Απορίες σχετικά με το στρατό
Χαιρετώ όλους. Σκέφτομαι να υπηρετήσω την πατρίδα το καλοκαίρι και θα ήθελα κάποιες συμβουλές.
α)Άκουσα από άλλους ότι δηλώνεις ότι έχεις κάνει σχετικά με εκπαίδευση, επαγγελματική εμπειρία, αθλήματα κοκ. Αυτό πότε γίνεται όταν κόψω την αναβολή ή όταν μπω μέσα;
β)Αξίζει να δηλώσω ότι έχω κάνει αθλήματα, όπως για παράδειγμα κολύμβηση ή είναι εις βάρος μου; Ένας γνωστός μου είχε δηλώσει ότι έκανε καράτε και τον στείλαν πεζοναύτη.
γ)Αξίζει να δηλώσεις ότι έχεις άδεια οδήγησης; Είναι καλά οδηγός τεθωρακισμένου;
δ)Τέλος ακούστηκε ότι θα αυξηθεί η θητεία σε 1.5 χρόνο από το 2009. Ισχύει κάτι τέτοιο;
α)Άκουσα από άλλους ότι δηλώνεις ότι έχεις κάνει σχετικά με εκπαίδευση, επαγγελματική εμπειρία, αθλήματα κοκ. Αυτό πότε γίνεται όταν κόψω την αναβολή ή όταν μπω μέσα;
β)Αξίζει να δηλώσω ότι έχω κάνει αθλήματα, όπως για παράδειγμα κολύμβηση ή είναι εις βάρος μου; Ένας γνωστός μου είχε δηλώσει ότι έκανε καράτε και τον στείλαν πεζοναύτη.
γ)Αξίζει να δηλώσεις ότι έχεις άδεια οδήγησης; Είναι καλά οδηγός τεθωρακισμένου;
δ)Τέλος ακούστηκε ότι θα αυξηθεί η θητεία σε 1.5 χρόνο από το 2009. Ισχύει κάτι τέτοιο;
α) Συμφέρει να τα δηλώσεις. Μπορεί και να έχεις θέση γραφείου.
β) Καθόλου εις βάρος σου. Πάντως, εάν ξέρεις πολεμική τέχνη και έχεις πολυ καλή γνώση αυτής, μπορεί να σε επιλέξουν για Ειδικές Δυνάμεις.
γ) Και να το δηλώσεις δεν έγινε και τίποτα. Στη μόνη περίπτωση που ίσως σε επιλέξουν είναι εάν έχεις δίπλωμα Γ κατηγορίας (επαγγλεματικό) για φορτηγά του Στρατού. Τα τεθωρακισμένα δεν έχουν καμία σχέση με δίπλωμα οδήγησης.
δ) Πολλά ακούγονται και τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί.
β) Καθόλου εις βάρος σου. Πάντως, εάν ξέρεις πολεμική τέχνη και έχεις πολυ καλή γνώση αυτής, μπορεί να σε επιλέξουν για Ειδικές Δυνάμεις.
γ) Και να το δηλώσεις δεν έγινε και τίποτα. Στη μόνη περίπτωση που ίσως σε επιλέξουν είναι εάν έχεις δίπλωμα Γ κατηγορίας (επαγγλεματικό) για φορτηγά του Στρατού. Τα τεθωρακισμένα δεν έχουν καμία σχέση με δίπλωμα οδήγησης.
δ) Πολλά ακούγονται και τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί.
Nassos έγραψε:
Και το θεωρείς καλό να με πάρουν Ειδικές Δυνάμεις; Το να με πάρουν ειδικές δυνάμεις δεν είναι εις βάρος μου;

johnp έγραψε:
Αποκλειστικώς αποκλείεται...
Πιο πιθανό είναι το αντίθετο, έτος εκλογών γαρ...
johnp έγραψε:
Και το θεωρείς καλό να με πάρουν Ειδικές Δυνάμεις; Το να με πάρουν ειδικές δυνάμεις δεν είναι εις βάρος μου;
Γιατί που είναι το κακό; Δεν θα σε κάνουν Ράμπο, μην ανησυχείς.
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 4
Συμφωνω νασσο μαζι σου! Δεν υπαρχει λογος ανησυχιας!
-
- Ταγματάρχης
Θα ηθελα να ρωτησω κατι! Φετος τελειωνω το λυκειο και θελω να μπω κατευθειαν στρατο(τον αυγουστο) για να χασω μονο ενα χρονο απο τη σχολη μου! Γινεται; Αν περασω σε καποια σχολη τι κανω; Μπορω να παρω αναβολη απο την σχολη επειδη κανω την θητεια μου; Σεπτεμβρη-οκτωβρη που γινονται οι εγγραφες υπαρχει περιπτωση αν ζητησω αδεια στον στρατο να μη μου δωσουν;
Αν περάσεις σε μια σχολή και έχεις ήδη παρουσιαστεί στο στρατό μπορείς:
1) είτε να πάς ο ίδιος στη σχολή για να κάνεις εγγραφή και στη συνέχεια ανα 6μηνο να ανανεώνεις την εγγραφή σου.
2) είτε να πάνε κάποιοι από τους γονείς σου και να κάνουν αυτοί την εγγραφή.
Απλά δεν ξέρω τι ισχύει με την στρατιωτική ταυτότητα (λογικά τη δέχονται) αλλά καλού-κακού βγάλε και επικυρωμένο αντίγραφο της αστυνομικής.
Άποψη μου είναι να μην μπεις αύγουστο. Λίγοι μπαίνουν στη σειρά του αυγούστου και κυρίως θα φάς όλο το χειμώνα στη παραμεθώριο.
1) είτε να πάς ο ίδιος στη σχολή για να κάνεις εγγραφή και στη συνέχεια ανα 6μηνο να ανανεώνεις την εγγραφή σου.
2) είτε να πάνε κάποιοι από τους γονείς σου και να κάνουν αυτοί την εγγραφή.
Απλά δεν ξέρω τι ισχύει με την στρατιωτική ταυτότητα (λογικά τη δέχονται) αλλά καλού-κακού βγάλε και επικυρωμένο αντίγραφο της αστυνομικής.
Άποψη μου είναι να μην μπεις αύγουστο. Λίγοι μπαίνουν στη σειρά του αυγούστου και κυρίως θα φάς όλο το χειμώνα στη παραμεθώριο.
-
- Ταγματάρχης
Νασσο το προβλημα μου δεν ειναι καθολου ο χειμωνας! Θελω να μπω τον αυγουστο γιατι θα απολυθω αυγουστο ετσι την επομενη χρονια θα μπορω να αρχισω κανονικα τα μαθηματα μου στη σχολη Και δε θα χασω χρονο! Αν μπω νοεμβρη θα εχω χασει την χρονια της σχολης για 1,5 μηνα! Δε λεει! Το εχω υποψην μου αυτο που μου λες! Ευχαριστω πολυ!
-
- Λοχίας
- Posts in topic: 1
- Ενδιαφέροντα: μουσικη, σινεμα, βιβλια, αθλητισμος
- Επάγγελμα: Ασκουμενος φαρμακοποιος
Παιδια εγω εχω κανει ταεκβο-ντο και τωρα αρχισα βραζιλιανικο ζου-ζιτσου.(μην φανταστειτε τπτ σπουδαιο, πιο πολυ το κανω για φυσικη κατασταση γιατι βαριομουν το γυμναστηριο). Αν το δηλωσω θα εχω καποιο πλεονεκτημα;

-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 2
- Ενδιαφέροντα: διάβασμα,κυνήγι,πουλιά
Το πλεονέκτημά σου είναι προσωπικό αγαπητέ μου. Είμαι σίγουρος πως τυχαία πήγε ο άνθρωπος πεζοναύτης.
-
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 1
Πειραιώτη, ρώτα στη γραμματεία για προσωρινή διακοπή σπουδών. Κάνεις τη διακοπή, πας φαντάρος και μετά συνεχίζεις. Διακοπή θα κάνεις οπωσδήποτε. Με το νομοσχέδιο της Μαριέτας υπάρχει προθεσμία για να πάρεις πτυχίο/.
-
- Ταγματάρχης
Διακοπη θα κανω οταν παω να γραφτω; Οταν ομως αρχιζουν οι εγγραφες(σεπτεμβρη νομιζω) εγω θα ειμαι μεσα! Αν ξερεις, μπορει να με γραψει καποιος συγγενεις μου;
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 2
- Ενδιαφέροντα: διάβασμα,κυνήγι,πουλιά
Ε πάρε και καμιά άδεια για να γραφτείς

Ρε παιδιά τι είναι το ρέο; Δεν έχω μπει ακόμα στρατό. Επίσης γίνονται ασκήσεις σε στίβο μάχης; Δλδ έρπεσε ανεβαίνεις σχοινιά πηδάς εμπόδια και τα σχετικά;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες