1) Τελικά όσον αφορά την μυωπία. μπορείς να εξεταστείς με γυαλιά αν δεν κάνω λάθος και πρέπει να πιάσεις 7/10 (για πλοίαρχος). Αυτό το 7/10 τι είναι ακριβώς; Σου δείχνουν 10 αριθμούς-γράμματα και πρέπει να πιάσεις τα 7; Λογικό δεν είναι με τα γυαλιά να τα πιάσεις; Αν δεν πιάσεις 7 τι γίνεται; Κόβεσαι; Κόβεσαι οριστικά; Αυτές οι εξετάσεις πότε γίνονται; Πριν τις πανελλήνιες ή αφού περάσεις -αν περάσεις- στη σχολή;
2) Όσον αφορά τα φορτηγά-πετρελαιοφόρα-επιβατηγά πλοία κ. Λπ. οι μισθοί σαφώς και έχουν διαφορά. ανάλογα με την εταιρεία, το συμβόλαιο κ. Λπ. Αλλά αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι σχετικό με την διάρκεια των ταξιδιών. Δηλαδή σε κάποια επιβατηγά πλοία καταλαβαίνω ότι πρέπει να λείπεις πολύ καιρό αν κάνεις μεγάλα ταξίδια κ. Λπ. Αλλά αποκλείεται να πιάσεις δουλειά σε ένα πλοίο που πάει Πειραιά - Κρήτη ας πούμε; Εννοώ ότι. είναι αναγκαστικό αυτό το 6 μήνες - 6 μήνες ή το ακόμα χειρότερο (όσον αφορά τη διάρκεια) . 3 μήνες - 1 μήνας; Απλά κι από ναυτικούς που γνωρίζω. υπάρχει περίπτωση να λείπεις μόνο λίγες μέρες και να ξαναγυρίζεις πίσω και μετά ξανά το ίδιο. σε περιπτώσεις που προανέφερα φυσικά (Επιβατηγά πλοία που κάνουν κοντινές αποστάσεις).
3) Ακόμα κι αν δεν περάσω από πανελλήνιες (που είναι κάπως δύσκολο λόγω των χαμηλών μορίων, αλλά λέμε τώρα) . μπορώ άνετα να μπω σε όποια σχολή θέλω με το απολυτήριο;
4) Α) Οι μισθοί δοκίμων απ' ό, τι διάβασα εδώ συνήθως είναι από 1300 - 1800 euro (για πρωτοετείς), αλλά υπήρχαν και κάποια ποστς που έλεγαν ότι μπορεί να είναι ακόμα και 600! Επίσης υπήρχαν και άλλα που έλεγαν ότι μπορεί να είναι και 3000 (προφανώς για τους δευτεροετείς θα ήταν αυτό).
Β) Επίσης διάβασα ότι πολλές φορές οι δόκιμοι κάνουν και δουλειές κατώτατου πληρώματος. Αυτό ισχύει; Κι αν ναι. νομίζετε ότι είναι δίκαιο και αξιοκρατικό κάτι τέτοιο; Ναι οκ. σίγουρα πρέπει να περνάς απ' όλα τα στάδια, αλλά όταν κάνεις σπουδές για κάτι. δε γίνεται να σε βάζουν να κάνεις κάτι άλλο. Θέλω να πιστεύω ότι δε ζούμε σε προηγούμενα χρόνια που οι παππούδες μας ως δόκιμοι έπρεπε να ξέρουν να κάνουν και όλες τις δουλειές και για να γίνουν ανθυποπλοίαρχοι και υποπλοίαρχοι έπρεπε να τους βγει η γλώσσα 5 μέτρα.
Γ) Στα εκπαιδευτικά ταξίδια. αν εσύ δεν μπορέσεις να βρεις εταιρεία για να ταξιδέψεις (αν και απ' ό, τι κατάλαβα από αυτά που γράφεται. είναι εύκολο) . τότε τι γίνεται; Κόβεσαι;
Αυτά προς το παρόν και συγγνώμη αν σας κούρασα με το τεράστιο ποστ, αλλά ελπίζω να καταλαβαίνετε τη θέση μου που ως μαθητής Λυκείου που μέχρι του χρόνου πρέπει να έχει αποφασίσει τι θα κάνει στη ζωή του. ψάχνεται συνέχεια!