Όλα δείχνουν την Καμόρα «Στρατιωτική λύση» μελετά ο Πρόντι για την καταπολέμηση της βίας στη Νάπολη
Ανοιχτό άφησε ο Ιταλός πρωθυπουργός το ενδεχόμενο να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στη Νάπολη, προκειμένου να καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα. Μόνο σήμερα δολοφονήθηκαν τρία άτομα και οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για έργο της Καμόρα. Ο Ρομάνο Πρόντι δήλωσε την Τρίτη ότι η προσπάθεια που γίνεται δεν είναι «να κερδηθεί η κοινή γνώμη για λίγες μόνο μέρες, αλλά να υπάρξει μια διαρκής μάχη για την ασφάλεια των πολιτών».
Κανονικό Στρατό εννοούν (Esercito). Και δεν είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθεί για αυτό το σκοπό, αλλά σε μια περιοχή όπου η ανεργία ξεπερνάει το 30% δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν καίρια αποτελέσματα.
hermes έγραψε: Είναι τραγικό να φτάνει κάποιο Κράτος στο σημείο να χρησιμοποιήσει τον Στράτο για να επιβάλει την τάξη στο εσωτερικό του.
Το εκαναν και οι Γαλλοι στελνωντας αποσπασματα της Λεγεωνας στα γνωστα επεισοδια με τον ξεσηκωμο μερους της νεολαιας και του συνολου των μεταναστων στα περιχωρα του Παρισιου.
hermes έγραψε: Το εκαναν και οι Γαλλοι στελνωντας αποσπασματα της Λεγεωνας στα γνωστα επεισοδια με τον ξεσηκωμο μερους της νεολαιας και του συνολου των μεταναστων στα περιχωρα του Παρισιου.
Α και για να μην πεσετε να με φατε Αυτο ακουστηκε ακομα και απο τα δικα μας ΜΜΕ προσφατως.
Αν δεν ειναι αληθεια και καποιος ξερει περισσοτερα ας με διορθωσει.
Διατάξεις που δίνουν στις στρατιωτικές αρχές «το πάνω χέρι» για την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, όταν οι αστυνομικές αρχές αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση, προωθεί η κυβέρνηση. Η δυνατότητα στρατιωτικής παρέμβασης επιτρέπεται σε περίπτωση που η χώρα ή μία περιφέρειά της κηρυχθεί σε κατάσταση πολιορκίας, με βάση το άρθρο 48 του Συντάγματος, που αποτελεί μία από τις πλέον βεβαρημένες ιστορικά διατάξεις, αφού μπορεί να οδηγήσει σε «πάγωμα» θεμελιωδών συνταγματικών διατάξεων που προστατεύουν ατομικά δικαιώματα.Οι επίμαχες συνταγματικές διατάξεις έχουν σε κάθε φάση αναθεώρησης αποτελέσει λόγο τριβής και αντιπαραθέσεων, αφού επιτρέπουν να εφαρμοστεί η νομοθεσία για την κατάσταση πολιορκίας σε περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης εξαιτίας εξωτερικών κινδύνων, εκδήλωσης ένοπλου κινήματος κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά και σε περίπτωση άμεσης απειλής της εθνικής ασφάλειας.
Ωστόσο, ιδίως η τελευταία περίπτωση έχει επικριθεί ως ασαφής και αόριστη, καθώς δεν διευκρινίζει ρητά την έννοια της απειλής που πρέπει να αφορά την εξωτερική και όχι την εσωτερική ασφάλεια, για να μην υπάρξει ποτέ κίνδυνος καταστρατηγήσεων.
Αυξημένη πλειοψηφία Η ενεργοποίηση της νομοθεσίας για την κατάσταση πολιορκίας γίνεται με απόφαση της Βουλής με αυξημένη πλειοψηφία (180 ψήφοι), αλλά σε επείγουσες περιπτώσεις γίνεται και με διάταγμα ύστερα από σχετική πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου και η κυβέρνηση το θέτει για έγκριση στη Βουλή μέσα σε 15 μέρες.
Παρά την ύπαρξη των σχετικών εγγυήσεων δεν μπορεί να μην προβληματίσει η χρονική συγκυρία που προωθούνται οι επίμαχες διατάξεις, αφού είχε προηγηθεί μια ανεξέλεγκτη κατάσταση λόγω καταστροφών και ζημιών που έγιναν σε διάφορες πόλεις, με αφορμή τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικό.
Δηλαδή περιμένουν Επανάσταση; Αντί να στρέψουν το στρατό κατά του Ελληνικού λαού καλά θα κάνουν να κατεβάσουν 3000 κομμάντο σε Αθήνα και Θεσσαλονική γιατί η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες είναι ανεξέλεγκτη.