ΕΤΑ - Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: ΕΤΑ - Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής

ΕΤΑ - Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής

από Fsasa » Σάβ Ιούλ 09, 2022 12:27 pm

10 με 12% περνάει.

ΕΤΑ - Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής

από Armyforce » Σάβ Ιούλ 09, 2022 11:58 am

Άρα λογικά εκεί θα κόβονται οι περισσότεροι. Ξέρουμε περίπου τι ποσοστό περνάει;

ΕΤΑ - Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής

από hazardous » Παρ Ιούλ 08, 2022 6:39 pm

Armyforce έγραψε:Όταν λες απίθανα όρια, πόσο μπορεί να είναι;


Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω αλλά υπάρχει πίεση χρόνου που το καθιστά δύσκολο.

ΕΤΑ - Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής

από Armyforce » Παρ Ιούλ 08, 2022 12:49 pm

Όταν λες απίθανα όρια, πόσο μπορεί να είναι;

ΕΤΑ - Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής

από hazardous » Παρ Ιούλ 08, 2022 9:22 am

Tanto έγραψε:Γνωρίζει κανείς τη διαδικασία επιλογής. Μπορεί να μας γράψει αθλητικά όρια, δοκιμασίες και γενικά τις φάσεις του σχολείου; Ευχαριστώ.


Καλημέρα. Το μόνο που γνωρίζω για το σχολείο είναι πως υπάρχουν συχνές πορείες με μεγάλο φόρτο με όρια που ακούγονται απίθανα.

ΕΤΑ - Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής

από Tanto » Δευ Ιούλ 04, 2022 7:53 am

hazardous έγραψε:Για την επιλογή του ΕΤΑ έχω ακούσει πως είναι1 μίλι

300 κάμψεις

200 καθίσματα

100 έλξεις

1 μίλι

Το murph είναι το συγκεκριμένο workout και από όσα ξέρω το δίνεις τέλος κάθε εβδομάδας, αφού έχεις μπει στο σχολείο.

ΕΤΑ - Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής

από hazardous » Δευ Ιούλ 04, 2022 2:59 am

Για την επιλογή του ΕΤΑ έχω ακούσει πως είναι1 μίλι

300 κάμψεις

200 καθίσματα

100 έλξεις

1 μίλι

ΕΤΑ - Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής

από Tanto » Κυρ Ιούλ 03, 2022 10:27 pm

Γνωρίζει κανείς τη διαδικασία επιλογής. Μπορεί να μας γράψει αθλητικά όρια, δοκιμασίες και γενικά τις φάσεις του σχολείου; Ευχαριστώ.

ΕΤΑ - Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής

από Πολυβολιτής » Σάβ Νοέμ 16, 2013 2:42 pm

Γιατί, άσχημα είναι να πάρουν στελέχη που έχουν αποφοιτήσει από ΣΜΥ; Και αυτοί μια ζωή λοχίες κλπ θα είναι. Και έχουν και ένα υπόβαθρο στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Εγώ αν ήταν στο χέρι μου θα όριζα κάποιες συγκεκριμένες απαιτήσεις που να εξασφαλίζουν ότι το Τμήμα θα έχει έμπειρα και ποιοτικά στελέχη χωρίς βύσματα κλπ. Για παράδειγμα, θέτεις μία οροφή προσωπικού την οποία στοχεύεις να επανδρώσεις. Έχεις κάποιες απαιτήσεις από τα στελέχη αυτά όπως το να έχουν αποφοιτήσει κατά προτίμηση από ΣΥΚ ή ανάλογο σχολείο εσωτερικού/εξωτερικού (δικιά μου γνώμη,) ή αν όχι να έχουν τελειώσει σε πολύ καλή θέση (1η,2η... Όχι πιο κάτω. Είπαμε θέλουμε τους καλύτερους των καλυτέρων) το ΣΒΕΑ.

Να είχαν επίσης πολύ καλές αξιολογήσεις στο Σχολείο Καταδρομών (να τεθεί πχ μία βαθμολογία και να υπάρχει ένα όριο που θα πρέπει να ξεπερνούν) και να έχουν ενεργό υπηρεσία για 2-3 χρόνια σε κάποια μονάδα ειδικών δυνάμεων. Καλό θα θεωρούσα να γνωρίζουν και μία τουλάχιστον ξένη γλώσσα (ποια άραγε). Έτσι πιθανόν να κριθούν ικανοί να ξεκινήσουν την εκπαίδευση. Το ότι θα την ξεκινήσει κάποιος δεν πρέπει να σημαίνει ότι θα την ολοκληρώσει. Αυτή θα έπρεπε να κρατάει όσο περίπου κρατάει και τώρα και το "σχολείο" γίνεται μία φορά το χρόνο... Αλλά με πολύ αυστηρά κριτήρια (και δεν εννοώ κάμψεις και τρεξίματα. Εννοώ επιχειρησιακά αντικείμενα) ... Έτσι θα εξασφαλίζαμε ποιοτικά και αφοσιωμένα στελέχη όπως αρμόζει στο ΕΤΑ.

Άνθρωποι που θα έχουν και το μεράκι και τα μπράτσα και τις γνώσεις. Οπότε, θεσπίζοντας μία τυποποιημένη διαδικασία επιλογής των ατόμων που κρίνονται υποψήφια για το ΕΤΑ ξεφεύγεις από βύσματα διότι πλέον όλα είναι συγκεκριμένα. Μετά το πέρας της 2μηνης αυτής εκπαίδευσης, τα λίγα αυτά άτομα θα φεύγουν καρφί για ΚΕΑΠ ώστε να αποφοιτήσουν από όλα του τα σχολεία (όπως ήδη γίνεται) και μετά επίσης καρφί για ΔΙΚΕΕ (ISTC/ILRRPS). Τα υπόλοιπα θα έρθουν με τον καιρό τους. Τα στελέχη δε θα παίρνουν μετάθεση στα 3 χρόνια όπως συμβαίνει σήμερα. Θα γίνονται ένα με τη μονάδα. Δε θα είναι μία παρένθεση στην καριέρα τους. Το ελάχιστο θα μπορούσε να είναι πχ 7 χρόνια. Αν στην πορεία κριθείς ανεπαρκής, φεύγεις (όπως γίνεται και σήμερα) Έτσι θα οραματιζόμουν εγώ προσωπικά το ΕΤΑ. Ακούω τη γνώμη σας

ΕΤΑ - Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής

από Ελλην καταδρομεας » Παρ Νοέμ 15, 2013 11:48 pm

Τους προτιμουν γιατι μια ζωη λοχιες, επιλοχιες, αρχιλοχιεςθα ειναι ενω απο την σχολη πανε και αξιωματικοι

ΕΤΑ - Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής

από Πολυβολιτής » Παρ Νοέμ 15, 2013 4:56 pm

Λοιπόν, επειδή παρατηρώ ότι όλοι τα "χώνετε" ο ένας στον άλλο επειδή υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για αυτήν την "αφηρημένη έννοια" που ακούει στο όνομα "πώς μπαίνω στο ΕΤΑ" θα σας πω και το τι ξέρω εγώ που είναι και το πιο κοντινό στην πραγματικότητα (φιλικά πάντα). Για να μπεις στο ΕΤΑ όπως σωστά είπατε είτε ζητάνε κόσμο, είτε συντάσσεις μία αναφορά που δηλώνεις την επιθυμία σου να μετατεθείς στο Τμήμα. Ακολουθεί ένας κύκλος εκπαίδευσης διάρκειας 2 ΜΗΝΩΝ που αφορά εκπαίδευση σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων που εκτελεί το ΕΤΑ. Ξεκινάει με άλματα στρατιωτικής ελεύθερης πτώσης ή ολοκλήρωση του εν λόγω σχολείου αν δεν έχει ήδη ολοκληρωθεί από τον ενδιαφερόμενο. Στη συνέχεια ακολουθεί εκπαίδευση σε αμφίβιες επιχειρήσεις μαζί με έμπειρα στελέχη του τμήματος που έχουν πολλά χρόνια υπηρεσία στη μονάδα και τέλος έχει εκπαίδευση στις ορεινές επιχειρήσεις πάλι με έμπειρα κομάντα του τμήματος. Όσοι περάσουν, συνεχίζουν την εκπαίδευση στο τμήμα με τα λοιπά σχολεία. Δε χρειάζεται να είσαι βύσμα όπως λένε πολλοί οι οποίοι δυστυχώς αναμασούν πληροφορίες που δεν ξέρουν. Είσαι καλός... Μένεις, δεν είσαι... Τον πούλο. Συστάσεις είναι καλό να υπάρχουν. Οι παλιοί έφεδροι είχαν άλλους τρόπους που μπαίνανε. Άλλα θα ακούσετε απ'αυτούς... Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Μην πέσετε να με φάτε ότι αποκαλύπτω κανένα μυστικό, πιστέψτε με δεν είναι. Και καλό είναι να ξέρουμε και κάποια πράγματα με σιγουριά όταν μιλάμε για κάποιο θέμα και να μην αρκούμαστε μόνο στις διηγήσεις του Ανιχνευτή από την Εφημερίδα των ειδικών δυνάμεων...Confused. Δεν είναι ο κανόνας το παράδειγμα ενός ατόμου. Τέλος να σημειώσω ότι το ΕΤΑ επανδρώνεται κυρίως από ΕΠΟΠ και ΕΜΘ (δεν ξέρω γιατί τους προτιμούν από τα στελέχη των Σχολών). Αυτά.

ΕΤΑ - Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής

από Greek_Army » Τετ Σεπ 04, 2013 3:18 am

Μεγάλε αν διάβασες το παρακάτω μήνυμα και δεν σου λύθηκε η απορία, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Snakeshit έγραψε:ρε ψηλέ, μπαίνει μόνιμος με οποιονδήποτε τρόπο,ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ,έπειτα κάνεις αίτηση ή ζητάνε άτομα για ειδικές δυνάμεις, βγάζεις το ΚΕΑΠ, απαραίτητη προυπόθεση, ξαναλέω,ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προυπόθεση είναι να βγάλεις την ΣΧΑΛ. Στη συνέχεια θα υπηρετήσεις σε κάποια άλλη μοίρα των ειδικών δυνάμεων γιατί ακόμα πιο απαραίτητη, το τονίζω,ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προυπόθεση είναι να αποκτήσεις εμπειρία και άλματα,ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΜΑΤΑ (πιο συγκεκριμένα πρέπει να'χεις συμπληρώσει 65 άλματα στατικού και να'σαι πιστωποιημένος αρχηγός ρίψεων έτσι ώστε να πάρεις και την πουλάδα ελευθέρας) .σε ποιο νησί θα πας ούτε ο Θεός δεν ξέρει (προς Θεού τι ερώτηση ήταν αυτη;)
και τέλος κάνεις αίτηση ή περιμένεις να ζητήσουν άτομα και ΑΝ είσαι καλός ΚΑΙ σε προτείνει κάποιος, δοκιμάζεσαι κι αν περάσεις πας.

ΕΤΑ - Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής

από Ελλην καταδρομεας » Τετ Σεπ 04, 2013 2:15 am

Διαβασα τις προηγουμενες σελιδες αλλα δεν βρηκα την απαντηση στην ερωτηση μου
Η ερωτηση μου εχει ως εξης: Αμα περασω το σχολειο μεγαλων υψων ανεβαινουν οι πιθανοτητες στο να με παρουν στο ΕΤΑ;

ΕΤΑ - Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής

από Πολυβολιτής » Κυρ Ιουν 23, 2013 9:04 pm

Άλλο εννοώ. Θέλω να καταλάβω αν η εκπαίδευση στο ΕΤΑ γίνεται όπως στο εξωτερικό που χωρίζεται σε φάσεις κλπ.O Nicolas_mk2 αναφέρει πως η εκπαίδευση είναι γύρω στους 30 μήνες (ο λεγόμενος κύκλος). Εκεί εκπαιδεύονται σε κάποια αντικείμενα και δεν εννοώ το σχολεία. Αυτά έρχονται μετά. Βλέπε SAS. Τους κρατάνε κάποιους μήνες μετά την επιλογή (αρκετούς) και τους εκπαιδεύουνε πριν πάρουν το μπερέ τους. Προκεχωρημένη εκπαίδευση, κάπως έτσι. Εδώ τι ισχύει;(πέρα από το περί βύσματος) Στη Ζ'ΜΑΚ λένε είναι 18 μήνες. Στο ΕΤΑ;

ΕΤΑ - Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής

από Nassos » Πέμ Ιουν 20, 2013 10:20 pm

Τη δεκαετία του 1980 η θητεία ήταν τουλάχιστον 24 μήνες. Και όταν λέμε εκπαίδευση, εκπαίδευση. Αν διαβάσεις τα μηνύματα του Πυρπιλίδη εδώ και στα άλλα θέματα για το ΕΤΑ θα καταλάβεις. Αναρρίχηση, επιβίωση (χειμώνα στο ΚΕΟΑΧ - καλοκαίρι ΚΕΑΠ και αλλού), φυσικά άπειρα άλματα, πορείες, βολές κλπ.

Κορυφή