ΥΕΑ: Θητεία στη Πολεμική Αεροπορία

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Greek_Army »

evros21 έγραψε:Τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα τα έχω δει. Αν γίνεται θα ήθελα περαιτέρω πληροφορίες με το τι παίζει με τους δόκιμους. Στο στρατολογικο γραφειο τους είπα οτι θέλω να παω για δοκιμος και μου είπαν αυτο δεν το δηλώνεις εδω, αλλα στο κεντρο που θα με στείλουν. Οτι γνωσεις έχω τις εγραψα σε ένα χαρτι που μου έδωσαν. Περιμένω το χαρτί να έρθει τώρα. Με το θέμα της αργοπορίας μου όσον αφορά το κόψιμο της αναβολής και αν θα με πάρουν τελικά Αύγουστο υπάρχει κάποιος που να ξέρει κάτι παραπάνω; Θα βρω απαντήσεις σε άλλο θέμα του φόρουμ και αν ναι σε ποιό;

Δεν μπορείς να πας δόκιμος στην αεροπορία πρέπει να έχεις βγάλει και την αντίστοιχη σχολή, τώρα αν ανήκεις στον στρατό ξηράς και θέλεις να πας δόκιμος αν δεν σου έρθει το χαρτί για ΥΕΑ και έχεις τα προσόντα μπορείς να το δηλώσεις την πρώτη μέρα που θα παρουσιαστείς
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Greek_Army την Δευ Ιουν 21, 2010 11:17 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΜΙΚ

Δημοσίευση από ΜΙΚ »

Παιδια γεια σας ει μαι δοκιμος στην ΠΑ μπορειται να μου πειτε ποσες και τι αδειες δικαουμαι;
σας ευχαριστω
Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Παιδιά θέλω να ενημερωθώ για υ. Ε. Α. Αεροπορίας...18 είμαι κ ειμαι μονο απόφοιτος λυκείου μπορώ να μπώ χωρίς βίζμα;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Νίκος έγραψε:Παιδιά θέλω να ενημερωθώ για υ. Ε. Α. Αεροπορίας...18 είμαι κ ειμαι μονο απόφοιτος λυκείου μπορώ να μπώ χωρίς βίζμα;

Όυτε με βύσμα θα μπορούσες πρέπει να έχεις τελειώσει την αντίστοιχη σχολή δες και προηγούμενα μηνύματα
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από D.Y.K »

Νίκος έγραψε:Παιδιά θέλω να ενημερωθώ για υ. Ε. Α. Αεροπορίας...18 είμαι κ ειμαι μονο απόφοιτος λυκείου μπορώ να μπώ χωρίς βίζμα;

Ούτε γι'αστείο να περάσει απ'το μυαλό σου.
Που λέει και ο φίλος μου ο μακρόπουλος!Εικόνα
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Μεσα δηλωνει καποιος για ΥΕΑ, απλα πρεπει να εχει πτυχιο ΑΕΙΙσχυει για γιατρους

Οικονομολογους

Και οτιδηποτε πτυχιο ΑΕΙ η ΑΤΕΙ για την ειδικοτητα αμυνης αεροδρομιων

Ookami

Δημοσίευση από Ookami »

Καλησπέρα. Έχω κάποιες απορειές σχετικά με το θέμα των ΥΕΑ. Είμαι υπόχρεως κατάταξης σε 2 μέρες για Τρίπολη στο σώμα της Πολεμικής Αεροπορίας. Το χάρτι δεν έχει πάνω κάποια ένδηξη αλλά σκέφτομαι να δηλώσω στο κέντρο (είμαι απόφοιτος Λυκείου). Οι απορίες μου είναι ως εξής:

1. Ποιές οι διαφορές μεταξύ ΥΕΑ Πεζικού και Πολεμικής Αεροπορίας;

2. Που βρίσκετε η μονάδα εκπαίδευσης ΥΕΑ της Π. Α και πόσο κρατάει η εκπαίδευση;

Ευχαρίστω εκ των προτέρων.

Ookami
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Ookami »

Καλησπέρα. Έχω κάποιες απορείες σχετικά με το θέμα των ΥΕΑ. Είμαι υπόχρεως κατάταξης σε 2 μέρες για Τρίπολη στο σώμα της Πολεμικής Αεροπορίας. Το χαρτί δεν έχει πάνω κάποια ένδειξη αλλά σκέφτομαι να δηλώσω στο κέντρο (είμαι απόφοιτος Λυκείου). Οι απορίες μου είναι ως εξής:

1. Ποιές οι διαφορές μεταξύ ΥΕΑ Πεζικού και Πολεμικής Αεροπορίας;

2. Που βρίσκετε η μονάδα εκπαίδευσης ΥΕΑ της Π. Α και πόσο κρατάει η εκπαίδευση;

3. Μετά τηv εκπαίδευση οι πρώτοι 6 μήνες είναι υποχρεωτικά σε παραμεθώρια περιοχή;

Ευχαρίστω εκ των προτέρων.

Ookami
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Ookami »

Τελίκα πέρνουν ΥΕΑ στην Π. Α ή όχι;

Ookami
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Ookami »

Και το αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου τι το χρειάζονται ακριβώς; Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Για τα μάτια του κόσμου Εικόνα
Ookami
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Ookami »

Greek_Army έγραψε:Για τα μάτια του κόσμου Εικόνα

Κρίμα και χάρηκα.:(Οπότε με βλέπω για μια απλή θητεία.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.

EDIT: Από την στιγμή που δεν μπορώ να πάω δεν έχω άλλες απορίες.:P

dafou

Δημοσίευση από dafou »

Καλησπέρα σε όλους
θελω να ρωτησω αν παίρνουν ΥΕΑ στην αεροπορία

some1

Δημοσίευση από some1 »

ΥΕΑ Αεροπορίας:

Προϋποθέσεις

Ι1 ή Ι2 (το Ι2 να μην οφείλεται σε δυσχρωματοψία)

Πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ (με πτυχίο ΤΕΙ παίρνεις μόνο ειδικότητα ΑΜΑΔ-Άμυνας Αεροδρομίων)

Ειδικότητες

Ανάλογα με την ΕΣΣΟ παίζουν διάφορες. Συνήθως παίρνουν ΑΜΑΔ και ΟΙΚΟ (οικονομικούς). Μέχρι πριν κάποιες ΕΣΣΟ έπαιρναν και ΥΓΙΑ (γιατρούς), δεν ξέρω πλέον. Προβλέπονται και άλλες πχ ΧΗΜΙ (χημικοί), ΣΥΕΓ (συντηρητές εγκαταστάσεων-απόφοιτοι ηλεκτρολόγοι πολυτεχνείου). Αν ενδιαφέρεστε ρωτάτε στην Τρίπολη να μάθετε τι ειδικότητες θα πάρουν. Για κάθε ειδικότητα θέλει το αντίστοιχο πτυχίο ΑΕΙ. Ειδικότητα ΑΜΑΔ παίρνουν όσοι έχουν άλλο πτυχίο (σου λένε ότι δεν έχει ειδικότητα που να σχετίζεται με το πτυχίο σου).

Επιλογή

Κάποια στιγμή στη βασική περνάει μια επιτροπή απο το ΓΕΑ για επιλογή ΥΕΑ, σας ενημερώνουν από τις μοίρες νεοσυλλέκτων. Δίνετε τα πτυχία σας και περνάτε κάτι γραπτές εξετάσεις (έκθεση), και σας αξιολογεί και ο ψυχολόγος της 124. Αυτά τελείως τυπικά, δεν κόβουν κανένα. Σε γενικές γραμμές αν ζητήσει κάποιος να γίνει, γίνεται. Αυτοί που δηλώνουν είναι λίγοι.

Εκπαίδευση

Όλοι οι ΥΕΑ κάθονται στην 124 για κάποιο εξτρά διάστημα μετά τη βασική, ανάλογα και με την ειδικότητα, γιατροί-χημικοί κάθονται λιγότερο.Maximum 1 μήνας -40 ημέρες που μένουν οι ΑΜΑΔ.

ΔΕΑ ονομάζεσαι 1-2 μήνες μετά, οπότε και αρχίζεις να μισθοδοδοτείσαι σαν ΔΕΑ (ο πρώτος μισθός είναι αναδρομικά μαζεμένα)

Υπηρεσίες

Στις μονάδες που παίρνουν τελικά μετάθεση οι ΔΕΑ κάνουν συνήθως (λίγες το μήνα) υπηρεσίες ΑΥΜ σε κάποια μοίρα η αρχιφύλακες πύλης και οι γιατροί στα ιατρεία κανονικά. Το ωράριο είναι αυτό των μονίμων και μετά από κάθε υπηρεσία παίρνεις 24ωρο off. Τα πρωινά δουλεύεις κανονικά στην επιστασία (πόστο) που είσαι τοποθετημένος.

Αν είσαι μετάθεση μακριά από τον τόπο κατοικίας σου (σπάνιο στην ΠΑ) θα πρέπει να νοικιάζεις έξω. Αν είσαι τυχερός βρίσκεις δωμάτιο στους ξενώνες της μονάδας (ενοίκιο ελάχιστο). Επίσης μπορείς να τρως στη λέσχη αξιωματικών (καλό και φτηνό φαγητό)

Αυτά τα ολίγα.

paranoidandroid

Δημοσίευση από paranoidandroid »

Έχω μάθει ότι για να γίνεις ΔΕΑ στην ΠΑ πρέπει να είσαι ως 28 ετών, ισχύει;

Αν γίνει κανείς ΔΕΑ ΑΜ. ΑΔ. Τί υπηρεσίες κάνει;

Ποιός είναι αυτή τη στιγμή ο μισθός του ΔΕΑ (με τις περικοπές κ. Τ. Λ.) ;

Ποιά είναι η γνώμη σας; Αξίζει η όλη φάση;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες