Παθολογικό θέμα υγείας - Απαλλαγή

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Loupboi13

Παθολογικό θέμα υγείας - Απαλλαγή

Δημοσίευση από Loupboi13 »

Καλησπέρα παιδιά, 

Θέλω να ακούσω γνώμη/ εμπειρία αν γνωρίζετε τι γίνεται με μια υπόθεση παθολογικών ζητημάτων υγείας. Συγκεκριμένα πάσχω από μαιευτική παράλυση σε όλο το δεξί μου χέρι (δηλαδή νευρολογική ζημιά στη γέννα και αδυναμία βασικών κινήσεων, απαγόρευση άρσης οποιουδήποτε βάρους και μυϊκή ατροφία σοβαρή). Πριν δύο χρόνια που παρουσιάστηκα Καλαμάτα με έστειλαν στο 401 όπου ο νευρολόγος είπε ότι ανήκω σε υπόθεση ι5 αλλά δεν μπορεί να το δώσει κατευθείαν και έγραψε 2 χρόνια αναβολή. Τώρα έληξε η αναβολή και σε 2 εβδομάδες ξανά παρουσιάζομαι. Θέλω να γλιτώσω την κατάταξη και να πάω για απαλλαγή ,έχω  μαζέψει εξετάσεις από το ΚΑΤ που ο γιατρός επιβεβαίωσε την σοβαρότητα στη λειτουργία του χεριού μου και πρόσθετα έχω εξετάσεις παλιότερες όπως στη εφηβεία αλλά και στο βιβλιάριο Παίδων που καταγράφηκε η ασθένεια μετά τη γέννα. Πιστεύετε ότι θα μου ζαλίσουν πολύ στην επανεξέταση στο φρουραρχείο με αυτά τα χαρτιά για αποδείξεις; Ή θα κυλήσει ομαλά και να τελειώνω με τον στρατό. Επίσης αν κάποιος γνωρίζει την όλη διαδικασία που θα ακολουθήσει όταν πάω φρουραρχείο ευπρόσδεκτο να την αναφέρει! Σας ευχαριστώ μάγκες!

Υγ) έχω βρει και στο ΦΕΚ με τις νευρολογικές ασθένειες να αναφέρει ότι μαιευτική παράλυση=Ι5 αλλά θέλω τις γνώμες σας 
woof112233

Re: Παθολογικό θέμα υγείας - Απαλλαγή

Δημοσίευση από woof112233 »

Ναι, για απαλλαγή πας. Μπορείς να δεις και το Π.Δ. 11/2014, το οποίο αναφέρεται στα νοσήματα και στις κατηγορίες Ι5, Ι4 κ.λπ. Με βάση τον νόμο, fun fact, θα μπορούσαν να σου είχαν δώσει απαλλαγή ακόμη και από την πρώτη φορά, χωρίς να χρειάζεται να «κλείσεις» δύο χρόνια, όπως ισχύει πλέον με τον καινούργιο νόμο για τα ψυχικά νοσήματα. Στην πράξη όμως αυτό συνήθως δεν γίνεται, πιθανότατα λόγω οδηγιών ή διαταγών από τη διοίκηση.Αν υπάρχει αδυναμία μετακίνησης για να παρουσιαστείς στο στρατόπεδο, τότε απευθύνεσαι στο Φρουραρχείο ή, αν δεν υπάρχει, στο Τοπικό Συμβούλιο (Δημαρχείο). Πηγαίνεις εκεί με τα ιατρικά σου έγγραφα, το σημείωμα κατάταξης, την ταυτότητά σου κ.λπ. Εκεί θα σε δει ιατρός, ο οποίος θα σου δώσει γνωμάτευση και θα σε παραπέμψει στη ΣΥΕ, η οποία και θα αποφασίσει για την απαλλαγή σου. Ο καινούργιος νόμος δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με τις μη ψυχικές ασθένειες.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης