Αστυνομική βία

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
aias
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 12
Ενδιαφέροντα: μονο καλα
Επάγγελμα: υπαλληλακος

Αστυνομική βία

Δημοσίευση από aias »

DimitrisGR έγραψε:Απλα απο μέρους μου να πώ οτι οι στρατιωτικες δυναμεις φερνουν σε όλους στο μυαλο Δικτατορια... οχι δεν φερνουν... Μονο σε οσους το θελουν Δεν ξέρω αλλα ίσως εκει να ειχε άλλη αποτελεσματικοτητα η χρήση των Στρατονομων στο δρομοδεν ηταν, ηταν η κοινωνικη διαθεση των πολιτων διαφορετικη. Συμπραξη εαν το θεωρήσεις και αν το δεις με λιγο μυαλο και τα ΜΑΤ του Λιμενικου να κατέβουν πάλι στο ΥΠτΠ υπάγονται απλα ειναι ενισχυσεις... ναι Επιχειρησιακα Στρατος δεν γινεται, αλλα επιλεκτα Σωματα όμως ;δεν γινεται

Δεν βλέπω ταινιες αλλα αν τα υπήρχαν πλασκες σφάιρες και επεφτε ενα γαζομα απο τα ΕΚΑΜ Που ειναι αρτια εκπαιδευμενα η "Δ" απλα θα φορτωναν κλούβες με τους στόχους που επρεπε και οχι το μπουλουκι.αν επεφταν πλαστικες και απο τα ματ παλι το ιδιο θα ηταν... Αν επεφτε νεκρη η 55χρονη κυρια ποσο πετυχημενος θα ηταν ο χρυσοχοιδης σημερα;

Εαν καποιοι ακροβολισμένοι εβαλαν κατα αυτών που που πρωτοστατουν και ακουγαμε το μπουμ... Θα σου ελεγα μετα εγω τι θα γινοταν.αν προχωρουσαν σε συληψεις αυτων που πρωτοστατουν, με τις προβλεπομενες ποινες; Θα σου ελεγα και εγω τι θα γινοταν... Τα καναλια παντως τους βρισκουν για συνεντευξη

Τη Δικτατορια των ΜΜΕ που ειναι πανταχου παρόντα και απλα περνανε αυτο που θελουν δεν την καταπολεμα κανεις.... Η δικτατορια των μμε ειναι πανταχου παροντα επειδη τα βοδια ειναι πανταχου παροντα... Κλεισε το κουμπι και επεσε η χουντα... Εικόνα

spirosgiapros
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 31
Ενδιαφέροντα: Στρατ/κές-Αστ/κές Επιχειρήσεις
Επάγγελμα: Υπαξ/κός ΛΣ

Αστυνομική βία

Δημοσίευση από spirosgiapros »

Su-35 έγραψε:Spirosgiapros, απλα αναφερες οτι αν εισουν αρμοδιος δεν θα ειχε ΜΑΤ η αστυνομια και για αυτο μου δημιουργηθηκε η απορια.

Φανταστηκα οτι θα προτιμουσες κατι πιο σκληροπυρηνικο και για αυτο ρωτησα.

οχι βεβαια... Εγω ειμαι δημοκρατικος βρε... Ακου πιο σκληροπυρηνικο... Εδω κατσαδιαζω το ζευγαρι μου αν καμια φορα μου φανει οτι κοιταζει προκλητικα και εσυ μου λες για σκληροπυρηνικα μετρα;

αλλωστε οπως ομολογουν τα ιδια τα εγχειριδια το μεγαλυτερο προβλημα στην αντιμετωπιση επεισοδιων ηταν η αριθμητικη υπεροχη

η υπεροχη της αστυνομιας προηλθε κατα κυριο λογο απο τα δακρυγονα και ΟΧΙ απο τα ΜΑΤ τα οποια ηρθαν ΧΡΟΝΙΑ αργοτερα

και τελος αν θελουν οι διαδηλωτες μπορους με μια απλη και νομιμη ενεργεια τους να καταστησουν τα ΜΑΤ και τα οποια τμηματα διαχειρισης ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ
spirosgiapros
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Αστυνομική βία

cristi έγραψε:Ν η Αστυνομία και η Χωροφυλακή διέθετε αυτόν τον αναγκαίον και σύγχρονον οπλισμόν του οποίου η πρώτη παραγγελία έγινε επί των ημερών μου,είναι πάρα πολύ πιθανόν να καθίστατο περιττή η επέμβασις των τεθωρακισμένων εις το Πολυτεχνείον και να μη προέκυπτε ανάγκη κηρύξεως του στρατιωτικού νόμου" (Σπ. Μαρκεζίνης, "Αναμνήσεις 1972-1974", Αθήναι 1979, σ.433-4). Και αυτο. Τωτα αν ρωτας τι θα εκανα εγω αν ημουν δικτατορας και ηθελα να καταλαβω το πολυτεχνειο Τι σχεση εχει;

ρωτηθηκα απο su και nasso τα ακολουθα

1. Πως θα ηταν χωρις ματ και τι θα ειχα στη θεση τους
2. Στο πολυτεχνειο ποιος θα επενεβαινε

και μου εκαναν αναφορα στις αναμνησεις μαρκεζινη

Αν η Αστυνομία και η Χωροφυλακή διέθετε αυτόν τον αναγκαίον και σύγχρονον οπλισμόν του οποίου η πρώτη παραγγελία έγινε επί των ημερών μου,είναι πάρα πολύ πιθανόν να καθίστατο περιττή η επέμβασις των τεθωρακισμένων εις το Πολυτεχνείον και να μη προέκυπτε ανάγκη κηρύξεως του στρατιωτικού νόμου" (Σπ. Μαρκεζίνης, "Αναμνήσεις 1972-1974", Αθήναι 1979, σ.433-4).

για την αναφορα μαρκεζινη η οποιο ομολογει οτι ειναι παρα πολυ πιθανον αρα ΟΧΙ σιγουρο

απαντησα με επισημη αποψη του διοικητη της αστυνομιας η οποια ηταν αποφασισμενη να μπει ο στρατος και οχι αυτη

Επί του θέματος του ειδικού εξοπλισμού της Αστυνομίας και της Χωροφυλακής, είχον ήδη εκφράσει την απορίαν μου εις τον αρχηγό της Αστυνομίας Πόλεων κ. Δασκαλόπουλον, ο οποίος είπεν ότι οσάκις προέκυπτε τοιούτον ζήτημα δεν εγίνετο δεκτόν.Προεδικάζετο ούτως ειπείν ότι εις περίπτωσιν σοβαροτέρων κάπως ταραχών, θα επενέβαινε ο στρατός

στο ερωτημα 1 απαντησα

Περιμενεις σε μερικες αραδες - ισως μερικες σελιδες - να σου αναπτυξω την αποψη μου για την αστυνομικη οργανωση, αποψη που εχει προκυψει μετα απο 4 χρονια μελετης και μετα απο διαβασμα ανω των 100 βιβλιων ανω των 1000 εθνικων και διεθνων μελετων και αρθρων και παρακολουθηση ανω των 30 αστυνομικων φορουμ; Ε δεν γινεται

για να εχεις μια ιδεα ομως η αντιστοιχια των ματ στο εξωτερικο ειναι τα riot control units τα οποια ομως σε αρκετες χωρες εχουν και αλλα καθηκοντα καθημερινης αστυνομικης δρασης

μην ξεχνας οτι η χρυση αρχη μιας επιτυχημενης αστυνομιας ειναι ''καλλιο ενα δραμι προληψης παρα χιλλια δραμια καταστολης''

τωρα το επιμαχο που με ρωτας Ειναι απαντηση στο ερωτημα 2 το οποιο λεει

Εκεί θα ήταν, ποιοί θα επέμβαιναν; Τα τεθωρακισμένα με τους Καταδρομείς και την ΕΣΑ ή τα ΜΑΤ;

Στο οποιο απαντησα

τωρα αν ρωτας τι θα εκανα εγω αν ημουν δικτατορας και ηθελα να καταλαβω το πολυτεχνειο;

θα συγχρονιζα την εξης επεμβαση
1. Παραταξη 20 αρματων μπροστα στην πυλη να προσελκυσω στο σημειο την μανια των φοιτητων
2. Εντολη να αρχισουν να κινουνται τα ΤΘ σιγα σιγα προς τις μαντρες ακολουθουμενα απο καταδρομεις
3. Ταυτοχρονα απο το ενα πλαι θα εκανα εικονικη κρουση καταδρομεων [εγινε αλλα οχι εικονικη] η οποια θα προδιδοταν σκοπιμως ωστε να προκαλεσω εντυπωση οτι τα ΤΘ ηταν αντιπερισπασμος για να μπουν απο το πλαι καταδρομης ωστε ολη η προσοχη να στραφει εκει
3. Σε αδειο απο κοσμο πλαινο σημειο θα εμφανιζοταν ξαφνικα ενα ΤΘ και θα εμπαινε μεσα

υ. Γ. Καποιες γρηγορες σκεψεις... Δεν ειμαι δικτατορας ωστε να εχω το μυαλο που μπορει να σκεφτει σωστα εφοδο σε φοιτητες
DimitrisGR
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 22

Αστυνομική βία

Δημοσίευση από DimitrisGR »

αιας έγραψε:Απλα απο μέρους μου να πώ οτι οι στρατιωτικες δυναμεις φερνουν σε όλους στο μυαλο Δικτατορια... οχι δεν φερνουν... Μονο σε οσους το θελουν (Εγω προσωπικα και αν τους έβλεπα μπράβο θα έλεγα) Δεν ξέρω αλλα ίσως εκει να ειχε άλλη αποτελεσματικοτητα η χρήση των Στρατονομων στο δρομοδεν ηταν, ηταν η κοινωνικη διαθεση των πολιτων διαφορετικη (Να κατεβάζανε στρατονομία τώρα εννουσα) . Συμπραξη εαν το θεωρήσεις και αν το δεις με λιγο μυαλο και τα ΜΑΤ του Λιμενικου να κατέβουν πάλι στο ΥΠτΠ υπάγονται απλα ειναι ενισχυσεις... ναι Επιχειρησιακα Στρατος δεν γινεται, αλλα επιλεκτα Σωματα όμως ;δεν γινεται (Επιλεκτα Σωματα ΕΛ. ΑΣ. Αλλα πάλι ειμαστε η μπνη χώρα που δεν κανει χρήση Μανικας κατα του πλήθους Πυροσβεστικα τετοια αλλα με χρώματα ΕΛ. ΑΣ μη καινε και τους Πυροσβέστες αρκετους θρηνουν μέχρι τώρα.)

Δεν βλέπω ταινιες αλλα αν τα υπήρχαν πλασκες σφάιρες και επεφτε ενα γαζομα απο τα ΕΚΑΜ Που ειναι αρτια εκπαιδευμενα η "Δ" απλα θα φορτωναν κλούβες με τους στόχους που επρεπε και οχι το μπουλουκι.αν επεφταν πλαστικες και απο τα ματ παλι το ιδιο θα ηταν (οχι δεν θα ήταν άλλο το γκλόπ) ... Αν επεφτε νεκρη η 55χρονη κυρια ποσο πετυχημενος θα ηταν ο χρυσοχοιδης σημερα;

(Το ίδιο πετυχημένος με το να επέφτε σε κώμα η νεκρος ο αστυνμικος που του εβγαλαν το κράνος και έτρωγε τη βαρια στο κεφαλι, αλλα ξεχασα ειναι μπάτσος δε μετράει... )

Εαν καποιοι ακροβολισμένοι εβαλαν κατα αυτών που που πρωτοστατουν και ακουγαμε το μπουμ... Θα σου ελεγα μετα εγω τι θα γινοταν.αν προχωρουσαν σε συληψεις αυτων που πρωτοστατουν, με τις προβλεπομενες ποινες; Θα σου ελεγα και εγω τι θα γινοταν... Τα καναλια παντως τους βρισκουν για συνεντευξη (Δεν μπορουν για ο πρώτος που ρίχνει φευγει και πρώτος)

Τη Δικτατορια των ΜΜΕ που ειναι πανταχου παρόντα και απλα περνανε αυτο που θελουν δεν την καταπολεμα κανεις.... Η δικτατορια των μμε ειναι πανταχου παροντα επειδη τα βοδια ειναι πανταχου παροντα... Κλεισε το κουμπι και επεσε η χουντα... Εικόνα (τι εννοεις βόδια γιατι εχουμε πολλά... !)

Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 18
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Αστυνομική βία

Δημοσίευση από Su-35 »

Αια, απαντησε με διαφορετικο χρωμα!καταλαβες!
DimitrisGR
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Αστυνομική βία

Su-35 έγραψε:Αια, απαντησε με διαφορετικο χρωμα!καταλαβες!
Εμενα το άλλο χρωμα μαυρο βγήκε πάλι !Εικόνα

aias
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Αστυνομική βία

Δημοσίευση από aias »

-Τι διαφορα θα εκανε η στρατονομια;

-εννοω οτι δεν χρειαζοταν εκαμ για πλαστικες, αν επιτραπει η χρηση τους μπορει να γινει απο τα ματ.

-ακριβως το ιδιο πετυχημενος... (διαβαζε με πιο ηρεμα, οπως εγω εσενα).

-τα καναλια δεν τους βρισκουν στην διαδηλωση

-βοδι ειναι αυτος που του περναν οτι θελουν

aias
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Αστυνομική βία

Δημοσίευση από aias »

Su-35 έγραψε:Αια, απαντησε με διαφορετικο χρωμα!καταλαβες!
χαχαχα το καταλαβα αργα (το βοδι) και απαντησα αλλιως.Εικόνα
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 60

Αστυνομική βία

Δημοσίευση από Rafale »

Αν επεφτε νεκρη η 55χρονη δημητρη κανεις δεν θα ηταν πετυχημενος. Ουτεκαι ο παυλοπουλος επισης θα ηταν
DimitrisGR
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Αστυνομική βία

αιας έγραψε:-Τι διαφορα θα εκανε η στρατονομια;

(Προσωπικα για μένα θα το έβλεπα καθαρα σαν ενισχύσεις. Εαν η κατασταση ξεφευγει. Ολες οι μοναδες που έχουν να κανουν με... Νομια, και στη τελικη επιθεση προς την χώρα ειναι αυτο γιατι οι αντιεξουσιαστες αναρχικοι και λοιπά απ'οτι βλεπεται αποτελλούν Εθνικο Κινδυνο και όχι Αστικο μόνο.)

-εννοω οτι δεν χρειαζοταν εκαμ για πλαστικες, αν επιτραπει η χρηση τους μπορει να γινει απο τα ματ.

(Προπαθω να δώσω έμφαση στην εξειδικευση, το να βάλεις ακροβολισμένος εχει μεγάλη διαφορα με το να βάλλεις σε κατασταση πανικου και συραξης.+ του οτι καποιοι δεν έχουν την εκπαίδευση απο τα ΜΑΤ.)

-ακριβως το ιδιο πετυχημενος... (διαβαζε με πιο ηρεμα, οπως εγω εσενα)

(δεν ηταν απαντηση προς εσένα αυτο βρε αιας αλλα ρητορικη προς το πως θα ήταν η κατασταση ενας ακομα Αλεξ. Τωρα αχρηστο των λένε και πανε να τον βγάλουν παλι οτι οι αστυνομικοι κανουν χρηση βιας και θελουν να τους πάψει αυτους που εκανα χρήση. Το ταλκ μονο να μη ξεχνανε στη συλληψη μη συγκαουν τα παιδια... )

-τα καναλια δεν τους βρισκουν στην διαδηλωση (νομιζω οτι εισαι προκατειλημένος γιατι το΄λές αυτο Εικόνα )

-βοδι ειναι αυτος που του περναν οτι θελουν

(Μαζι σου)

aias
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Αστυνομική βία

Δημοσίευση από aias »

Προφανως μιλας για τακτικη ακροβολιστη σε διαδηλωση ; ... Ειναι αναγκαιο; Δεν ξερω αν και δεν το νομιζω (ο σπυρος που διαβαζω στο προφιλ του ειναι της δουλειας ισως;) για τις "νομια" που ερχονται επικουρικα παλι δεν ξερω... Αν και παλι δεν νομιζω οτι χρειαζονται... Βεβαια αν συνεχιστουν οι συνεντευξεις των Ματατζηδων και η παρουσια τους αποφλειομενη απο την αστυνομικη δυναμικη τους τοτε θα χρειαστουν σε αναλογια 1/1 αστυνομια αναρχικοι

DimitrisGR
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Αστυνομική βία

αιας έγραψε:Προφανως μιλας για τακτικη ακροβολιστη σε διαδηλωση ; ... Ειναι αναγκαιο; Δεν ξερω αν και δεν το νομιζω (ο σπυρος που διαβαζω στο προφιλ του ειναι της δουλειας ισως;) για τις "νομια" που ερχονται επικουρικα παλι δεν ξερω... Αν και παλι δεν νομιζω οτι χρειαζονται... Βεβαια αν συνεχιστουν οι συνεντευξεις των Ματατζηδων και η παρουσια τους αποφλειομενη απο την αστυνομικη δυναμικη τους τοτε θα χρειαστουν σε αναλογια 1/1 αστυνομια αναρχικοι

Αν το δεις σαν δραστικό πιθανως να το δεις ως αναγκαίο...

Στατικο στοχος (Αστυνομια), με αριθμο που ειναι 1/10 και παραπάνω, με "φρένο" όσον αφορα τα καθηκοντα τους, με τρομοκρατία εκ των έσω για το οτι αν κανουν τη δουλειας τους εστω και με Βια ετσι ώστε να αντιμετοπίσουν την σε αυτους ασκούμενη ΩΜΗ ΒΙΑ θα ΄χασουν τη δουλεια τους...

Εγω όλα αυτα τα βλέπω οχι αναγκαια αλλα δραστικα σα μέτρα.

Πάει στο αναγκη, δεν νομίζεις βρε αια Εικόνα

spirosgiapros
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Αστυνομική βία

αιας έγραψε:Προφανως μιλας για τακτικη ακροβολιστη σε διαδηλωση ; ... Ειναι αναγκαιο; Δεν ξερω αν και δεν το νομιζω (ο σπυρος που διαβαζω στο προφιλ του ειναι της δουλειας ισως;)

ελα να συγκρατηθουμε λιγο... Αυτες ειναι τακτικες ακραιων καθεστωτων

αιας έγραψε: για τις "νομια" που ερχονται επικουρικα παλι δεν ξερω... Αν και παλι δεν νομιζω οτι χρειαζονται...

δεν καταλαβαινω

αιας έγραψε:Βεβαια αν συνεχιστουν οι συνεντευξεις των Ματατζηδων και η παρουσια τους αποφλειομενη απο την αστυνομικη δυναμικη τους τοτε θα χρειαστουν σε αναλογια 1/1 αστυνομια αναρχικοι

παλι δεν καταλαβαινω
Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 18
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Αστυνομική βία

Δημοσίευση από Su-35 »

αιας έγραψε:Προφανως μιλας για τακτικη ακροβολιστη σε διαδηλωση ;

Οχι πλαστικες ή λαστιχενιες αλλα με χρωμα...
Ωστε να σταμπαρεται αν χρειαστει ο εκτοξευτης της μολοτοφ κτλ.
DimitrisGR
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Αστυνομική βία

Su-35 έγραψε:
αιας έγραψε:Προφανως μιλας για τακτικη ακροβολιστη σε διαδηλωση ;

Οχι πλαστικες ή λαστιχενιες αλλα με χρωμα...
Σκοπός ειναι να τον ακινητοποιησεις, χωρις να τον σκοτώσεις και να τον εχεις υπο ελεγχο, οχι τον περάσεις και ενα ασταρι να κατσει το χρώμα... !

Στη τελικη μαυρα ρουχα ειναι αμα τα βαλει και αναποδα... Εικόνα

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες