Τροφές από το 1940

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 1
Επικοινωνία:

Τροφές από το 1940

Δημοσίευση από Nassos »

Επειδή ακόμη δεν έχω πάει Στρατό, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για το φαγητό: Αληθεύει πώς υπάρχουν τροφές από το 1940; Μου έχουν πει έφεδροι καταδρομείς για Αργεντίνικα κρέατα του '30 και Αμερικάνικες κοσέρβες του'50!!! Μήπως είναι όλα ψέμματα τελικά;

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Τροφές από το 1940

Δημοσίευση από yandr »

Ψέματα είναι, ωστόσο ορισμένες κονσέρβες βρίσκονται σε αποθήκες που χρησιμοποιούνται σε περιόδους πολέμου και τα τρόφημα αυτά διατίθενται στην κατανάλωση λίγο πριν λήξουν ή λιγό αφού λήξουν.

Επομένως ειδικά όταν πρόκειται για κονσέρβα, ρίχνε μια ματιά στην ημερομηνία λήξης γιατί στη σειρά μου μας τάισαν (ή προσπάθησαν τουλάχιστον να μας ταίσουν) ληγμένες κονσέρβες αρκετών μηνών.

Από εκεί και πέρα, αν και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά θα ήταν αστείο να έχει ο στρατός τόσα ψυγεία ώστε να αποθηκεύει εκεί κρέατα από το 1940.

Apap
Λοχίας
Λοχίας

Τροφές από το 1940

Δημοσίευση από Apap »

Ίσως το μεγαλύτερο ψέμα που άκουσα πρίν μπώ.
Φυσικά και δεν ισχύει...
Rojoblanco
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Τροφές από το 1940

Δημοσίευση από Rojoblanco »

Λογω του οτι ημουν μαγειρας οταν υπηρετουσα, στα ψυγεια στο ΚΕΤΘ ειχαμε δει κρεατα με σφραγιδες του βασιλειου της ελλαδας... :P

Παντως ακομα κ αν τα κρεατα ειναι απο το 1821 αν ειναι κατεψυγμενα μπορουν να καταναλωθουν... δεν παθαινεις τπτ απλα το κρεας εχει χασει ολες τις ουσιες κ την γευση του!! (να κ μια αχρηστη πληροφορια)
DM90
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Τροφές από το 1940

Δημοσίευση από DM90 »

Rojoblanco έγραψε:Λογω του οτι ημουν μαγειρας οταν υπηρετουσα, στα ψυγεια στο ΚΕΤΘ ειχαμε δει κρεατα με σφραγιδες του βασιλειου της ελλαδας... :P

Παντως ακομα κ αν τα κρεατα ειναι απο το 1821 αν ειναι κατεψυγμενα μπορουν να καταναλωθουν... δεν παθαινεις τπτ απλα το κρεας εχει χασει ολες τις ουσιες κ την γευση του!! (να κ μια αχρηστη πληροφορια)

θυμάμαι μια μέρα που μιλούσε ο πατέρας μου με έναν γνωστό του μεγαλύτερο και κάτι του είπε οτι τα κρέατα που τρώγαν ήταν πολύ παλία και ο μπάρμπας του είπε που είχε υπηρετήσει πριν το 50-60 ότι τα κρέατα τους είχαν σφραγίδα του 1800 πάνω (εννοώ τον 18ο αιώνα)...
salonika91
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Τροφές από το 1940

Δημοσίευση από salonika91 »

Εμενα ο πατερας μου ειχε δει κρεας που ειχε χαλασει 10 χρονια πριν
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες