ΚΕΕΔ - Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Perseas_1
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Perseas_1 »

Μερικές συμβουλές για όσους μπαίνουν τώρα ΚΕΕΔ. Είμαι η τωρινή σειρά (2016 ΣΤ ΕΣΣΟ) που είμαστε σε άδεια ορκομωσίας.
Τα πράγματα είναι γενικά χαλαρά. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει προσοχές-μεταβολές, πώς παρουσιάζεσαι, πώς απευθύνεσαι στους ανωτέρους, στρώσιμο κρεββατιού, μία μέρα θα πάτε για βολή και παρελάσεις με τελετή ορκομωσίας.

Το εγερτήριο είναι 5:30 αλλά συνήθως ξυπνούσαμε 5:00-5:15 για να ετοιμαστούμε. Το σκ εγερτήριο 7:30. Ύπνος 23:00 αν και πολλές φορές μας ρίχναν και νωρίτερα. Μια φορά πέσαμε 20:30 !

Τα στελέχη που συνάντησα ήταν πολύ καλά. Αυστηροί μεν αλλά όχι κομπλεξικοί. Ούτε καραβανάδες. Οι εκπαιδευτές μας ήταν παιδιά από τη Δ ΕΣΣΟ,19-20 χρονών. Όλοι τους είναι νορμάλ. Ούτε νταήδες που το παίζαν εξουσία ούτε τίποτα. Είχε φωνές αρκετές αλλά μερικοί το ζητούσε ο οργανισμός τους με τις βλακείες που έκαναν. Μη μασάτε. Οι πρώτες μέρες είναι λίγο δύσκολες αλλά τίποτα το τρελό. Εμείς περάσαμε καλά και κάναμε και φιλίες.

Το φαί στο εστιατόριο ήταν πολύ χάλια. Κανά 2-3 φαγιά να τρώγονταν. Οι δε ποσότητες ήταν πολύ μικρές. Μπορείς να αγοράσεις σουβλάκια και πίτες αλλά θα σας έλεγα να το αποφεύγετε. Σπαταλάτε τα λεφτά τσάμπα.

Τα μηχανήματα με τις σοκολάτες βγάζουν ότι να ναι. Εμένα μου φάγανε και λεφτά μια φορά χωρίς να βγάλει τίποτα.

Καψώνια όχι τίποτα τρελό. Καμιά κάμψη και κάτι άλλα πολύ απλά κι αυτά σε επίπεδο πλάκας. Γενικά αν δε κάνατε καμιά χοντράδα δε θα ασχοληθεί κανείς μαζί σας. Άλλωστε θα είστε τόσοι πολλοί που θα είναι πολύ εύκολο να "χάνεστε".

Ζεστό νερό δεν είχε για μπάνιο εκτός από μία φορά. Μας είπαν ότι είχε χαλάσει ο θερμοσίφωνας αλλά δεν ασχολήθηκε κανείς να το φτιάξει. Οπότε θα κάνετε με κρύο. Καλό κάνει!

Πάρτε μαζί σας μερικά μπλουζάκια παραλλαγής κοντομάνικα (10-15), κανά 2-3 μακρυμάνικες και κανένα ισοθερμικό. Λαιμουδιέρα για το κρύο αν και θα σας λενε να τη βγαλετε καποιες φορές. Σαμπουάν, σαπούνι, χαρτί υγείας (2 ρολά φτάνουν) και πολλα πολλά υγρά αντιβακτηριακά μαντηλάκια. Καλό θα ήταν να έχετε και ένα σπρει για μυκητες και βακτηρια να ψεκαζετε το κρεββατι. Εγω ειχα το ντετόλ.

Οι υπνόσακοι υποτίθεται απαγορεύονταν αλλά κανείς δεν μας τα πήρε ούτε ασχολήθηκαν. Εγώ το χρησιμοποιούσα κανονικά και γλύτωνα χρόνο από το στρώσιμο ξεστρώσιμο κρεββατιού.

Τα κινητα με κάμερα απαγορεύονταν και τα πηραν σε ολους στην εισοδο. Στους αλλους λοχους μας ειπαν οτι τους τα δωσανε πισω μετα αλλα δε ξερω κατα ποσο αληθευει. Σε εμας οσοι φεραν τα πηραν πισω την ημερα της ορκομωσιας πριν φυγουνε. Επισης κρατανε και τα φαρμακα (ντεπόν κλπ), βιταμινες και οτιδηποτε σε μορφη χαπιου. Μη παρετε μαζι σας πρωτεινες και συμπληρωματα. Αλλωστε κανεις δε θα σας αφησει να γυμναστειτε.

Από το δεύτερο σ/κ θα βγείτε εξοδούχοι. Μισοί σάββατο μισοί κυριακή. Σας αφήνει λεωφορείο στο Θησείο με κόστος 3 ευρώ να πας και αλλα τοσα να γυρισεις. Βγαίνεις περίπου 10 το πρωι και γυρνας 10 το βραδυ. Μπορείτε να βγειτε και Νεα Περαμο αλλα ειναι λιγο ψοφια. Προσέξτε στις εξόδους γιατί θα σας φύγουν πολλά λεφτά χωρίς να το καταλάβετε.

Λουκέτο σου δίνουν αλλά πάρτε κανένα ακόμα μαζί σας. Εμάς όλα τα παιδιά ήταν καλά και δεν υπήρξε περίπτωση κλοπής.

Γενικά δεν είναι τίποτα το ΚΕΕΔ. Να είστε νορμάλ και κανείς δε θα σας πειράξει. Όποιος το παιζει νταής θα κακοπεράσει. Πέσανε και κάτι φυλακές αλλά δε νομίζω να ισχύσουν.

Οι υπηρεσίες που θα κάνετε είναι μαγειρία (λάτζα, διανομή, τραπεζοκόμοι), θαλαμοφύλακες και τουαλετοφύλακες. Κάποιοι θα κάνετε περισσότερες από άλλους γιατί βγαίνουν στη τύχη.

Μπείτε κουρεμένοι νορμάλ όπως τα παίρνετε συνήθως και ξυρισμένοι. Κανείς δε θα σας πει τίποτα για το μαλλί αν δεν είναι πολύ μεγάλο.

Για το γυάλισμα των αρβυλων δίνουν μία αηδιαστική πάστα που τα κάνει χάλια. Πάρτε ένα κάμελ υγρό που τα κάνει γρήγορα και εύκολα.

Αγγαρείες όχι τίποτα τρελό. Γενική καθαριότητα λόχου και τουαλέτες μια στο τόσο.

Μην σκορπάτε (... συνεχίζεται ...)
Perseas_1
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Μην σκορπάτε λεφτά στο ΚΨΜ. Πάρτε πολλά κέρματα για τα μηχανήματα με το νερό. Αν και περνάει και ένας τύπος που σας κάνει ψιλά. Περνάει ανά 2-3 μέρες.

Μη δηλώσετε ότι ξέρετε κάτι καλά γιατί θας σας χώσουν. Κουρείς, γραφείς, πληροφορικάριοι κλπ κλπ.

Οι ηλικίες που παίζουν είναι 19-23 κυρίως αλλά έχει και μεγαλύτερους.

γιωργος έγραψε:Καλησπερα παρουσιαζομαι στο κεεδ 16/1 Α εσσο, αν δν θελω να υπηρετησω στις ειδικες δυναμεις πρεπει να κανω καποια ενεργεια τωρα ωστε να μου αλλαξουν κεν ή το αναφερω οταν θα παω εκει και μετα σε στελνουν σε αλλο κεν ή κανεις την βασικη εκει και μετα πας αλλου; Συγνωμη αν κουρασα με τις ερωτησεις

Σε ρωτάνε αν θες ειδικές δυνάμεις και δηλώνεις ότι δεν θες. Ωστόσο σε εμάς υπήρξαν άτομα που τα στείλανε ειδικές δυνάμεις ενώ είχαν δηλώσει πεζικό. Μάλλον έχουν ελλείψεις. Να αναφέρεις ρητά ότι δε θες ειδικές δυνάμεις και αν εχεις και καποιο προβλημα υγειας να το πεις.
σταθης

Δημοσίευση από σταθης »

Φιλε επειδη παρουσιαζομαι μεγαλο πευκο στην Α εσσο 2017, θα μπορουσες να μου λυσεις μερικες αποριες μιας και τα εχεις προσφατα. Οπως ρωτησε κ ο φιλος απο πανω αν δεν θελεις να υπηρετησεις στις ειδικες δυναμεις το αναφερεις, δεν νομιζω να σε παιρνουν με το ζορι. Με τις τουαλετες τι παιζει ειναι σε υποφερτη κατασταση; Με το φαγητο μας ειπες οτι ηταν κακο, εσυ πως την παλεψες (με στεργιου) ; Ποσα χρηματα θα χρειαστουμε στην βασικη εκπαιδευση; Υπαρχει καποια διαφορετικη αντιμετωπιση σε αυτους που δγλωνουν οτι δεν θελουν να συνεχισουν στις εδ και τελος σε ρωτανε αν εχεις λογους μειωμενης θητειας τις πρωτες μερες εκει; Σε περιπτωση που εισαι πτυχιουχος απο αει σε πανε σε γραφειο ή εχει πολλους πτυχιουχους κ δεν τιθεται τετοιο θεμα ;

Άβαταρ μέλους
teooyk
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από teooyk »

Φίλε Περσέα_1 ποια βδομάδα ρωτάνε ποιοι θα πάνε Λοκ, Αλεξίπτωτα, Μακ και δίνουν τα αντίστοιχα αθλήματα;
Perseas_1
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Από τη πρώτη μέρα σε ρωτάνε αν θες ειδικές δυνάμεις και την επόμενη περνάς τα αθλήματα. Ωστόσο μπορείς να αλλαξεις γνώμη και να τα δώσεις αργότερα. Τη τρίτη μέρα συμπληρώνεις το χαρτί της στρατολογιας και υποτίθεται ότι ειναι το τελικό αλλά μπορείς και μετά να το αλλάξεις.Με το φαΐ και τις τουαλέτες θα κάνετε λίγη υπομονή. Δεν είναι και τπτ δύσκολο. Ότι εχει θα τρώτε. Άπλως μη σπαταλησετε πολλά χρήματα στο κψμ. Οι τουαλετες είναι χάλια αλλά θα συνηθίζετε. Χαρτί υγείας σαπούνι και υγρά μαντηλάκια να έχετε οπωσδήποτε.

Η μόνη διαφορά των πεζικαριων από τους άλλους είναι ότι ίσως δε πέφτετε κάποιες φορές για καμψεις. Αλλά έτσι κι αλλιώς θα πέσετε ελάχιστες φορές και αν.

Χρήματα μη πάρετε πολλά.100 ευρώ είναι αρκετά.

Αν εισαι πτυχιούχος ΑΕΙ ίσως σε πάνε για γραφέα αλλά θα σας συμβούλευα να το αποφύγετε.

Άβαταρ μέλους
teooyk
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από teooyk »

Ωραία φίλε ευχαριστούμε. Δηλαδή λες ότι δεν κάνουν και ιδαιτερη γυμναστική; Ούτε τρέξιμο κάθε πρωί που είχα ακούσει;
Perseas_1
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δεν έχει γυμναστική φίλε. Νεοσυλλεκτος είσαι. Ούτε τρέξιμο. Μόνο καμιά φοράα να πάτε τρέχοντας στο εστιατόριο. Τα πράγματα είναι χαλαρά. Έχει ένα κλίμα ειδικών δυνάμεων με φωνές αλλά τπτ άλλο. Μην αγχώνεστε. Θα προσαρμοστειτε.
αποστολης

Δημοσίευση από αποστολης »

Φιλε περσεας ποια ειναι 2-3 πραγματακια που θα πρεπει οπωαδηποτε να εχουμε μαζι μας στο κεεδ; κινητο με Καμερα δν παιζει να το περασεις με την καμια ετσι;

κανενα mp3/ραδιοφωνακι τουλαχιστον επιτρεπουν;

και αν μπορεις περιεγραψε μια τυπικη ημερα στο μεγαλο πευκο εν συντομια να παρουμε μια ιδεα τι παιζει

αν εχεις πτυχιο αει γιατι να μην το αναφερεις ; Σε γραφειο δν θα γλυτωσεις απο αγγαριες;

Άβαταρ μέλους
teooyk
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από teooyk »

Παιδιά τι ώρα θα πρέπει να είμαστε εκεί; Ξέρει κανένας ή θα το λέει το χαρτί που θα μας έρθει;
Άβαταρ μέλους
zlatan
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από zlatan »

teooyk έγραψε:Παιδιά τι ώρα θα πρέπει να είμαστε εκεί; Ξέρει κανένας ή θα το λέει το χαρτί που θα μας έρθει;
Δεν γράφει το χαρτί. Μπες ώρες εργάσιμες (7πμ - 2:30μμ). Όποτε μπεις, θα σε βάλουν αφού ελέγξουν τη βαλίτσα σου να κάτσεις σε κάτι καρέκλες να βλέπεις ένα βίντεο, κι όταν συμπληρωθεί 25άδα νεοσύλλεκτων έρχεται ένας εκπαιδευτής και σας παραλαμβάνει να σας περάσει από τα συνεργεία. Καλύτερα να μπεις Νωρίς παρά αργά πάντως.
DionK
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από DionK »

Kαλησπέρα σας

Καλούμαι να παρουσιαστώ με την Α' ΕΣΣΟ στο ΚΕΕΔ (Μεγάλο Πεύκο). Το ερώτημα μου ειναι το εξής: Επιθυμώ να καταταγώ στα ΛΟΚ και συγκεκριμένα 35/ΜΚ. Πρέπει να το δηλώσω και στο κλιμάκιο της ΕΛΔΥΚ και σε αυτό για το αν επιθυμώ Ειδ. Δυνάμεις; Επίσης επειδή είχα ένα θέμα με τον ώμο μου και το ξεπέρασα θα μ ζητηθεί απο το γιατρό να το επιβεβαιώσω με γνωματευση απο 401;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Perseas_1
Στρατιώτης
Στρατιώτης

αποστολης έγραψε:Φιλε περσεας ποια ειναι 2-3 πραγματακια που θα πρεπει οπωαδηποτε να εχουμε μαζι μας στο κεεδ;κινητο με Καμερα δν παιζει να το περασεις με την καμια ετσι;

κανενα mp3/ραδιοφωνακι τουλαχιστον επιτρεπουν;

και αν μπορεις περιεγραψε μια τυπικη ημερα στο μεγαλο πευκο εν συντομια να παρουμε μια ιδεα τι παιζει

αν εχεις πτυχιο αει γιατι να μην το αναφερεις ; Σε γραφειο δν θα γλυτωσεις απο αγγαριες;

Τα είδη υγιεινής και ρουχισμού που χρειάζεσαι τα έχω γράψει πιο πάνω.mp3 μπορείς να πάρεις αρκεί να μην έχει κάμερα. Κινητά με κάμερα κάποιοι ελάχιστοι κατάφεραν και τα πέρασαν αλλά μπορεί να ήταν και τυχεροί. Πάρτε ένα της πλάκας.3 εβδομάδες είναι δε θα πάθετε τίποτα χωρίς smartphone.

Μια τυπική μέρα έχει εγερτήριο 5:30, συγκέντρωση για πρωινό 6:00, πάτε τρώτε μετά αναφορά, εκπαίδευση, μεσημεριανό, ξεκούραση, απόγευμα καθαριότητες μετά κψμ, βραδυνό, αναφορά, ύπνος.

Αν μπεις γραφείο θα γλιτώσεις υπηρεσίες αλλά θα σε τρέχουν συνέχεια. Μην μπείτε.

DionK έγραψε:Kαλησπέρα σας

Καλούμαι να παρουσιαστώ με την Α' ΕΣΣΟ στο ΚΕΕΔ (Μεγάλο Πεύκο). Το ερώτημα μου ειναι το εξής: Επιθυμώ να καταταγώ στα ΛΟΚ και συγκεκριμένα 35/ΜΚ. Πρέπει να το δηλώσω και στο κλιμάκιο της ΕΛΔΥΚ και σε αυτό για το αν επιθυμώ Ειδ. Δυνάμεις; Επίσης επειδή είχα ένα θέμα με τον ώμο μου και το ξεπέρασα θα μ ζητηθεί απο το γιατρό να το επιβεβαιώσω με γνωματευση απο 401;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Θα δηλώσεις μέσα ότι επιθυμείς ειδικές δυνάμεις και όταν συμπληρώσεις το χαρτί της στρατολογίας θα δηλώσεις 35 ΜΚ. Θα σας τα πουν όλα μέσα αναλυτικά. Μην αγχώνεστε.
Το θέμα με τον ώμο να το συζητήσεις με τους γιατρούς της μονάδας. Αν χρειαστούν εξετάσεις θα σε στείλουν 401 μία από τις μέρες που θα είσαι εκεί.
Άβαταρ μέλους
Laskaris
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Laskaris »

DionK έγραψε:Kαλησπέρα σας. Καλούμαι να παρουσιαστώ με την Α' ΕΣΣΟ στο ΚΕΕΔ (Μεγάλο Πεύκο). Το ερώτημα μου ειναι το εξής: Επιθυμώ να καταταγώ στα ΛΟΚ και συγκεκριμένα 35/ΜΚ. Πρέπει να το δηλώσω και στο κλιμάκιο της ΕΛΔΥΚ και σε αυτό για το αν επιθυμώ Ειδ. Δυνάμεις; Επίσης επειδή είχα ένα θέμα με τον ώμο μου και το ξεπέρασα θα μ ζητηθεί απο το γιατρό να το επιβεβαιώσω με γνωματευση απο 401; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Φίλε μου εξ αρχής θα δηλώσεις όπου σου ζητηθεί ότι θες να συνεχίσεις ειδικές δυνάμεις. Την δεύτερη μέρα μας είχαν δωσει ένα χαρτί για να σημειώσουμε φρουρές προτίμησεις. Κάτω κάτω αν θυμάμαι καλά είχε να σημειώσεις εάν επιθυμείς να υπηρετήσεις στην Λ'ΜΚ ΚΎΠΡΟΣ εσύ το σημειώνεις αυτό. Μπορείς να βάλεις αλλες δύο επιλογές αλλά άμα θες 35 μόνο δεν χρειάζεται θα σε πάρουν σίγουρα. Μετα από κάποιες μέρες όταν έρθει η επιτροπη για Κύπρο θα διάβάσουν στην πρωινή αναφορά τα ονόματα όσων έιναι για Κύπρο, θα παρουσιαστείς στην επιτροπή θα τους πεις ότι επιθυμεις να υπηρετήσεις Κύπρο και τέλος. Αν θες να ρωτήσεις κάτι για 35 στείλε μου π. Μ.
Άβαταρ μέλους
teooyk
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από teooyk »

Παιδιά έχει πουθενά να πλένουμε τα ρούχα μας ή πρέπει να περιμένουμε την πρώτη έξοδο;
Αααα

Δημοσίευση από Αααα »

Παιδιά το χαρτί μου λέει ειδικές δυνάμεις ΥΕΑ. Εγώ θέλω να υπηρετήσω κανονικά την θητεία μου και όχι υποψήφιος έφεδρος αξιωματικός; Θα με ρωτήσουν εκεί;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες