Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)
- BigSoldier
- Αρχιλοχίας
- Posts in topic: 61
Όσους η επιτροπή τους έκρινε ότι πρέπει να καταταγουν, θα πάνε με τα παιδιά που παρουσιάζονται από αναβολή για λόγους υγείας; Μία εβδομάδα νωρίτερα ή θα πάμε εντελώς μόνοι; 

-
- Λοχίας - Έφεδρος
- Posts in topic: 44
BigSoldier έγραψε:Όσους η επιτροπή τους έκρινε ότι πρέπει να καταταγουν, θα πάνε με τα παιδιά που παρουσιάζονται από αναβολή για λόγους υγείας; Μία εβδομάδα νωρίτερα ή θα πάμε εντελώς μόνοι;
ποτε λεει οτι πρεπει να πας;
- BigSoldier
- Αρχιλοχίας
Δεν μου βγήκε σημειώμα ακόμα. Σήμερα βγήκε η απόφαση. Η ΕΣΣΟ Ιουλίου μπαίνει 21-24 Ιουλίου.
-
- Λοχίας - Έφεδρος
BigSoldier έγραψε:Δεν μου βγήκε σημειώμα ακόμα. Σήμερα βγήκε η απόφαση. Η ΕΣΣΟ Ιουλίου μπαίνει 21-24 Ιουλίου.
Εδω εισαι φιλε:
8. Σε περίπτωση που οι ασθενείς κρίνονται από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) μέχρι και τέταρτης (Ι/4), υποχρεούνται να καταταγούν εκτός Εκπαιδευτικής Σειράς Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) και οπωσδήποτε εντός πενθημέρου, με σημείωμα κατάταξης, από της κοινοποιήσεως της γνωμάτευσης στο αρμόδιο στρατολογικό γραφείο. Εάν η επιτροπή αποφανθεί ότι δικαιούνται αναβολή λόγω υγείας, η αναβολή αρχίζει από την ημερομηνία που ήταν υποχρεωμένοι να καταταγούν αρχικά. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που θα κριθούν ακατάλληλοι για στράτευση (Ι/5).
- BigSoldier
- Αρχιλοχίας
Πολύ σύντομα φίλεdimitris90 έγραψε:BigSoldier έγραψε:Δεν μου βγήκε σημειώμα ακόμα. Σήμερα βγήκε η απόφαση. Η ΕΣΣΟ Ιουλίου μπαίνει 21-24 Ιουλίου.
Εδω εισαι φιλε:
8. Σε περίπτωση που οι ασθενείς κρίνονται από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) μέχρι και τέταρτης (Ι/4), υποχρεούνται να καταταγούν εκτός Εκπαιδευτικής Σειράς Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) και οπωσδήποτε εντός πενθημέρου, με σημείωμα κατάταξης, από της κοινοποιήσεως της γνωμάτευσης στο αρμόδιο στρατολογικό γραφείο. Εάν η επιτροπή αποφανθεί ότι δικαιούνται αναβολή λόγω υγείας, η αναβολή αρχίζει από την ημερομηνία που ήταν υποχρεωμένοι να καταταγούν αρχικά. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που θα κριθούν ακατάλληλοι για στράτευση (Ι/5).

-
- Λοχίας - Έφεδρος
παρε στρατολογια και ρωτα για το χαρτι καταταξης και πηγενε γιατρο βγαλε χαρτι και με το που μπεις πες τους ηρθα για αναβοληBigSoldier έγραψε:Πολύ σύντομα φίλε. Το θετικό είναι ότι χρονικά δεν θα με πάει πίσω δηλαδή θα μετρήσει η ημερομηνία από το πρώτο σημείωμα κατάταξης.
Ενημερωσε αν θες τι εγινε οταν τελειωσης απο στρατοπεδο.
- BigSoldier
- Αρχιλοχίας
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 13
Πήγε κάνεις αυτές τις μέρες να μας πει αν κάνει τα ίδια ο συγκεκριμένος γιατρός;
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 13
Nikos έγραψε:Άμεσα, εντός 5 ημερών
Κατάφερες τελικά να βγάλεις άκρη μέσω στρατοπέδου;
-
- Αρχιλοχίας
- Posts in topic: 34
BigSoldier έγραψε:Πολύ σύντομα φίλε. Το θετικό είναι ότι χρονικά δεν θα με πάει πίσω δηλαδή θα μετρήσει η ημερομηνία από το πρώτο σημείωμα κατάταξης.
Πιστευω θα παρεις την απαλλαγη απο το στρατοπεδο. Καλη δυναμη και τυχη.
Ενημερωσε εδω για το αποτελεσμα αν μπορεις.
Προς τους διαχειριστες της σελιδας: Μηπως να ανοιξει ενα καινουριο τοπικ "αναβολη-απαλλαγη μεσω στρατοπεδου";
Νομιζω θα ειναι πιο βοηθητικο.
Καλησπέρα σε ολους Εχω περάσει τη διαδικασία του φρουραρχείου
Μεχρι τις 10 Ιουλίου πρεπει να παραπεμφθω στο 401
Εχω εκτυπώσει το παραπεμπτικό
Θα χρειαστώ καποιο αλλο έγγραφο μαζι μου;
Τα φαρμακα που παιρνω;
Το πόρισμα της ψυχολόγου μου το κράτησαν εκει
Θα βρίσκεται ο φάκελος μου στο 401 η να παω αντίγραφο;
Ειναι η πρωτη μου αναβολή για ψυχολογικούς λογους
Ειχα παρει νωριτερα το 2020 για κοινωνικούς λογους υπαρχει περιπτωση να διασταυρωθούν και να μην μου δώσουν την αναβολη για αυτό τον λογο;
Μεχρι τις 10 Ιουλίου πρεπει να παραπεμφθω στο 401
Εχω εκτυπώσει το παραπεμπτικό
Θα χρειαστώ καποιο αλλο έγγραφο μαζι μου;
Τα φαρμακα που παιρνω;
Το πόρισμα της ψυχολόγου μου το κράτησαν εκει
Θα βρίσκεται ο φάκελος μου στο 401 η να παω αντίγραφο;
Ειναι η πρωτη μου αναβολή για ψυχολογικούς λογους
Ειχα παρει νωριτερα το 2020 για κοινωνικούς λογους υπαρχει περιπτωση να διασταυρωθούν και να μην μου δώσουν την αναβολη για αυτό τον λογο;
Καλησπέρα σε όλους, επειδή εγώ την έπαθα σήμερα, μη πάτε 401 χωρίς ραντεβού, θα σας διώξουν. Πήρα σήμερα και μου είπε να περάσω αύριο μετά τις 9.
Συγχαρητήρια στο φορουμ και στην πραγματικα απιστευτη δουλεια που κανετε εδω μεσα παιδια! Πραγματικα πληθωρα πληροφοριων και αμα δεν εισαι και μπιτι ***** και εχεις σωστη κριση ξερεις ακριβως ποιες να χρησιμοποιησεις! Η αληθεια ειναι πως τοσο πολυ δεν εχω διαβασει ποτε στη ζωη μου!97 σελιδες (τοσες ειχε τη πρωτη μερα που ασχοληθηκα) δε τις λες και λιγες!
Το λοιπον σορρυ για το κουραστικο προλογο απλα ενιωσα την αναγκη να το πω! Εκανα τη διαδικασια μεσω φρουραρχειου μετα απο 2 χρονια αναβολων (τη πρωτη φορα δε το ηξερα και εφτασα απ το Πυργο Ηλειας μεχρι τον Εβρο για να τη παρω και επεσα κ ανημερα του Αγιου Γεωργιου) Φρουραχειο στο Πυργο τερμα εξυπηρετικοτατοι Σε 3 λεπτα ειχα ξεμπερδεψει!
Μετα στα ιατρεια στην Ανδραβιδα επισης η γιατρος εκει απιστευτη δε με ταλαιπωρισε καθολου! Και τελος σημερα στην Επιτροπη Απαλαγων στη Τριπολη οπου και εκει ο γιατρος εξυπηρετικοτατος σε 5 λεπτα μου ειχε δωσει την απαλλαγη για παθολογικους λογους!
Το λοιπον σορρυ για το κουραστικο προλογο απλα ενιωσα την αναγκη να το πω! Εκανα τη διαδικασια μεσω φρουραρχειου μετα απο 2 χρονια αναβολων (τη πρωτη φορα δε το ηξερα και εφτασα απ το Πυργο Ηλειας μεχρι τον Εβρο για να τη παρω και επεσα κ ανημερα του Αγιου Γεωργιου) Φρουραχειο στο Πυργο τερμα εξυπηρετικοτατοι Σε 3 λεπτα ειχα ξεμπερδεψει!
Μετα στα ιατρεια στην Ανδραβιδα επισης η γιατρος εκει απιστευτη δε με ταλαιπωρισε καθολου! Και τελος σημερα στην Επιτροπη Απαλαγων στη Τριπολη οπου και εκει ο γιατρος εξυπηρετικοτατος σε 5 λεπτα μου ειχε δωσει την απαλλαγη για παθολογικους λογους!
Καλησπέρα.
Σήμερα πέρασα από την επιτροπή απαλλαγών του 401, με τηλεφωνικό ραντεβού. Πήγα για την οριστική απαλλαγή, μιας και είχε προηγηθεί 24μηνη αναβολή για ψυχολογικούς λόγους (μείζονα καταθλιτπική διαταραχή). Το παραπεμπτικό μου από τον γιατρό του φρουραρχείου έγραφε Ι5/ΣΙ5 §340.
Η αναμονή δεν ήταν μεγάλη,5 άτομα ήταν πριν από μένα. Έβγαινε ένας και μας έπαιρνε το παραπεμπτικό μαζί με την ταυτότητα για να βρει τα χαρτιά μας και μας τα επέστρεφε εντός ολίγου όλα μαζί.
Στην επιτροπή ήταν 2 κύριοι (γιατροί) ένας με γκρίζα μαλλιά και ένας με λίγα μαύρα μαλλιά και καράφλα. Μας έπαιρναν εναλλάξ. Εγώ έπεσα στον δεύτερο, για κακή μου τύχη.
Νομίζω ότι είναι αυτός που έχει αναφερθεί και συζητηθεί ενδελεχώς. Ψαρωτικό ύφος και οι εξής ερωτήσεις:
- Τι πρόβλημα έχεις;
- Τι κάνεις για να το αντιμετωπίσεις;
- Ποια φάρμακα παίρνεις;
- Άρα είσαι καλά;
- Γιατί παίρνεις φάρμακα;
Στο ενδιάμεσο και για να σπάσει τον τσαμπουκά, πετάει και με ύφος ένα "εδώ δεν θα παίζουμε την κότα και το αυγό". Και όλα αυτά, ενώ κάπνιζε και το IQOS αγέρωχος.
Η απάντηση στις πρώτες 3 ερωτήσεις θα μπορούσε να είναι "Άνοιξε τα στραβά σου και δες τα κωλόχαρτα που έχεις μπροστά σου", αλλά απάντησα όπως αισθανόμουν.
Όλη η διαδικασία κράτησε περίπου ενάμιση λεπτό. Στο τέλος, μου είπε να μπω να δω την απόφαση σε κανά μήνα στην ιστοσελίδα της στρατολογίας και ότι θα με ξανακαλέσουν να υπηρετήσω την πατρίδα, σε 2 χρόνια που θα έχω γίνει καλά. Δεν είπε κάτι για το δίπλωμα οδήγησης, προφανώς λέει σε κάποιους έτσι, σε κάποιους αλλιώς. Ανάλογα τι μ@λακία έχει σειρά να ειπωθεί (σαν τη ρουλέτα, ποιο νούμερο έχει καιρό να βγει).
Δεν απάντησα κάτι στο τέλος, σηκώθηκα απλώς και έφυγα.
Από τα παραπάνω, καταλαβαίνω ότι μάλλον πήρα την απαλλαγή. Γιατί παρότι θέλει να το παίξει καμπόσος και να σε ταλαιπωρήσει, λέγοντάς σου μπες και δες σε ένα μήνα στην ιστοσελίδα, μετά του ξεφεύγει η μπούρδα και σου λέει θα σε ξανακαλέσουμε σε 1-2-Χ χρόνια.
Θεωρείτε ότι υπάρχει κίνδυνος στην περίπτωσή μου; Αν μία στο εκατομμύριο παρεκκλίνει της γνωμάτευσης του ιατρού του φρουραρχείου και την αλλάξει σε Ι4 με §341, μετά θα πρέπει να πάω με το χαρτί του δικού μου γιατρού στο στρατόπεδο και να κάνω εκεί τη διαδικασία για απαλλαγή;
Ευχαριστώ.
Υ. Γ. Προς διαχειριστή: Ξαναέγραψα το μήνυμα, γιατί δεν είχα κάνει login την πρώτη φορά και δεν εμφανίζεται.
Σήμερα πέρασα από την επιτροπή απαλλαγών του 401, με τηλεφωνικό ραντεβού. Πήγα για την οριστική απαλλαγή, μιας και είχε προηγηθεί 24μηνη αναβολή για ψυχολογικούς λόγους (μείζονα καταθλιτπική διαταραχή). Το παραπεμπτικό μου από τον γιατρό του φρουραρχείου έγραφε Ι5/ΣΙ5 §340.
Η αναμονή δεν ήταν μεγάλη,5 άτομα ήταν πριν από μένα. Έβγαινε ένας και μας έπαιρνε το παραπεμπτικό μαζί με την ταυτότητα για να βρει τα χαρτιά μας και μας τα επέστρεφε εντός ολίγου όλα μαζί.
Στην επιτροπή ήταν 2 κύριοι (γιατροί) ένας με γκρίζα μαλλιά και ένας με λίγα μαύρα μαλλιά και καράφλα. Μας έπαιρναν εναλλάξ. Εγώ έπεσα στον δεύτερο, για κακή μου τύχη.
Νομίζω ότι είναι αυτός που έχει αναφερθεί και συζητηθεί ενδελεχώς. Ψαρωτικό ύφος και οι εξής ερωτήσεις:
- Τι πρόβλημα έχεις;
- Τι κάνεις για να το αντιμετωπίσεις;
- Ποια φάρμακα παίρνεις;
- Άρα είσαι καλά;
- Γιατί παίρνεις φάρμακα;
Στο ενδιάμεσο και για να σπάσει τον τσαμπουκά, πετάει και με ύφος ένα "εδώ δεν θα παίζουμε την κότα και το αυγό". Και όλα αυτά, ενώ κάπνιζε και το IQOS αγέρωχος.
Η απάντηση στις πρώτες 3 ερωτήσεις θα μπορούσε να είναι "Άνοιξε τα στραβά σου και δες τα κωλόχαρτα που έχεις μπροστά σου", αλλά απάντησα όπως αισθανόμουν.
Όλη η διαδικασία κράτησε περίπου ενάμιση λεπτό. Στο τέλος, μου είπε να μπω να δω την απόφαση σε κανά μήνα στην ιστοσελίδα της στρατολογίας και ότι θα με ξανακαλέσουν να υπηρετήσω την πατρίδα, σε 2 χρόνια που θα έχω γίνει καλά. Δεν είπε κάτι για το δίπλωμα οδήγησης, προφανώς λέει σε κάποιους έτσι, σε κάποιους αλλιώς. Ανάλογα τι μ@λακία έχει σειρά να ειπωθεί (σαν τη ρουλέτα, ποιο νούμερο έχει καιρό να βγει).
Δεν απάντησα κάτι στο τέλος, σηκώθηκα απλώς και έφυγα.
Από τα παραπάνω, καταλαβαίνω ότι μάλλον πήρα την απαλλαγή. Γιατί παρότι θέλει να το παίξει καμπόσος και να σε ταλαιπωρήσει, λέγοντάς σου μπες και δες σε ένα μήνα στην ιστοσελίδα, μετά του ξεφεύγει η μπούρδα και σου λέει θα σε ξανακαλέσουμε σε 1-2-Χ χρόνια.
Θεωρείτε ότι υπάρχει κίνδυνος στην περίπτωσή μου; Αν μία στο εκατομμύριο παρεκκλίνει της γνωμάτευσης του ιατρού του φρουραρχείου και την αλλάξει σε Ι4 με §341, μετά θα πρέπει να πάω με το χαρτί του δικού μου γιατρού στο στρατόπεδο και να κάνω εκεί τη διαδικασία για απαλλαγή;
Ευχαριστώ.
Υ. Γ. Προς διαχειριστή: Ξαναέγραψα το μήνυμα, γιατί δεν είχα κάνει login την πρώτη φορά και δεν εμφανίζεται.
Παιδια ειμαι στην διαδικασια για την 2η ετησια αναβολη στην ΑθηναΟ μηνας για να περασω απο την επιτροπη στο 401 ληγει 4 Ιουλιου
Πηρα τηλ. Για ραντεβου στα τηλεφωνα που λεει το χαρτι την προηγουμενη εβδομαδα και η κοπελα μου ειπε ελα 6 Ιουλιου ανεξαρτητως απ'το αν εχουν ληξει τα χαρτια σου. Την ρωτησα ειστε σιγουρη; Μου ειπε ναι.
Λετε να γινει καμια στραβη; Να παω αυριο και μεθαυριο χωρις ραντεβου και να περιμενω;
Πηρα τηλ. Για ραντεβου στα τηλεφωνα που λεει το χαρτι την προηγουμενη εβδομαδα και η κοπελα μου ειπε ελα 6 Ιουλιου ανεξαρτητως απ'το αν εχουν ληξει τα χαρτια σου. Την ρωτησα ειστε σιγουρη; Μου ειπε ναι.
Λετε να γινει καμια στραβη; Να παω αυριο και μεθαυριο χωρις ραντεβου και να περιμενω;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης