Ρωσικά μαχητικά για την Ελλάδα

Συζητήσεις για τον εξοπλισμό της Πολεμικής Αεροπορίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα τρέχοντα ή μελλοντικά προγράμματα προμήθειας
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 82

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Εεεε μα... Κάνει μπαμ Εικόνα
ρ

Δημοσίευση από ρ »

Αντι να με κοροιδευεις, απαντησε μου, εγω δε νομιζω να σου απηυθηνα το λογο υποτιμητικα...

Εστω λοιπον οτι ειμαι ο ρατατουλης απλα απαντησε μου... Εικόνα

ειμαι στο ΠΝ μηχανικος και μεταπτυχιακος φοιτητης πιστευω πως εχω μια ιδεα απο οπλικα συστηματα

TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από TOPOL-M »

ρ έγραψε: Αντι να με κοροιδευεις, απαντησε μου, εγω δε νομιζω να σου απηυθηνα το λογο υποτιμητικα...

Εστω λοιπον οτι ειμαι ο ρατατουλης απλα απαντησε μου... Εικόνα

ειμαι στο ΠΝ μηχανικος και μεταπτυχιακος φοιτητης πιστευω πως εχω μια ιδεα απο οπλικα συστηματα

φίλε δεν σε κορόϊδεψα και φυσικά δεν αμφισβητώ τις γνώσεις σου ή τις σπουδές σου.

Απλά δυσκολεύομαι να συνεννοηθώ και να αντιπαραθέσω τις απόψεις μου μαζί σου.

Κατά τ άλλα σου εύχομαι καλη επιτυχία στα καθήκοντά σου και στο μεταπτυχιακό σου!Εικόνα

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος TOPOL-M την Τρί Μάιος 18, 2010 6:46 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από yandr »

ρ έγραψε:Εστω λοιπον οτι ειμαι ο ρατατουλης απλα απαντησε μου... Εικόνα

Έστω ή είσαι;
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Ας αφήσουμε τις μεσοβέζικες λύσεις οι οποίες σε μερικά χρόνια θα είναι αναποτελεσματικές.

Το ζητούμενο είναι να πάμε απ ευθείας (εφόσον ήδη είμαστε εκτός χρονοδιαγράμματος για 4ης γενιάς μαχητικό) σε μαχητικό 5ης γενιάς.

Θα πρέπει επιτέλους η Π. Α και γενικότερα η στρατιωτική ηγεσία να εξετάσει την λύση του PAK-FA ως συμπαραγωγή το οποίο θα είναι επιχειρησιακά έτοιμο προς παραλαβή σε 5-6 χρόνια και θα παραχθεί μαζικά από Ρωσία-Ινδία.

Εφόσον το F-35 αποδυκνύεται μέγα φούμο ΔΕΝ έχουμε άλλη επιλογή.

Στο μεταξύ θεωρώ καλύτερο να προχωρήσουμε σε αναβάθμιση όλων των παλιών f-16 σε Block 52+ και αν ειναι εφικτό των M2000 σε -9MK2!

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος TOPOL-M την Παρ Μάιος 21, 2010 7:47 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Δεν γίνεται αλλιώς, 1 δις για αναβαθμίσεις όλων των F

Και μπαίνεις στο PAK για 5ης γενιάς.

Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.

Ξεκόλα.

TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από TOPOL-M »

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=10600&Itemid=46 2013 Μπαίνει παραγωγή το 15 η Ρωσία θα μαζεύει... Αντε να παίρναμε 1-2 χρόνια μετά εμείς.

Τώρα για τους αριθμούς μην γελάς και θα σου πω γιατί.

Αν έχει 210-220 ετοιμοπόλεμα και full αναβαθμισμένα μαχητικά για μια 6ετία γιατί να φοβηθείς τους Τούρκους; Δεν κατάλαβα; Πόσα διαθέσιμα και ετοιμοπόλεμα θα έχουν αυτοί?300?350; Και πόσα από αυτά θα υστερούν ποιοτικά; Μήπως το 40%;

f-35 δεν θα έχουν οπότε πάλι έχεις το λεγόμενο ποιοτικό πλεονέκτημα.

Τώρα για τα mirage και τις ανταλλαγες θέλει ψάξιμο και παζάρι η δουλειά.

Αλλά υπάρχουν λύσεις και το ξέρεις.

Ασε λοιπόν τις μεσοβέζηκες τύπου gripen γιατί θα καταφέρουμε να φάμε άλλον έναν τύπο στην μάπα μέχρι να πάμε σε 5ης!

αιας
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 24

Δημοσίευση από αιας »

Τα πρωτα μαχητικα το 2013 ... Αλλα οι παραδοσεις θα αρχισουν τον ΚΑΝΟΝΙΚΟ ρυθμο απο το 2015, λεει.(διαβαζε τι ποσταρεις ρε μοσχο).

απο κει και περα ποσο κανει το πακφα, ποσο θα μας το πουλησουν και ποτε; Ποτε θα παραλαβουμε εμεις; Ποιος θα το πληρωσει; Τα οσα κοματια δεν μας ειπες θα αγορασουμε; Εγω μιλαω για ενα κοστος 1,600 μυρια, εσυ;

Για τα υπολοιπα αν ειχα εναν στολο 300 μαχητικων εκσυχρονισμενων ειτε φ16 ειτε μιραζ τοτε θα σου ελεγα, αστο γκριπεν, τωρα που δεν το εχω ψαχνω για καινουργιο μεταχειρισμενο σαν ενδιαμεση λυση.(τα μιραζ των ΗΑΕ θα ηταν καλη λυση, αλλα πρεπει πρωτα να γορασουν ραφαλ και να τους παραδοθουν, οποτε τοτε θα εχουν χρονια στην πλατη τους, ασε που ειναι πιο ακριβα απο τα γριπεν που μπορεις να παραγειλεις και καινουργια αργοτερα στο βραχυ μελλον για αντικατασταση των 30αριων και των μιραζ.).

TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Ε αυτό είπα ρε σαπακομπακαουκη.

2015!

Για κόστος λένε κάτω από 100μύρια ? (μαζί με τα top gun του)

Με 300 full αναβαθμισμένα και διαθέσιμα πάμε να πάρουμε την πολη ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

αιας
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από αιας »

ΕΕΕ δεν μου το ειπες απο την αρχη... Αμα ειναι για την πολη... Ενταξει.
ρ

Δημοσίευση από ρ »

Τα φ16 block 30 θα υποστουν μικρη η καθολου αναβαθμιση και σε μερικα χρονια θα αποσυρθουν οπως και τα μη εξυγχρονισμενα μιραζ 2000 Τα block 50/52 μπορουν να αναβαθμιστουν σε επιπεδο advanced. Δε συμπαθω τα ρωσικα συστηματα, αλλα αν το πακ φα ειναι τοσο καλο δε θα ελεγα οχι.

ειναι ομως ονειρο θερινης νυκτος, ετσι οπως τα καναμε με τους ρωσους ειδικα με τον αγωγο...

MIXALIS P.
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από MIXALIS P. »

Οσο αφορα τα ΡΩΣΙΚΑ μαχητικα, μια σκεψη που εκανα ειναι οτι, αφου τα Su-50 θα ειναι ετοιμα το 2015, θα μπορουσαμε να κλειναμε απο τωρα 60 μαχητικα για να το παραλαμβαναμε απο το 2017 (εως τοτε θα εχουμε βγει απο την κριση, τι στο διαβολο... ) με τις τιμες τωρα και οχι με τιμες 2017 και σαν Οφελος (εαν γινετε) Να μας εδιναν τωρα καμια 20αρια SU-27skm που ειναι αναβαθμισμενα και οι πιλοτοι μας να εχουν εκπαιδευτει κατα καποιο τροπο στα SU... (ΩΡΑΙΟΣ; ) ΕικόναΕικόνα
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Το 2015 οι Ρώσοι θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν τα πρώτα PAK.

Αν μπαίναμε κιεμείες σε συμπαραγωγή τότε ενδεχομένως να παίρναμε κιεμείς κάποια.

ΠΧ 5 παραλαβή οι Ρώσοι 1-2 εμείς.

Αντε να καθυστερήσει και ένα χρόνο το πολύ.

Χρήματα υπάρχουν. Το σχεδικό κονδύλι είναι εγκεκριμένο και τρέχει ήδη.

Για ενδιάμεση λύση θεωρώ λάθος επιλογή έναν επιπλέον τύπο.

Πρέπει να βρούμε 1 μοίρα Mirage2000-5 ή -9 και να αναβαθμίσουμε τα υπάρχων παλιά F-16 ΣΕ BLOCK52+

MIXALIS P.
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από MIXALIS P. »

Ναι τορολ, οτι και να γινει τα μιραζ τουλαχιστον πρεπει να τα αναβαθμησουμε, παντως αφου οι τουρκοι πανε για 5ης γενιας πρεπει να το σκεφτουμε καλυτερα για την νεα αγορα. τα su-50 einai oti πρεπει, για πολλους και διαφορετικους λογουσ...
αιας
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από αιας »

Εγω παντως ψηφισα στο πολ του μιχαλη... Αλλα βρε μιχαλη γιατι το εκανες μονο ψηφοφορια; Θα προτιμουσα και σχολια... Τωρα ετσι που το εθεσες αναγκαστικα ψηφισα ναι.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες