Θητεία σε συμμαχικό στρατό και εξαγορά

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Καλησπέρα,

Καποιος μου είπε οτι υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις που θα
Κάνεις την θητεία σου όταν εισαι κάτοχος δύο υπηκοτήτων
Και ειναι μέλη του ΝΑΤΟ.

Υπάρχει κάποια πηγη με τα ακριβή στοιχεία σχετικά με αυτό;

Υπάρχει κάποιος νόμος - διάταγμα ή ειναι κανόνας του ΝΑΤΟ
Και μας πέρνει αυτόματα μπάλα;

Που να απευθυνθώ;

Τι σοι πιστοποιητικό θα χρειαστώ από την άλλη χώρα;

Ευχαριστώ!

Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από yandr »

Θα πρέπει να υπηρετήσεις τουλάχιστον 6 μήνες και θα χρειαστείς την σχετική βεβαίωση.
Anonymous

Καλημερα, Ο γιός μου είναι γεννημένος στην Αθήνα το '91. Έχει απο τον πατέρα του Αυστριακή υπηκοότητα και από εμένα ελληνική ιθαγένεια (μητέρα Ελληνίδα). Γράφτηκε στα μητρώα του Δήμου απευθείας με τη γέννηση. Δεν έχει βγάλει ποτέ ταυτότητα, ή ελληνικό διαβατήριο και του ήρθε επιστολή στο ξένο σχολείο που πηγαίνει για να παρουσιαστεί στο Ρουφ μέχρι 28/2. Το ερώτημα είναι το εξής: αν πάει στο στρατό στην Αυστρία (με δυνατότητα κοινωνικής θητείας) υποχρεούται και σε θητεία στην Ελλάδα; Τι δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσουμε; Πρέπει να πάμε στο Ρουφ και άρα να βγάλει ταυτότητα; Ευχαριστώ πολύ.
Anonymous

Καλημέρα. Βλέπω ότι υπάρχει παρόμοια ερώτηση, αλλά η δική μου σχετικά με το θέμα Αυστρία/Ελλάδα δεν έχει απαντηθεί. Σε ποιά από τις δύο χώρες πρέπει να ολοκληρωθεί η εξάμηνη θητεία και ποιός εκδίδει πιστοποιητικό; Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Μπορεί να υπηρετήσει στην Αυστρία και να απαλλαχθεί από την Ελλάδα.

Ωστόσο μπορεί να υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως τουλάχιστον 6-μηνη θητεία ή να μην είναι κοινωνική αλλά μάχιμη θητεία ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.

Καλύτερα να ρωτήσεις στο στρατολογικό γραφείο που ανήκει ο ενδιαφερόμενος για επίσημες απαντήσεις.
CHR

Δημοσίευση από CHR »

Αν κανω 3μηνο στρατο στην κυπρο λογω διπλης υπηκοοτητας θα πρεπει να υπηρετησω και Ελλάδα?
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Μετέφερα εδώ το μήνυμά σου
XxMikexX
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από XxMikexX »

Καποιος που εχει παει φανταρος στη χωρα του και εχει τελειωσει τις στρατιωτικες του υποχρεωσεις αν αποφασισει (πχ λογω δουλειας) να παει σε αλλη χωρα θα υπηρετησει και εκει φανταρος; Ενα παραδειγμα: Πχ εχω απολυθει απο φανταρος και δεν εχω αλλες στρατιωτικες υποχρεωσεις και μου γινεται μια προταση να δουλεψω στο εξωτερικο (εντως η εκτως ευρωπης) θα πρεπει να υπηρετησω και Σε Εκεινη τη χωρα; ... ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος XxMikexX την Κυρ Αύγ 08, 2010 4:41 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Morian
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Morian »

XxMikexX έγραψε:Καποιος που εχει παει φανταρος στη χωρα του και εχει τελειωσει τις στρατιωτικες του υποχρεωσεις αν αποφασισει (πχ λογω δουλειας) να παει σε αλλη χωρα θα υπηρετησει και εκει φανταρος; Ενα παραδειγμα: Πχ εχω απολυθει απο φανταρος και δεν εχω αλλες στρατιωτικες υποχρεωσεις και μου γινεται μια προταση να δουλεψω στο εξωτερικο (εντως η εκτως ευρωπης) θα πρεπει να υπηρετησω και Σε Εκεινη τη χωρα; ...

Μα φυσικά όχι...
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 8
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

XxMikexX έγραψε:Καποιος που εχει παει φανταρος στη χωρα του και εχει τελειωσει τις στρατιωτικες του υποχρεωσεις αν αποφασισει (πχ λογω δουλειας) να παει σε αλλη χωρα θα υπηρετησει και εκει φανταρος; Ενα παραδειγμα: Πχ εχω απολυθει απο φανταρος και δεν εχω αλλες στρατιωτικες υποχρεωσεις και μου γινεται μια προταση να δουλεψω στο εξωτερικο (εντως η εκτως ευρωπης) θα πρεπει να υπηρετησω και Σε Εκεινη τη χωρα; ...

Κατα πρώτον λίγες χώρες έχουν στράτευση εφέδρων, και κατά δεύτερον από τη στιγμή που δεν έχεις άλλη υπηκοότητα γιατί να υπηρετήσεις επιπλέον;Εικόνα

Εάν είχες πχ και Ελληνική και Φινλανδική υπηκοότητα σε μία από τις 2 χώρες θα έκανες μειωμένη θητεία γιατί στην άλλη θα έκανες πλήρη.
...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Κυρ Αύγ 08, 2010 9:12 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Guest

Δημοσίευση από Guest »

CHR έγραψε:Αν κανω 3μηνο στρατο στην κυπρο λογω διπλης υπηκοοτητας θα πρεπει να υπηρετησω και Ελλάδα;

γνωρίζει κανείς κάτι επί αυτού;

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Guest έγραψε:
CHR έγραψε:Αν κανω 3μηνο στρατο στην κυπρο λογω διπλης υπηκοοτητας θα πρεπει να υπηρετησω και Ελλάδα;

γνωρίζει κανείς κάτι επί αυτού;

κανε ενα τηλεφωνο εδώ: και ενημερωσε μας σε καθε περιπτωση εαν το επιθυμεις.

...
ΤΝS7KEVIN

Δημοσίευση από ΤΝS7KEVIN »

Παιδια μη ερωτηση και οποιος νομιζει με υπευθυνοντητα να μου απαντησει... ειμαι γεννημενος στην Ελλάδα και εχω απο τον πατερα μου την γαλλικη υπηκοοτητα... ελληνο-γαλλικη για την ακριβεια... τι ισχυει σε αυτην την περιπτωση που θελω να υπηρετησω στην γαλλια και οχι στην Ελλάδα; αν ισχυει διαφορετικο κριτηριο ομως στη γαλλια τι κανω σε αυτην την περιπτωση; εννοω οτι εκει δεν ειναι υποχρεωτικη η στρατευση παρα μονο εθελοντικη; ευχαριστω!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 8
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Στη Γαλλία έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια η υποχρεωτική στράτευση και είναι 100% εθελοντικός.
fanisath
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από fanisath »

Καλησπέρα σας και απο μένα. Διάβασα όλα τα παραπάνω. Εχω μόνο μια απορία. Ειμαι 26 χρονων και έχω και Ελληνικη και Κυπριακή υπηκοότητα. Στον Ελληνικο στρατο έχω αναβολή ως τον Δεκεμβριο 2012. Θα καταταγώ στην Εθνική φρουρά τον Ιούλιο και θα κάνω 3 μήνες θητεία. Θέλω μια διευκρίνηση για την εξαγορά των υπόλοιπων μηνών οταν επιστρέψω στην Ελλαδα. Εννοείτε οτι αν κάνω 3μηνο στην Κύπρο θα εξαγοραστούν οι υπολοιποι 6μηνες για να συμπληρωθεί το εννιαμηνο; Ή θα πρέπει να εξαγοραστούν οι υπόλοιποι 3 μήνες για να συμπληρωθει ενα εξάμηνο; Και επιπλέον ποιό θα είναι το κόστος του κάθε μήνα; Ευχαριστώ
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης