Αξίζει να υπηρετήσω;
- BigSoldier
- Αρχιλοχίας
- Posts in topic: 8
Αξίζει να υπηρετήσω;
Γεια σας. Θέλω να μου πείτε αν αξίζει η στρατιωτική θητεία να την εκπληρώσει κάποιος που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα. Πιστεύετε θα μπορέσει να με βοηθήσει καλύτερα στην επαγγελματική μου αποκατάσταση; Ευχαριστώ.
-
- Α/ΓΕΑ
- Posts in topic: 1
Αξίζει να υπηρετήσω;
AΝ είναι να βγείς εκτός και να εργαστείς θα σου έλεγα να μην το σκέφτεσαι καν να φύγεις έξω αν είναι και θέλεις να μείνεις εδώ μέσα ναι υποχρεωτικά θα πρέπει να υπηρετήσεις μια κατηγορία ανυποταξίας εσωτερικού θα σου απαγορεύσει να έχεις διαβατήριο και θα έχεις και τραβήγματα με δικαστήρια.
- BigSoldier
- Αρχιλοχίας
Αξίζει να υπηρετήσω;
Δεν επιθυμώ να βγω ανυπότακτος. Έλεγα μήπως το πήγαινα για απαλλαγή.
Αξίζει να υπηρετήσω;
Θα πρέπει να εξετάσουμε το ερώτημά σου από τη βάση του.
Τι εννοείς αν "αξίζει" να υπηρετήσει κανείς; Κατανοώ τις όποιες δυσκολίες, αλλά την θητεία καλώς ή κακώς, δεν την αποφεύγεις.
Τώρα, ως προς το αν θα σε βοηθήσει επαγγελματικά, αυτό είναι μεγάλη συζήτηση. Σε γενικές γραμμές, μια θητεία ως δόκιμος έφεδρος αξιωματικός θα ήταν μια καλή επιλογή στην περίπτωσή σου, ώστε να απολαμβάνεις τα προνόμια ενός στελέχους (διαμονή έξω, μισθός, μόρια για τα ΣΑ, κλπ).
Το να πάρεις πάντως απαλλαγή χωρίς σοβαρότατο λόγο είναι εξαιρετικά δύσκολο στις μέρες μας, αν και λαμβάνω ως δεδομένο ότι είσαι ήδη ενήμερος γι'αυτό.
Τι εννοείς αν "αξίζει" να υπηρετήσει κανείς; Κατανοώ τις όποιες δυσκολίες, αλλά την θητεία καλώς ή κακώς, δεν την αποφεύγεις.
Τώρα, ως προς το αν θα σε βοηθήσει επαγγελματικά, αυτό είναι μεγάλη συζήτηση. Σε γενικές γραμμές, μια θητεία ως δόκιμος έφεδρος αξιωματικός θα ήταν μια καλή επιλογή στην περίπτωσή σου, ώστε να απολαμβάνεις τα προνόμια ενός στελέχους (διαμονή έξω, μισθός, μόρια για τα ΣΑ, κλπ).
Το να πάρεις πάντως απαλλαγή χωρίς σοβαρότατο λόγο είναι εξαιρετικά δύσκολο στις μέρες μας, αν και λαμβάνω ως δεδομένο ότι είσαι ήδη ενήμερος γι'αυτό.
- BigSoldier
- Αρχιλοχίας
Αξίζει να υπηρετήσω;
D.Y.K έγραψε:Θα πρέπει να εξετάσουμε το ερώτημά σου από τη βάση του.
Για ΔΕΑ πρέπει να έχω την ένδειξη στο χαρτί της κατάταξης ή μπορώ να το δηλώσω μέσα ότι το επιθυμώ; Ο μισθός φθάνει για να μπορέσω να ζήσω μόνος εκτός στρατοπέδου; Τέλος αν θυμάμαι είναι στους 14 μήνες που είναι αρκετά μεγάλο διάστημα.
Αξίζει να υπηρετήσω;
- Όσοι έχουν τελειώσει τουλάχιστον λύκειο έχουν ένδειξη για ΥΕΑ. Και φυσικά θα ερωτηθείτε μέσα, δηλώνεις ότι επιθυμείς και περνάς τις προβλεπόμενες διαδικασίες (αθλήματα, γιατρούς, συνέντευξη).
- Ο μισθός κατ'εμέ φτάνει και περισσεύει, εάν δεν είσαι υπερβολικά σπάταλος.
- Η θητεία μπορεί να είναι 14 μήνες, αλλά σίγουρα πλην των πρώτων 4 μηνών, λόγω εκπαίδευσης, είναι πιο απολαύσιμοι, καθώς δικαιούσαι τα προνόμια ενός μόνιμου στελέχους, και δη αξιωματικού, όπως έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμά μου. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι η θητεία περνάει πιο γρήγορα και πιο "ανώδυνα" σε σχέση με το 9μηνο.
- Τέλος, εάν οπωσδήποτε θες να υπηρετήσεις 9μηνο, σου προτείνω την ΕΛΔΥΚ όπου και εκεί παίρνεις κάποια λίγα χρήματα (γύρω στα 290 ο στρατιώτης και 360 ο δεκανέας), με τα οποία επίσης την βγάζεις άνετα, μιας και θα μένεις μέσα.
- Ο μισθός κατ'εμέ φτάνει και περισσεύει, εάν δεν είσαι υπερβολικά σπάταλος.
- Η θητεία μπορεί να είναι 14 μήνες, αλλά σίγουρα πλην των πρώτων 4 μηνών, λόγω εκπαίδευσης, είναι πιο απολαύσιμοι, καθώς δικαιούσαι τα προνόμια ενός μόνιμου στελέχους, και δη αξιωματικού, όπως έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμά μου. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι η θητεία περνάει πιο γρήγορα και πιο "ανώδυνα" σε σχέση με το 9μηνο.
- Τέλος, εάν οπωσδήποτε θες να υπηρετήσεις 9μηνο, σου προτείνω την ΕΛΔΥΚ όπου και εκεί παίρνεις κάποια λίγα χρήματα (γύρω στα 290 ο στρατιώτης και 360 ο δεκανέας), με τα οποία επίσης την βγάζεις άνετα, μιας και θα μένεις μέσα.
Αξίζει να υπηρετήσω;
Καλησπέρα φίλε μου επειδή ημούν δοκίμος μπορώ να δώσω κάποιες πληροφορίες.Για αρχή να σου πώ πως μπορείς να δηλώσεις εθελοντικα να υπηρετήσεις ως δοκιμος ακόμα και αν δεν έχεις την ενδειξη ΥΕΑ.
1. Ως δόκιμος εισαι ομοιόβαθμος του ανθυπασπιστή συνεπώς δεν κάνεις τις υπηρεσίες που θα έκανε ενας απλός οπλίτης (σκοπιά, περίπολο, θαλαμοφύλακας κ. Α)
2. Σε σέβονται τα μόνιμα στελέχη
3. Ο μισθός είναι 730 τουλάχιστον τόσα επέρνα εγω.
4. Θα μένεις έξω θα νοικιάζεις.
5. Θα έχεις απαλλαγες.(Με κάθε υπηρεσία δικαιούσαι μια απαλλαγή δηλαδή 1 μέρα ρεπό)
6. Θα γνωρίσεις πολλά άτομα και θα κάνεις πολλές φιλίες που θα σου μείνουν.
Είναι και πολλά ακόμα τα οποία θα καταλάβεις από μόνος σου αν μπείς εγω σου είπα μόνο τα βασικά.
Οι 14 μήνες έχουν ως εξής:1 μήνας κέντρο
4 μήνες σε σχολή Υ. Ε. Α
9 μήνες ως δοκιμος παραμεθώριο
Αν δεν γουστάρεις στρατό ΜΗΝ ΜΠΕΙΣ γιατί λογικά θα παραιτηθείς στη διαρκεία των 4 μηνών της εκπαίδευσης που παιρνάνε οι ΥΕΑ.
1. Ως δόκιμος εισαι ομοιόβαθμος του ανθυπασπιστή συνεπώς δεν κάνεις τις υπηρεσίες που θα έκανε ενας απλός οπλίτης (σκοπιά, περίπολο, θαλαμοφύλακας κ. Α)
5. Θα έχεις απαλλαγες.(Με κάθε υπηρεσία δικαιούσαι μια απαλλαγή δηλαδή 1 μέρα ρεπό)
Είναι και πολλά ακόμα τα οποία θα καταλάβεις από μόνος σου αν μπείς εγω σου είπα μόνο τα βασικά.
4 μήνες σε σχολή Υ. Ε. Α
Αν δεν γουστάρεις στρατό ΜΗΝ ΜΠΕΙΣ γιατί λογικά θα παραιτηθείς στη διαρκεία των 4 μηνών της εκπαίδευσης που παιρνάνε οι ΥΕΑ.
- BigSoldier
- Αρχιλοχίας
Αξίζει να υπηρετήσω;
Artllery έγραψε:Καλησπέρα φίλε μου επειδή ημούν δοκίμος μπορώ να δώσω κάποιες πληροφορίες.Για αρχή να σου πώ πως μπορείς να δηλώσεις εθελοντικα να υπηρετήσεις ως δοκιμος ακόμα και αν δεν έχεις την ενδειξη ΥΕΑ.
4 μήνες σε σχολή Υ. Ε. Α
Η εκπαίδευση είναι τόσο απαιτητική δηλαδή;
- BigSoldier
- Αρχιλοχίας
Αξίζει να υπηρετήσω;
Πείτε περισσότερες απόψεις παιδιά. Αξίζει να εκπληρώσεις την στρατιωτική θητεία, ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, τόσο ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του;
Αξίζει να υπηρετήσω;
Δεν ισχύει ότι αν δε γουστάρεις στρατό δε πας για ΥΕΑ. Απλώς θέλει πείσμα και υπομονή. Υπάρχει ψυχολογική πίεση τους πρώτους μήνες και πολλές υπηρεσίες αλλά με λίγο πείσμα την παλεύεις. Δε χρειάζεται να γουστάρεις τρελά στρατό για να αντέξεις. Απλώς να πας συνειδητοποιημένος.
Επίσης, άλλο ΥΕΑ Τεθωρακισμένων και άλλο ΥΕΑ Εφοδιασμού Μεταφορών...
Επίσης, άλλο ΥΕΑ Τεθωρακισμένων και άλλο ΥΕΑ Εφοδιασμού Μεταφορών...
- BigSoldier
- Αρχιλοχίας
Αξίζει να υπηρετήσω;
Απλά το αρνητικό σαν ΥΕΑ είναι ότι υπηρετείς 14 μήνες. Το θεωρώ αρνητικό. Πολύ μεγάλο το διάστημα.
-
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 1
Αξίζει να υπηρετήσω;
BigSoldier έγραψε:Απλά το αρνητικό σαν ΥΕΑ είναι ότι υπηρετείς 14 μήνες. Το θεωρώ αρνητικό. Πολύ μεγάλο το διάστημα.
Σιγά το μεγάλο διάστημα, το μισό απ'αυτό το περνάς εκτός στρατοπέδου αν το πάρεις αναλογικά. Επίσης η εμπειρία και τα εφόδια που μαζεύεις ως στέλεχος θα σε συντροφεύουν για μια ζωή. Νομίζω η καλύτερη επιλογή της ζωής μου να υπηρετήσω ως δόκιμος.
Πόσο μάλλον αν μιλάμε για Σώμα.
Σελίδα Συνοριακών - Ειδικών Φρουρών 2020 https://www.facebook.com/groups/703806137036659/
Αξίζει να υπηρετήσω;
BigSoldier έγραψε:Απλά το αρνητικό σαν ΥΕΑ είναι ότι υπηρετείς 14 μήνες. Το θεωρώ αρνητικό. Πολύ μεγάλο το διάστημα.
14 μήνες υπηρετείς βγάζεις λεφτά και τελειώνεις.
Για την απαλλαγή θέλεις τουλάχιστον 24 μήνες για να ξεμπερδέψεις με τον στρατό, μη νομίζεις πως πας του λες "γεια σας δεν θέλω να υπηρετήσω και σε σου δίνουν Ι5".
- BigSoldier
- Αρχιλοχίας
Αξίζει να υπηρετήσω;
fsafsa έγραψε:BigSoldier έγραψε:Απλά το αρνητικό σαν ΥΕΑ είναι ότι υπηρετείς 14 μήνες. Το θεωρώ αρνητικό. Πολύ μεγάλο το διάστημα.
14 μήνες υπηρετείς βγάζεις λεφτά και τελειώνεις.
Για την απαλλαγή θέλεις τουλάχιστον 24 μήνες για να ξεμπερδέψεις με τον στρατό, μη νομίζεις πως πας του λες "γεια σας δεν θέλω να υπηρετήσω και σε σου δίνουν Ι5".
Ναι φίλε το γνωρίζω. Αλλά όλο το διάστημα των 24 μηνών είσαι ελεύθερος και εκτός στρατού.
Αξίζει να υπηρετήσω;
BigSoldier έγραψε:Ναι φίλε το γνωρίζω. Αλλά όλο το διάστημα των 24 μηνών είσαι ελεύθερος και εκτός στρατού.
Μην έχεις πρόβλημα από την άποψη αν σου ζητήσει εργοδότης να έχεις τελειώσει τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες