Οδηγός επιβίωσης υποψηφίων Λιμενικού

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 10409
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am

Οδηγός επιβίωσης υποψηφίων Λιμενικού

Δημοσίευση από yandr »

1. Κατάθεση δικαιολογητικών

Η πρώτη κίνηση που καλούνται να κάνουν οι υποψήφιοι σε κάθε Σώμα Ασφαλείας.

Η διαφορά του Λιμενικού Σώματος με τα άλλα Σώματα είναι ότι τα χαρτιά παραδίδονται αυτοπροσώπως μόνο στο Αρχηγείο του Λ. Σ - Ελ. ΑΚΤ ή αποστέλλονται ταχυδρομικώς. Δεν παραδίδονται σε κατά τόπους Λιμεναρχεία. Έτσι, για όσους παραδώσουν αυτοπροσώπως τα δικαιολογητικά τους η διαδικασία είναι πολύ απλή, γιατί αν τους λείπει κάποιο έγγραφο ή έχουν κάνει κάτι λάθος, θα τους το πούν οι αρμόδιοι και θα το διορθώσουν (με την προϋπόθεση ότι δεν περίμεναν την τελευταία στιγμή να καταθέσουν τα δικαιολογητικά).

Οι υποψήφιοι της επαρχίας, που θα αποστείλουν ταχυδρομικώς τα δικαιολογητικά τους πρέπει να προσέξουν πολύ ώστε να μην ξεχάσουν κάποιο απαραίτητο έγγραφο, κάποια μετάφραση ή κάποια σφραγίδα. Διαβάστε πολλές φορές την προκήρυξη και δείτε τι ακριβώς χρειάζεται να στείλετε. Πριν την αποστολή ξανα ελέγξτε ότι τα βάλατε όλα μέσα στο φάκελο και ότι αναγράψατε τη σωστή διεύθυνση αποστολής. Στον διαγωνισμό Δόκιμων Σημαιοφόρων Λ. Σ - Ελ. Ακτ 2011 ήταν αρκετοί αυτοί που αποκλείστηκαν λόγωβ ελλιπών δικαιολογητικών.

Tips:

Τα δικαιολογητικά τα επικυρώνετε όλα στα ΚΕΠ. Τα πτυχία ξένων γλωσσών πρέπει να μεταφραστούν. Την μετάφραση μπορείτε να τη κάνετε σε πιστοποιημένο μεταφραστή και κοστίζει γύρω στα 40 Ευρώ. Αν δεν περάσει από δικηγορικό σύλλογο πρέπει να κατατεθεί αυτούσια η μετάφραση. Δεν μπορείτε να βγάλετε επικυρωμένο φωτοαντίγραφο. Είναι καλύτερο να πείτε στον μεταφραστή να την περάσει από δικηγορικό σύλλογο για σφραγίδα. Κοστίζει λίγο παραπάνω, αλλά σας δίνει τη δυνατότητα να βγάζετε επικυρωμένα φωτοαντίγραφα και να μην ξαναχρειαστεί να πληρώσετε μεταφραστή.

2. Υψομέτρηση

Μετά τον έλεγχο των διακολογητικών των υποψηφίων, ανακοινώνονται οι πίνακες με τους καλούμενους για υψομέτρηση. Για τους υποψηφίους Σημαιοφόρους καλούνται όλοι όσοι έχουν πλήρη δικαιολογητικά, ενώ Για Υ/Ξ και Λ/Φ καλείται τουλάχιστον ο διπλάσιος αριθμός των προκηρυσσωμένων θέσεων, σύμφωνα με τα μόρια των υποψηφίων.

Προσοχή! Σε όλες τις διαδικασίες φροντίστε να βρίσκεστε στο μέρος που θα γράφει η εκάστοτε ανακοίνωση λίγο νωρίτερα από τον Προβλεπόμενο χρόνο, αν και καμία μα καμία διαδικασία δεν ξεκινάει στην ώρα της. Σας χωρίζουν σε γκρουπάκια ανα γράμμα αλφαβητικά. Τα γράμματα με μικρό αριθμό υποψηφίων μπαίνουν 2-3 μαζί σε ένα γκρουπάκι, τα μεγάλα σπάνε σε 2 ή περισσότερα, και περνάτε για υψομέτρηση.

Η υψομέτρηση γίνεται χωρίς παπούτσια και κάλτσες, και δεν παίρνει πάνω από 10 δευτερόλεπτα ανα υποψήφιο. Σε ορισμένες "περιπτώσεις" υποψήφιοι που νομίζουν ότι αδικούνται, υψομετρώνται από δεύτερο εξεταστή. Η υψομέτρηση χρησιμεύει πρωτίστως για να δούν αν οι υποψήφιοι πληρούν τις προϋποθέσεις ύψους που αναγράφονται στη προκήρυξη για άνδρες και γυναίκες και κατά δεύτερον για αν ελεγχθεί ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) μετά το τέλος των υγειονομικών εξετάσεων.

Tips:

Η υψομέτρηση είναι χρονοβόρα διαδικασία, κυρίως για τους υποψηφίους τα επίθετα των οποίων είναι αλφαβητικά προς το τέλος. Μαζί με τα ψυχοτεχνικά είναι οι μοναδικές εξετάσεις που συγκεντρώνονται άντρες και γυναίκες υποψήφιοι μαζί. Εξοπλιστείτε με υπομονή, νερό και φαγωσιμα. Αν και έχει περίπτερο κοντά στη Σχολή Λ/Φ, υπάρχει κίνδυνος να χάσετε τη σειρά σας.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 2
Δημοσιεύσεις: 10105
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Οδηγός επιβίωσης υποψηφίων Λιμενικού

Δημοσίευση από Nassos »

Όταν φτάσετε στο τόπο της υψομέτρησης, αναγκαστικά θα δείτε όλους τους συνυποψηφίους σας. Σίγουρα θα αγχωθείτε λόγω του αριθμού, γιατί είναι διαφορετικά από το να βλέπεις ονόματα σε λίστα. Σκεφτείτε ότι αρκετοί από αυτούς που είναι κάτω από το όριο θα κοπούν και επειδή Είναι η πρώτη διαδικασία θα είναι και πολλοί που το ξανασκέφτηκαν και δεν προσήλθαν καν για την εξέταση. Όταν βγούν οι πίνακες με τους απορριφθέντες και αυτούς Που δεν προσήλθαν θα εκπλαγείτε!

Η υψομέτρηση για τους υποψηφίους Δόκιμους Σημαιοφόρους 2011 έγινε στη Σχολή Λιεμνοφυλάκων στον Πειραιά.

3. Ψυχοτεχνικά

Είναι η δεύτερη σε σειρά διαδικασίας, και η τελευταία που συγκεντρώνονται μαζί άντρες και γυναίκες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι χρονοβόρα, πολύ περισσότερο από την υψομέτρηση. Περιλαμβάνει 2 σκέλη: Το ατομικό και το ομαδικό.

Στο ατομικό, σε αμφιθέατρο ανα γκρουπάκια των 30, καλείστε αρχικά σε μια κόλλα χαρτί να ζωγραφίσετε έναν άνθρωπο και στη συνέχεια να του δώσετε όνομα, ηλικία και επάγγελμα. Στη συνέχεια, στην πίσω πλευρα της σελίδας, σχεδιάζετε ένα άτομο του αντίθετου φύλου απ'ότι αρχικά σχεδιάσατε και να του δώσετε τα ίδια στοιχεία.

Προσοχή, δεν θέλουν να δούν ποιος ζωγραφίζει καλύτερα. Ένα υποτυπώδες σχεδιάκι αρκεί, έστω και με γραμμούλες, όπως κάνατε όταν ήσασταν παιδιά. Αυτό που ελέγχουν, αν ελέγχουν, είναι αν θα είναι αρτιμελής ή του λείπει κάποιο χέρι, πόδι, μάτι. Δεν θα σας δώσουν καμία διευκρίνηση.

Στο ομαδικό, σε αμφιθέατρο ή αίθουσες, ανα γκρουπάκια πάλι των 30, θα σας θέσουν 2 εξεταστές ενά θέμα επικαιρότητας όπως ναρκωτικά, ομοφυλοφιλία στα Σώματα Ασφαλείας κλπ. Με τη σείρα παίρνετε το λόγο και λέτε την άποψη σας. Δεν τους ενδιαφέρει ποια είναι αυτή, αρκεί έστω και με 2 λόγια να τη δικαιολογήσετε. Δεν γίνεται συζήτηση, ο καθένας ξεχωριστά. Έχετε γύρω στο 1 λεπτό στη διάθεση σας.

Tips:

Η εξέταση αυτή δεν απαιτεί καμία προετοιμασία. Είναι πολύ απλή και δεν πρέπει να σας αγχώνει. Όποιος κοπεί έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα! Γενικά κόβονται απειροελάχιστοι, μαζί με αυτούς που δεν θα προσέλθουν στην εξέταση. Σε καμία περίπτωση μην πάτε να σχεδιάσετε κανένα χούλιγκαν ή κάνένα ζόμπι στο ατομικό σκέλος. Στο ομαδικό καλό θα ήταν να αποφύγετε τις υπερβολές και ρατσιστικές-υποτιμητικές εκφράσεις, αν και κόβονται μόνο αυτοί που δεν θα μιλήσουν καθόλου.

Τα ψυχοτεχνικά για τους υποψηφίους Δόκιμους Σημαιοφόρους έγιναν στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 2
Δημοσιεύσεις: 10105
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Οδηγός επιβίωσης υποψηφίων Λιμενικού

Δημοσίευση από Nassos »

4. Υγειονομικά

Τώρα πλέον θα δίνετε άνδρες-γυναίκες ξεχωριστά, για ευνόητους λόγους. Αν και πολλές εξετάσεις την ίδια ημέρα, τελειώνουν πιο γρήγορα σε σχέση με την υψομέτρηση και τα ψυχοτεχνικά.

Τα υγειονομικά περιλαμβάνουν Οφθαλμίατρο, Ωρυλά, Ορθοπεδικό, εξέταση εξωτερική ανατομίας, εξέταση ούρων, Παθολόγο.

Χωρίζεστε σε γκρουπάκια των 45-50 αλφαβητικά και ξεκινάτε τις διαδικασίες. Δεν πάει ρολόϊ αλλά για να γλυτώσετε χρόνο όταν το ένα γκρουπάκι είναι στον Ωρυλά, το άλλο είναι στον Οφθαλμίατρο κ. Ο. Κ.

Ορθοπεδικά, ανατομικά, και παθολογικά εξετάζεστε στη ίδια αίθουσα ταυτόχρονα. Θα πρέπει να είστε τελείως γυμνοί, οπότε θα πρέπει να συνηθείσετε την ιδέα! Σε αυτή την αίθουσα θα σας Ζυγίσουν για να βγεί ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της υψομέτρησης.

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) είναι μια γενική ιατρική ένδειξη για τον υπολογισμό του βαθμού παχυσαρκίας ενός ατόμου και υπολογίζεται ως:

ΔΜΣ = βάρος (kg) / (ύψος) ^2 x (m) ^2

Τα όρια του προβλέπονται στη προκήρυξη. Εννοείται ότι αν είστε στο όριο θα φροντίσετε να μην έχετε φάει τίποτα το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, όπως επίσης θα έχετε πάει και τουαλέτα. Εκεί θα σας ελέγξουν και για αρτιμέλεια, και θα σημειώσουν για τυχόν προβλήματα, εγχειρήσεις, τατουάζ κλπ.
Προσοχή, το τατουάζ πάντα το σημειώνουν αλλά δεν κόβουν κανέναν εκτός και αν ειναι πολύ μεγάλο και σε εμφανές σημείο.

Ο Ωρυλάς σας ρωτάει αν έχετε κάνει κάποια επέμβαση ή αν έχετε κάποια πρόβλημα στη περιοχή της κεφαλής και σημειώνει αναλόγως, ακόμη και τα κρεατάκια.

Tips:

Τα υγειονομικά είναι άλλη μια εξέταση που δεν μπορείτε να κάνετε απόλύτως τίποτα. Ή είστε ικανοί, ή όχι. Η προετοιιμασία πρέπει να έχει γίνει αρκετό καιρό πρίν, σε περίπτωση που έχετε πρόβλημα με το βάρος σας με κατάλληλες δίαιτες, σε περίπτωση που έχετε μεγάλη μυωπία ή αστιγματισμό με laser κλπ.

Τα υγειονομικά για τους υποψηφίους Δόκιμους Σημαιοφόρους 2011 έγιναν στη Σχολή Λιμενοφυλάκων στον Πειραιά.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 6
Δημοσιεύσεις: 13507
Εγγραφή: Δευ Οκτ 12, 2009 9:37 pm

Οδηγός επιβίωσης υποψηφίων Λιμενικού

Δημοσίευση από Greek_Army »

5. ΑΝΥΕ

Η ΑΝΥΕ είναι το ανώτερο γνωμοδοτικό συμβούλιο του πολεμικού ναυτικού. Αυτό είναι υπεύθυνο για τον ελέγχο των υγειονομικών εξετάσεων και κρίνει τους υποψήφιους αν ειναι κατάλληλοι η όχι σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της προκήρυξης. Δεν σας εξετάζει εκείνη τη στιγμή, απλά σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ΔΜΣ και των άλλων εξετάσεων αποφασίζει. Περνάτε άνδρες-γυναίκες χωριστά διαφορετικές ήμερες. Για άλλη μια φορά, σας χωρίζουν σε oμάδες των 15-20 ατόμων και περνάτε μέσα στο κτίριο.

Στην αίθουσα με τα μέλη της ΑΝΥΕ μπαίνετε ένας ένας.

Από τη στιγμή που θα μπεις μέχρι να ξεμπερδέψεις παίρνει το πολύ 10 δευτερόλεπτα, εμάς τουλάχιστον μας Ρωτούσαν Τι έχουμε σπουδάσει, μας έλεγαν κατάλληλος η όχι και αποχωρούσαμε. Παρόλα αυτά η αναμονή είναι μεγάλη και οφείλεται κυρίως στα μακράς διάρκειας διαλείμματα που κάνουν τα μέλη της ΑΝΥΕ και κολλάει η όλη κατάσταση. Επίσης πρέπει να σημειώσω οτι Ξεκινήσαμε μιάμιση ώρα μετά την αναγραφόμενη στην προκήρυξη ώρα προσέλευσης.

Tips

Ενδεικτικοί λόγοι που κόπηκαν υποψήφιοι σημαιοφόροι ήταν αυξημένοι Βαθμοί μυωπίας, αστιγματισμού, βλεφαρόπτωση, σκολίωση κλπ. Γενικά κόβεται αρκετός κόσμος.

Όταν μπείτε στο ναυτικό νοσοκομείο, κυνηγήστε αμέσως μια θέση με σκιά γιατί είναι περιορισμένες και αν το όνομά σας είναι προς το τέλος θα δεινοπαθήσετε σε περίπτωση που έχει ζέστη. Θα δείτε έναν τύπο με 2 κόκκινα σακίδια από τα οποία προεξέχουν εκατοντάδες καλαμάκια, είναι ο καφετζής! Παραγγείλετε ελεύθερα, αλλά με το που τον δείτε, πριν τον πάρουν χαμπάρι όλοι οι συνυποψήφιοι σας, γιατί αλλιώς θα πιείτε καφέ σε κάνα 2ώρο

Η ΑΝΥΕ για τους υποψηφίους Δοκίμους Σημαιοφόρους 2011 έγινε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 6
Δημοσιεύσεις: 13507
Εγγραφή: Δευ Οκτ 12, 2009 9:37 pm

Οδηγός επιβίωσης υποψηφίων Λιμενικού

Δημοσίευση από Greek_Army »


6. Κολύμβηση

Όσοι κριθούν κατάλληλοι από την ΑΝΥΕ συνεχίζουν με το αγώνισμα της Κολύμβησης, είναι το μόνο αγώνισμα που γίνεται διαφορετική ημέρα από τα άλλα του Στίβου. Το όριο είναι 2 λεπτά τα μέτρα και η πισίνα είναι 25άρα, που σημαίνει ότι πρέπει να πας μέχρι το τέλος της και να επιστρέψεις, είναι πολύ εύκολο λόγω Του Χρόνου, αν ήθελαν να κόψουν πολλούς υποψηφίους θα έριχναν το όριο κάτω από 1 λεπτό. Ο μέσος όρος που παρατήρησα εγώ ήταν γύρω στο 1 λεπτό.

Σας χωρίζουν σε ομάδες των 7 ατόμων, όσοι και οι διάδρομοι της πισίνας και αρχικά περνάτε από τα αποδυτήρια για να Βάλετε τα μαγιό και να κάνετε ένα γρήγορο ντους. Στην συνέχεια ξανά ελέγχουν τα στοιχεία σας και σας τοποθετούν Αλφαβητικά στους διαδρόμους, δεν πηδάτε από τον βατήρα, αλλά από τα δεξιά του.

Οι Κανονισμοί είναι απλοί, πρέπει να ολοκληρώσετε σε λιγότερο από 2 λεπτά και πρέπει Υποχρεωτικά να ακουμπήσετε Στην απέναντι πλευρά όταν φτάσετε. Πριν τα τελευταία 25 μέτρα Απαγορεύεται να ακουμπήσετε τα κουλουάρ, αφού στην ουσία δεν θέλουν να στηριχτείτε σε αυτά για στάση κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Αν κατά λάθος τα ακουμπήσετε όταν κολυμπάτε δεν σας κόβουν, αρκεί να μην γίνει επανειλημμένα.

Σκουφάκια, γυαλάκια και λοιπά αξεσουάρ επιτρέπονται, είναι αποδεκτά όλα τα στυλ κολύμβησης, ακόμη και τα μακροβούτια. Όσον αφορά για την ασφάλεια των διαγωνιζομένων, έχουν φροντίσει να είναι δίπλα στους διαδρόμους άτομα από τα ΟΥΚ σε περίπτωση που συμβεί κάτι. Με το που τελειώσετε περνάτε ξανά για ένα γρήγορο ντους, αλλάζετε και φεύγετε, γενικά είναι η πιο σύντομη διαδικασία που περνάτε.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 6
Δημοσιεύσεις: 13507
Εγγραφή: Δευ Οκτ 12, 2009 9:37 pm

Οδηγός επιβίωσης υποψηφίων Λιμενικού

Δημοσίευση από Greek_Army »

7. Αθλήματα (Στίβος)

Είναι η σημαντικότερη διαδικασία και το μεγάλο ξεσκαρτάρισμα για τους υποψηφίους YΞ και Λ/Φ και η δεύτερη σημαντικότερη για τους υποψηφίους Σημαιοφόρους μετά τις γραπτές εξετάσεις.

Απαιτούν Πολύ καλή προπόνηση Αρκετό καιρό πριν την διεξαγωγή τους για το μεγαλύτερο ποσοστό των υποψηφίων. Βέβαια για αθλητές είναι παιχνιδάκι, αλλά και πάλι ακόμη και εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία δεν πρέπει να το πάρετε στην πλάκα γιατί είναι επικίνδυνο να κοπείτε λόγω άγχους η κάποιου τραυματισμού. Δίνετε άνδρες και γυναίκες ξεχωριστά διαφορετικές ήμερες, η διαδικασία για τους άνδρες είναι λιγότερο χρονοβόρα γιατί δεν εξαντλούν όλες τις προσπάθειες.

Οι γυναίκες καθυστερούν πάρα πολύ, με αποτέλεσμα στα αγωνίσματα των υποψήφιων σημαιοφόρων 2011 οι τελευταίες ομάδες να κάνουν πάνω από 12 (!) ώρες να τελειώσουν! Αρχικά περνάτε μέσα στην σχολή Ναυτικών Δοκίμων, και κατευθύνεστε στο στίβο όπου κάθεστε αλφαβητικά στις κερκίδες. Στη συνεχεία ανά ομάδες των 10-15 κατεβαίνετε στο ταρτάν και ξεκινάτε την διαδικασία. Οι πρώτες ομάδες ξεκινάνε με συγκεκριμένο άθλημα, ενώ όσο προχωράει η ώρα και έχουν κατέβει όλοι στο ταρτάν πάει η κάθε ομάδα σε όποιο αγώνισμα θέλει.

Όταν ξεκινήσει η κάθε ομάδα ένα αγώνισμα, δίνει στους εξεταστές τις ταυτότητες τους. Τους καλούν έναν έναν να κάνει την προσπάθεια του (εκτός από τα 100μ και 1000μ).

Μετά από πετυχημένη προσπάθεια σας επιστρέφουν πίσω την ταυτότητα σας και συνεχίζετε στο επόμενο, οπότε αν μετά την πρώτη η δεύτερη προσπάθεια στα αγωνίσματα που έχουν 3 επιτρεπόμενες σας δώσουν την ταυτότητα σας πίσω σημαίνει ότι έχετε περάσει. Αν σας τη δώσουν μετά την τρίτη είναι Μπέρδεμα, γιατί από τη μια δεν λένε αν πέρασες η όχι, και από την άλλη είναι υποχρεωμένοι να σου επιστρέψουν την ταυτότητα. Οπότε για να είστε σίγουροι προσπαθήστε και κάντε καθαρές προσπάθειες και να τα περνάτε με την πρώτη. Πάμε να δούμε τα αθλήματα αναλυτικά

Μήκος

Το μήκος όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, είναι το πιο δύσκολο αγώνισμα, πιο δύσκολο ακόμη και από το 1000αρι! Όχι λόγω των μέτρων που πρέπει να πηδήξετε, Αλλά του πατήματος στην βαλβίδα που απαιτείται. Στις γυναίκες ήταν πιο επιεικείς αφού τους μετρούσαν έγκυρες τις προσπάθειες τους ακόμη και εάν ακουμπούσαν ίσα ίσα την βαλβίδα, στους άντρες απαιτούσαν σωστό πάτημα στην βαλβίδα, δηλαδή να μην προεξέχει το πόδι από μπροστά.

Στην προπόνηση που θα κάνετε να θυμάστε να πηδάτε από την βαλβίδα για να συνηθίζετε στην τεχνική που θα ακολουθήσετε και την ήμερα των αθλητικών δοκιμασιών, να προσπαθείτε να μετράτε βήματα που πρέπει να κάνετε ώστε να μην χρειάζεται να κοιτάτε κάτω την ώρα που θα τρέχετε. Ρωτήστε κάποιον γνωστό σας προπονητή να σας πει πως γίνεται, δεν είναι πολύ δύσκολο και θα σας βοηθήσει πολύ.

Σημαντικό επίσης κατά τη διάρκεια της προπόνησης είναι να μάθετε να πέφτετε μετά το άλμα. Ένα απρόσεκτο πέσιμο μπορεί να καταλήξει σε τραυματισμό και να μην μπορείτε να συνεχίσετε την διαδικασία. Το όριο το έχουν μαρκάρει με Ένα σκοινάκι οπότε εύκολα καταλαβαίνετε εάν το περάσατε η όχι. Επίσης ισιώνουν τακτικά την άμμο ώστε να είναι ευδιάκριτα τα πατήματα του κάθε υποψηφίου.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 6
Δημοσιεύσεις: 13507
Εγγραφή: Δευ Οκτ 12, 2009 9:37 pm

Οδηγός επιβίωσης υποψηφίων Λιμενικού

Δημοσίευση από Greek_Army »

Ύψος

Ίσως το πιο εύκολο αγώνισμα, ειδικά για τους άνδρες. Το όριο είναι πολύ χαμηλό και όλα τα στυλ είναι αποδεκτά. Μην προσπαθήσετε να κάνετε κάτι εξεζητημένο. Μερικοί ψηλοί υποψήφιοι το περνούσαν με επιτόπιο άλμα. Το στρώμα δεν είναι 1 μέτρο, Οπότε έχει πήχη ο οποίος δεν πρέπει να πέσει. Έχετε πάλι 3 προσπάθειες και είναι αυτονόητο το αν πέρασες ή όχι.

Σφαίρα

Και αυτό πολύ εύκολο αγώνισμα για τους άνδρες υποψηφίους. Για τις γυναίκες είναι αρκετά δύσκολο και Απαιτεί πολύ προπόνηση. Μην πάτε Κατευθείαν να ρίξετε την βαριά σφαίρα γιατί εκτός του ότι θα απογοητευτείτε μπορεί και να τραυματιστείτε. Ξεκινήστε τις προπονήσεις σας με μια πιο ελαφριά για να συνηθίζει το χέρι σας.

Σε όλα τα σταδία αν ζητήσετε θα σας δώσουν σφαίρα δωρεάν για να προπονηθείτε. Κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας ρίχνετε από την βαλβίδα σε ένα σκάμμα. Το όριο το έχουν Μαρκάρει με σκοινάκι Και κατά μήκος του υπάρχει ένα μέτρο, πάλι 3 προσπάθειες με το κάθε χέρι ώστε τελικά να υπολογιστεί οκαλύτερος μέσος ορός, δεν χρειάζεται να σας πούνε αν περάσατε η όχι μιας και πάλι είναι αυτονόητο.

Δρόμος 100 μέτρων

Σχετικά εύκολο άθλημα. Το μειονέκτημα του είναι ότι έχεις Μονό μια προσπάθεια, οπότε αν δεν είσαι σίγουρος με την απόδοση σου δεν μπορείς να ξέρεις αν πέρασες η όχι μιας και δεν σου λένε αποτελέσματα.

Τρέχετε σε ομάδες των 5 ατόμων αν θυμάμαι καλά και συνήθως η πρώτη 3αδα περνάνε όλοι, οπότε μπορείς από εκεί να καταλάβεις αν πέρασες.

Πριν τρέξετε εκμεταλλευτείτε τον λίγο ελεύθερο χρόνο που έχετε για να κάνετε ένα καλό ζέσταμα, θα βοηθήσει πολύ στην επίδοση σας και θα μειώσει και τον κίνδυνο ενδεχόμενου τραυματισμού.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 6
Δημοσιεύσεις: 13507
Εγγραφή: Δευ Οκτ 12, 2009 9:37 pm

Οδηγός επιβίωσης υποψηφίων Λιμενικού

Δημοσίευση από Greek_Army »

Δρόμος 1000μέτρων

Το δεύτερο πιο δύσκολο αγώνισμα και το τελευταίο που θα δώσετε πριν τελειώσει η διαδικασία.

Ο στίβος της Σχολής Ναυτικών Δοκιμών είναι 300μ, οπότε πρέπει να κάνετε 3μισι στροφές για να ολοκληρώσετε. Τρέχετε σε ομάδες των 20 ατόμων και έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο από το τέλος του προηγούμενου αγωνίσματος μέχρι να ξεκινήσει το 1000αρι. Εκμεταλλευτείτε τον για ένα καλό ζέσταμα. Από την στιγμή που θα ξεκινήσει το 1000αρι, μπείτε στον κόπο και χρονομετρήστε τις ομάδες που τρέχουν πριν από εσάς για να δείτε πάνω-κάτω τι παίζει και κατά μέσο όρο πόσοι από κάθε ομάδα περνάνε και πόσοι όχι

Όταν έρθει η σειρά σας χρησιμοποιείστε τα στατιστικά που βγάλατε. Για παράδειγμα αν είδατε ότι μέσο ορό σε κάθε ομάδα των 20 ατόμων που έτρεξε περνάνε οι 10 πρώτοι προσπαθήστε να καπαρώσετε μια 5η-6η θέση και κοιτάξτε να την διατηρήσετε. Επιταχύνετε μονάχα αν δείτε ότι πάνω από 2 άτομα πίσω σας έχουν προσπεράσει.

Αν δεν έχετε ρολόι με χρονόμετρο (που δεν το προτείνω, γιατί σας αποσπάει την προσοχή και σας χαλάει το ρυθμό) βάλτε έναν φίλο σας να σας χρονομετρήσει και να σας λέει σε κάθε γύρο πόσο χρόνο έχετε κάνει, αν και συνήθως το κάνουν και άλλοι που παρακολουθούν και θα ακούτε συχνά τον χρόνο.

Προσοχή! Μην κυνηγάτε ποτέ τους 3 πρώτου. Είναι σύνηθες φαινόμενο σε κάθε ομάδα να είναι 1-2 πολύ καλοί αθλητές που κάνουν πολύ καλούς χρόνους, οπότε αφήστε τους να φύγουν μπροστά γιατί αν τους κυνηγήσετε από την αρχή κάποια στιγμή θα κλατάρετε αφού ο ρυθμός τους είναι πολύ διαφορετικός από τον δικό σας. Ο κανόνας είναι να είστε στο 1000αρι μια χρυσή μετριότητα. Επίσης χρησιμοποιείστε οπωσδήποτε την εσωτερική λωρίδα μιας και ως γνωστόν γλιτώνετε πολλά μετρά.

Τips

Να πάτε στα γήπεδα της περιοχής σας και να ξεκινήστε προπόνηση χωρίς να χάσετε ούτε μια ήμερα. Προσοχή! Μην προσπαθήσετε να βγάλετε με τη μια όλα τα αθλήματα και εντός χρόνου γιατί το πιο πιθανόν είναι να τραυματιστείτε σοβαρά και να απογοητευτείτε, σιγά σιγά και μεθοδικά προσπαθήστε να πλησιάσετε τα όρια.

Όσοι έχετε παραπανίσια κιλά, σας προτείνω μαζί με την γυμναστική να ακολουθήσετε και σωστή διατροφή ώστε να τα χάσετε, θα σας βοηθήσει πάρα πολύ επίσης σημαντικό είναι το σωστό ζέσταμα.

Μην το παραμελήσετε γιατί ειδικά οι αγύμναστοι θα τραυματιστείτε σοβαρά, θλάσεις, αρθρώσεις κα. Υπάρχει κίνδυνος να μην μπορείτε καν να δώσετε.

Την ήμερα της διαδικασίας να έχετε μαζί σας νερά,powerade ή ό, τι άλλο γιατί εκεί δεν έχει ούτε για δείγμα. Καλό θα είναι επίσης να έχετε μαζί σας και κάποια Voltaren η biofreeze. Σε περίπτωση που γίνει κάτι να μπορέσετε έστω και προσωρινά να το αντιμετωπίσετε και να συνεχίσετε την διαδικασία. Υποτίθεται έχουν εκεί, αλλά καλύτερα να έχετε προνοήσει εσείς οι ίδιοι. Στο χώρο υπάρχει γιατρός και ασθενοφόρο.

Ειδικά όσων αφορά το 1000αρι, μην αγχώνεστε αν στις προπονήσεις σας είστε στο όριο η λίγο πάνω από αυτό. Την ώρα της εξέτασης λόγω της αδρεναλίνης και των λαγών που θα ρυθμίζουν την κούρσα θα κάνετε πολύ καλύτερο χρόνοo και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα σας. Χαρακτηριστικό είναι ότι αν και πολλοί εκ των ανδρών πριν την εξέταση έλεγαν ότι δεν βγάζουν τον χρόνο, στην εξέταση πολύ λίγοι ήταν αυτοί που κόπηκαν.

Προσωπικά εγώ είχα καλύτερο χρόνο σε προπόνηση 4:20 και την ώρα της εξέτασης το έκανα σε 4:08, στις γυναίκες βεβαία γίνετε μακελειό. Θέλει πολύ σκληρή προπόνηση.

Τα αγωνίσματα για τους υποψηφίους Δοκίμους Σημαιοφόρους 2011 έγιναν στην Σχολή Ναυτικών Δοκιμών.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 6
Δημοσιεύσεις: 13507
Εγγραφή: Δευ Οκτ 12, 2009 9:37 pm

Οδηγός επιβίωσης υποψηφίων Λιμενικού

Δημοσίευση από Greek_Army »

Γενικές παρατηρήσεις επισημάνσεις για την διαδικασία

Προσοχή:

Στην διαδικασία της υψομέτρησης θα λάβετε ένα χαρτί με τα στοιχειά σας και τον αριθμό σας, το χαρτί αυτό και την ταυτότητα σας να τα προσέχετε σαν κόρη οφθαλμού, είναι απαραίτητο να τα έχετε μαζί σας σε κάθε εξέταση και χωρίς αυτά δεν γίνεστε δεκτοί, όπως προείπα όλες οι διαδικασίες καθυστερούν αρκετά να ξεκινήσουν, παρόλα αυτά φροντίστε να είστε νωρίτερα από την αναγραφόμενη ώρα στον τόπο της εξέτασης για να γλυτώσετε πολύ άγχος, ειδικά για τους υποψήφιους που δεν έχουν μεταφορικό μέσο, μην ξεχνάτε ποτέ να ρίχνετε μια ματιά την προηγούμενη ήμερα για τυχόν απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Χρήσιμο site είναι το www.apergia.gr να μπαίνετε επί καθημερινή βάση στην ιστοσελίδα του Λ. Σ.- ΕΛΑΚΤ για αποτελέσματα, ανακοινώσεις εξελίξεις.

Όσο θα κρατήσει η διαδικασία θα ακούσετε πολλά "κουφά" και ράδιο αρβύλες, μην δίνετε βάση σε τίποτα από αυτά και πάνω απ'όλα πιστέψτε στις δυνάμεις σας και στην θέληση σας. Ίσως δείτε και ακούσετε για άτομα που μπαίνουν από την πίσω πόρτα, μην απογοητευτείτε ποτέ και συνεχίστε με την ίδια θέληση και παθός, στο τέλος θα δικαιωθείτε.

Τα αποτελέσματα κάθε εξέτασης, τουλάχιστον για τον διαγωνισμό υποψηφίων Δόκιμων Σημαιοφόρων 2011 αναρτώνται το ίδιο βραδύ με την εξέταση και η μια εξέταση από την άλλη δεν είχαν μεγάλα κενά, πάνω-κάτω 2 ημέρες

Ελπίζω να σας βοήθησα έστω και λίγο και να σας λύθηκαν κάποιες απορίες. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους!

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες