Μονάδες 9μηνης θητείας

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Sol95
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Μονάδες 9μηνης θητείας

Δημοσίευση από Sol95 »

Χαίρετε παιδιά, θα ήθελα να κάνω δυο ερωτήσεις.

Εγώ είμαι από παλιά ΕΣΣΟ, ήμουν 9μηνος (πριν την αύξηση θητείας), έχω υπηρετήσει κοντά 6 μήνες Ξάνθη (είμαι από Θεσσαλονίκη) και έχω πάρει 2ετή αναβολή (2 μονοετείς για να είμαι ακριβής) για σπουδές.

Τώρα που τελειώνω το μεταπτυχιακό και θέλω να υπηρετήσω αυτό που μου απομένει πήρα τηλέφωνο στη στρατολογική υπηρεσία και έμαθα ότι η αύξηση στους 12 αφορά και εμένα, πράγμα που με ξάφνιασε για να είμαι ειλικρινής. Οπότε εδώ μπαίνουν οι ερωτήσεις.

1) Πώς ξέρω αν εκεί που υπηρέτησα στην Ξάνθη ανήκει στις μονάδες που αντί για 12 υπηρετείς 9; Γενικά είμαι λίγο μπερδεμένος με το όλο θέμα.

2) Στη βέλτιστη περίπτωση που η μονάδα που υπηρέτησα μετράει, όταν ξαναπαρουσιαστώ (για να δουν αν είμαι καλα), θα με ρωτήσουν πού θέλω να υπηρετήσω ωστε να υπηρετήσω μειωμένη θητεία; Ή αυτό είναι προνόμιο μόνο όσως ξεκινούν από το 0;

Υ. Γ. Την αληθεια ειπα για τον λογο που ηθελα να την αναβολη, αλλα το γραψανε ως "αγχος" επειδη δεν προβλεπεται διακοπη για σπουδες (εφόσον εχεις μπει στρατο)

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας!
Darth_Bane
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 1

Μονάδες 9μηνης θητείας

Δημοσίευση από Darth_Bane »

Η Ξάνθη δε μετράει. Απο ηπειρωτική Ελλάδα μετράει μόνο ο Έβρος, τίποτα άλλο.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες