Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 61

Δημοσίευση από BigSoldier »

Τον γιατρό τον συγκεκριμένο δεν τον συνάντησε κάνεις άλλος; Εκφράστε τα παράπονά σας παιδιά.
Sifu J

Δημοσίευση από Sifu J »

Κανενας που να πηγε σημερα επιτροπη να ενημερωσει; Παω αυριο και θα ενημερωσω αντιστοιχα.
marcos

Δημοσίευση από marcos »

Παιδια δεν εχει πολλα να πουμε για τον συγκεκριμενο, φανταζομαι σε ολους τα ιδια κανει.

Ειχα παει (για αναβολη) με συνοδο, τη μητερα μου, και της φωναζε να βγει εξω. Σε εμενα απειρα εριστικο υφακι, ερωτησεις του στυλ ποτε θα σταματησεις να ρχεσαι με τη μανα σου, φωνες κλπ.

τελος να μπω σε ενα μηνα να δω το αποτελεσμα.

αυτη υποτιθεται ηταν μια εξεταση της ψυχικης καταστασης μου;

Blindata

Δημοσίευση από Blindata »

Πήγα σήμερα στο 401 για απαλλαγή και με ρώτησε τι φάρμακα παίρνω και κάθε πότε, και να μπω στο σαιτ της στρατολογίας και να δω το πιστοποιητικό μετά από κάποιες μέρες, η διαδικασία κράτησε ένα λεπτό.Να πάτε με ραντεβού επιμένοντας καλώντας στα τηλέφωνα τους.

Bellos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από Bellos »

Όποιος δέχτηκε ψυχολογικό εκφοβισμό,bullying, αυθαιρεσία κτλ από την επιτροπή απαλλαγών 401 και τον συγκεκριμένο "γιατρό" αλλά και γενικότερα από οποιονδήποτε (γιατί αυτή η τάση είναι γενικότερη δεν αφορά μόνο τον συγκεκριμένο), να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα που βρίσκονται κάτω στο επόμενο link.

Ακόμα και αν δεν είχατε θέμα και ξέρατε ότι μπλοφαρουν, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα άτομο με βαριά αγχωδη διαταραχή, κρίσεις πανικού και κατάθλιψη πως θα αντιδράσει υποβάλλομενος σε τέτοια πίεση και εκφοβισμό.

Με ένα απλό γκουγκλαρισμα επίσης μπορεί κάποιος να δει τι συνεβει με άτομα που είχε ο στρατός κάθε ένδειξη ότι έχουν ψυχιατρικό ιστορικό, αμέλησε και τα έβαλε στρατόπεδο με δυσάρεστες συνέπειες..

Συνεπώς, πιστεύω έχουμε και προσωπική ευθύνη, ότι ξέραμε τι γίνεται και που μπορεί να καταλήξει αλλά δεν μιλήσαμε.

https://diktiospartakos.blogspot.com/2020/06/h-e-o-h.html?m=1

Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

marcos έγραψε:Παιδια δεν εχει πολλα να πουμε για τον συγκεκριμενο, φανταζομαι σε ολους τα ιδια κανει.

Ειχα παει (για αναβολη) με συνοδο, τη μητερα μου, και της φωναζε να βγει εξω. Σε εμενα απειρα εριστικο υφακι, ερωτησεις του στυλ ποτε θα σταματησεις να ρχεσαι με τη μανα σου, φωνες κλπ.

τελος να μπω σε ενα μηνα να δω το αποτελεσμα.

αυτη υποτιθεται ηταν μια εξεταση της ψυχικης καταστασης μου;

Απαράδεκτος φίλε Μάρκο. Άμεση αντικατάστασή του άμεσα.

Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Nikos έγραψε:Άμεσα, εντός 5 ημερών
Που σε κατέταξαν Νίκο. Θα πας φρουραρχείο; Μπορείς; Έγραφε το Ι4;

IoannisT
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από IoannisT »

Αν και περασα απο επιτροπη πριν 2 εβδομαδες για αναβολη 1 χρονου, ο κυριος μπροστα μου δεν ειπε τιποτα... Ουτε καλημερα. Μονο να μπω στο site.

Διαβαζω εδω και καιρο τα σχολια εδω, αλλα κανεις δεν εχει δωσει την περιγραφη αυτου του κυριου εξωτερικα για να ξερουν και οι μελλοντικοι λιγο πολυ, ποιος ειναι αυτος... Αλλα ουτε και το ονομα του. Εκτος αν απαγορευεται να δωθει το ονομα του στην ομαδα... Αν απαγορευεται που μπορουμε να το βρουμε;

Τα ρωταω αυτα για να μπορω να πω και εγω την εμπειρια μου και να σας πω αν οντως επεσα πανω του ή οχι...
Bellos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από Bellos »

IoannisT έγραψε:Αν και περασα απο επιτροπη πριν 2 εβδομαδες για αναβολη 1 χρονου, ο κυριος μπροστα μου δεν ειπε τιποτα... Ουτε καλημερα. Μονο να μπω στο site.

Διαβαζω εδω και καιρο τα σχολια εδω, αλλα κανεις δεν εχει δωσει την περιγραφη αυτου του κυριου εξωτερικα για να ξερουν και οι μελλοντικοι λιγο πολυ, ποιος ειναι αυτος... Αλλα ουτε και το ονομα του. Εκτος αν απαγορευεται να δωθει το ονομα του στην ομαδα... Αν απαγορευεται που μπορουμε να το βρουμε;

Τα ρωταω αυτα για να μπορω να πω και εγω την εμπειρια μου και να σας πω αν οντως επεσα πανω του ή οχι...

https://athens.indymedia.org/post/1605894/

Διαβασε κάτω κατω στο άρθρο.

IoannisT
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από IoannisT »

Αααα οχι παιδια δεν ηταν αυτος που με ειδε εμενα!

Με αυτον που "μιλησα" ηταν περιπου στα 55+ λευκα και σχετικα "λιγα" μαλλια, πυκνα γκριζο-ασπρα φρυδια, σχετικα ευσωμος (οχι παχυσαρκος) και φανταστειτε οτι το προσωπο του εμοιαζε σαν τα σκυλακια Σαρ Πει και φορουσε ενα λευκο πουκαμισο που αν δεν το προσεχες καλα οτι ηταν πουκαμισο, ελεγες οτι φοραει ρομπα γιατρου. Δεν μου ειπε τιποτα οπως αναφερω και παραπανω, περα απο το "ταυτοτητα" και "μπες σε 1 μηνα" κτλπ.

Στο διπλα γραφειο καθοταν ενας αλλος κυριος λιγοοοοοο πιο νεοτερος και μιλουσε στο τηλεφωνο συνεχεια. Δεν ξερω αν ηταν ο "γιατρος" που αναφερατε παραπανω γιατι δεν του εδωσα και ιδιαιτερη σημασια οποτε δεν θυμαμαι αναλυτικα πως εμοιαζε.
Sifu J

Δημοσίευση από Sifu J »

Περασα σημερα την επιτροπη για απαλλαγη μετα από 2 χρονια αναβολων. Ενας ευγενικος κυριος, ευσωμος με μουστακι. Με ρωτησε πως νιωθω, τι φαρμακα παιρνω, ποιος γιατρος με βλεπει. Μου ειπε οτι πηρα την απαλλαγη και να μπω σε διαστημα ενος μηνα να την τυπωσω για να την εχω και ως εγγραφο. Δεν με ρωτησε κατι αλλο και σε καμια περιπτωση δεν μου ειπε οτιδηποτε για διπλωματα, επανεξεταση κλπ ψαρωματα. Μου συστησε μαλιστα να συνεχισω τις επισκεψεις μου στον γιατρο μου οσο βλεπω οτι με βοηθανε. Ηταν τυπικος, ευγενικος και φιλικος. Κριμα να μην ειναι μονο αυτος και σε αλλους, που οντως σεβεται και βοηθαει. Ευχομαι καλα ξεμπερδεματα σε ολους παρα τα παρατραγουδα που μπορει καποιοι να συναντησαν.
manos

Δημοσίευση από manos »

Να πω και εγώ την εμπειρία μου. Πήγα σήμερα 401 . Ούτε αναμονή Ούτε τίποτα.

Έκανα 1 λεπτό χωρίς ερωτήσεις και έφυγα...

Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Sifu J έγραψε:Περασα σημερα την επιτροπη για απαλλαγη μετα από 2 χρονια αναβολων. Ενας ευγενικος κυριος, ευσωμος με μουστακι. Με ρωτησε πως νιωθω, τι φαρμακα παιρνω, ποιος γιατρος με βλεπει. Μου ειπε οτι πηρα την απαλλαγη και να μπω σε διαστημα ενος μηνα να την τυπωσω για να την εχω και ως εγγραφο. Δεν με ρωτησε κατι αλλο και σε καμια περιπτωση δεν μου ειπε οτιδηποτε για διπλωματα, επανεξεταση κλπ ψαρωματα. Μου συστησε μαλιστα να συνεχισω τις επισκεψεις μου στον γιατρο μου οσο βλεπω οτι με βοηθανε. Ηταν τυπικος, ευγενικος και φιλικος. Κριμα να μην ειναι μονο αυτος και σε αλλους, που οντως σεβεται και βοηθαει. Ευχομαι καλα ξεμπερδεματα σε ολους παρα τα παρατραγουδα που μπορει καποιοι να συναντησαν.
Όταν γίνονται φίλε Σίφη καταγγελίες όλα γίνονται. Μπαίνει ο καθένας στην θέση του. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Αυτός πρέπει να ήταν ψυχίατρος γι' αυτό σεβάστηκε την κατάστασή σου.

Geo

Δημοσίευση από Geo »

Πέρασα και εγώ σήμερα, έπεσα πάνω στον γιατρό που αναφέρετε. Ο λόγος που βρήκα το συγκεκριμένο site είναι αυτός ακριβώς, γιατί λέω δεν γίνεται με τέτοια συμπεριφορά να μην έχει γίνει θέμα από κανέναν, και ξεκίνησα να ψάχνω.

Όντως πολύ ερειστικό/απαξιωτικό ύφος, φερόταν σαν να έχει προσωπική κόντρα μαζί σου, ότι ήθελε να σε ταπεινώσει, να επιβληθεί πάνω σου, να σε εκδικηθεί με έμμεσο τρόπο. Απίστευτη συμπεριφορά γιατρού επιτροπής σε άτομα που, σύμφωνα με ιατρικές γνωματεύσεις κιόλας, αντιμετωπίζουν ψυχολογικές δυσκολίες.

Μου έκανε εντύπωση γιατί είναι από τις ελάχιστες φορές που συναντώ τέτοιο είδος ατόμου στα χρόνια που λαμβάνω αναβολές από τον ΕΣ. Γενικά με όσους μίλησα σε φρουραρχεία-τηλέφωνα-401 ήταν τυπικοί, όπως και πρέπει να είναι οι ΔΥ που εξυπηρετούν πολίτες.

Βλαχοκαουμπόης εντελώς ο γιατρός, είναι η προσωποποίηση των όσων πάνε στραβά με αυτήν την χώρα και με τις ένοπλες δυνάμεις της. Αν ο στρατός αποτελείται από τέτοιους τύπους σε θέσεις αξιωματικών και υπαξιωματικών, δεν απορώ καθόλου με τα παιδιά που έχοντας ψυχολογικές παθήσεις έχουν οδηγηθεί ακόμα και σε αυτοκτονίες μέσα στα στρατόπεδα. Δεν σου λέω να είναι όλοι,2-3 τέτοιους τραμπούκους να έχεις κάθε μέρα πάνω από το κεφάλι σου και σε τελείωσαν.

Υποψιάζομαι πως αυτό συνέβη με την αλλαγή των πολιτικών πραγμάτων καθώς και του πολεμικού κλίματος με την Τουρκία, ότι πλέον οι γιατροί αυτοί αισθάνονται μια άτυπη ασυλία μέσα στο κλίμα της "εθνικής εγρήγορσης" να κάνουν καψόνια στους "γιωτάδες" χωρίς να φοβούνται συνέπειες. Αφού δεν μπορούν να σου κάνουν καψόνι για 9 μήνες, προσπαθούν να στο κάνουν έστω για την ελάχιστη ώρα που θα σε έχουν μπροστά τους εκεί.

Παιδιά λυπάμαι που το λέω, αλλά η μοναδική διέξοδος είναι η μετανάστευση στο εξωτερικό. Σε αυτή την χώρα το να πάσχεις από ψυχολογικό πρόβλημα θεωρείται πολυτέλεια που δεν δικαιούσα να έχεις και σε τραμπουκίζουν από το σχολείο μέχρι τον στρατό και την εργασία σου. Επειδή είμαι σε κλάδο που έχει ζήτηση στο εξωτερικό θα φύγω, απλά θα παίρνω άδειες και θα έρχομαι να με επαξετάζει ανά 2-3 χρόνια ένας τέτοιος τύπος, και να μου θυμίζει ότι σε αυτήν την χώρα είμαι πολίτης δεύτερης/τρίτης/τέταρτης/πέμπτης κατηγορίας.

Και δυστυχώς όχι υγιής λεβέντης Ι1 με βύσματα και θείους να κανονίζουν την ζαχαρένια του.

Sifu J

Δημοσίευση από Sifu J »

Τι ωρα πηγες 401; Γιατι μεχρι και 12 ηταν ενας πολυ καλος και ευγενικος κυριος. Να ειχα τετοια «τυχη» και να επεσα πανω στην αλλαγη τους;
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες