ΟΥΚ τότε και τώρα

Πληροφορίες και συζητήσεις για τις στρατιωτικές σχολές,την εκπαίδευση, τους μισθούς, τη βαθμολογική εξέλιξη και τη ζωή των στρατιωτικών
Απάντηση
Στρατός και θητεία
καταδρομέας

ΟΥΚ τότε και τώρα

Δημοσίευση από καταδρομέας »

Καλησπέρα, ακούω απο παντού ότι τα σώματα του στρατού, έχουν χαλαρώσει στην εκπαίδευσή τους, κατα πολύ σε σχέση με τις παλιαότερες εποχές και το πιστεύω. Ισχύει όμως το ίδιο και στα ΟΥΚ; Κάποτε είχαμε τα καλύτερα ΟΥΚ στο ΝΑΤΟ.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 1
Επικοινωνία:

ΟΥΚ τότε και τώρα

Δημοσίευση από Nassos »

Νομίζω τώρα δίνουν περισσότερο έμφαση στη ποιότητα εκπαίδευσης. Άλλωστε μέχρι το 2004 στη ΜΥΚ έπαιρναν και εφέδρους, ενώ τώρα είναι 100% επαγγελματική.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 3

ΟΥΚ τότε και τώρα

Δημοσίευση από yandr »

Αν δεν έχουν καταφέρει να ανεβάσουν το επίπεδο της εκπαίδευσης τώρα που έχουν μόνιμα στελέχη, καλύτερα να το κλείσουν το μαγαζί.

Πάντως τις φήμες περί καλύτερων ΟΥΚ στο ΝΑΤΟ καλό θα ήταν να τις απορρίψεις.

Μέσα στο ΝΑΤΟ υπάρχουν στρατιωτικοί κολοσσοί με τεράστια πολεμική εμπειρία. Θα ήταν ύβρις να θεωρείς ότι στελέχη που δεν έχουν δει εχθρό ούτε με το κιάλι μπορούν να συγκριθούν με (κυριολεκτικά) μπαρουτοκαπνισμένους επαγγελματίες.

Άβαταρ μέλους
evritis309
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

ΟΥΚ τότε και τώρα

Δημοσίευση από evritis309 »

Στη Σομαλία κ τις ακτές με την Αλβανία είδαν δράση. Εντάξει δεν συγκρίνεται κ με το Βιετνάμ αλλά δεν είναι κ τελείως άκαπνοι...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

ΟΥΚ τότε και τώρα

Δημοσίευση από yandr »

Συγγνώμη, αλλά αν με βάλουν και εμένα σε φρεγάτα να 'επιτεθώ' σε ψαρόβαρκα δεν θα κωλώσω ιδιαίτερα. Και το Βιετνάμ δεν είναι το τελευταίο θέατρο επιχειρήσεων για τις ειδικές δυνάμεις τρίτων χωρών. Ακόμη και η Τουρκία έχει καθημερινές εμπλοκές με το ΡΚΚ, ενώ Αμερικανοί, Βρετανοί και ένα σωρό άλλοι μάχονται στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και σε χίλιες άλλες χώρες.

άποψη

ΟΥΚ τότε και τώρα

Δημοσίευση από άποψη »

Εντάξυ, δεν είναι και "άκαπνα" τα ΟΥΚ! Εκτός απο τη Σομαλία και την Αλβανία (όπου εκεί δε μιλάμε και για συγκρούσεις με άτομα με παρόμοια εκπαίδευση) υπάρχει και η εμπειρία της Κύπρου (που την έχουν σχεδόν όλες οι ειδικές δυνάμεις), αν και πλέον μόνο υψηλόβαθμοι Λίγοι στον αριθμό εν ενεργεία Βατραχάνθρωποι υπάρχουν που την έζησαν, λόγω ηλικίας, παίζει ρόλο, τουλάχιστον σε επίπεδο στρατηγικής εμπειρίας.

297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

ΟΥΚ τότε και τώρα

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

άποψη έγραψε:υπάρχει και η εμπειρία της Κύπρου (που την έχουν σχεδόν όλες οι ειδικές δυνάμεις), αν και πλέον μόνο υψηλόβαθμοι Λίγοι στον αριθμό εν ενεργεία Βατραχάνθρωποι υπάρχουν που την έζησαν,
και απο αυτους πλεον δεν ειναι κανενας εν ενεργεια...
Άβαταρ μέλους
kampf
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

ΟΥΚ τότε και τώρα

Δημοσίευση από kampf »

Οταν οι Ελληνες ειδικοδυναμητες βγαινουν στην συνταξη οι ξενοι (Αγγλοι, Αμερικανοι) κτλ ειναι στο αποκορυφωμα τους.
"Αδελφοί, εν τη κρισίμω ταύτη περιστάσει μόνον ένδοξον θάνατον πρέπει να ευχόμεθα" Γ. Ολύμπιος
Άβαταρ μέλους
POLITHS
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 2

ΟΥΚ τότε και τώρα

Δημοσίευση από POLITHS »

yandr έγραψε:Συγγνώμη, αλλά αν με βάλουν και εμένα σε φρεγάτα να 'επιτεθώ' σε ψαρόβαρκα δεν θα κωλώσω ιδιαίτερα. Και το Βιετνάμ δεν είναι το τελευταίο θέατρο επιχειρήσεων για τις ειδικές δυνάμεις τρίτων χωρών. Ακόμη και η Τουρκία έχει καθημερινές εμπλοκές με το ΡΚΚ, ενώ Αμερικανοί, Βρετανοί και ένα σωρό άλλοι μάχονται στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και σε χίλιες άλλες χώρες.

εαν κωλωσεις η οχι δεν μπορεις να το ξερεις μεγαλε Οταν ολα αυτα τα βλεπεις απο την ασφαλεια του σπιτιου σου παν απο το πληκτρολογιο μην τα θεωρουμε ολα απλα οταν αυτοι οι ανθρωποι κατεβαινουν απο το πλοιο να κανουν ελεγχο σε ψαροβαρκες με πανοπλους ανθρωπους οπου η ανθρωπινη ζωη γι΄αυτους Δεν εχει καμια αξια και σε κλαδευουν για πλακα Τα πραγματα δεν ειναι απλα οσο για οτους υπολοιπους στρατους θα συμφωνησω μαζι σου Αλλα το οτι ο στρατος μας δεν εχει εμπλοκη σε πολεμικες επιχειρησεις στις χωρες οπου δρα ειναι καθαρα πολιτικο θεμα Και οχι διοτι δεν μπορουν οι δυναμεις μας κατα την γνωμη μου ειναι μειον αυτο, η ελειψη δηλαδη πολεμικης εμπειριας με οτι απωλειες αυτη συνεπαγεται καλο απογευμα
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΑ Η ΠΑΤΡΙΣ ΕΣΤΙ
REPAINER
Λοχαγός
Λοχαγός

ΟΥΚ τότε και τώρα

Δημοσίευση από REPAINER »

Και τι θα επρεπε δηλαδη κατα τη γνωμη σου να γινει; Να εμπλεκει τις αποστολες μας η καθε κυβερνηση σε πολεμικες συγκρουσεις για να εχουμε απλα εμπειρια; Δε σου φτανει που οπου παμε σαν αποστολες δεν εχουμε θυματα; Στο βωμο της εκπαιδευσης παντως προσωπικα δε θα ηθελα συμπατριωτων μου θυσιες

ολα αυτα αν καταλαβα καλα τι εννοεις. Αν παρανοησα γραψε λαθοςΕικόνα
Άβαταρ μέλους
POLITHS

ΟΥΚ τότε και τώρα

Δημοσίευση από POLITHS »

REPAINER έγραψε:Και τι θα επρεπε δηλαδη κατα τη γνωμη σου να γινει; Να εμπλεκει τις αποστολες μας η καθε κυβερνηση σε πολεμικες συγκρουσεις για να εχουμε απλα εμπειρια; Δε σου φτανει που οπου παμε σαν αποστολες δεν εχουμε θυματα; Στο βωμο της εκπαιδευσης παντως προσωπικα δε θα ηθελα συμπατριωτων μου θυσιες

φιλε μου κατα την γνωμη μου υπαρχουν δυο οψεις σε αυτο το θεμα η μια οψη ειναι η καθαρα ανθρωπιστικη την οποια και συμμεριζομαι εννοειται οτι κανεις μας δεν θελει να εμπλακει σε πολεμικες Επιχειρησεις με κινδυνο της ζωης και να εχουμε και απωλειες ποσο μαλλον να εμπλακει για ενα ξενο κρατος η αλλη οψη ειναι η οψη της συμμετοχης δυναμεων σε καποιες επιχειρησεις σε οχι και τοσο θερμες περιοχες πχ καμπουλ οπου τα πραγματα ειναι πιο ηρεμα σε περιπολα η chekpoint η σε ελεγχους πχ Μαζι με εμπειρους στρατους με σκοπο την αποκτηση εμπειριας σε κατοικημενους τοπους καθως η συγχρονοι πολεμοι για τον ΣΞ διεξαγονται σε κατοικημενους τοπους. Καλως η κακως η πολεμικη εμπειρια και η εμπειρια σε στρεσογονες καταστασεις επιχειρησεων δεν μπορει να αποκτηθει στην εκπαιδευση οσο ρεαλιστικη και εαν γινει Ισως ο μονος τροπος για να αποκτηθει Ειναι η συμμετοχη σε αυτες με πολλους κινδυνους. Ξαναλεω δεν ειμαι πολεμοχαρης ουτε γουσταρω να συμμετασχω σε επιχειρησεις αλλα σε περιπτωση εμπλοκης με τους ακατανομαστους απεναντι η πολεμικη εμπειρια που εχουν λογω κουρδων θα παιξει καποιο ρολο σε σχεση με εμας που ειμαστε απειροι και δεν εχουμε δοκιμαστει Σε εμπολεμη ζωνης το μονο που θα εχουμε Θα ειναι η εκπαιδευση Η λογικη μου Αυτο λεει Απο εκει και περα το οτι δεν εχοουμε θυματα στις ειρηνευτικες αποστολες μας ειναι καθαρα θεμα τυχης εχω παει 08 μηνες αφγανισταν ημουν στην ΔΡΙΑ Ααφαλειας και καθε μερα εβγαινα εξω πιστεψε με ειμαστε απλα τυχεροι το περιστατικο του 2005 τα λεει ολα καθως το μακελειο αποφευχθηκε επειδη ολη την ισχυ της Εκρηξης την αποροφησε ο κουβας του φορτωτη του μηχανικου καλο βραδυ
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΑ Η ΠΑΤΡΙΣ ΕΣΤΙ
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

ΟΥΚ τότε και τώρα

Δημοσίευση από yandr »

REPAINER έγραψε:
Αν απαντάς σε εμένα παρανόησες. Κάποιος ανάφερε ότι οι ελληνικές ειδικές δυνάμεις συγκαταλέγονται στις καλύτερες του κόσμου (πρώτες στο ΝΑΤΟ) και του απαντώ ότι για χίλιους λόγους αυτό δεν συμβαίνει. Ο πιο προφανής είναι ότι έχουν μηδενική πολεμική εμπειρία. Δεν είπα ότι θέλω να στείλουμε δυνάμεις στο Αφγανιστάν για να αποκτήσουμε εμπειρία.
REPAINER
Λοχαγός
Λοχαγός

ΟΥΚ τότε και τώρα

Δημοσίευση από REPAINER »

Στον POLITHS απαντησα. Δε το διευκρινησα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΓΑΜΑΛΗΣ

ΟΥΚ τότε και τώρα

Δημοσίευση από ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΓΑΜΑΛΗΣ »

Να σας ρωτησω κατι;

pantzos4