Προσωπική Υγειονομική Συλλογή (IFAK)

Οτιδήποτε δεν ανήκει στις υπόλοιπες συζητήσεις
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Αέναος
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Αέναος »

Φρίκαρα με τις τιμές που επικρατούν στην αγορά όσο αφορά τις ατομικές συλλογές πρώτων βοηθειών, με βάση πάντα το αμερικάνικο πρότυπο IFAK. Οι τιμές τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού αγγίζουν το διακοσάρι ευρώ! Οπότε με μία έρευνα αγοράς, διαπίστωσα ότι με 90 περίπου ευρώ δημιουργείς ένα IFAK με υλικά όμοια. Η επιλογή των υλικών έγινε με βάση την τιμή τους καθώς και την ευκολία απόκτησή τους απο τον προμηθευτή. Σε λίγο θα δημοσιεύσω τα υλικά καθώς και τις τιμές τους και τους προμηθευτές του. Ελπίζω να βοηθήσω κάποιους ώστε μην σπαταλήσουν άδικα χρήματα.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Άδικος κόπος. Αν δεν έχεις περάσει ανάλογη εκπαίδευση τι να το κάνεις το IFAK;

Και εκτός αυτού, με εξαίρεση προσωπικό επίλεκτων μονάδων (ΕΤΑ-Ζ'ΜΑΚ,31 ΜΕΕ, ΔΥΚ), δεν υπάρχουν στην Ελλάδα ιατροί και νοσοκόμοι εκπαιδευμένοι στο TCCC (Tactical Combat Casualty Care) και στα εξειδικευμένα υλικά. Αν εσύ ξέρεις πώς να τοποθετείς πχ Celox Z-Gauge ή Tourniquet ή Blast Bandage, δεν σημαίνει ότι θα ξέρουν να τα χρησιμοποιούν και οι νοσοκόμοι του Υγειονομικού ανεξαρτήτου βαθμού αν τραυματιστείς εσύ.

Και εγώ είχα ξεκινήσει να φτιάχνω μια προσωπική υγειονομική συλλογή αλλά σταμάτησα να ασχολούμαι επειδή ακριβώς δεν είμαι εκπαιδευμένος πάνω σε αυτό το αντικείμενο. Ούτε επίσης πρόκειται να πάρω το ρίσκο να φτιάξω μια συλλογή τα υλικά των οποίων δεν θα ξέρουν να χρησιμοποιούν συμπολεμιστές μου ή νοσοκόμοι Υγεινομικού.
Αέναος
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Αέναος »

Οκ όπως επιθυμείτε. Δεν το συνεχίζω. Πάντως η παρουσίαση των υλικών θα γινόταν παράλληλα με εκπαιδευτικά βίντεο για την χρήση τους. Υπάρχουν άπειρα βίντεο στο youtube που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικό υλικό.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Σου είναι άχρηστα τα βίντεο και τα βιβλία αν δεν σου τα δείξει κάποιος σε πραγματικό χρόνο και καταστάσεις με ομοιώματα ανθρώπου ή και πάνω σε ζώα εν ναρκώσει. Δεν είναι τυχαίο ότι η εκπαίδευση πάνω στο TCCC διαρκεί μέχρι και 2 χρόνια.

Δεν θέλω να αποτρέψω όσους θέλουν να κάνουν μια δική τους υγειονομική συλλογή, απλώς αναφέρω τι ισχύει στον ΕΣ και τι ρίσκα παίρνεις φτιάχνοντας αυτό το κίτ.

Και υπόψιν, σε τυχόν επιστράτευση, έτσι και δουν ότι έχεις τέτοια υλικά, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σε διατάξουν να τα παραδώσεις.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης