Σχολεία Ειδικών Δυνάμεων για ΕΠΟΠ

Πληροφορίες για τις προκηρύξεις, τις υπηρεσίες και αρμοδιότητες, τον μισθό, την μονιμοποίηση και την διαδικασία παραίτησης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
ΓΙΑΝΝΗ_Σ
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗ_Σ »

Καταρχην αλλο μοιρα αλεξιπτωτιστων και αλλο σχαλ... Σχαλ ειναι σχολη αλεξιπτωτιστων και δεν ειναι μοναδα... Σκοπο εχει να αναλαμβανει για 4 βδομαδες κοντα τα στελεχοι και να τα εκπαιδευει να γινουν αλεξιπτωτιστες... Η σχαλ δεχεται ατομα 4 φορες τον χρονο... Και σαν στελεχος εκει δεν μπορεις να υπηρετησεις γιατι δεν ειναι επιχειρισιακη μοιρα... Αυτοι που υπηρετουν εκει ειναι εκπαιδευτες και εχουν περασει οι περισσοτεροι ΟΥΚ και εχουν κανει ελευθερη πτωση... Εσυ μαλλον στην μοιρα αλεξιπτωτιστων θες να πας που στεγαζοντε στον ιδιο χωρο... Και ειναι επιχειρισιακη μοιρα... Οσο για το επιδομα... Το επιδομα αλεξιπτωτιστη η αλλιως επικυνδηνοτητας ειναι 3000 ευρω τον χρονο... Και το περουν ολοι στις ειδικες δυναμεις οπου και να υπηρετουν. Το θεμα με την μοιρα αλεξιπτωτιστων ειναι οτι δεν περνουν επιδομα εκτος εδρας που περνουν οι αλλες μοναδες των ειδικων δυναμεων στην αθηνα... ΖΜΑΚ ΕΤΑ... Που ειναι 150 περιπου τον μηνα. Οσο για τα υποχρεωτικα σχολεια... Το σχολειο καταδρομων που ειπες το περνανε μονο οι αξιωματικοι... Οχι οι εποπ... Οι εποπ περνανε ΤΟ ΣΠΕΠΟΠΕΔ που ειναι μ=πολυ κατωτερο του σχολειου καταδρομων... Το σχολειο καταδρομων μπορεις να κανεις αναφορα στην μοναδα σου για το περασεις σαν επιπλεον σχολειο και ειναι θεμα λοχαγου και διοικητη να σε στειλουν... Και αν το βγαλεις φορας και το αναλογο σημα που το βαζεις στην θεση του ΣΠΕΠΟΠΕΔ
Χρήστος

Δημοσίευση από Χρήστος »

Μάλιστα, κατάλαβα... Είναι εύκολο να πάω λοιπόν στην ΜΑΛ του Ασπροπύργου; Γιατί εκεί θέλω να υπηρετήσω σαν πρώτη μετάθεση...
ΓΙΑΝΝΗ_Σ
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Ε κοιτα ειναι μοιρασμενες οι πιθανοτητες...10 μοναδες εχουν οι ειδικες δυναμεις... Στελνουν οπου εχουν αναγκη...
Χρήστος

Δημοσίευση από Χρήστος »

Αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσω καποιο γνωστό τότε...
ΓΙΑΝΝΗ_Σ
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Αν μπορειςς καλυτερα... Αν και δεν συμφωνω να πας στην μοιρα αλεξιπτωτιστων στον ασπροπυργο γιατι ειναι απο τις χειροτερες μοναδες σε θεμα υπηρεσιων και γενικα συνθηκων.
Χρήστος

Δημοσίευση από Χρήστος »

Εσενα ποια ειναι η αποψη σου Γιαννη; Εγω παντως θελω πολυ να παω στην μοιρα στον ασπροπυργο αλλα θα ηθελα πολυ να μου πεις και εσυ την γνωμη σου αν σου ειναι ευκολο... Συγνωμη αν στα εχω πρηξει ρε φιλαρακι αλλα πραγματικα εισαι ο μονος εδω μεσα που μου δινει τα φωτα του και σε ευχαριστω πολυ για ολα...
peter1992
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από peter1992 »

Μπορει καποιος σαν ΕΠΟΠ να υπηρετησει ως ΟΥΚ η ΕΤΑ; ευχαριστω
ΓΙΑΝΝΗ_Σ
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Κοιτα κι εγω εποπ περασα τωρα ειδικες δυναμεις. Και μολις απολυθηκα και απο δοκιμος ειδικων δυναμεων απο τον ασπροπυργο, απ την μοιρα αλεξιπτωτιστων... Γι αυτο τυχαινει να ξερω... Οποτε θα σου πω τι θα κανω εγω που πιστευω οτι ειναι και το καλυτερο... Αφου τελειωσω την εκπαιδευση μετα μας ζητανε να δηλωσουμε 3 μοναδες Με σειρα προταιρεοτητας. Εγω θα δηλωσω πρωτα αμφοιβιες μοιρες... Ροδο, κω και μετα θα δηλωσω και κρητη... Στην 1η μοιρα αλεξιπτωτιστων... Θα το κανω με την λογικη οτι αν παω αμφοιβια μοιρα μετα θα μου ειναι πιο ευκολο να τελειωσω τα ΟΥΚ μεσα σε 2 χρονια... Αν βεβαια καταφερω να τα βγαλω... Μετα απο 5-7 χρονια... Που θα πρεπει να παω 2η μεταθεση, αν ολα εχουν παει οπως τα θελω θα δηλωσω ΕΤΑ η ΖΜΑΚ που ειναι στην αθηνα... Αυτες οι μοναδες δεν εχουν καμια σχεση με τον υπολοιπο ελληνικο στρατο... Και απο αποψη τεχνικης καταρτησης αλλα και απο θεματα συμπεριφορας μεταξυ των στελεχων... Ασε που ειναι και πολυ συγχρονες μοναδες... Να φανταστεις εκει υπαρχουν δωματια με 4 κρεβατια... Και οχι διμοιριες των 30 ατομων... Τεσπα... Και αν καταφερω να παω ετα η ζ μακ τοτε εκει θα μεινω σχεδον μια 10ετια... Και μετα απο εκει σαν 3η μεταθεση σε στελνουν οπου δηλωσεις... Την 2η μοιρα αλεξιπτωτιστων παντως δεν θα την δηλωσω Ποτε. Εκτος αν οπως λενε γινει τελειως επαγγελματικη μοναδα οπως λενε οτι θα την κανουν... Χωρις στρατιωτες δλδ... Και δεν το λεω μονο εγω που ημουν ασπροπυργο... Αλλα ολα τα στελεχοι... Οι μοναδες που δεν θελει κανεις να υπηρετησει σχεδον ειναι δραμα ναουσα (ορεινες μοιρες) και ασπροπυργο (2η μαλ). Στην κρητη που ειναι η 1η μοιρα αλεξιπτωτιστων θα πηγαινα ανετα...
και εκτος απο ολα αυτο που θελω να κανω γενικα ειναι να περασω και οσα περισσοτερα σχολεια μπορω στις ειδικες δυναμεις... Και να μην γινω ενας τεμπελης και καφρος εποπ οπως ολοι... Αν οχι ολοι οι περισσοτεροι... Ουτε να γινω εποπ αλλα στρατηγος που την εχουν δει καποιοι... Εγω αυτα θα κανω φιλε μου...25 Χρονια που θα ειμαι ειδικες δυναμεις πιστευω ειναι οτι καλυτερο μπορει να κανεις ενας εποπ αν το γουσταρει...
ΓΙΑΝΝΗ_Σ
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Εννοειτε... Το σχολειο των ΟΥΚ μπορεις να το βγαλεις οποτε θες... Σαν εποπ ειδικες δυναμεις... ΕΤΑ Μπορεις να πας αλλα μετα την μονιμοποιηση σου... Αλλα περασε πρωτα τα ΟΥΚ και μετα βλεπεις για ΕΤΑ. Περασες ειδικες δυναμεις φετος?
Χρήστος

Δημοσίευση από Χρήστος »

Εγω σκεφτομαι να δηλωσω κατα σειρα πρωτες τις μοιρες Αλεξιπτωτιστων (2η ΜΑΛ και 1η στην Κρητη) , μετα τις αμφιβιες μοιρες και ως τελευταια επιλογη τις μοναδες των ορεινων καταδρομων (Ναουσα - Δραμα) ... Σκεφτεσαι να βγαλεις το αιχμαλωτων Γιαννη; Εγω ναι... Και γενικα μου αρεσει η λογικη σου, οτι δηλαδη θελεις να βγαλεις οσα περισσοτερα σχολεια μπορεις...
ΓΙΑΝΝΗ_Σ
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Να σου πω την αληθεια για το σχολειο αιχμαλωτων δεν ξερω πολλα... Αλλα νομιζω οτι το περνας με το σχολειο των καταδρομων... Αυτο που περνανε οι αξιωματικοι... Αλλα δεν ειμαι σιγουρος
Χρήστος

Δημοσίευση από Χρήστος »

Τι να σου πω... Γνωστος μου που ειναι ΕΠΟΠ με ειδικοτητα Ελευθερου Σκοπευτη και τωρα υπηρετει σε αμφιβια μοιρα...7η σειρα ΕΠΟΠ δηλαδη η προηγουμενη εβγαλε και το αιχμαλωτων, μηπως ειναι μαζι με το ΣΠΕΠΟΠΕΔ?
ΓΙΑΝΝΗ_Σ
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Οχι οχι... Το αιχμαλωτων δεν ειναι σιγουρα μαζι με το σπεποπεδ... Μπορει να εκανε αναφορα να το περασει ξεχωριστα... Ειναι σχολειο 2 εβδομαδων...
Xρήστος

Δημοσίευση από Xρήστος »

Ναι Γιάννη μιλησαμε πριν απο λιγο στο τηλεφωνο και μου ειπε οτι εκανε αναφορα για να το περασει... Δεν ειναι μαζι με το ΣΠΕΠΟΠΕΔ...
ΓΙΑΝΝΗ_Σ
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Αντε ρε φιλε... Καλη επιτυχια σε οτι κανεις...
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης