Χρειάζονται οι ξιφολόγχες; (δημοσκόπηση)

Συζητήσεις για τον εξοπλισμό του Στρατού Ξηράς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα τρέχοντα ή μελλοντικά προγράμματα προμήθειας
Κλειδωμένο

Πιστεύετε οτι χρειάζονται οι ξιφολόγχες τον 21ο αιώνα;

Το δημοψήφισμα λήγει την Κυρ Φεβ 14, 2010 3:01 am

Ναι
54
89%
Όχι
7
11%

Σύνολο ψήφων: 61

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

EΠειδή μπλοκάρουν την ανάρτηση της διεύθυνσης του blog μας με σύνδεσμο Σας τη γράφω αλλιώς: Δημοκρατία (republic) στρατηγική (strategy) άμυνα (defence). Μπλογκσποτ. Κομ. Γράψτε το στα αγγλικά και μεταξύ των τριών πρώτων λέξεων να βάζετε παύλες - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

aias
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 8
Ενδιαφέροντα: μονο καλα
Επάγγελμα: υπαλληλακος

Δημοσίευση από aias »

Εικόνα
Su-35 έγραψε:
αιας έγραψε:Ουφ πια ρε ντακοτα ναυτικε (παλιοσου) ... Αυτη ειναι η βασικη και επιμενω στα παραπανω.
Ρε απατόσαυρε αία (ειδος δεινοσαυρου του γενους των Απατοσαυριδων), ειπα εγω οτι διαφωνω;Εικόνα

Απλα τα βγαζεις ολα αχρηστα και για αυτο σου πεταω βιντεο.

Ναι, "basic training" γραφει, το ξερουμε!Εικόνα Εικόνα

... Γιατι τα Βγαζω ολα αχρηστα; Ααα... Στεναχωρεθηκα. Ισα ισα το αντιθετο. Ξαναδιαβασε τι γραφω... Ειπα παρωχημενο... Βασικη εννοουσα αυτο που καναμε εμεις στα χρονια μου... Μιλαω για εξελιξη και για δογμα ξιφολογχης (ο ελληνικος στρατος ηταν απο τους πρωτους που εφαρμοσε το Αλληλοκαλυπτομενο πυρ και κινηση "πλαστηρας" Και οχι το γιουργια) ... Οι ισραηλινοι δεν εχουν καθολου ξιφολογχη και χρησιμοποιουν την τακτικη που ελεγα σε αλλο ποστ... (νασο δεν ξερω τι γινεται τωρα στο στρατο και τα οσα διαβαζω μου δινουν μια τραγικη εικονα που δεν την πιστευω) ...snake ξιφολογχη για καταληψη κτλ... =θανατος... Τελος σου δες τα βιντεο που ανεβασες βαλε τον εαυτο σου απεναντι απο τους πεζοναυτες με ενα MAG ... Ωρε γλεντια. απατοσαυροςΕικόναΕικόνα

aias
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από aias »

Su-35 έγραψε:
αιας έγραψε:Βρε παιδια... Ειναι διαφορετικο... Το ξεπερασμενο δογμα χρησης ξιφολογχης. Το "κτυπω επανακτυπω λογχιζω" η ρετρο εκπαιδευση που καναμε (δεν ξερω αν γινεται ακομα) , που Στα βιντεο που ανεβασε ο σου εμφανιζεται δεν προσφερει τιποτα (και εμεις απο τους αμερικανους πηραμε το συστημα, νατο γαρ το 50, ακριβως οτι ειδαμε στο βιντεο).

Αφου το"κτυπω επανακτυπω λογχιζω" δεν προσφερει τιποτα, τοτε γιατι τo κανουν;

Δες και αυτο απο εκπαιδευση:

.

γιατι και οι αμερικανοι συχνα ειναι ***** και κανουν *****... Εικόνα
JohnKr
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από JohnKr »

Η ξιφολόγχη είναι απαραίτητη ειδικά στο πεζικό. Δεν έχεις ακούσει εκείνη την ιστορία για τους πεζοναύτες που ήταν σε οδομαχία και τους είχαν τελειώσει τα πυρομαχικά;
Έβαλαν τις ξιφολόγχες στα όπλα και εφόρμησαν προς τον εχθρό. Ήταν τέτοιο το σοκ του εχθρού που τράπηκε σε φυγή.
Φαντάσου 20 γομάρια πεζοναύτες να ορμάνε να σε σουβλίσουν σαν αρνί. Δεν θα χεζόσουν απ'το φόβο σου και εσύ;
Άβαταρ μέλους
Snakeshit
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από Snakeshit »

Εγώ είμαι υπερ της ξιφολόγχης.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από yandr »

JohnKr έγραψε:
Φαντάσου 20 γομάρια πεζοναύτες να ορμάνε να σε σουβλίσουν σαν αρνί. Δεν θα χεζόσουν απ'το φόβο σου και εσύ;

Αν εγώ έχω σφαίρες όχι.

Δώσ' μου και 50 γομάρια...
aias
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από aias »

Εγω θα χεζομουν παντως τζονυ, και μετα θα εβαζα το G3 στο Κατα ριπας Θα περιμενα λιγο να συνελθω απο την τρομαρα μου (θα ερχοταν και πιο κοντα) και μετα θα το αδειαζα στα γομαρια απο τα 3 μετρα... Απο τις 20 οι 15 θα πηγαιναν στον γαμο του ***** (κλωτσαει το ατιμο και θα ειμαι και λερωμενος) αλλα 5 αμερικανακια θα τα εβρισκα... Μετα θα με σουβλιζαν τον χεσμενο, αλλα και 5 αμερικανα με την μια, ουτε το "αλιεν" δεν εφαγε... Αν δε μπορουσα να συγκρατηθω θα πηγαινα στην βολη κατα βολη και θα ειχα σκορ και τα 20... Αυτο παλι μονο στο "μερα ανεξαρτησιας" θα ειχε γινει... Ρε παιδια το κλιπ στα τυφεκια για το κουμπωμα της ξιφολογχης, ειναι η πιο σατανικη και δολοφονικη εφευρεση του ανθρωπου στους αιωνες, εφαγε εκατομμυρια παιδια, μονο και μονο επειδη ενα μαχαιρι κουμπωνε πανω σε επαναληπτικο τυφεκιο και το εκανε λοχγη... Επιστροφη στα ομηρικα επη δηλαδη.
JohnKr
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από JohnKr »

αιας έγραψε:Εγω θα χεζομουν παντως τζονυ, και μετα θα εβαζα το G3 στο Κατα ριπας Θα περιμενα λιγο να συνελθω απο την τρομαρα μου (θα ερχοταν και πιο κοντα) και μετα θα το αδειαζα στα γομαρια απο τα 3 μετρα... Απο τις 20 οι 15 θα πηγαιναν στον γαμο του ***** (κλωτσαει το ατιμο και θα ειμαι και λερωμενος) αλλα 5 αμερικανακια θα τα εβρισκα... Μετα θα με σουβλιζαν τον χεσμενο, αλλα και 5 αμερικανα με την μια, ουτε το "αλιεν" δεν εφαγε... Αν δε μπορουσα να συγκρατηθω θα πηγαινα στην βολη κατα βολη και θα ειχα σκορ και τα 20... Αυτο παλι μονο στο "μερα ανεξαρτησιας" θα ειχε γινει... Ρε παιδια το κλιπ στα τυφεκια για το κουμπωμα της ξιφολογχης, ειναι η πιο σατανικη και δολοφονικη εφευρεση του ανθρωπου στους αιωνες, εφαγε εκατομμυρια παιδια, μονο και μονο επειδη ενα μαχαιρι κουμπωνε πανω σε επαναληπτικο τυφεκιο και το εκανε λοχγη... Επιστροφη στα ομηρικα επη δηλαδη.

Εννοείται πως την επίθεση με την ξιφολόγχη θα τι κάνεις όταν είσαι τόσο κοντά με τον εχθρό που μέσα σε δύο δευτερόλεπτα θα μπορέσεις να βρεθείς ανάμεσα τους.
Ακολουθεί το ίδιο σκεπτικό με το μαχαίρι: Υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες για να πετύχει η επίθεση.(αιφνιδιασμός, απόσταση κ. Α.) Απλώς με την ξιφολόγχη έχεις και τον παράγοντα σόκ και δέους αφού εφορμάς με ένα μυτερό "παλούκι" στα χέρια σου και ξεκοιλιάζεις άντερα. Ο εχθρός πιάνεται απροετοίμαστος και τα χάνει, αφού δεν περίμενε γενική μάχη σώμα με σώμα. Άρα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι το νικητήριο βήμα.

argeadas
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: διάβασμα,κυνήγι,πουλιά

Δημοσίευση από argeadas »

Τόσο κοντά;;;Εικόνα Η ξιφολόγχη είναι πλέον και έτσι όπως έχουν καταντήση όλες μόνο για τις σκοπιές.

Δεν δέχομαι τη Φράση < Γομάρια πεζοναύτες> Γιατί αδικούμε τους λιγότερο σωματώδεις πεζοναύτες.(δεν κάνει ο όγκος του σώμαρος τα α... Α)

Τα 2 δεύτερα είναι πάρα πολύ κοντά και όπως εσύ έτσι και ο απέναντι θα έχει τον ίδιο τσαμπουκά με σένα για Να σε καθαρήση.

Πάντα να σκέφτεσαι ότι και ο άλλος απέναντι θα κάνει τις ίδιες σκέψεις με σένα.

Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Μια ακονισμένη ξιφολόγχη είναι ενα φανταστικό καθημερινο εργαλείο επιβίωσης για τον στρατιώτη σε πεδιο μαχης. Μην προσπαθειτε να βρειτε χρηση μεσα στο στρατοπεδο. Εδω καλα καλα ο στρατιωτης ειναι αχρηστος μεσα στο στρατοπεδο, δεν θα ειναι η ξιφολογχη του;

Τεσπα. Για να ξερουμε τι συγκρινουμε κιολας και να βαζουμε το ζητημα στην πραγματικη του θεση. Η ξιφολογχη ειναι εργαλειο και οπλο εαν χρειαστει.
Γεώργιος

Χρειάζονται οι ξιφολόγχες;

Δημοσίευση από Γεώργιος »

Εμένα πάντως στην θητεία μου με είχε βολέψει. Και ως μαχαίρι (την είχα ακονισμένη, μια χαρά ανοιγε τα ζαμπονακια μιας και δεν ειχαμε τιποτα αλλο στο φτλάκιο) και φορεμένε στο όπλο μας προστατευε από τα σκυλιά όταν κάναμε ντου στις πορτοκαλιες (όταν μας τελείωνε το φαϊ και οι κονσερβες). Λοιπόν Ναι επιβαλλετε
Saimonk
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1
Επάγγελμα: Επίλαρχος ε.α.

Δημοσίευση από Saimonk »

Αν βρεθείς σε μάχη ολα τα όπλα είναι χρήσιμα. Και η χρήση της ξιφολόφχης είναι ψυχολογική. Οσο για τις μάχε σώμα με σώμα ποτέ δεν θα εκλείψουν.
Black_Knight
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 5
Επάγγελμα: Στρατιωτικός

Δημοσίευση από Black_Knight »

Όχι δεν χρείαζεται τίποτα. Ούτε τα άρβυλα χρειάζονται γιατι κουράζουν.
Εικόνα

Πέρα από την πλάκα δεν πιστευω πως κανείς θα πάθει τίποτα αν εχει πάνω του μια ξιφολόγχη. Είναι κάτι που μπορεί να σου φανεί χρήσιμο σε πολλές περιστάσεις και όχι μόνο σε μάχη σώμα με σώμα.

"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Delta Force
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Delta Force »

Όσο και να ναι χρήσιμη η ξιφολόχγη προτιμώ να έχω στο όπλο προσαρμοσμένο ένα βομβιδοβόλο παρά τη ξιμφολόχγη.

Άβαταρ μέλους
ptolemaios
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από ptolemaios »

Delta Force έγραψε:Όσο και να ναι χρήσιμη η ξιφολόχγη προτιμώ να έχω στο όπλο προσαρμοσμένο ένα βομβιδοβόλο παρά τη ξιμφολόχγη.

και τι θα κανεις στο ενα μετρο αποσταση απο τον εχθρο;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες