Ειδικές κατηγορίες Στρατιωτικών Σχολών

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Απάντηση
Στρατός και θητεία
lefterisg
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από lefterisg »

Όντως η κατάθεση της αίτησης για συμμετοχή με το 10% ήταν μέχρι το Φεβροαυάριο, λυπάμαι. Πρέπει να γνωρίζεις πως από φέτος δικαίωμα συμμετοχής με το 10% έχεις μόνο για δύο χρόνια. Άρα φέτος μπορούσαν να συμμετέχουν μόνο οι απόφοιτοι του 2008 και 2009.
k a t e r i n a
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από k a t e r i n a »

χριστινα έγραψε:Γεια σας. Στην ειδικη κατηγορια σχετικα με τους τριτεκνους, εχει καμια διαφορα αν το 1 απ τα 3 παιδια ειναι απο διαφορετικο γαμο, απ τον ιδιο πατερα;

νομιζω πως οχι γιατι ενας φιλος μου ειναι 4 παιδια απο την ιδια μητερα αλλα απο 2 διαφορετικους πατεραδες ειναι κανονικα σε ειδικη κατηγορια. Καλυτερα ομως παρε τηλεφωνο για να το εξακριβωσεις
Τακης

Δημοσίευση από Τακης »

Στην Αιτηση που συμπληρώνουμε για την ΣΜΥ στον πινακα Δ' εχει το ακόλουθο "20. Ειμαι υποψήφιος/α για το 90% των θέσεων Εισακτέων ή το 10% αυτον χωρις εξετάσεις" Μηπως θα μπορουσε να μου εξηγήση καποιος τι σημενει;(γιατι πρεπει να συμπληρωσω και να Την στειλω μεχρι τις 28 του μηνα). ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ
k a t e r i n a
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από k a t e r i n a »

Τακης έγραψε:Στην Αιτηση που συμπληρώνουμε για την ΣΜΥ στον πινακα Δ' εχει το ακόλουθο "20. Ειμαι υποψήφιος/α για το 90% των θέσεων Εισακτέων ή το 10% αυτον χωρις εξετάσεις" Μηπως θα μπορουσε να μου εξηγήση καποιος τι σημενει;(γιατι πρεπει να συμπληρωσω και να Την στειλω μεχρι τις 28 του μηνα). ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ

αν δινεις φετος πανελληνιες θα βαλεις χ στο 90% ενω αν εδωσες περσι και απλα φετος θα κανεις τα χαρτια σου με το 10% θα βαλεις το χ στο 10%. Ελπιζω να σε βοηθησαΕικόνα
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Rafale »

Στο μηχανογραφικό δελτίο οι πρώτες σχολές διακρίνονται με την υπόδειξη "ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑ" ενώ οι υπόλοιπες με την έυλογη διάκριση "ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ". Το ποσοστό που δίνεται σε υποψηφίους που ανήκουν σε κάποια ειδική κατηγορία ανέρχεται το πολύ στο 35% των θέσεων που ανακοινώνουν οι σχολές για το συνολικό αριθμό εισαγωγής υποψηφίων.

Οι ειδικές κατηγορίες και οι ανήκοντες σε αυτές ορίζονται από το αρθ.11 του Ν.3648/08 και είναι:

• Τέκνα Πολυτέκνων
  • Τέκνα Οικογενειών με τρία παιδιά
Από το ανώτερο ποσοστό του 35% δίδεται ποσοστό μέχρι 10% (με ελάχιστο όριο την εισαγωγή τουλάχιστον ενός ατόμου) σε:

• Τέκνα ή αδελφοί αναπήρων και τραυματισθέντων σε πολεμικές επιχειρήσεις, καθώς και στρατιωτικών και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων ειρηνικής περιόδου, οι οποίοι έχουν αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, λόγω πάθησής τους σε διατεταγμένη υπηρεσία και ένεκα αυτής.
  • Τέκνα των θανόντων στρατιωτικών και Ενόπλων Δυνάμεων στον πόλεμο ή στην ειρήνη κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής.
  • Τέκνα Ελλήνων Μονίμων Στρατιωτικών Εφέδρων και Κληρωτών οπλιτών, που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στα πολεμικά γεγονότα της χρονικής περιόδου από την 20ή Ιουλίου έως την 20ή Αυγούστου 1974 στην Κύπρο, καθώς και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1964 στην Τυληρία και Λευκωσία και το 1967 στην Κοφίνου και τους Αγ. Θεοδώρους της Κύπρου.
  • Οι Έλληνες του εξωτερικού του άρθρου 3 παρ.1 του Ν.1351/1983.
Όπότε αν θεωρήσουμε μία στρατιωτική σχολή που ορίζει ότι στις τρέχουσες εξετάσεις θα δεχθεί 10 υποψηφίους, τότε:

• Το πολύ το 35% δίνεται σε υποψηφίους ειδικών κατηγορίων. Δηλαδή το πολύ 3.5 'άτομα' που λογικά σημαίνει 3 υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών.
  • Οι εισαγωγές επιτυχόντων υποψηφίων από τη Γενική Σειρά προσδιορίζονται σε 10-3=7 υποψήφιου.
  • Το 10% των 3 υποψηφίων των ειδικών κατηγορίων προορίζεται για κατηγορίες εκτός των πολύτεκνων οικογενειών. Επειδή ο αριθμός που προκύπτει είναι μικρότερος της μονάδες, ενεργοποιείται ο όρος που αναφέρει ότι τουλάχιστον ένας υποψήφιος αυτής της κατηγορίας θα εισαχθεί. Δηλαδή εισάγεται ένα άτομα.
Συνολικά δηλαδή στην υποθετική σχολή που θα δεχθεί 10 υποψηφίους, έχουμε:

• 7 επιτυχόντες από τη Γενική Σειρά
  • 2 επιτυχόντες με πολυτεκνική ιδιότητα
  • 1 από το 10% των ειδικών κατηγοριών
Επισημαίνεται πως στην περίπτωση την οποία για κάθε κατηγορία οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από τους αναγραφόμενος, τότε θα εισαχθούν κατά περίπτωση αυτοί που έχουν συγκεντρώσει το μεγαλύτερο αριθμό μορίων εισαγωγής, μέχρι την εξάντληση των παραπάνω αριθμών εισαχθέντων.

lefterisg
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Τακης έγραψε:Στην Αιτηση που συμπληρώνουμε για την ΣΜΥ στον πινακα Δ' εχει το ακόλουθο "20. Ειμαι υποψήφιος/α για το 90% των θέσεων Εισακτέων ή το 10% αυτον χωρις εξετάσεις" Μηπως θα μπορουσε να μου εξηγήση καποιος τι σημενει;(γιατι πρεπει να συμπληρωσω και να Την στειλω μεχρι τις 28 του μηνα). ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ
Η προθεσμία υποβολής άλλαξε. Είναι μέχρι τις 30 του μήνα...
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Rafale »

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1. Στις ειδικές κατηγορίες υπάγονται οι παρακάτω περιπτώσεις του άρθρου 11 του Ν.3648/08, για τις οποίες απαιτούνται τα αναγραφόμενα σε κάθε μία δικαιολογητικά:

α. Επί του εκάστοτε καθοριζόμενου αριθμού εισακτέων και μέχρι ποσοστού τριάντα πέντε επί τοις εκατό (35%), εισάγονται κατά σειρά επιτυχίας οι ανήκοντες στις παρακάτω ειδικές κατηγορίες:
(1) Τέκνα Πολυτέκνων
Βεβαίωση κυρωμένη από την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων (με τη σφραγίδα «τυγχάνει έγκυρο», Υπόδειγμα «4»).
(2) Τέκνα Οικογενειών με τρία παιδιά
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον οικείο Δήμο.

β. Επί του ανωτέρω ποσοστού (35 %) και μέχρι ποσοστού δέκα επί τοις εκατό (10%) επ' αυτού σε κάθε περίπτωση όμως τουλάχιστον ένα άτομο, εισάγονται κατά σειρά επιτυχίας, οι ανήκοντες στις παρακάτω ειδικές κατηγορίες:
(1) Τέκνα ή αδελφοί αναπήρων και τραυματισθέντων σε πολεμικές επιχειρήσεις, καθώς και στρατιωτικών και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων ειρηνικής περιόδου, οι οποίοι έχουν αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά επί τοις εκατό (67%) και άνω, λόγω παθήσεώς τους σε διατεταγμένη υπηρεσία και ένεκα αυτής.
(2) Τέκνα των θανόντων στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων στον πόλεμο ή στην ειρήνη κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής (Υπόδειγμα «3»).
(3) Τέκνα Ελλήνων Μονίμων Στρατιωτικών Εφέδρων και Κληρωτών οπλιτών, που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στα πολεμικά γεγονότα της χρονικής περιόδου από την 20η Ιουλίου έως την 20η Αυγούστου 1974 στην Κύπρο, καθώς και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1964 στην Τυληρία και Λευκωσία και το 1967 στην Κοφίνου και τους Αγ. Θεοδώρους της Κύπρου.
γ. Οι Έλληνες-ίδες του Εξωτερικού του άρθρου 3 παρ.1 του Ν.1351/1983 (ΦΕΚ56 Α), όπως οι διατάξεις αυτού τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις της παρ.11 του άρθρου 10 του Ν.2327/1995 (ΦΕΚ 156 Α') και της παρ.4 του άρθρου 5 του Ν.2517/1997 (ΦΕΚ 16 Α') σε ποσοστό 3 %, όπως το άρθρο 12 του Ν.2552/97 ορίζει.

δ. Για τις ανωτέρω περιπτώσεις απαιτούνται τα κάτωθι δικαιολογητικά:

(1) Βεβαίωση από ΔΕΠΑΘΑ ως υπόδειγμα «5» για την κατηγορία 1 β (1).

(2) Πρόσφατη Γνωμάτευση Ανωτάτης Υγειονομικής Επιτροπής (ΑΥΕ) του αντίστοιχου Κλάδου, που να βεβαιώνει το ποσοστό αναπηρίας 67%.[Μόνο για την κατηγορία β (1) ].

(3) Εκκαθαριστικό Σημείωμα για συνταξιούχο στρατιωτικό (Υπόδειγμα 6) ή χρηματικό ένταλμα εφάπαξ οικονομικού βοηθήματος.

(4) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του πατέρα (Υπόδειγμα 7).

(5) Για την ανωτέρω παραγράφου 1 β (3), βεβαίωση από το αντίστοιχο Γενικό Επιτελείο (ΓΕΣ/ΔΙΣ - ΓΕΑ/Μουσείο Ιστορίας ΠΑ - ΓΕΝ/Ιστορική Υπηρεσία Ναυτικού), στην οποία θα φαίνεται ότι ο πατέρας του υποψηφίου συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στα αναφερόμενα πολεμικά γεγονότα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yandr την Τετ Απρ 21, 2010 7:51 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Τακης

Δημοσίευση από Τακης »

Στην Αιτηση που συμπληρωνουμε για την σχολη στο Πινακα Δ εχει το ακολουθο "Ειμαι υποψηφιος/α για το 90% των θέσεων εισακτέων ή το 10% αυτών χωρίς εξετασεις" Μπορει καποιος να μου εξηγηση ποιοι ανοικουν στο 10 και ποιοι στο 90%;
HellenicEagle
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από HellenicEagle »

Στο 90% ανήκουν αυτοί που δίνουν πανελλαδικές την χρονία αυτή (μαθητές 3ης λυκείου) ενώ στο 10% αυτοί που κάνουν πάλι μηχανογραφικό απο προηγούμενες χρονιές
ΝΙΚΟΣ

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΣ »

Παιδά οι τρίτεκνοι ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες?
dima
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από dima »

Γεια σας! Ειμαι 17 κ θελω ν δηλωσω Σ. Τ. Υ. Α... Βασικα θελω λιγες πληροφοριες ακομα... Εχει επαγγελματικο μελλον για μια γυναικα; Και αν ναι ειναι ευκολο να ανταπεξελθει; Α και κατι ακομα... Ειμαι πολυτεκνη,1ο παιδι και ορφανη απο ενα γονεα (πατερα). Υπαρχει καποια διαφοροποιηση ς κατι; Ευχαριστω πολυ!
Τακης

Δημοσίευση από Τακης »

Εγω ειμαι του 91 δίνω για δευτερη φορα απο ΕΠΑΛ, ειμαι τεκνο πολυτεκνων (4 αδερφια) ανήκω στη κατηγορια του 10%; Περνω τιποτα μορια επιδει ειμαι πολ/κνος;

lefterisg
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

ΝΙΚΟΣ έγραψε:Παιδά οι τρίτεκνοι ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες;
Ναι. Τα λέει όλα η εγκύκλιος μέσα...
Τακης

Δημοσίευση από Τακης »

Ξερει κανεις ποσα ατομα θα παρουν απο ΕΠΑΛ ομαδα Α;(σορρυ αν σας τα χω πριξει αλλα εχω ανχοθει λιγο)

lefterisg
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Αν δίνεις γραπτός εξετάσεις είσαι με το 90%, αν έχεις κρατήσει το βαθμό σου και συμμετέχεις χωρίς να γράψεις δίνεις στο 10%. Για να συμμετέχεις όμως στις εξετάσεις με το 10% πρέπει να είχες κάνει την αίτηση τον Φεβρουάριο. Η εγκύκλιος γράφει αναλυτικά τα άτομα που θα πάρει.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες