ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Ταξιάρχης

Δημοσίευση από Ταξιάρχης »

Καλησπέρα σας! Παρουσιάζομαι με τη Β΄ΕΣΣΟ του 2016 στο ΚΕΠΒ Θήβας με ειδικότητα έρευνας πληροφορικής (που απ'ότι μου είπαν μάλλον δε θα κρατήσω γιατί δεν έχω πάρει το πτυχίο μου ακόμα). Με ενδιαφέρει να κάνω τη θητεία μου στην Κύπρο. Σε ποιά μονάδα ίσως κατανεμηθώ?
Γκεστ

Δημοσίευση από Γκεστ »

Ξερει κανεις αν οσοι πανε ΕΛΔΥΚ θα παρουν τις 5 μερες τιμητικη τωρα που αυξηθηκε η αδεια ορκωμοσιας;
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 16
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Ταξιάρχης έγραψε:Καλησπέρα σας! Παρουσιάζομαι με τη Β΄ΕΣΣΟ του 2016 στο ΚΕΠΒ Θήβας με ειδικότητα έρευνας πληροφορικής (που απ'ότι μου είπαν μάλλον δε θα κρατήσω γιατί δεν έχω πάρει το πτυχίο μου ακόμα). Με ενδιαφέρει να κάνω τη θητεία μου στην Κύπρο. Σε ποιά μονάδα ίσως κατανεμηθώ;

Τα στρατόπεδα αποτελούνται φίλε μου από τα τρία τάγματα που υπάρχουν στην Κύπρο, δηλαδή στο 1ο Μ/Κ (Μηχανοκίνητο) ΤΠ (τάγμα πεζικού), στο 2ο Μ/Κ ΤΠ και στο Σύνταγμα, τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές της Λευκωσίας.(Μαλούντα, Άγιος Ιωάννης, Αθαλάσσα).

Αντώνης

Δημοσίευση από Αντώνης »

Που αναγράφεται η ένδειξη για δεκανέας σε εσένα; Στο φύλλο πορείας σου; Εμένα πάντως δεν αναγράφει κάτι και στην κατάσταση της ΕΛΔΥΚ πριν περάσω την επιτροπή μου είπε αυτός που διάβαζε την κατάσταση ότι έχω ένδειξη για δεκανέας. Τώρα αυτό αν ισχύει ή όχι δεν ξέρω.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Αντώνης έγραψε:Που αναγράφεται η ένδειξη για δεκανέας σε εσένα; Στο φύλλο πορείας σου; Εμένα πάντως δεν αναγράφει κάτι και στην κατάσταση της ΕΛΔΥΚ πριν περάσω την επιτροπή μου είπε αυτός που διάβαζε την κατάσταση ότι έχω ένδειξη για δεκανέας. Τώρα αυτό αν ισχύει ή όχι δεν ξέρω.

Δεν αναγράφεται πουθενά αυτό.

Το αν είσαι ΥΒ θα το μάθεις όταν με το καλό πας κάτω.

Αντώνης

Δημοσίευση από Αντώνης »

Ευχαριστώ για την απάντηση. Και για να απαντήσω στο φίλο χωρίς να είμαι σίγουρος, απλά για να μεταφέρω, στο ΚΕΝ Άρτας μας είπαν να πάρουμε όλα μας τα πράγματα στην Αυλώνα έχοντας στο μυαλό μας ότι απο εκεί θα πάμε Κύπρο και δεν θα πάρουμε τις 5 μέρες άδεια που συνήθως δίνονταν. Το αν ισχύει θα φανεί την ερχόμενη Δευτέρα.
Άβαταρ μέλους
kolegas
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από kolegas »

Στους προηγουμενους παντως ειχαν δωσει 20 μερες αδεια μαζι με εορταστικη απο την αυλωνα
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Αντώνης έγραψε:Ευχαριστώ για την απάντηση. Και για να απαντήσω στο φίλο χωρίς να είμαι σίγουρος, απλά για να μεταφέρω, στο ΚΕΝ Άρτας μας είπαν να πάρουμε όλα μας τα πράγματα στην Αυλώνα έχοντας στο μυαλό μας ότι απο εκεί θα πάμε Κύπρο και δεν θα πάρουμε τις 5 μέρες άδεια που συνήθως δίνονταν. Το αν ισχύει θα φανεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Τις 5 ημέρες θα τις πάρετε σίγουρα από τον Αυλώνα. Όλοι οι ΕΛΔΥΚάριοι πριν πετάξουν για Κύπρο τις παίρνουν.

Εάν δεν σας τις δώσουν εσάς πραγματικά θα πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία.

kvf
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από kvf »

Παιδιά καλησπέρα, με την ειδικότητα που εχω πηγαίνω πρώτο ή δευτερο τάγμα, ξερετε που ειναι καλύτερα; Πιο τάγμα είναι καλύτερο?
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

kvf έγραψε:Παιδιά καλησπέρα, με την ειδικότητα που εχω πηγαίνω πρώτο ή δευτερο τάγμα, ξερετε που ειναι καλύτερα; Πιο τάγμα είναι καλύτερο;

Καλώστον φίλο, καλως ήρθες στο φόρουμ. Ναι με την ειδικότητα που έχεις πας, όμως ενδέχεται να σας δωθεί και 2η ειδικότητα. Όσο για τα υπόλοιπα που ρωτάς, προτιμότερο να σου απαντήσει κάποιος που υπηρέτησε εκεί, και υπηρέτησε πρόσφατα. Ευχαριστώ.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

kvf έγραψε:Παιδιά καλησπέρα, με την ειδικότητα που εχω πηγαίνω πρώτο ή δευτερο τάγμα, ξερετε που ειναι καλύτερα; Πιο τάγμα είναι καλύτερο;

Τι ειδικότητα έχεις; Διότι μάλλον παρέλειψες να μας την αναφέρεις.

Ως προς το δεύτερο ερώτημα σου το "καλύτερα" είναι σχετικό.

Η ΕΛΔΥΚ κατά την γνώμη μου είναι η καλύτερη επιλογή για έναν έφεδρο από όλες τις απόψεις (εκπαίδευση, άδειες, εγκαταστάσεις, μισθός, έξοδοι). Είναι μια καλή εμπειρία για όλους.

Ειδικότητες πάντως όπως: Τυφεκιοφόροι, Χειριστές Α-Τ, Πολυβολητές, ΟΔΕΡΠΑς, Διαβιβαστές, Οδηγοί, Σιτιστές κλπ είναι μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές που πάνε σε όλα τα Τάγματα και στο Σύνταγμα φυσικά!

kvf
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από kvf »

Χειριστής όλμου είμαι.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

kvf έγραψε:Χειριστής όλμου είμαι.

Συμπεριλαμβάνεται και αυτή η ειδικότητα στις "χαρακτηριστικές" που ανάφερε ο D.Y.K παραπάνω.

Αντώνης

Δημοσίευση από Αντώνης »

Θα είναι δεύτερη παγκόσμια πρωτοτυπία τότε διότι δεν νομίζω να δόθηκε ποτέ ξανά στα χρονικά άδεια ορκομωσίας 10 ημερών.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

kvf έγραψε:Χειριστής όλμου είμαι.

Οι Ολμιστές πάνε και στα δύο Τάγματα.

3/1 την ξεχνάς και στο Σύνταγμα μόνο με απόσπαση και αν έχεις βύσμα.

Ενίοτε ζητάνε και άτομα για τις λέσχες αξιωματικών (μάγειρες - ψήστες - σερβιτόρους), οπότε αν είσαι κάτι από αυτά τα 3 μπορείς να ζητήσεις (εφόσον σας ρωτήσουν) να πας και εκεί με απόσπαση.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες