Αναβολή για ψυχολογικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Liapunov13 »

Παύλος έγραψε:Καλημέρα παιδιά, παρουσιάζομαι Τετάρτη στο μεγάλο πεύκο και πάω για πρωτη αναβολή για ψυχιατρικούς λόγους.

Έχω χαρτί γιατρού, τα προβλήματα που εχω με απασχολούν χρόνια και ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει εμπειρία από την διαδικασία από αυτό το στρατόπεδο.

Ευχαριστώ πολύ

Για αναβολη απο στρατοπεδο δες το σχετολπ τοπικ:

http://www.ellinikos-stratos.com/forum/forum_posts.asp?TID=20306

Ενημερωσε επισης πως πηγε η διαδικασια απο μεγαλο πευκο οταν με το καλο καθαρισεις την Τεταρτη

Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από Kaizoku »

έχω 1 χρόνο αναβολή λόγω κατάθλιψης. Αμα γίνει επιστράτευση θα με καλέσουν;
lazer
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από lazer »

Όσο είναι η Ελλάδα υπο Γερμανική κυριαρχία δε θα γίνει ούτε επιστράτευση ούτε πόλεμος. Μη διαβάζετε πολύ makeleio.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 15
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ναι, σαν το "δεν θα πάμε στο ΔΝΤ" του Γιωργάκη πριν 10 χρόνια.

Και να απαντήσω στον ερωτόμενο, ιδού το απόσπασμα από το ΦΕΚ για το τι ισχύει σε έκτακτη ανάγκη
ΝΟΜΟΣ 3421/2005 - ΦΕΚ 302/Α'/13.12.2005

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ -ΑΝΑΒΟΛΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

7. Σε περίοδο γενικής επιστράτευσης ή πολέμου μπορεί με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, που δε δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, να αναστέλλεται η εφαρμογή διατάξεων του άρθρου αυτού για κατηγορίες απαλλασσομένων και να διακόπτεται η απαλλαγή τους.

http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/n3421_05.htm
Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από Kaizoku »

Δηλαδή με ποιό κριτήριο θα πουν ελάτε οσοι δεν κάνατε θητεια να πολεμησετε;

αυτο ισχυεί και για αυτους που μόλις πήραν αναβολη/απαλλαγή;

θελω να πω, κάποιος μπορει να έχει απαλλαγη 10 χρόνια οπότε να τον περάσουν ξανά, απο εξέταση για να πολεμήσει.

θα κάνουν το ίδιο και για κάποιον που μόλις πριν,3 μήνες πήρε απαλλαγή/αναβολή για κατάθλιψη;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 15
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Έχει γραφτεί σε άλλα θέματα του φορουμ από μέλη ότι, και απαλλαγή να πάρεις, μέχρι τα 45 θα είσαι υποψήφιος για επανεξέταση σωματικής ικανότητας.

Προσωπικά δεν έχω μάθει τέτοιο, δηλαδή να παίρνει κάποιος απαλλαγή και μετά από χρόνια να τον καλούν για επανεξέταση από Επιτροπή και να του λένε "θα υπηρετήσεις". Αναφέρομαι σε ανθρώπους που όντως έχουν πρόβλημα, όχι σε "θεατρίνους".
Theologosvr
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Theologosvr »

Καλησπέρα παιδιά έχω αναβολή για κοινωνικούς λόγους μέχρι τοξ ΝοεμβρίοΑν πάω χαρτί πςρι αγχωδη διαταραχη κτλ θα πάρω και άλλη αναβολή;

Theologosvr
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Καλησπέρα και πάλι κάποιος με παρόμοιο θέμα παιδιά;
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Καλησπέρα σας παιδιά, είδα ότι κατατασσομαι εξ αναβολής υγείας 1η Σεπτέμβρη Θήβα, έχω ήδη ετήσια αναβολή μετά από διακοπή θητείας πάλι τότε ετήσια αναβολή πήρα από Θήβα, παρακολουθούμαι από ψυχίατρο αλλά ίσως λείπει με άδεια και δε τον βρω, έχω αγχωθει, αν πάω στρατόπεδο χωρίς συνοδό χωρίς κάποιο χαρτί και τους πω έχω έρθει για αναβολή, θα μου δώσουν έστω 6μηνη; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Γιώργος έγραψε:Καλησπέρα σας παιδιά, είδα ότι κατατασσομαι εξ αναβολής υγείας 1η Σεπτέμβρη Θήβα, έχω ήδη ετήσια αναβολή μετά από διακοπή θητείας πάλι τότε ετήσια αναβολή πήρα από Θήβα, παρακολουθούμαι από ψυχίατρο αλλά ίσως λείπει με άδεια και δε τον βρω, έχω αγχωθει, αν πάω στρατόπεδο χωρίς συνοδό χωρίς κάποιο χαρτί και τους πω έχω έρθει για αναβολή, θα μου δώσουν έστω 6μηνη;Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

πηγαινε με το παλιο σου χαρτι κ εξηγησε την παθηση σου.6μηνη ίσως κ παραπανω πιστευω θα σου δωσουν.

Johny

Δημοσίευση από Johny »

Καλησπέρα παιδιά, έχω πάρει ήδη 2 χρόνια αναβολή (2 μονοετής) για ψυχολογικούς λόγους και τώρα παρουσιάζομαι Θήβα. Και τις δύο προηγούμενες φορές έχω κάνει την διαδικασία μέσω φρουραρχείου. Όμως ο γιατρός μου, μου συστήνει να πάρω την απαλλαγή μέσω του στρατοπέδου, δηλαδή να παρουσιαστώ κανονικά με τα χαρτιά μου και τον συνοδό μου την μέρα που παρουσιάζομαι και να ζητήσω απαλλαγή για να αποφύγω τις πολύ δύσκολες για εμένα μετακινήσεις με ΜΜΜ σε άλλες πόλεις + την πολυήμερη αναμονή μέχρι να βγει η απόφαση.
Έσεις τι μου προτείνετε; Να ακολουθήσω το δρόμο που ξέρω ή μέσω στρατοπέδου καλύτερα; Δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι μέσω στρατοπέδου Θήβας, θα είναι αυστηροί; Και επίσης φοβάμαι επειδή θα είναι πολλά παιδιά εκεί την ίδια μέρα, μήπως μου συμβεί τίποτα (πχ κρίση πανικού, λιποθυμία) και γίνω ρεζίλι και με κοροιδεύουν κτλ; Θα είναι βέβαια ο συνοδός μαζί μου καθόλη τη διάρκεια

Όποιος μπορεί ας μου πει την άποψή του. Ευχαριστώ

Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Καλησπέρα και πάλι, συγγνώμη για τη προγγοθμενη αναστάτωση, τελικά εντάξει βρήκα τον ψυχίατρο μου, θα μου δώσει γνωμάτευση γύρω στις 10 μέρες πριν πάω φρουραρχείο, εύχομαι να μη δημιουργηθεί θέμα που είναι πρόσφατο χαρτί
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Johny έγραψε:Καλησπέρα παιδιά, έχω πάρει ήδη 2 χρόνια αναβολή (2 μονοετής) για ψυχολογικούς λόγους και τώρα παρουσιάζομαι Θήβα. Και τις δύο προηγούμενες φορές έχω κάνει την διαδικασία μέσω φρουραρχείου. Όμως ο γιατρός μου, μου συστήνει να πάρω την απαλλαγή μέσω του στρατοπέδου, δηλαδή να παρουσιαστώ κανονικά με τα χαρτιά μου και τον συνοδό μου την μέρα που παρουσιάζομαι και να ζητήσω απαλλαγή για να αποφύγω τις πολύ δύσκολες για εμένα μετακινήσεις με ΜΜΜ σε άλλες πόλεις + την πολυήμερη αναμονή μέχρι να βγει η απόφαση.
Έσεις τι μου προτείνετε;

Ειχα κανει περυσι τι διαδικασια του Φρουραρχειου. Συμφωνω με το γιατρο σου, φετος θα παρουσιαστω κανονικα θηβα να παρω απο εκει την αναβολη για πιο γρηγορα (1 μερα μαξ). Σου προτεινω το ιδιο.

Theologosvr
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Καλημέρα παιδιά θέλω να ζητήσω αναβολή για ψυχολογικούς λόγους τον Νοέμβριο παρουσιαζομαι το χαρτί ψυχιάτρου ποτέ είναι καλό να έχει ημερομηνία?Ευχαριστώ

Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από Kaizoku »

Πάσχω απο ιδεοψυχαναγκαστική, αγχώδης διαταραχή και κατάθλιψη. Ο ιατρος μου γραψε Cipralex. Μου δωσαν αναβολή μονο για 1 χρονο. Λογικα, θα μου δωσουν και του χρονου αλλη 1. Για απαλλαγή τι πιθανοτητες εχω; Μηπως δεν ειναι αρκετο για απαλλαγη αυτο που εχω; Το ρωταω επειδη σε αλλους δινουν 2 χρονια κατευθειαν ενω σε μενα μονο 1.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες