ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
TheArmy95
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από TheArmy95 »

Παιδιά, υπάρχουν κριτήρια για ΕΛΔΥΚ; Επίσης, επιτρέπονται Κύπριοι να ενταχθούν στην ΕΛΔΥΚ;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 56
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Στην ΕΛΔΥΚ υπηρετούν μόνο Ελλαδίτες.
Δημήτρης Ρέτζιας

Δημοσίευση από Δημήτρης Ρέτζιας »

Μάγκες καλησπέρα. Ορκίστηκα 4 δεκέμβρη στο Κεν Αρτας και με πηραν ΕΛΔΥΚ εφοσον δηλωσα με ειδικοτητα ΟΔΕΡΠΑΣ (οδηγος ερπυστριοφορου και ασυρματιστης) θα με κανουν μαυροσκουφη ή ***** μαθαίνω παλι.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Δημήτρης Ρέτζιας έγραψε:Μάγκες καλησπέρα. Ορκίστηκα 4 δεκέμβρη στο Κεν Αρτας και με πηραν ΕΛΔΥΚ εφοσον δηλωσα με ειδικοτητα ΟΔΕΡΠΑΣ (οδηγος ερπυστριοφορου και ασυρματιστης) θα με κανουν μαυροσκουφη ή #@^&@! Μαθαίνω παλι.

ΟΔΕΡΠΑΔΕΣ έχει και το Πεζικό.

Δεν θα σε κάνουν μαυροσκούφη δηλαδή λόγω ειδικότητας.

Kostas

Δημοσίευση από Kostas »

Καλησπερα παρουσιαζομαι σε 11 μερες μεγαλο πευκο. Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σε περιπτωση που δεν θελω να συνεχισω μπορω να ζητησω να με στειλουν πεζικο και συγκεκριμενα στην ΕΛΔΥΚ?
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 16
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Kostas έγραψε: Καλησπερα παρουσιαζομαι σε 11 μερες μεγαλο πευκο. Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σε περιπτωση που δεν θελω να συνεχισω μπορω να ζητησω να με στειλουν πεζικο και συγκεκριμενα στην ΕΛΔΥΚ;
Καλώστον Κώστα. Δες ένα ωραίο θέμα που διαβάζοντας το θα σε βοηθήσει εδώ .
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Kostas έγραψε:Καλησπερα παρουσιαζομαι σε 11 μερες μεγαλο πευκο. Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σε περιπτωση που δεν θελω να συνεχισω μπορω να ζητησω να με στειλουν πεζικο και συγκεκριμενα στην ΕΛΔΥΚ;

Ναι, φυσικά και μπορείς.

Θα δηλώσεις πολύ απλά ότι δεν επιθυμείς να υπηρετήσεις στις ΕΔ και θα συμπληρώσεις εν συνεχεία μία υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώσεις ότι επιθυμείς να υπηρετήσεις στην ΕΛΔΥΚ.

Καλή θητεία να έχεις Εικόνα

Dimitris

Δημοσίευση από Dimitris »

Καλησπέρα, διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον όσα έχουν περιγραφεί τα τελευταία χρόνια από εμπειρίες και απορίες σχετικά με την θητεία στην ΕΛΔΥΚ. Κάποιοι λένε ότι δεν αξίζει την αυστηρότητα και τις καμπάνες σε σχέση με στρατόπεδα στην Ελλάδα, που είναι πολύ πιο χαλαρά, αλλά εγώ θέλω να είμαι δραστήριος και να μην λουφάζω (τόσο) στην θητεία μου, για να μην βαλτώσω τελείως. Πιστεύετε ότι η αναλογία χαλαρότητας-αυστηρότητας αξίζει; Αν και αν κρίνω από όλες τις σελίδες στο θέμα, η απάντηση θα ήταν θετική. Ούτως ή άλλως έχω την εντύπωση αξίζει για τα πλεονεκτήματα και την εμπειρία της ζωής στην Κύπρο.

Δυο πραγματάκια ακόμη:

Εδώ http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_456.html (8 Σεπτεμβρίου 2015) λέει ότι:

επαναλαμβάνουμε ότι για να σταλεί κάποιος στην ΕΛΔΥΚ, εκτός του να δηλώσει την εθελοντική του συμμετοχή, πρέπει να εκπληρώνει συγκεκριμένες προϋποθέσεις σύμφωνα με Απόρρητη διαταγή του ΓΕΣ:

* Ο Φαντάρος πρέπει να είναι έως 25 ετών.
* Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο (νησιά και Έβρος)
* Να μην είναι παιδί χωρισμένων παιδιών και προστάτης οικογένειας.
* Η Σωματική του Ικανότητα να είναι Ι1-Ι2.
Και διάφορα άλλα κοινωνικά κριτήρια.(αποκάλυψη στήλης ΦΑΝΤΑΡΕ ΠΟΥ ΠΑς, Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας).

Εγώ είμαι άνω των 25 και παιδί χωρισμένων γονέων, αν και όχι προστάτης οικογενείας. Γνωρίζετε κάτι παραπάνω; Αν και δεν νομίζω ότι ισχύουν αυτά τα κριτήρια, δεν τα έχω δει πουθενά αναρτημένα ως τώρα και καθώς φαίνεται παίρνουν κόσμο για ΕΛΔΥΚ ακόμα και να έχει δηλώσει πως δεν θέλει να πάει.

Επίσης, τώρα που οι καταστάσεις επιβιβάσεως έχουν περιοριστεί στη μία, είναι εύκολο κανείς να μεταβεί με c-130 στην Ελλάδα αν δεν τον νοιάζει πότε θα πάρει την άδεια του; Γιατί διάβασα ότι οι αξιωματούχοι συχνά παίρνουν όλες τις θέσεις πρώτα.

Ευχαριστώ

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Dimitris έγραψε:Καλησπέρα, διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον όσα έχουν περιγραφεί τα τελευταία χρόνια από εμπειρίες και απορίες σχετικά με την θητεία στην ΕΛΔΥΚ. Κάποιοι λένε ότι δεν αξίζει την αυστηρότητα και τις καμπάνες σε σχέση με στρατόπεδα στην Ελλάδα, που είναι πολύ πιο χαλαρά, αλλά εγώ θέλω να είμαι δραστήριος και να μην λουφάζω (τόσο) στην θητεία μου, για να μην βαλτώσω τελείως. Πιστεύετε ότι η αναλογία χαλαρότητας-αυστηρότητας αξίζει; Αν και αν κρίνω από όλες τις σελίδες στο θέμα, η απάντηση θα ήταν θετική. Ούτως ή άλλως έχω την εντύπωση αξίζει για τα πλεονεκτήματα και την εμπειρία της ζωής στην Κύπρο.

Δυο πραγματάκια ακόμη:

Εδώ http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_456.html (8 Σεπτεμβρίου 2015) λέει ότι:

επαναλαμβάνουμε ότι για να σταλεί κάποιος στην ΕΛΔΥΚ, εκτός του να δηλώσει την εθελοντική του συμμετοχή, πρέπει να εκπληρώνει συγκεκριμένες προϋποθέσεις σύμφωνα με Απόρρητη διαταγή του ΓΕΣ:

* Ο Φαντάρος πρέπει να είναι έως 25 ετών.
* Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο (νησιά και Έβρος)
* Να μην είναι παιδί χωρισμένων παιδιών και προστάτης οικογένειας.
* Η Σωματική του Ικανότητα να είναι Ι1-Ι2.
Και διάφορα άλλα κοινωνικά κριτήρια.(αποκάλυψη στήλης ΦΑΝΤΑΡΕ ΠΟΥ ΠΑς, Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας).

Εγώ είμαι άνω των 25 και παιδί χωρισμένων γονέων, αν και όχι προστάτης οικογενείας. Γνωρίζετε κάτι παραπάνω; Αν και δεν νομίζω ότι ισχύουν αυτά τα κριτήρια, δεν τα έχω δει πουθενά αναρτημένα ως τώρα και καθώς φαίνεται παίρνουν κόσμο για ΕΛΔΥΚ ακόμα και να έχει δηλώσει πως δεν θέλει να πάει.

Επίσης, τώρα που οι καταστάσεις επιβιβάσεως έχουν περιοριστεί στη μία, είναι εύκολο κανείς να μεταβεί με c-130 στην Ελλάδα αν δεν τον νοιάζει πότε θα πάρει την άδεια του; Γιατί διάβασα ότι οι αξιωματούχοι συχνά παίρνουν όλες τις θέσεις πρώτα.

Ευχαριστώ

Καλώστον Δημήτρη! Διάβασε τα παρακάτω νήματα, και ότι διαβάσεις, αυτό και ισχυει.

ΕΛΔΥΚ: Προϋποθέσεις για κατάταξη

Κατάσταση επιβίβασης - μειωμένα εισιτήρια

Μητσος

Δημοσίευση από Μητσος »

Μην ανχωνεσαι φιλε μου για την ηλικια εγω οταν πεταγα για κυπρο μαζι μου πεταγε ενας σειρας μου 35 χρονων Εικόνα
Torroan

Δημοσίευση από Torroan »

Καλησπέρα σας, παρουσιάζομαι 19/01 στην Τρίπολη Πεζικό. Θέλω να πάω ΕΛΔΥΚ αλλά όπως διαβάζω παραπάνω λέτε για ηλικία άνω των 25 ετών εγώ είμαι 21 ετών έχω ολοκληρώσει λύκειο και από σπουδές μένει μόνο η πρακτική μου. Με τα κριτήρια αυτά δεν μπορώ να πάρω μετάθεση σε ΕΛΔΥΚ;

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά Εικόνα
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Torroan έγραψε:Καλησπέρα σας, παρουσιάζομαι 19/01 στην Τρίπολη Πεζικό. Θέλω να πάω ΕΛΔΥΚ αλλά όπως διαβάζω παραπάνω λέτε για ηλικία άνω των 25 ετών εγώ είμαι 21 ετών έχω ολοκληρώσει λύκειο και από σπουδές μένει μόνο η πρακτική μου. Με τα κριτήρια αυτά δεν μπορώ να πάρω μετάθεση σε ΕΛΔΥΚ;

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά Εικόνα

Βεβαίως και μπορείς, λάθος κατάλαβες παραπάνω, το αντίθετο ειπώθηκε, το οποίο τυπικά ισχύει, αλλά ουσιαστικά όχι. Για οιαδήποτε απορία, είμαστε στην διαθεσή σου.

Torroan

Δημοσίευση από Torroan »

; Με συγχωρείτε για το παραπάνω πόστ αναφέρετε κάτω των 25 ετών και όχι άνω.

Θα ήθελα επιπλέον να ρωτήσω ποιά είναι η διαδικασία για να γίνει κάποιος Δεκανέας καθώς διαβάζω πως πληρώνονται περισσότερο, μένουν στο στρατόπεδο και δεν έχουν αυξημένη θητεία (Δεν αναφέρομαι σε ΥΕΑ, αν κάνω κάποιο λάθος διορθώστε με καθώς δεν γνωρίζω πολλά μόνο ότι έχω διαβάσει). Επίσης αξίζει να δηλώσω το πτυχίο αγγλικών μου (Proficiency) καθώς κοστίζει 25 ευρώ η μετάφραση και δεν έχω πολλά χρήματα στη διάθεση μου. Σας ευχαριστώ και πάλι και συγνώμμη.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 56
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Όσοι πάνε Τεθωρακισμένα ΕΛΔΥΚ ως ΑΠΜΑ (Αρχηγός Πληρώματος Μέσου Άρματος) γίνονται Δεκανείς. Πεζικό και Ειδικες Δυνάμεις δεν θυμάμαι από ποίες ειδικότητες γίνονται. Δεν έχεις παραπάνω θητεία, αλλά έχεις περισσότερες ευθύνες, κοινώς τρέξιμο.

Για το Proficiency μια φωτοτυπία χρειάζεται, τίποτε παραπάνω
Torroan

Δημοσίευση από Torroan »

Σας ευχαριστώ dn24 και Nassos για τις γρήγορες απαντήσεις σας. Από ότι κατάλαβα δηλαδή όταν μου πουν αν θέλω να γίνω ΥΕΑ θα αρνηθώ και όταν παρω τη μετάθεση για Κύπρο είναι στην επιλογή τους αν θα γίνω Δεκανέας. Μου ανέφερε ο αδερφός μου ότι πρεπει να περάσω ΛΥΒ για να γίνω Δεκανέας ωστόσο δεν ξέρω τι είναι και δεν γνωρίζει τη διαδικασία σε ΕΛΔΥΚ. Όσον αφορά την φωτοτυπία δεν θέλουν επικυρωμένη η κάτι παρόμοιο;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης