Κατάσταση επιβίβασης - μειωμένα εισιτήρια

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Rafale »

Μου φαινεται δεν ειμαι και σιγουρη αλλα καπου η στη θεματολογια θητεια η στρατολογια πρεπει να υπαρχει το θεμα. Ψαξτο λιγο η κανε αναζητηση
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

Ναι υπαρχει αντιστοιχο θεμα στη στρατιωτικη θητεια "κοστος μετακινησεων κατα τη θητεια" δες και εκει
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από yandr »

cristi έγραψε:Ναι υπαρχει αντιστοιχο θεμα στη στρατιωτικη θητεια "κοστος μετακινησεων κατα τη θητεια" δες και εκει

Οφείλω να σε παραδεχτώ αυτή τη φορά cristi.

Έχεις μάθει τις συζητήσεις καλύτερα και από τους στρατοπεδάρχες - ακόμα και εμένα Πρόλαβες.

Μετακίνησα εδώ τα μηνύματα
elfang3l
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από elfang3l »

Επ ευκαιρίας επειδή θέλω να πάω μέχρι το Κέντρο με έξοδα της υπηρεσίας.

Μπορώ να πάω σε οποιοδήποτε κοντινό φρουραρχείο στην περιοχή μου ή σε

κάποιο συγκεκριμένο; Φρουραρχείο είναι το Στρατόπεδο αλλιώς; Ή λάθος το

ερμηνεύω;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 39

Δημοσίευση από Greek_Army »

MΠορείς να πας σε όποιο σε βολεύει. Το Φρουραρχείο δεν μπορώ να σου πω ακριβώς τι σημαίνει. Απλά και αυτό δέχεται φαντάρους και ασχολείται με θέματα του στρατού
antidepelos

Δημοσίευση από antidepelos »

Η διαδικασία για να πάω με Κ. Ε. Στο κέντρο ποιά είναι;

Πάω στο Φρουραρχείο, τους δείχνω το χαρτί, τους λέω πώς θέλω να πάω (π. Χ. ΟΣΕ/ΚΤΕΛ) και μου βγάζουν κάρτα, και μετά πάω στον ΟΣΕ/ΚΤΕΛ και κλείνω εισιτήριο;

Γ.Κ.

Δημοσίευση από Γ.Κ. »

Επειδή το έκανα σήμερα...

Πας στο Φρουραρχείο (στη δική μου περίπτωση ήταν μέσα στο στρατόπεδο της πόλης, δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο παντού - ρώτα το Στρατολογικό σου Γραφείο), τους δίνεις φωτοτυπία του δελτίου κατάταξης (ή σου βγάζουν επί τόπου μία), βλέπουν τον προορισμό σου και σου γράφουν τα προβλεπόμενα. Δε σε ρωτάνε τίποτε, εκτός εάν έχεις επιλογή, όπως εγώ που είμαι από Ρέθυμνο και για να ταξιδέψω Πειραιά με ρώτησαν αν θέλω να φύγω από Χανιά ή από Ηράκλειο. ΟΣΕ στάνταρ σου κόβουν (Β' θέση), τώρα για ΚΤΕΛ... Εμένα παντως δε μου έκοψαν ΚΤΕΛ για Ρέθυμνο-Ηράκλειο και όταν μου έδωσαν την κατάσταση επιβίβασης και είπα "δεν έχει οδικό για Ηράκλειο; " έλαβα ως απάντηση ένα ενοχλημένο "Τσ! Φφφ... ! ".

Με την κατάσταση επιβίβασης αυτή (μία κατάσταση για κάθε μέσο μεταφοράς. Αν π. Χ. Πας με πλοίο και ΟΣΕ, όπως εγώ, θα έχεις δύο καταστάσεις) πας στον ΟΣΕ, αν έχεις τραίνο, στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, αν έχεις ακτοπλοϊκό, και σου δίνουν τσάμπα την προβλεπόμενη θέση. Σε καμία περίπτωση μην πας σε ταξιδιωτικό πράκτορα που κόβει εισιτήρια ΟΣΕ, κ. Λπ. γιατί δε θα μπορεί να σου κάνει τίποτε και θα κάνεις τσάμπα κόπο.
Γ.Κ.

Δημοσίευση από Γ.Κ. »

Να ρωτήσω τώρα κάτι που μου ήρθε...

Η κατάσταση επιβίβασης για να παρουσιαστείς μετριέται στις 2 (αν θυμάμαι καλά) φορές που μπορείς να μετακινηθεί με έξοδα του στρατού κατά τη διάρκεια της θητείας ή όχι;
Γιαννης

Δημοσίευση από Γιαννης »

Ρε παιδια ποιος ξερει να μου πει στην δεκαμηνη (10) θητεια ποσες καταστασεις δικαιουμαι?
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από yandr »

Δραστικές περικοπές στις παροχές για μετακινήσεις αξιωματικών και στρατευμένων κατά τις άδειές τους αποφάσισε το υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με υπηρεσιακή εγκύκλιο αλλά και πηγές του υπ. Άμυνας καταργούνται πλήρως οι καταστάσεις επιβίβασης για αεροπορική μετακίνηση για όλο το προσωπικό μόνιμους και στρατευμένους- από και προς όλες τις περιοχές της χώρας. Πλέον αεροπορική μετακίνηση θα δικαιούνται μόνον οι υπηρετούντες στην Κύπρο (ΕΛΔΥΚ) και μάλιστα μόνο για μία φορά στην 9μηνη θητεία.

Όσον αφορά τις καταστάσεις επιβίβασης με λεωφορείο, τρένο ή πλοίο, αυτές περιορίζονται από 3 σε 1 για τους στρατευμένους, ενώ για τους αξιωματικούς από 4 σε 2 το έτος με την υποχρέωση να γίνονται μία ανά εξάμηνο. Οι περιορισμοί δεν περιλαμβάνουν τις καταστάσεις επιβίβασης για την αρχική τοποθέτηση σε μονάδα ή τις μεταθέσεις.

...

Από τους περιορισμούς το υπουργείο Άμυνας εκτιμά ότι θα υπάρξει εξοικονόμηση περίπου 30 εκατ. Ευρώ τον χρόνο.

Νυχτερινή υπαναχώρηση

Αργά χθες τη νύχτα και ενώ υπήρξε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις παραπάνω αλλαγές (υπάρχει ήδη υπηρεσιακή εγκύκλιος), το υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση- διευκρίνιση πως σ΄ ό, τι αφορά τις αεροπορικές μετακινήσεις των οπλιτών που υπηρετούν σε ακριτικές περιοχές και στην Κύπρο «δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση» και ότι η περιστολή δαπανών θα γίνει με μέτρα που δεν θίγουν τους κληρωτούς.

Το πιθανότερο, έλεγαν αρμόδιες πηγές, είναι ότι για όσους υπηρετούν στα σύνορα θα διατίθενται δωρεάν τα αεροπορικά εισιτήρια, ενώ θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση για τις τιμές με τα ταξιδιωτικά γραφεία.

ΤΑ ΝΕΑ
sintoma lokatzis
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ενδιαφέροντα: Στρατός, Γυμναστική και Αθλητισμός, Φίλοι και Γυναίκες
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από sintoma lokatzis »

Τι ειναι η κατασταση επιβιβασης;
princeG
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από princeG »

Παρουσιάζομαι στο ΚΕΝ Ιωαννίνων στα Τεθωρακισμένα στις 11/5. Γνωρίζω ότι μπορείς να βγάλεις δωρεάν εισιτήριο με το ΚΤΕΛ για την μετάβασή σου στο ΚΕΝ, ισχύει κάτι τέτοιο και για αεροπλάνο; Από Αθήνα είμαι.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος princeG την Δευ Απρ 12, 2010 4:19 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
madgeo
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από madgeo »

Επίσης ρε παιδιά ως φαντάροι έχουμε κάποια έκπτωση στα εισιτήρια που βγάζουμε;
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

Μονο οσε και κτελ βγαζεις κ. Ε. Υπαρχουν στα εισητηρια μειωμενες τιμες για φανταρους.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 39

Δημοσίευση από Greek_Army »

madgeo έγραψε:Επίσης ρε παιδιά ως φαντάροι έχουμε κάποια έκπτωση στα εισιτήρια που βγάζουμε;

έκπτωση σε κτελ και οσε και δωρεάν προαστιακό, τραμ, ηλεκτρικό, αστικά λεωφορεία και μετρό
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης