yandr έγραψε:Γενικά δεν μου αρέσει να σχολιάζω απόψεις, αλλά επειδή δεν θέλω να πέσει το επίπεδο συζήτησης του φόρουμ θα πρέπει να τονίσω ότι θα χρειαστούν 4 προϋπολογισμοί για να εξοφλήσουν οι Κύπριοι τέτοιο κόστος, χώρια που δεν θα τους επιτραπεί ποτέ κάτι τέτοιο, χώρια που δεν έχουν προσωπικό για να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο, χώρια που τα αεροσκάφη θα καταστρέφονταν στο έδαφος σε 2 - 3 ώρες σε περίπτωση σύρραξης αφού δεν υπάρχει βάθος στην άμυνα του νησιου.
1) Η τιμή κανονίζεται. Αν μιλήσει ο Πούτιν κανονίζεται και η Κύπρος πια δεν είναι κανά φτωχό κρατος νομίζω.
2) Για ποιο λόγο να μην επιτραπεί αν αποφασιστεί σε πολιτικό επίπεδο. Οι Τούρκοι θα μας εμποδίσουν; Είναι θέμα πόσο μπορούν να κρατήσουν και να τρίξουν δόντια οι δικοί μας. Δώσε εσύ στον Ρώσο εμπορικές συμφωνίες και μια μικρή βάση (ότι θέλει ναυτική, αεροπορική) και άσε τον Τούρκο. Το θέμα είναι πόσο χοντρό διπλωματικό πόκερ Θέλουμε να παίξουμε.
3) Προσωπικό μια χαρά βρίσκεις. Θέτεις στόχο και λες: "θα φτιάξω μια αεροπορία 40 μαχητικών. Οκ πόσους χρειάζομαι; Τόσους πιλότους και τόσους τεχνικούς. Οκ και που θα τους εκπαιδεύσω; Ελλάδα, Γαλλία, Ρωσία. Και τι αεροσκάφη θα έχω σε πρώτη φάση; ΜIrage 2000EGM/BGM που θα κάνω πρόταση να αποσύρει η Ελλάδα και θα της δώσω χρήματα (για να χρηματοδοτήσει νέες αγορές ευρωπαικών αεροσκαφών). Παίρνω τα δέκα παλαιά αλλά αξιόμαχα mirage 2000 και αγοράζω τμηματικά σε δύο παρτίδες των 20 + 10 ρώσικα μαχητικά. Αν η Ελλάδα δεν θέλει παίρνω μεταχειρισμένα mirage από τους Γάλλους.
4) Τα ραντάρ υπάρχουν για Εντοπισμό άγνωστων και εχθρικών ιχνών. Επιπλέον, Κανόνίζουμε να κάνουμε συνεκπαιδεύσεις στη βάση της Πάφου και να έχουμε σταθμευμένα δίπλα στα δικά μας κανά γαλλικό αεροσκάφος ή κανα ρωσικό. Όλα κανονίζονται αρκεί να αποφασίσουν ότι πρέπει να παίξουμε σκληρό διπλωματικό πόκερ. Αν ήταν έτσι και Η Ελλάδα να καταργήσει την αεροπορία αφού δεν έχουμε γεωγραφικό Βάθος όπως οι Τούρκοι