Θάλασσας

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
osst
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 9

Θάλασσας

Δημοσίευση από osst »

Οι πράξεις του τον κάνανε θρύλο και όχι... Κάποιοι. Τό ότι είναι επικυρηγμένος απο τους απέναντι κάτι πρέπει να σου λέει.

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Θάλασσας

Δημοσίευση από Rafale »

Εν ταχυ που διαβασα τις παραθεσεις για τον συγκεκριμενο αξκο των εδ αναρωτιεμαι τι κανει περισσοτερο ηρωα εναν αξκο. Αυτον που πεθαινει εν ωρα καθηκοντος η αυτον που κραταει στο γραφειο του το περιβοητο δοχειο με τα αυτια κλπ κλπ; Το θεωρω τουλαχιστο γελειο ακομα και να λεγεται οτι ενας αξκος κραταει πανω στο γραφειο του αυτο το δοχειο. Και επισης απαραδεκτο. Δεν γνωριζω αν συμβαινει. Αν δεν δω προσωπικα με τα ματια μου δεν πιστευω τιποτα. Το στυλ ναι ειδα ακουσα μου ειπαν θα μπορουσε να ηταν ενα ωραιο παραμυθι. Η ηρωοποιηση ενος αξκου δεν λαμβανει χωρα απο 10-20 αυτια τουρκων πανω στο γραφειο. Αυτη ειναι η αποψη μου για το κυριο αυτο. Και καλο θα ειναι ας ειμαστε και λιγο σοβαροι. Αν θελουμε να περασουμε διαφορα μηνυματα για τους νεοσυλλεκτους που παρουσιαζονται στις εδ (εμψυχωση Μενος και μισος για τους απεναντι ας βρουμε αλλους τροπους απο το να εχουμε ενα βαζο με αυτια στο γραφειο μας. Ελεος πια. Το οτι σαν αξκος των εδ μπορει να υπηρχε πορωση σαν διοικητης η εκπαιδευτης η δεν ξερω τι αλλο διετελεσε αυτο ειναι αλλο κεφαλαιο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος cristi την Παρ Μάιος 14, 2010 4:38 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
hetfield
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 3

Θάλασσας

Δημοσίευση από hetfield »

cristi έγραψε:Εν ταχυ που διαβασα τις παραθεσεις για τον συγκεκριμενο αξκο των εδ αναρωτιεμαι τι κανει περισσοτερο ηρωα εναν αξκο. Αυτον που πεθαινει εν ωρα καθηκοντος η αυτον που κραταει στο γραφειο του το περιβοητο δοχειο με τα αυτια κλπ κλπ; Το θεωρω τουλαχιστο γελειο ακομα και να λεγεται οτι ενας αξκος κραταει πανω στο γραφειο του αυτο το δοχειο. Και επισης απαραδεκτο. Δεν γνωριζω αν συμβαινει. Αν δεν δω προσωπικα με τα ματια μου δεν πιστευω τιποτα. Το στυλ ναι ειδα ακουσα μου ειπαν θα μπορουσε να ηταν ενα ωραιο παραμυθι. Η ηρωοποιηση ενος αξκου δεν λαμβανει χωρα απο 10-20 αυτια τουρκων πανω στο γραφειο. Αυτη ειναι η αποψη μου για το κυριο αυτο. Και καλο θα ειναι ας ειμαστε και λιγο σοβαροι. Αν θελουμε να περασουμε διαφορα μηνυματα για τους νεοσυλλεκτους που παρουσιαζονται στις εδ (εμψυχωση Μενος και μισος για τους απεναντι ας βρουμε αλλους τροπους απο το να εχουμε ενα βαζο με αυτια στο γραφειο μας. Ελεος πια. Το οτι σαν αξκος των εδ μπορει να υπηρχε πορωση σαν διοικητης η εκπαιδευτης η δεν ξερω τι αλλο διετελεσε αυτο ειναι αλλο κεφαλαιο.
Ο Θαλασσας κρατησε το αεροδρομιο στην Κυπρο, γιαυτο ειναι ηρωας.3 λοχοι τον ΛΟΚ εναντιον 1000 και περησοτερων τουρκων.
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Θάλασσας

Δημοσίευση από Rafale »

Και οι 3 λοχοι των λοκ ειναι ηρωες. Οχι ο θαλασσας
osst
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Θάλασσας

Δημοσίευση από osst »

cristi έγραψε:Και οι 3 λοχοι των λοκ ειναι ηρωες. Οχι ο θαλασσας
Δεν καταλαβαίνω γιατι στράβωσες. Πιθανώς απο άγνοια, αν και είπες ότι διάβασες τις αναρτήσεις. Ασφαλώς και τα κομμάντα που ήταν στην Κύπρο ήταν όλοι τους ήρωες και δέν χρειάζεται να πεθάνεις ντε και καλά για να χαρακτηριστείς ήρωας. Οσο για τα αυτιά στη γυάλα, ήταν η προσωπική του εκδίκηση, δεν είναι για φιγούρα. Πίστεψέ με άν γίνει ποτέ κανένα "μπαμ"με τους απέναντι, τέτοιους θα θέλεις να έχεις επικεφαλής. Αλλωστε ο καθ`ένας μας κουβαλάει και την σκιά του, το βάρος της οποίας εξαρτάται απο τις πράξεις του. Και η δική του η σκιά είναι πολύ βαριά και στο φινάλε τέτοιους θρύλους ποιός μπορεί να τους κρίνει Σίγουρα όχι εγώ και σύ.

TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 1

Θάλασσας

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Ναι ρε cristi τι κόλημα έχεις φάει με τον θάλασσα; Τον είχε ένας φίλος διοικητή στο Πέυκο και ο άνθρωπος ήταν ο ορισμός του respect.

Πατριώτης, παλληκάρι και ***** τα κομμάντο μακριά απο καριέρες και λοιπά *****.

Και όπως πολύ σωστά λεει ο osst στον πόλεμο αν είχες επιλογή αυτόν θα διάλεγες για διοικητή σου ή συμπολεμιστή σου είτε τον χωνεύεις είτε όχι.

fideas emk
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 8

Θάλασσας

Δημοσίευση από fideas emk »

Τι ακριβως εκανε ο Θαλασσας δε ξερω (τον γιο του τον ειχα στη θητεια). Αλλα υπαρχουν πολλοι θρυλοι των καταδρομων και της νεοτερης ιστοριας. Απλα ο Θαλασσας προκαλει ενας δεος λογω των ιστοριών που ειπαν τα παιδια εδω μεσα. Αλλα υπαρχουν αλλοι τρομεροι που δεν εχουν μιλησει ποτε (Ηλίας Γλεντζες πχ) και αλλοι που δε θα μιλησουν ποτε (Νικος Κατουντας, Γεωργιος Κατσανης κτλ κτλ). Τετοιοι θρυλοι ειναι πολλοι. Να πουμε για τον Καταδρομέα Γεωργακοπουλο, πολυβολητη που στο αεροδρομιο καθαρισε 12 τουρκους; Ή των Μπικακη που κατεστρεψε 6 αρματα και ποσους Τουρκους; Ή αξιωματικους (και οπλιτες φυσικα) των κυπριακων ΛΟΚ που κανανε πραματα και θαματα; Ο θρυλος που εγω γνωρισα (εστω για λιγο) απο κοντα ειναι ο Στρατηγος Θανασης Γαληνος (Ρεντινα πριν λιγα χρονια) και ειναι αυτος που μαζι με το Γλετζε μπηκαν στον Κοτζακαγια και πιασαν στον υπνο ενα στρατοπεδο με Τουρκους αλεξιπτωτιστες μεσα ή μετα που τραυματιστηκε εξω Απο την Κυρηνεια αναχαιτιζοντας τις τουρκικες δυναμεις. Ο Θαλασσας ειναι θρυλικο ονομα πραματι (υπηρετησε δηλαδη με την Α'ΜΚ το 74;) αλλα υπαρχουν πολλοι αλλοι θρυλοι των καταδρομων (και δεν υπαρχει λογος να τους συγκρινουμε μεταξυ τους). Αλλιως τι να πουμε για το Δημητρη Ραπτη των τεσσαρων πολεμων (αντισταση-ΕΔΕΣ, εμφυλιος με Ε'ΜΚ, Κορεα που εχανε η μανα το παιδι και Κυπρο με ΛΟΚ το '64, ιδρυτης των Αλεξιπτωτιστων κτλ κτλ) ;
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Θάλασσας

Δημοσίευση από Rafale »

cristi έγραψε: Οσο για τα αυτιά στη γυάλα, ήταν η προσωπική του εκδίκηση, δεν είναι για φιγούρα. Πίστεψέ με άν γίνει ποτέ κανένα "μπαμ"με τους απέναντι, τέτοιους θα θέλεις να έχεις επικεφαλής. Αλλωστε ο καθ`ένας μας κουβαλάει και την σκιά του, το βάρος της οποίας εξαρτάται απο τις πράξεις του. Και η δική του η σκιά είναι πολύ βαριά και στο φινάλε τέτοιους θρύλους ποιός μπορεί να τους κρίνει Σίγουρα όχι εγώ και σύ.

σ Αυτο θα συμφωνησω. Για να περασει καποια αλλα μηνυματα ο στρατος ειτε εκμεταλλευεται κατι σαν τον θαλασσα η τους δημιουργει. Και οντως θελουμε πολλους σαν κι αυτους για να γινει το μισος μεγαλυτερο.

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Θάλασσας

Δημοσίευση από Rafale »

TOPOL-M έγραψε:Ναι ρε cristi τι κόλημα έχεις φάει με τον θάλασσα; Τον είχε ένας φίλος διοικητή στο Πέυκο και ο άνθρωπος ήταν ο ορισμός του respect.

Πατριώτης, παλληκάρι και #@^&@! Τα κομμάντο μακριά απο καριέρες και λοιπά *****.

Και όπως πολύ σωστά λεει ο osst στον πόλεμο αν είχες επιλογή αυτόν θα διάλεγες για διοικητή σου ή συμπολεμιστή σου είτε τον χωνεύεις είτε όχι.

οι περισσοτεροι κομμαντο ειναι μακρια απο καριερες κλπ δεν ειναι ο μοναδικος. Ειναι και αλλοι. Μα δεν τον ξερω τον ανθρωπο προσωπικα και ουτε τον εχω συναντησει. Απλα απεχθανομαι το μονοηρωισμο και τις ενεργειες του περι αυτιων κλπ. Και να ξερεις οτι ολα τα κομμαντο διακατεχονται απο Επαρση ψυχικη και σωματικη και ολοι εχουν την "τρελλα " στο μυαλο τους. Προσωπικα σαν γυναικα για μενα ο θαλασσας ξεπερασε τα εσκαμμενα. Και στα αυτια αλλα και στις οδηγιες για τροπους εκπαιδευσης. Δεν δινουμε διαταγες οταν ξερουμε οτι ισως κινδυνεψει η ακεραιοτητα του οποιουδηποτε.

οστ; Να ξερεις οτι οι σκιες ειναι αθορυβες απλα μας ακολουθουν.

Νικος

Θάλασσας

Δημοσίευση από Νικος »

Το ειπες απο μονη σου, προσωπικα εμενα σαν γυναικα.
γι'αυτο δεν θα υπαρξει ποτε γυναικα σε επιλεκτες ειδικες δυναμεις, κ συγγνωμη κιολας cristi αλλα αν δεν υπηρχαν τετοια 'ατομα' εγω αυτην την στιγμη δεν θα εγραφα αυτο γιατι θα ημουν γιουσουφακι μαλλον, κ εσυ σε καποιο χαρεμι ισως. Συγγνωμη κ παλι.
επισης, τα περιβοητα αυτια, λεγονται τροπαια. Αλλοι επαιρναν μεταλλια κλπ, αυτος προτιμησε αυτια.

φιλικα
Νικος
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Θάλασσας

Δημοσίευση από Rafale »

Ειλικρινα δεν το ηξερα οτι για να παει γυναικα η αντρας επιλεκτες δυναμεις πρεπει να εχει τροπαια οπως τα λες εσυ (αυτια, ματια, μυτες) πανω στο γραφειο του. Συγνωμη κιολας. Εδω ειμαι αντιθετη. εχω δε την πεποιθηση οτι μαλλον εσυ θα ησουν σε καποιο χαρεμι κι οχι εγω. Συγνωμη και παλι.

Άβαταρ μέλους
nick13
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 2
Ενδιαφέροντα: anything
Επάγγελμα: If I tell you I have to kill you after

Θάλασσας

Δημοσίευση από nick13 »

Καλησπερα ηρεμιστε λιγο αμα θελετε να συνεχισετε τον διαπληκτισμο μπορειτε να συνεχισετε μα προσωπικα μηνυματα
Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Θάλασσας

Δημοσίευση από Rafale »

Καλησπερα.

1. Ειμαστε ηρεμοι.

2. Ειμαστε εντος θεματος.

3. Δεν δεχομαι προσωπικα μηνυματαΕικόνα

Άβαταρ μέλους
nick13
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 2
Ενδιαφέροντα: anything
Επάγγελμα: If I tell you I have to kill you after

Θάλασσας

Δημοσίευση από nick13 »

osst 14/Μαΐου/2010 ώρα 16:42 αμα ξαναδιαβασεις τα post απο αυτο το μηνυμα και μετα θα δεις οτι post με post παρεκκλίνετε απο το θεμα
Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
osst
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Θάλασσας

Δημοσίευση από osst »

Και στα αυτια αλλα και στις οδηγιες για τροπους εκπαιδευσης. Δεν δινουμε διαταγες οταν ξερουμε οτι ισως κινδυνεψει η ακεραιοτητα του οποιουδηποτε. οστ; Να ξερεις οτι οι σκιες ειναι αθορυβες απλα μας ακολουθουν.

Δεν συμφωνώ. Η σκιά του καθ`ενός είναι η φήμη του (καλή ή κακή) και Τέτοιων ανθρώπων όχι μόνο αόρατη δεν είναι αλλά φωνάζει απο μακρυά. Σ`αυτούς που περνούν απο τη ζωή δίχως να κάνουν τίποτα, πράγματι η σκιά τους τους ακολουθεί. Στούς "άλλους" όμως η φήμη-σκιά τους προηγείται. Βέβαια πολλές φορές, κάποιους τους κάνει να φαίνονται "μεγαλύτεροι"ιδίως άν το επιδιώκουν, αλλά ο στρατηγός δεν ανήκει σ`αυτήν την κατηγορία.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης