ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις
- Odysseus_C
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 5
Καλησπέρα παιδιά, μια επερώτηση όσον αφορά τη σειρά που δηλώνεις ΔΕΑ και ΕΔ:
Αν είσαι Πεζικό, προφανώς δηλώνεις πρώτα ΥΕΑ, σε στέλνουνε ΣΕΑΠ, και απο κει σε επιλέγουνε για ΕΔ σύμφωνα με το φυλλαδιάκι/pdf.
Αν η ΕΣΣΟ σου λέει τεθωρακισμένα όπως καλή ώρα εγώ (ή οποιοδήποτε άλλο σώμα γενικά), πώς γίνεται, αφού αν δηλώσω ΥΕΑ ως έχει θα με πάρουνε στα ΤΘ; Ποια είναι η διαδικασία, αν ξέρει κάποιος την τρέχουσα κατάσταση;
Υποθέτω θα το δηλώσω επιτόπου τι θέλω και θα μου πούνε τι πρέπει να κάνω, αλλά καλύτερα να είμαι προετοιμασμένος για να μην την πατήσω.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Αν είσαι Πεζικό, προφανώς δηλώνεις πρώτα ΥΕΑ, σε στέλνουνε ΣΕΑΠ, και απο κει σε επιλέγουνε για ΕΔ σύμφωνα με το φυλλαδιάκι/pdf.
Αν η ΕΣΣΟ σου λέει τεθωρακισμένα όπως καλή ώρα εγώ (ή οποιοδήποτε άλλο σώμα γενικά), πώς γίνεται, αφού αν δηλώσω ΥΕΑ ως έχει θα με πάρουνε στα ΤΘ; Ποια είναι η διαδικασία, αν ξέρει κάποιος την τρέχουσα κατάσταση;
Υποθέτω θα το δηλώσω επιτόπου τι θέλω και θα μου πούνε τι πρέπει να κάνω, αλλά καλύτερα να είμαι προετοιμασμένος για να μην την πατήσω.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 34
Καλησπέρα
Επειδή η ΕΣΣΟ σου λέει Τεθωρακισμένα, μπορείς να γίνεις μόνο ΥΕΑ Τεθωρακισμένων. Δεν μπορείς να γίνεις ΥΕΑ Πεζικού.
Επειδή η ΕΣΣΟ σου λέει Τεθωρακισμένα, μπορείς να γίνεις μόνο ΥΕΑ Τεθωρακισμένων. Δεν μπορείς να γίνεις ΥΕΑ Πεζικού.
- Odysseus_C
- Στρατιώτης
Καταδρομέας έγραψε:Καλησπέρα
Ευχαριστώ για την απάντηση. Υπάρχει τρόπος να πάω; Έστω και σε μετέπειτα ΕΣΣΟ. Αν κάποιος μπορεί να με ενημερώσει θα το εκτιμούσα δεόντως.
Καταδρομέας έγραψε:Ίσως να βγω λίγο εκτός του topic
Γίνεται ένας Στρατιώτης (ΚΔ) να περάσει ΚΕΑΠ;
Έχω δει μερικούς που φοράνε το καταδρομόσημο του ΣΒΕΚ.
Μόνο οι Δόκιμοι δεν περνάνε;
ΚΕΑΠ είναι μια ευρύτερη έννοια που είναι το στρατόπεδο. Μέσα υπάρχουν πολλά σχολεία. Οι δόκιμοι περνάνε ένα σχολείο το οποίο είναι το συμπυκνωμένο σχολείο που περνάνε τα στελέχη για τις ειδικές δυνάμεις που είναι 3 μηνών (ΣΒΕΚ) .
Οι στρατιώτες παιρνάνε το ΠΕΝ, δεν είναι σχολείο απλά είναι η βασική εκπαίδευση ενός στρατιώτη στις ειδικές δυνάμεις. Το πεν μπορείς να το περάσεις κι σε άλλα στρατόπεδα όπως μεγάλο πεύκο, στα ετεθ κλπ
Αυτό που έχουν οι στρατιώτες είναι και καλά το μαχητόσημο όπως έχουν και στο πεζικό (έναν σαν σπαρτιάτη) δίνεται τιμητικά, οι δόκιμοι δεν φοράνε τίποτα αν τελειώσουν το ΣΒΕΚ.
Odysseus_C έγραψε:
Ευχαριστώ για την απάντηση. Υπάρχει τρόπος να πάω; Έστω και σε μετέπειτα ΕΣΣΟ. Αν κάποιος μπορεί να με ενημερώσει θα το εκτιμούσα δεόντως.
Υπάρχει μια μερίδα ΥΕΑ που αν δηλώσουν ότι θέλουν ειδικές δυνάμεις τους πηγαίνουν ΥΕΑ (ΠΖ) δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το βύσμα αλλά υπήρχαν κάποιοι δόκιμοι σειρά μου που ήταν για ΥΕΑ (ΠΒ) κι τους στείλανε ΣΕΑΠ (μιλάμε τώρα για 2 δόκιμους αν θυμάμαι καλά) , πάντως τα παιδιά δεν φαινόταν να είχαν βύσμα το λέω με μεγάλη επιφύλαξη αυτό όμως
Αν πάρεις αναβολή είναι πιθανόν να αλλάξει το ΤΘ σε ΠΖ, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
- Odysseus_C
- Στρατιώτης
Υπάρχει μια μερίδα ΥΕΑ που αν δηλώσουν ότι θέλουν ειδικές δυνάμεις τους πηγαίνουν ΥΕΑ (ΠΖ) δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το βύσμα αλλά υπήρχαν κάποιοι δόκιμοι σειρά μου που ήταν για ΥΕΑ (ΠΒ) κι τους στείλανε ΣΕΑΠ.
Αν πάρεις αναβολή είναι πιθανόν να αλλάξει, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ, θα το ψάξω κι άλλο, όποιος άλλος ξέρει κάτι γενικά... Σίγουρα κι άλλα παιδιά θα το έχουν στο νου τους.
-
- Ταγματάρχης
Καλησπέρα Avatar
Ξέρω για το μαχητόσημο που το παίρνουν οι πρώτοι στα Τ/ΠΕΝ.
Έχω δει έφεδρο Λοχία (ΚΔ) και μερικούς Στρατιώτες (ΚΔ) που φορούσαν στο πέτο τους καταδρομόσημο. Ήταν ο αετός με το κοντάρι. Δεν ήταν το μαχητόσημο, με τον Σπαρτιάτη, το δόρυ και τις δάφνες.
Και πάλι συγνώμη που είμαι εκτός του θέματος.
Ξέρω για το μαχητόσημο που το παίρνουν οι πρώτοι στα Τ/ΠΕΝ.
Έχω δει έφεδρο Λοχία (ΚΔ) και μερικούς Στρατιώτες (ΚΔ) που φορούσαν στο πέτο τους καταδρομόσημο. Ήταν ο αετός με το κοντάρι. Δεν ήταν το μαχητόσημο, με τον Σπαρτιάτη, το δόρυ και τις δάφνες.
Και πάλι συγνώμη που είμαι εκτός του θέματος.
Υπάρχει μια μερίδα ΥΕΑ που αν δηλώσουν ότι θέλουν ειδικές δυνάμεις τους πηγαίνουν ΥΕΑ (ΠΖ) δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το βύσμα αλλά υπήρχαν κάποιοι δόκιμοι σειρά μου που ήταν για ΥΕΑ (ΠΒ) κι τους στείλανε ΣΕΑΠ (μιλάμε τώρα για 2 δόκιμους αν θυμάμαι καλά) , πάντως τα παιδιά δεν φαινόταν να είχαν βύσμα το λέω με μεγάλη επιφύλαξη αυτό όμως
Αν πάρεις αναβολή είναι πιθανόν να αλλάξει το ΤΘ σε ΠΖ, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Και κατά την φοίτηση ενός δόκιμου στην σχολή Πυροβολικού και στις σχολές Διαβιβαστών και Μηχανικού γίνεται να μεταπηδήσουν και να γίνουν Δόκιμοι στις Ειδικές Δυνάμεις αλλά είναι με πολύ καλό βύσμα.
Πάντως από αυτό είδα, το 90% που γίνονται τελικά δόκιμοι στις ειδικές είναι βύσματα, το 10% που περνάει με την αξία του καταλήγει στις λεγόμενες μαύρες μοίρες.
Καλησπερα παιδια!
Θελω να κανω μια ερωτηση στους ψαγμενους το φορουμ.
Μολις τελειωσα την σχολη μου και θα κανω την θητεια μου φετος τον Δεκεμβριο.
Θελω να παω Υ. Ε. Α οπωσδηποτε!
Μπορει καποιος να μου πει αν γινεται στην θητεια μου να τελειωσω ολα τα παρακατω:
α) Αλεξιπτωτα
β) Σχολη Υποβρυχιων Καταστροφεων (οχι Ο. Υ. Κ)
γ) Αλπινιστης
και να παω μετα και για Υ. Ε. Α;
Υ. Γ. Οχι δεν ειμαι τρελος. Απλα το ειχα ονειρο απο μικρος!

Μπορει καποιος να μου πει αν γινεται στην θητεια μου να τελειωσω ολα τα παρακατω:
α) Αλεξιπτωτα
γ) Αλπινιστης

zeus_gift έγραψε:Καλησπερα παιδια!
α) Αλεξιπτωτα
γ) Αλπινιστης
Μόνο στα αλεξίπτωτα, αλλά να ξέρεις κάθε σειρά στα Αλεξίπτωτα παίρνει το πολύ 4-5 δόκιμους άρα χωρίς βύσμα χλωμό να σου βγει το όνειρο

-
- Ταγματάρχης
zeus_gift έγραψε:Καλησπερα παιδια!
α) Αλεξιπτωτα
γ) Αλπινιστης
Καλημέρα
Μπορείς μόνο Αλεξιπτωτιστής, εφόσον γίνεις ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων και επιλεγείς για Αλεξίπτωτα. Όπου περνάς υποχρεωτικά το ΣΒΕΑ της ΣΧΑΛ. Αλλά όπως είπε και ο cuervo είναι λίγο δύσκολο.
Στο ΣΥΚ του Στρατού Ξηράς μπορούν να συμμετάσχουν μόνο μόνιμα στελέχη. Και οι Αλπινιστές επίσης αφορούν μόνο τα στελέχη.
Καλημερα φιλε! Οπως σου ειπαν και οι παραπανω μονο αλεξιπτωτα μπορεις να πας, και ενδεχομενως και "αλπινιστης", χωρις αυτο να σημαινει πως θα περασεις το σχολειο χειμερινης διαβιωσης. Απλως καθε τοσο ανακοινωνεται προσκληση ενδιαφεροντος για στελεχωση του ΚΕΟΑΧ (στελεχωση = αγγαριζινγκ) ΜΟΝΟ στις μοναδες του τομεα ευθυνης Λιτοχωρου/Ολυμπου. Αποτι ακουω δλδ μονο απο τους πεζοναυτες απο Βολο τραβανε κληρωτο προσωπικο για το σκοπο αυτο. Μην ανησυχεις ομως, και στη 2α μαλ καναμε χειμερινες δραστηριοτητες με salewa, χιονοπεδιλα κλπ, αν εχεις λογους να επιζητας κατι τετοιο. Παρακατω τωρα, για να γινεις πουλαδερος δοκιμος πρεπει αφου περαιωσεις επιτυχως διαδικασιες αξιολογησης για ΔΕΑ (ΕΔ) να σου ερθει μεταθεση για μοιρα αλεξιπτωτιστων. Αυτο ειναι συγκερασμος πολλων παραγοντων οπως αναγκες υπηρεσιας, ζητηση, και σε καποιο βαθμο και γνωριμιες. Παραδειγματιζω: Στη δικη μου σειρα απο τους 22 που δωσαμε αθληματα για ειδικες,20 περασαμε τελικως και οι 3 πρωτοι στις αθλητικες δοκιμασιες δηλωσαμε φρουρα προτιμησης μοιρα αλεξιπτωτιστων. Και οι 3 λοιπον πηραμε μεταθεση για 2α και 1η μαλ. Απο τους υπολοιπους οι περισσοτεροι ηταν απο βορειο Ελλαδα οποτε και δηλωσαν Δραμα/Ναουσα/Ρεντινα. Ο φιλος που επελεγη για 1η μαλ, κοπηκε τελικως στη Ρεντινα οποτε εφυγε για πεζικο. Τελος παντων μονο 3 για αλεξιπτωτα απ τους δοκιμους. Στην ΕΠΟΜΕΝΗ σειρα δοκιμων, που μαλιστα ακολουθησε σχολειο καταδρομων ανοιξη-Μαρτιο μηνα, με ο, τι αυτο συνεπαγεται, πηραν μεταθεση για μοιρες αλεξιπτωτιστων 8 στην 1η και 8 στην 2α, συνολο 16 δοκιμοι αλεξιπτωτιστες απο τους 50κατι επιτυχοντες. Μιλαμε δλδ για ποσοστωση καπου 30%, περιπου 1 στους 3 δοκιμους ειχε την ευκαιρια να γινει αλεξιπτωτιστης! Καταλαβαινεις δλδ πως το να ζητανε λιγους δοκιμους για μοιρες αλεξιπτωτιστων δεν ειναι παγιο modus operandi, απλως εχει να κανει με τις αναγκες της υπηρεσιας. Στις περισσοτερες των περιπτωσεων, η μεταθεση σε μοιρα αλεξιπτωτιστων ειναι "περιζητητος" προορισμος επειδη οι πλειστοι των υποψηφιων ειναι Αθηναιοι, και θελουν να ναι κοντα στο σπιτι τους. Κατα τα αλλα δεν ειχα δει κανεναν να καιγεται να πηδηξει απ το αεροπλανο πλην ελαχιστων περιπτωσεων. Τα 1700 τα βγαζεις δουλευοντας 5 μηνες service για οσους ξερουν. Στις βορειες μοιρες, αυτες που καποιοι λενε "μαυρες", δηλωνουν και πηγαινουν Θεσσαλονικεις και Μακεδονες γενικα επειδη εχουν συμφεροντα εντοπιοτητας. Δεν αποτελουν δυσμενεις τοποθετησεις, οπως αφηνεται να εννοηθει παραπανω. Για τις μοιρες αλεξιπτωτιστων αυτο που πρεπει να ξερεις ειναι πως οι ρυθμοι αναμεσα στα 2 στρατοπεδα απεχουν παρασαγγας. Η 2α μαλ επειδη ειναι και στην Αττικη, οπερ σημαινει τα ματια της διοικησης ειναι παντα απο πανω της, εχει συνεχως καποια "εμπλοκη". Ο, τι και να γινει η 2α μαλ θα τρεξει. Και δε μιλαω μονο για τα τυπικα, τυπου αγηματα, επιθεωρησεις κλπ. Πυρασφαλεια; Η 2α μαλ. Υπερπτησεις των Τουρκων; Αλμα στην Κω η 2α μαλ. Ηρθαν οι Αμερικανοι για διακλαδικη; Στην τεζα η 2α μαλ. Αυτη ειναι η εικονα γενικα, ελπιζω να σε βοηθησα, τωρα περι βυσματων θα τα δεις και μονος σου πως δεν ειναι ετσι στρογγυλα τα πραγματα. Υπαρχουν πολλα σημεια στα οποια θα σκονταψει ενα ενδεχομενο, ακαταλληλο, βυσμα. Απο τη Ρεντινα μεχρι τη ΣΧΑΛ. Δε μπορω να φανταστω το Μπαρμπουτη, ή τον Πανουργια κ τον Πιστα να δειχνουν επιεικεια σε καποιον που απλα. Δε μπορει. Ειδικα οταν αυτος φερει δαφνες. Να ξερεις πως στην συντριπτικη πλειοψηφια των περιπτωσεων, ο δοκιμος αλεξιπτωτιστης ειναι αξιωματικος στις υποχρεωσεις και οπλιτης στα δικαιωματα. Στεκεται στο νηματοσταυρο ΟΛΩΝ, στελεχων-οπλιτων κλπ. Ειναι μια θητεια που δεν ηρεμεις ποτε και βεβαια, καποιος συμπλεγματικος μπακαλιαρακος θα ακουστει καπου στο πληθος να φωναζει "βυσματα βυσματα! ". Ετσι απλα, γιατι οταν τον ρωτανε γιατι δεν πηγε αλεξιπτωτα ή ειδικες, ειναι παντα πιο ευκολο να απαντησει. "με φαγαν τα βυσματα". Ακομα και για τη ΜΥΚ ακουγεται απο διαφορους πως οι υποψηφιοι βρισκουν μια φορμουλα και χρηματιζουν τους εκπαιδευτες. Παγια ελλαδιτικη λασπολογια και σαπιλα. Καλη δυναμη κ καλη θητεια!
-
- Ταγματάρχης
Καλησπέρα ΔΕΑ_2αμαλ
Θέλω να σε ρωτήσω μερικά πράγματα σχετικά με τις μεταθέσεις των ΔΕΑ (ΕΔ).
1. Η επιλογή προτίμησης της Μονάδας γίνεται στην ΣΕΑΠ εφόσον ο υποψήφιος επιτυγχάνει στις αθλητικές εξετάσεις και στις άλλες δοκιμασίες;
2. Γίνεται ένας Δόκιμος που υπηρετεί σε Μοίρα Καταδρομών (Ορεινών ή Αμφίβιων) να πάρει μετάθεση για κάποιο Τάγμα Πεζοναυτών ή και το αντίθετο; Και γενικότερα υπάρχει το ενδεχόμενο μετάθεσης;
3. Όσοι Δόκιμοι υπηρετούν σε Μονάδες Πεζοναυτών συνήθως είναι επιλογή των ιδίων ή κατά κάποιο τρόπο τυχαίνει;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
1. Η επιλογή προτίμησης της Μονάδας γίνεται στην ΣΕΑΠ εφόσον ο υποψήφιος επιτυγχάνει στις αθλητικές εξετάσεις και στις άλλες δοκιμασίες;
2. Γίνεται ένας Δόκιμος που υπηρετεί σε Μοίρα Καταδρομών (Ορεινών ή Αμφίβιων) να πάρει μετάθεση για κάποιο Τάγμα Πεζοναυτών ή και το αντίθετο; Και γενικότερα υπάρχει το ενδεχόμενο μετάθεσης;
3. Όσοι Δόκιμοι υπηρετούν σε Μονάδες Πεζοναυτών συνήθως είναι επιλογή των ιδίων ή κατά κάποιο τρόπο τυχαίνει;
Καταδρομέας έγραψε:Καλησπέρα ΔΕΑ_2αμαλ
1) ναι, αφού βγουν τα αποτελέσματα ποιοι πηγαίνουν κεαπ κι ποιοι συνεχίζουν πεζικό τότε ενημερώνεστε από το γραφέα του τάγματος για την φρουρά προτίμησης (μετάθεση) . Έχεις 3 επιλογές
2) κανονικά όχι, πρέπει να έχεις τεράστιο βύσμα, ΤΕΡΑΣΤΙΟ και πάλι είναι δύσκολο
3) οι μεταθέσεις βγαίνουν σύμφωνα με τους παράγοντες : Σειρά αποφοίτησης (λέμε τώρα), βαθμολογία στα αθλήματα, υπηρεσιακές ανάγκες και βύσμα... Μην το δένεις κόμπο επειδή βγάλεις 59/60 στα αθλήματα κι δηλώσεις αυλώνα-βόλο ότι θα πας, έχεις πιθανότητες αλλά η σαπίλα μπορεί να σε στείλει αλλού. Παίζει πολύ ρόλο και η ΕΣΣΟ που θα μπεις πόσα βύσματα υπάρχουν και αν πιάσει το βύσμα
Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
Καλησπερα φιλε μου,
(1) η επιλογη φρουρας προτιμησης γινεται εγγραφως κατα τη διαρκεια της αξιλογησης για ΔΕΑ (ΕΔ), ΑΛΛΑ και κατα τη "συνεντευξη" που θα δωσετε στην επιτροπη αξιολογησης, οπου θα σας ρωτησουν που θα θελατε να υπηρετησετε (και γιατι). Παρενθετικα, αν θυμαμαι καλα, η επιτροπη στελεχωνεται απ τον διοικητη της ΣΕΑΠ, το διοικητη του ΤΥΕΑ, ενα επιτελικο στελεχος, και καποιον απο την 1η ΜΑΛ.
(2) Οι επιτυχοντες στην προπαρασκευαστικη διαδικασια, για ειδικες δυναμεις, στη ΣΕΑΠ, μαθαινουν τις τοποθετησεις τους την ημερα που αποφοιτουν ως δοκιμοι. Δηλαδη την τελευταια μερα, ονομαζεστε δοκιμοι, μαζευετε τα πραγματα σας και σε ανυποπτο χρονο θα σας φωναξουν να σας πουν ποιος ειναι ο προορισμος της μεταθεσης σας. Παρουσιαζεστε μετεπειτα στη μοναδα σας και περιμενετε να αρχισει το ΣΒΕΚ στη Ρεντινα. Σε καποιες περιπτωσεις, δεν υπηρξε καν μεσοδιαστημα, και οι επιτυχοντες εφυγαν απο τη ΣΕΑΠ, κατευθειαν για το σχολειο στη Ρεντινα.
Απο τη στιγμη που θα αποδοθεις σε μοναδα καταδρομων, υπο φυσιολογικες συνθηκες ΔΕ μπορεις να παρεις εκ νεου μεταθεση για ταγμα πεζοναυτων. Αυτη ειναι η ορθοδοξη οδος βεβαια, αλλα επειδη μιλαμε για μεταθεσεις στον Greek Army, ολα γινονται. Ομως να χεις υποψη σου πως αν καταφερεις να παρεις κατ εξαιρεση μεταθεση, στην καινουρια σου μοναδα, αναποδραστα, θα εισαι ο "δοκιμος που κοπηκε εκει και ηρθε εδω", χωρις αυτο να ειναι θεσφατο-ειναι ομως εξαιρετικα πιθανο.
(3) Οι μοναδες πεζοναυτων εχουν τη φημη στους κυκλους των ειδικων δυναμεων πως ειναι ενα κλικ πιο ελαστικες και τρυφηλες σε επιπεδο κυκλων εκπαιδευσεως, δραστηριοτητων και καθημερινοτητας. Αυτο ακουγεται απο τα ΤΠΕΝ, μεχρι και για τα ΣΠΕΕΠΟΠΕΔ που παρακολουθουν οι ΕΠΟΠ. Σε αυτο ΔΕ μπορω να κανω εμπεριστατωμενο σχολιο για το κατα ποσο ισχυει, καθοτι δεν υπηρετησα εκει. Εχω μια εικονα στο μυαλο μου απο επικοινωνια με σειρες μου και αλλους στρατευμενους, και σε μεγαλο βαθμο συμπιπτει με αυτη τη φημη.
Σε καθε περιπτωση τον δοκιμο ΔΕ τον αφορα, γιατι την εκπαιδευση θα την περασει στο ΚΕΑΠ, οποτε αν υπαρχει καποιο διαφυγον κερδος, αυτο θα ειναι στην πιο ηπια καθημερινοτητα, ΕΑΝ και εφοσον αυτη υπαρχει.
Σε αυτο που με ρωτας, ισχυουν και τα 2. Ελπιζω να σε βοηθησα. Φιλικα
(1) η επιλογη φρουρας προτιμησης γινεται εγγραφως κατα τη διαρκεια της αξιλογησης για ΔΕΑ (ΕΔ), ΑΛΛΑ και κατα τη "συνεντευξη" που θα δωσετε στην επιτροπη αξιολογησης, οπου θα σας ρωτησουν που θα θελατε να υπηρετησετε (και γιατι). Παρενθετικα, αν θυμαμαι καλα, η επιτροπη στελεχωνεται απ τον διοικητη της ΣΕΑΠ, το διοικητη του ΤΥΕΑ, ενα επιτελικο στελεχος, και καποιον απο την 1η ΜΑΛ.
(2) Οι επιτυχοντες στην προπαρασκευαστικη διαδικασια, για ειδικες δυναμεις, στη ΣΕΑΠ, μαθαινουν τις τοποθετησεις τους την ημερα που αποφοιτουν ως δοκιμοι. Δηλαδη την τελευταια μερα, ονομαζεστε δοκιμοι, μαζευετε τα πραγματα σας και σε ανυποπτο χρονο θα σας φωναξουν να σας πουν ποιος ειναι ο προορισμος της μεταθεσης σας. Παρουσιαζεστε μετεπειτα στη μοναδα σας και περιμενετε να αρχισει το ΣΒΕΚ στη Ρεντινα. Σε καποιες περιπτωσεις, δεν υπηρξε καν μεσοδιαστημα, και οι επιτυχοντες εφυγαν απο τη ΣΕΑΠ, κατευθειαν για το σχολειο στη Ρεντινα.
Απο τη στιγμη που θα αποδοθεις σε μοναδα καταδρομων, υπο φυσιολογικες συνθηκες ΔΕ μπορεις να παρεις εκ νεου μεταθεση για ταγμα πεζοναυτων. Αυτη ειναι η ορθοδοξη οδος βεβαια, αλλα επειδη μιλαμε για μεταθεσεις στον Greek Army, ολα γινονται. Ομως να χεις υποψη σου πως αν καταφερεις να παρεις κατ εξαιρεση μεταθεση, στην καινουρια σου μοναδα, αναποδραστα, θα εισαι ο "δοκιμος που κοπηκε εκει και ηρθε εδω", χωρις αυτο να ειναι θεσφατο-ειναι ομως εξαιρετικα πιθανο.
(3) Οι μοναδες πεζοναυτων εχουν τη φημη στους κυκλους των ειδικων δυναμεων πως ειναι ενα κλικ πιο ελαστικες και τρυφηλες σε επιπεδο κυκλων εκπαιδευσεως, δραστηριοτητων και καθημερινοτητας. Αυτο ακουγεται απο τα ΤΠΕΝ, μεχρι και για τα ΣΠΕΕΠΟΠΕΔ που παρακολουθουν οι ΕΠΟΠ. Σε αυτο ΔΕ μπορω να κανω εμπεριστατωμενο σχολιο για το κατα ποσο ισχυει, καθοτι δεν υπηρετησα εκει. Εχω μια εικονα στο μυαλο μου απο επικοινωνια με σειρες μου και αλλους στρατευμενους, και σε μεγαλο βαθμο συμπιπτει με αυτη τη φημη.
Σε καθε περιπτωση τον δοκιμο ΔΕ τον αφορα, γιατι την εκπαιδευση θα την περασει στο ΚΕΑΠ, οποτε αν υπαρχει καποιο διαφυγον κερδος, αυτο θα ειναι στην πιο ηπια καθημερινοτητα, ΕΑΝ και εφοσον αυτη υπαρχει.
Σε αυτο που με ρωτας, ισχυουν και τα 2. Ελπιζω να σε βοηθησα. Φιλικα
-
- Ταγματάρχης
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά με βοηθήσατε και οι δύο, να' σται καλά! 

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες