ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Kostasqw
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Kostasqw »

Ποιος παει δευτερα αυλωνα για ΥΕΑ στθ;
Άβαταρ μέλους
gimitrop
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από gimitrop »

Kostasqw έγραψε:Ποιος παει δευτερα αυλωνα για ΥΕΑ στθ;
Εσύ Εικόνα

Στρ (ΠΖ) Τ/Φ 2016 Β´ ΕΣΣΟ 343 Καλαμάτα --> Καστελλόριζο --> Πύργος
Antonis

Δημοσίευση από Antonis »

Καλημερα σας, ποση ειναι η διαρκεια θητειας των ΥΕΑ?
Άβαταρ μέλους
makgok
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από makgok »

Ειμαι κατοχος πτυχιου νομικης απο το εξωτερικο και προσφατα διεκοψα την αναβολη μου ωστε να καταταγω την επομενη ΕΣΣΟ. Πως μπορω να γνωριζω εαν εχω επιλεγει για ΥΕΑ;επισης γνωριζει καποιος ποσο διαρκει η θητεια για ΥΕΑ;

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από D.Y.K »

Antonis έγραψε:Καλημερα σας, ποση ειναι η διαρκεια θητειας των ΥΕΑ;

14 μήνες.

mysterio
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από mysterio »

makgok έγραψε:Ειμαι κατοχος πτυχιου νομικης απο το εξωτερικο και προσφατα διεκοψα την αναβολη μου ωστε να καταταγω την επομενη ΕΣΣΟ. Πως μπορω να γνωριζω εαν εχω επιλεγει για ΥΕΑ;επισης γνωριζει καποιος ποσο διαρκει η θητεια για ΥΕΑ;

Καλημέρα. Το εαν έχεις επιλεγεί για ΥΕΑ θα το αναγράφει πάνω το χαρτί που θα σου έρθει για κατάταξη. Το πιό πιθανό από τη στιγμή που είσαι και μόνο απόφοιτος λυκείου, πόσο μάλλον πτυχιούχος είναι να έχεις την ένδειξη.

Οσο για τη διάρκεια της θητείας όπως έγραψε και ο DYK είναι 14 μήνες.

Κουράγιο παίδες... όλοι μαζί μπορούμε... και κάτι θα γίνει...
Voreios

Δημοσίευση από Voreios »

Καλησπέρα και από μένα,

Παρουσιάζομαι στις 16 124 Τριπόλεως ΥΕΑ Πεζικού. Διαβάζοντας προσεκτικά το μισό φόρουμ έχω τις παρακάτω απορίες.

1. Θέλω να δοκιμάσω για ΥΕΑ, δοκιμάζοντας σήμερα τα αθλήματα τα είχα όλα χαλαρά (πολλά χρόνια μαχητικά αθλήματα) εκτός το 1000 (27 χρονών και. Καπνιστής) . Χρόνος για εκεί είναι 4:20 αυστηρά;

2. Αν και μήκος ύψος τα έπιασα με την πρώτη και με μεγάλη διαφορά, οι προσπάθειες που έχουμε για αυτά τα 2 είναι 1 ή 3 (εύκολα χάνεις κάποιο βήμα ή βγαίνεις με άκυρο πήδημα σε 1 προσπάθεια)

3. Συγκεντρωτικά οι επιλογές σε περιπτώση που περάσεις σε μια από τις σχολές ΥΕΑ είναι Α. ΣΕΑΠ Κρήτης Β. Διαβιβάσεων Χαιδάρι 3. Μηχανικό Αθήνα, ή υπάρχουν και άλλα μέρη-σχολές για την 4+μηνη εκπαίδευση;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση και την δουλειά σας με το φόρουμ

ΑΒ

mysterio
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από mysterio »

Voreios έγραψε:Καλησπέρα και από μένα,

Παρουσιάζομαι στις 16 124 Τριπόλεως ΥΕΑ Πεζικού. Διαβάζοντας προσεκτικά το μισό φόρουμ έχω τις παρακάτω απορίες.

1. Θέλω να δοκιμάσω για ΥΕΑ, δοκιμάζοντας σήμερα τα αθλήματα τα είχα όλα χαλαρά (πολλά χρόνια μαχητικά αθλήματα) εκτός το 1000 (27 χρονών και. Καπνιστής) . Χρόνος για εκεί είναι 4:20 αυστηρά;

2. Αν και μήκος ύψος τα έπιασα με την πρώτη και με μεγάλη διαφορά, οι προσπάθειες που έχουμε για αυτά τα 2 είναι 1 ή 3 (εύκολα χάνεις κάποιο βήμα ή βγαίνεις με άκυρο πήδημα σε 1 προσπάθεια)

3. Συγκεντρωτικά οι επιλογές σε περιπτώση που περάσεις σε μια από τις σχολές ΥΕΑ είναι Α. ΣΕΑΠ Κρήτης Β. Διαβιβάσεων Χαιδάρι 3. Μηχανικό Αθήνα, ή υπάρχουν και άλλα μέρη-σχολές για την 4+μηνη εκπαίδευση;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση και την δουλειά σας με το φόρουμ

ΑΒ

Καλησπέρα φίλε μου και καλή σου θητεία.

1) πριν 6 χρόνια που είχα πάει εγώ δεν ήταν καθόλου αυστηροί στα όρια αλλά πιστεύω οτι παίζει και ρόλο το κατά πόσα άτομα θα θέλουν να πάνε στη σειρά σου για ΥΕΑ. Γενικά έχω ακούσει ότι δεν κόβουν εύκολα και θεωρώ πως δεν θα έχεις κανένα θέμα από τη στιγμή που λες πως είσαι αθλητής. Κάνε και καμία προπόνηση αυτές τις μέρες μέχρι να μπεις στο 1000ρι και όλα καλά θα πάνε.

2) Κανονικά είναι 3 οι προσπάθειες αλλά αφού τα βγάζεις άνετα μην το έχεις καν αυτό στο μυαλό σου, είναι απλά τα πράγματα θα το δείς.

3) Διάβασε και σε προηγούμενες σελίδες του θέματος για να καταλάβεις τι παίζει αλλά από τη στιγμή που είσαι Πεζικάριος λογικά θα πάς στη ΣΕΑΠ στο Ηράκλειο Κρήτης (εκτός και εαν σου κάνουν μετάταξη σε άλλο σώμα ή όπλο λόγω υπηρεσιακών αναγκών ή δικού σου βύσματος). Κανονικά να ξέρεις ότι δεν έχεις επιλογή και ότι οριστείς από την αρχή εκεί θα είσαι.(π. Χ. Αν είσαι ΣΤΡ Πυροβολικού θα πάς και για ΥΕΑ Πυροβολικού στη νέα Πέραμο)

* Πληροφοριακά σου γράφω επιγραμματικά τις σχολές ΥΕΑ και με κάποια επιφύλαξη εαν έχει αλλάξει κάτι να με διορθώσει κάποιος φίλος:

α) ΣΕΑΠ στο Ηράκλειο Κρήτης (ΥΕΑ Πεζικού, ΥΕΑ Οικονομικού για όλη την εκπαίδευση),(οι ΥΕΑ Εφοδιασμού Μεταφορών, ΥΕΑ Υγειονομικού, ΥΕΑ Υλικού Πολέμου και ΥΕΑ Τεχνικού (γενικά οι ΥΕΑ των Σωμάτων) πάνε στη ΣΕΑΠ για 1 με 1μιση μήνα για τη βασική στρατιωτική εκπαίδευση σαν ΥΕΑ Α').

β) ΚΕΕΜ στη Σπάρτη όπου πηγαίνουν οι ΥΕΑ Εφοδιασμού Μεταφορών μετά τη ΣΕΑΠ

γ) ΚΕΜΧ (στο Λουτράκι νομίζω πάνε οι ΥΕΑ Μηχανικού και ΥΕΑ Γεωγραφικού)

δ) ΚΕΥΠ στη Λαμία όπου πηγαίνουν οι ΥΕΑ Υγειονομικού, ΥΕΑ Υλικού Πολέμου μετά τη ΣΕΑΠ

ε) ΚΕΠΒ στη Νέα Πέραμο Αττικής (ΥΕΑ Πυροβολικού)

στ) Οι ΥΕΑ Τεχνικού μετά τη βασική εκπαίδευση στη ΣΕΑΠ, πηγαίνουν για περίπου 5 εβδομάδες στη ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο Ηλείας (εάν είναι ακόμη ανοιχτό το στρατόπεδο) και τέλος μετά πάνε στο ΚΕΤΧ στην Πάτρα για 9 εβδομάδες.

Κουράγιο παίδες... όλοι μαζί μπορούμε... και κάτι θα γίνει...
Άβαταρ μέλους
Kissos
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Kissos »

Καλησπέρα αδέλφια!
Ξέρεις κανείς τι παίζει με ΔΕΑ Αεροπορίας;
Παίρνουν κανονικά;
(έχω ποστάρει και στο αντίστοιχο φόρουμ, αλλά δεν έχει απαντήσει κάποιος ακόμα)
cob
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από cob »

Καλησπέρα παιδιά είμαι 18 χρονων κ σε ένα μήνα λοιπόν τελειώνω τ σχολείο όταν έκανα τ χαρτιά στη στρατολογία δηλωσα πεζοναυτες αλλα δν μ έκαναν κάποια ερώτηση γ τ αν θέλω ν δηλώσω ΔΕΑ(ασχολούμαι με τ στιβο 2.5 χρονια τα αθλήματα μ ειναι εντάξει)μπορώ ακόμη αν θέω ν δηλώσω ΔΕΑ αν ναι πως
Άβαταρ μέλους
C-SPY
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Ενδιαφέροντα: Ιστορία - Στρατός - Πολιτική - Αθλητισμός - Μουσική - Κινηματογράφος
Επάγγελμα: Στρατιωτικός Αναλυτής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από C-SPY »

Γεια σου φίλε,
ας ξεκινήσουμε με τα βασικά.
Άπαξ και τελειώσεις με το καλό το σχολείο και προχωρήσεις σε σπουδές θα έχεις αναβολή μέχρι την ολοκλήρωση αυτών.
Ωστόσο, το Απολυτήριο Λυκείου αποτελεί βασική προϋπόθεση για να έχει κάποιος την δυνατότητα να επιλεγεί ως Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός (Υ. Ε. Α.), οπότε ακόμα και χωρίς να έχεις μεταλυκειακές σπουδές, μόνο με το Απολυτήριο μπορείς να επιλεγείς ως Υ. Ε. Α. Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού/Στρατολογία κι αφού το επιθυμείς να μπεις σε Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών. Εν συνεχεία, αφού ολοκληρώσεις επιτυχώς την εκπαίδευση σου στην Σχολή που θα καταταγείς ως Υ. Ε. Α Α' και Υ. Ε. Α. Β', θα ονομαστείς Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός του Όπλου ή του Σώματος που θα έχεις καταταγεί.(Όπλο εν προκειμένω αφού δήλωσες και για Πεζοναύτης Εικόνα Εικόνα)
Όταν καταταγείς λοιπόν, θα ρωτήσεις εκεί που θα είσαι, πότε θα περάσει το Κλιμάκιο Επιλογής για τους Υ. Ε. Α. Ώστε να παρουσιαστείς κι εσύ μαζί με τους υπόλοιπους εθελοντές, για τα αθλήματα και ότι άλλο απαιτείται...
Διάβασε λίγα πράγματα στα Θέματα που είναι για τους Πεζοναύτες και τις Ειδικές Δυνάμεις για να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, καθώς επίσης και το θέμα για την Σ. Ε. Α. Π.

"ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΦΟΣ"
cob
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από cob »

Πολλοί λένε ότι χρειάζεσαι και βυσμα αλλα εγώ από βυσμα δεν...
antonis12
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από antonis12 »

Γενικά απορρίπτονται πολλοί από αυτούς που θέλουν να γίνουν ΥΕΑ Ή συνήθως τους παίρνουν όλους;
Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δημοσίευση από JohnTehGreek »

Φυσικά απορρίπτονται πολλοί γιατί έχει αυξηθεί η ζήτηση λόγο μορίων για ΑΣΕΠ.

Πολλές φορές χρειάζεσαι ακόμα και βύσμα σήμερα για να γινεις ΥΕΑ
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Καταδρομέας »

Δεν νομίζω ότι η ζήτηση έχει αυξηθεί λόγω των μορίων στον ΑΣΕΠ. Αφού αυτά τελειώσανε, δυστυχώς μεν αλλά τι να κάνουμε. Κακά τα ψέμματα ούτε ΕΦ-ΣΦ, ούτε ΕΠΟΠ, ούτε ΠΠΥ και το ΛΣ Οσονούπω θα μπει στις Πανελλαδικές. Ο λόγος που έχει αυξηθεί η ζήτηση των ΥΕΑ είναι κυρίως η ανεργία.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης