράφουμε εμείς αυτή τη στιγμή και το χειρότερο όλων, να προσκυνάνε όχι το Σταυρό μας αλλά άλλα πράγματα.
-
- Ανθυπασπιστής
- Επικοινωνία:
yandr έγραψε:iolli έγραψε: Ναι ωραια τα λες yandr αλλα σε περιπτωση πολεμου δεν περιμενω να ειμαι μεσα στο νηπιαγωγειο κ να φυλαω τα παιδια αλλα κ εν καιρο πολεμου πες μου σε ποιον δεν θα δωσουν οπλο για να ειμαι εγω η εξαιρεση.
Το θέμα ωστόσο είναι ότι οι επαγγελματίες οπολίτες πληρώνονται για να μπορούν να εξασκούν τα πρωταρχικά τους καθήκοντα (βλέπε μάχη). Οι υπόλοιποι εννοείται ότι θα πάρουν όπλα ανεξάρτητα από την φυσική δύναμη και κατάστασή τους, αλλά ο στρατός υποτίθεται ότι θα στηριχθεί στα μόνιμα στελέχη του.
Επαναλαμβάνω ότι αυτό που λέω είναι η θεωρία. Στην πράξη υπάρχουν περισσότεροι γιωτάδες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί από απλούς φαντάρους (υπερβάλλω, αλλά όσοι υπηρέτησαν καταλαβαίνουν τι λέω).
Δεν στα γράφω αυτά για να σε πικάρω, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανονικά όλοι όσοι υπηρετούν επί πληρωμή στο στράτευμα θα πρέπει να πλοιρούν ορισμένα αυστηρά κριτήρια ως προς τις ικανότητές τους. Αυτό δεν συμβαίνει στην πράξη, αλλά δεν σημαίνει ότι οι απαιτήσεις αυτές θα πρέπει να αφαιρεθούν ακόμη και από τις απαιτήσεις εισόδου στο στράτευμα.
Δυστυχώς δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό. Άδικα κουράζεσαι. Έχει περάσει σε όλους μας (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) η κακή νοοτροπία του Έλληνα - ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΏ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ

-
- Στρατηγός

-
- Ανθυπασπιστής
- Επικοινωνία:
illy έγραψε:Αλεξιπτωτιστή μου, μην τους βαζεις ολους σε ενα σακι! Ναι υπαρχει μεριδα ανθρωπων που το γουσταρουν τρελα, υπαρχει μεριδα ανθρωπων που το κανουν για να βολευτουν, αλλοι επειδη θελουν να ειναι με τον/την συζυγο της/του... Ο καθενας εχει το δικο του λογο κ το κινητρο του! Σαφεστατα και ειναι στρατος και καμια σχεση με τα αλλα επαγγελματα του δημοσιου διοτι ειναι γραφειαδες! Αρα εμεις υπερτερουμε στο μυαλο και την εξυπναδα και εσεις στην μυικη δυναμη... Επομενως αυτα τα στοιχεια δεν ειναι πολυ καλος συνδυασμος για μια πολυ καλη συνεργασια;
Διοτι στρατος=ομαδικοτητα και συνεργασια
![]()
Συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Και εγώ το ίδιο πράγμα λέω μόνο που δεν με καταλαβαίνετε. Η συνεργασία αυτή που λες όμως πως θα επιτευχθεί; Δεν γίνετε με το να προσλάβει οπουδήποτε γυναίκες. Θα τις προσλάβει για συγκεκριμένες θέσεις. Που αυτό θα έχει το αποτέλεσμα να είναι και λιγότερες οι θέσεις των γυναικών στο στρατό λόγο του αντικειμένου του στρατού που είναι τι άλλο; Η ΜΑΧΗ!
-
- Στρατηγός
Εν μερει συμμεριζομαι τις αποψεις σου αλλα απο την αλλη ξερω οτι υπαρχουν γυναικες που ειναι πολυ πιο ικανες και αξιες απο μενα και ειναι σε πολυ μαχιμα ποστα ή ακομη και στις ΕΔ Και εγω πραγματικα τις θαυμαζω!
Εσυ τοσα χρονια που εισαι μεσα δεν εχεις δει πολυ ικανες γυναικες;
Ας γινουμε λοιπον ολοι μια
Και ας συνεισφερουμε για το καλο του τοπου μας!

-
- Ανθυπασπιστής
- Επικοινωνία:
illy έγραψε:Εν μερει συμμεριζομαι τις αποψεις σου αλλα απο την αλλη ξερω οτι υπαρχουν γυναικες που ειναι πολυ πιο ικανες και αξιες απο μενα και ειναι σε πολυ μαχιμα ποστα ή ακομη και στις ΕΔ Και εγω πραγματικα τις θαυμαζω!Εσυ τοσα χρονια που εισαι μεσα δεν εχεις δει πολυ ικανες γυναικες;
Ας γινουμε λοιπον ολοι μια
Και ας συνεισφερουμε για το καλο του τοπου μας!
![]()

-
- Στρατηγός
Είσαι
ΥΓ. Εν τω μεταξυ παλι ξεφύγαμε απο το θεμα συζητησης

-
- Ανθυπασπιστής
- Επικοινωνία:
illy έγραψε:ΕίσαιΥΓ. Εν τω μεταξυ παλι ξεφύγαμε απο το θεμα συζητησης
![]()
![]()
Ευχαριστώ!
Δεν νομίζω να ξεφύγαμε γιατί η συζήτησή μας αφορά άμεσα το θεσμό των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ. ΟΠ. ) μιας και το θέμα μας ήταν ο τρόπος πρόσληψης στο στρατό. Εκτός από ΕΠ. ΟΠ. αυτή την περίοδο δεν μπαίνει κανείς άλλος στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων (ένστολο προσωπικό) με διαγωνισμό. Οι υπόλοιποι μπαίνουν με πανελλήνιες εξετάσεις κατά την αποφοίτησή τους από τα Λύκεια της χώρας.
Υ. Γ. Άλλη αμαρτωλή ιστορία αυτή

-
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 65
Δεν είναι τίποτα. Όταν δώσεις τα αγωνίσματα θα υπάρχει ανταγωνισμός οπότε θα είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες.ινα έγραψε:Καλημερα παιδια! να σας ρωτησω κατι! υπαρχουν μερες που τα βγαζω ολα τα αθληματα και αλλες που δεν μπορω να κανω τιποτα ουτε υψος, ουτε σφαιρα, ουτε μηκος; ειναι φυσιολογικο; βεβαια προπονουμε καθε μερα!
-
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 65
Όχι γλυκιά μου. Σε προσωπικό μήνυμα να μου στείλεις κάποια στοιχεία του σωματότυπού σου, την περιοχή σου και κάποια στοιχεία που θα με βοηθήσουν να καταλάβω τις δυνατότητές σου και να σε συμβουλέψω αν το θέλεις και εσύ φυσικά. Εγώ δεν υποκρίνομαι τον έμπειρο απλά χαίρομαι να βοηθάω συνανθρώπους μου.iolli έγραψε:Δηλαδη θα σου στειλω φατσα φορα σε ολους τα στοιχεια μου πλακα κανεις; ;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες