Έχει κανείς κάποια επιπλέον πληροφόρηση ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες της κατηγορίας ΠΕ του ένστολου προσωπικού;
Πάνω κάτω πιστεύω θα είναι ίδιες με ΔΕ δεν γνωρίζω βέβαια με σιγουριά. Μισθολογικά ίσως να υπάρχει κάποια διαφορά, επίσης στο υπουργείο λέει ότι οι ΠΕ θα φέρουν βαθμό Υπαρχιφύλακα ενώ οι ΔΕ φρουρός και όσοι είναι με διδακτορικό βαθμό Αρχιφύλακα. Τώρα στην περίπτωση των ατόμων που δήλωσαν ΠΕ και έχουν βγάλει νομική μπορεί να έχουν κάποια πιο εξειδικευμένη ειδικότητα. Αλλά όλα αυτά είναι εικασίες για τώρα.
Μισθολογικά σίγουρα θα υπάρχει διαφορά όπως και στον δημόσιο τομέα υπάρχει μισθολογική διαφορά μεταξύ πε, τε και δε.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν θα υπάρχει διαφορά και στις αρμοδιότητες όπως για παράδειγμα αν οι ΠΕ θα κάνουν φύλαξη ή αν θα κάνουν περισσότερο γραφειοκρατική δουλειά.
Πόσο πιστεύετε θα είναι η βάση για ΔΕ με εμπειρία σε ειδική κατηγορία με άτομο στο οικογενειακό περιβάλλον που έχει 67% αναπηρία και πάνω; Ζητάει 21 άτομα
Steliosjo έγραψε: Πέμ Νοέμ 02, 2023 8:29 pm
Καλησπέρα κανείς ΠΕ εδώ ειδική κατηγορία υπάρχει
Εγώ είμαι ΠΕ αλλά όχι ειδική κατηγορία. Πόσα μόρια υπολογίζεις να έχεις πάνω κάτω φιλαράκι;
Είμαι χωρίς εμπειρία περίπου 560... Φαντάζομαι ούτε από το παράθυρο δεν περνάω
Θα δείξει φίλε μην απογοητευόμαστε, είσαι και ειδική κατηγορία αυτό είναι θετικό! Είναι που δεν έχουν απαντήσει και πολλά παιδιά εδώ πόσα μόρια έχουν ως ΠΕ με τι πτυχία, εμπειρία κτλπ να έχουμε μια εικόνα. Εσύ τι πτυχίο έχεις αν επιτρέπεται; Εγώ εμπειρία σαν σεκιούριτι έχω εφόσον και αν μετρηθεί στην κατηγορία μας αλλιώς και εγώ κλάφτα στο 500αρι είμαι.
Παιδιά μην απογοητεύεστε κ εγώ 650 μορια. Εκεί τριγύρω είναι το 85-90% των αιτήσεων. Ψέμματα λένε όσοι έχουν 1000και και ρωτάνε αν έχουν ελπίδες εκτός αν είναι στους ελάχιστους που θα έχουν τόσα μόρια.
Συμφωνώ εγώ πιστεύω από 500 και πάνω σίγουρα θα έχει επιλαχόντες…. Μην σας πω σε κάτι ξεχασμένα μερί θα περάσει οποίος να ναι και θα πάει η παραίτηση σύννεφο
Δυστυχως δεν λένε ψέματα. Δεν είναι δύσκολο να πας πάνω από 1000. Ένα 15.7 σε απολυτήριο που έχω εγώ και ειδικές ειδικές δυνάμεις,1000+ αυτόματα. Σκεφτείτε πόσοι θα έχουν καλύτερο απολυτήριο ή δεύτερη ξένη γλώσσα που μετράει επιπλέον κτλ. Όπως και να χει, καλή επιτυχία σε όλους και περιττοί οι τσακωμοί. Στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Περιμένω πως κ πως τα αποτελέσματα. Σήμερα από όσο ξέρω τελειώνουν αιτήσεις για πολιτικό προσωπικό, όποτε μήπως βγουν μαζί τα αποτελέσματα.
GeorgeTrls έγραψε: Παρ Νοέμ 03, 2023 12:50 pm
Δυστυχως δεν λένε ψέματα. Δεν είναι δύσκολο να πας πάνω από 1000. Ένα 15.7 σε απολυτήριο που έχω εγώ και ειδικές ειδικές δυνάμεις,1000+ αυτόματα. Σκεφτείτε πόσοι θα έχουν καλύτερο απολυτήριο ή δεύτερη ξένη γλώσσα που μετράει επιπλέον κτλ. Όπως και να χει, καλή επιτυχία σε όλους και περιττοί οι τσακωμοί. Στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Περιμένω πως κ πως τα αποτελέσματα. Σήμερα από όσο ξέρω τελειώνουν αιτήσεις για πολιτικό προσωπικό, όποτε μήπως βγουν μαζί τα αποτελέσματα.
15.7 απολυτήριο Χ 30 μας κανει 471 συν 75 ειδικές δυνάμεις σύνολο 546. Έχεις δρόμο για τα 1000+ αυτόματα
εσυ τα 1000+ πώς τα έβγαλες; Μας παραθέτεις εδώ τον υπολογισμό σου?
Εγώ είμαι ΠΕ αλλά όχι ειδική κατηγορία. Πόσα μόρια υπολογίζεις να έχεις πάνω κάτω φιλαράκι;
Θα δείξει φίλε μην απογοητευόμαστε, είσαι και ειδική κατηγορία αυτό είναι θετικό! Είναι που δεν έχουν απαντήσει και πολλά παιδιά εδώ πόσα μόρια έχουν ως ΠΕ με τι πτυχία, εμπειρία κτλπ να έχουμε μια εικόνα. Εσύ τι πτυχίο έχεις αν επιτρέπεται; Εγώ εμπειρία σαν σεκιούριτι έχω εφόσον και αν μετρηθεί στην κατηγορία μας αλλιώς και εγώ κλάφτα στο 500αρι είμαι.
Καλησπερα, εγω ειμαι κατηγορια ΤΕ δηλαδη στο ιδιο σακι με εσας του ΠΕ, εγω εχω βαθμο πτυχιου 7,73,C2 αγγλικα, ειδικες δυναμεις και αν μετρησουν τα μορια του 9μηνου ως προυπηρεσια, διοτι μεσα στο φεκ ή την αποφαση λεει οτι προμετρουνται αρκει να ειναι σχετικες με το αντικειμενο. Εγω ειχα ως φυλαξη ευπαθων εγκαταστασεων και ειχα ειδικοτητα που αφορουσε οπλισμο (οχι μαγειρας ή γενικων καθηκοντων ή κατι ασχετο δηλαδη) με μια σουυμα 629 χωρις προυπηρεσια, με προυπηρεσια παω στα 691.
Τριχες δηλαδη... Αν εμφανιστουν ατομα μεε ιεκ σεκιουριτι και προυπηρεσια αλλα να εχουν και πτυχια ΑΕΙ - ΤΕΙ και τιποτα δοκιμοι αντε γειααααα
Καλησπερα, εγω ειμαι κατηγορια ΤΕ δηλαδη στο ιδιο σακι με εσας του ΠΕ, εγω εχω βαθμο πτυχιου 7,73,C2 αγγλικα, ειδικες δυναμεις και αν μετρησουν τα μορια του 9μηνου ως προυπηρεσια, διοτι μεσα στο φεκ ή την αποφαση λεει οτι προμετρουνται αρκει να ειναι σχετικες με το αντικειμενο. Εγω ειχα ως φυλαξη ευπαθων εγκαταστασεων και ειχα ειδικοτητα που αφορουσε οπλισμο (οχι μαγειρας ή γενικων καθηκοντων ή κατι ασχετο δηλαδη) με μια σουυμα 629 χωρις προυπηρεσια, με προυπηρεσια παω στα 691.
Τριχες δηλαδη... Αν εμφανιστουν ατομα μεε ιεκ σεκιουριτι και προυπηρεσια αλλα να εχουν και πτυχια ΑΕΙ - ΤΕΙ και τιποτα δοκιμοι αντε γειααααα
Μα τα άτομα με ΙΕΚ σεκιούριτι που λες θα έχουν δηλώσει ως ΔΕ και θα είναι και στον κύριο πίνακα. Δεν γίνεται να συμμετέχεις σε κατηγορία ΠΕ-ΤΕ αν έχεις δηλώσει ως Δευτεροβάθμιας. Επίσης αν έχεις εμπειρία σεκιούριτι σαν ΠΕ ΤΕ δεν είναι 1000% σίγουρο οτι θα ληφθεί υπόψιν για να πάρεις μόρια σε αυτές τις κατηγορίες.
1) Για το πολιτικό προσωπικό θα προσληφθούν μόνο από την προηγούμενη προκήρυξη του ΑΣΕΠ ή θα διεξαχθεί και διαγωνισμός πρόσληψης πολιτικού προσωπικού;
2) ΠΕ νομικής αν προσληφθεί στο αστυνομικό προσωπικό, θα μπορεσει να μεταφερθεί λόγω σπουδών στο πολιτικό τμήμα της Δικαστικής Αστυνομίας;
Ευχαριστώ.
1) Το πολιτικό προσωπικό αν δεν κάνω λάθος είναι όλοι μόνο κατηγορίας ΤΕ και τα παιδιά αυτά δώσανε εξετάσεις γραπτές και προφορικές και σε δεύτερο χρόνο κάνανε και αίτηση για την προκήρυξη που λήγει σήμερα στις 14 νομίζω. Επομένως σαν ΠΕ δεν θα μπορούσες να συμμετάσχεις.
2) Αν κάποιος της Νομικής προσληφθεί στο ένστολο σώμα δεν νομίζω από την στιγμή που θα διοριστεί και προσληφθεί να μπορεί να μεταπηδήσει στο πολιτικό προσωπικό. Στην καλύτερη εικάζω ότι λόγω γνώσεων μπορεί να ασχολείται περισσότερο με γραφειοκρατικού τύπου δουλειές βλ. Δικογραφίες κτλπ αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι έχει διοριστεί σε ένστολη θέση και ότι θα ασκεί και όλα τα υπόλοιπα καθήκοντα σαν αστυνομικό προσωπικό.
Λόγω σπουδών το πολύ πολύ να μπορεί να έχει απόσπαση μαξ 3+3 χρόνια; Στην πόλη που σπουδάζει ίσως.
Οκ δεν είναι και δύσκολο... Εγώ ας πούμε 12.6 απολυτήριο,proficiency, δόκιμος ειδικές δυνάμεις, και 84 μήνες προϋπηρεσία security φτάνω τα 1241 μόρια. Αρκετοί θα ειναι έτσι θεωρώ
εσυ τα 1000+ πώς τα έβγαλες; Μας παραθέτεις εδώ τον υπολογισμό σου;