Ο Ε. Σ. Διαθετει χιλιαδες τετοια οχηματα, τι θα λεγατε για τιν μετατροπη μερικων απο αυτα σε Οχηματα γρηγορης επηθεσης ( Interim Fast Attack Vehicle) Παραδειγμα οχηματος :
Οπλησμος :
Μ2 πυροβολο στην κορυφη.
Μ-240, Μ-249 SAW,MG3 ή Μ60-Μ60Ε στη θεση του συνοδηγου.
Μ-240, Μ-249 SAW,MG3 ή Μ60-Μ60Ε στην πισω πλευρα του οχηματος.
Πληρωμα :
7 (Οδηγος, εμροσθιος πυροβολιτης, πυροβολιτης, πισω πυροβολιτης και 3 επιβατες).
Δεν αξιζει λογω κοστους και ομοιοτυπιας. Θα χρειαζοταν και νεοι κινητηρες. Αποστολες αναγνωρισης αναλαμβανουν τα vbl και τα hummer αλλα καποια φερουν και αντιαρματικα kornet και milan.
Για ελαφρες ταξιαρχιες γρηγορης επιθεσης ειναι προτιμοτερο τροχοφορα τομα σαν τα BTR-90. Το ΓΕΣ εχει σχεδια για την δημιουργια τετοιων ταχειας επεμβασης ελαφρων ταξιαρχιων.
Εδώ και αρκετό καιρό ακούγονται πληροφορίες για την έναρξη προγράμματος Εθνικού φορτηγού για την αντικατάσταση περίπου 10.000 οχημάτων.
Η αναγκαιότητα του προγράμματος είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς τα Σταγιερ δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο ρόλο τους και η παλαιότητα τους δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις μεταφορές.
Παρόλα αυτά, νομίζω ότι αν αρχίσει τέτοιο πρόγραμμα θα είναι στα πλαίσια του να πουλήσω την ΕΛΒΟ και να δώσω πακέτο στον αγοραστή ένα πρόγραμμα κατασκευής για να τον δελεασω. Παλιό κόλπο και ιδιαίτερα αποτυχημένο όπου και αν εφαρμόστηκε στην Ελλάδα.
Αυτά Γιάννη έπρεπε να γίνουν καμιά 15αριά χρόνια πριν, τώρα με μια Τουρκία που μας σπρώχνει σε πόλεμο ας επισκευάσουμε τα Steyr Marathon, ειδικά στο θέμα ελαστικών είναι δράμα η κατάσταση.
Τουλάχιστον είναι "σπαρτιάτικο" από ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά.