Γυναίκες στα Σώματα Ασφαλείας

Γενικές πληροφορίες για τα Σώματα Ασφαλείας, Συνοριοφύλακες, Σωφρονιστικούς και την ΕΥΠ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 4
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

poliths έγραψε:καλημερα σας. δηλαδη στο λιμενικο θα ξαναγινουν προσληψεις αμεσα; και με τον τροπο που γινοτανε μεχρι πριν?
Μην βγαζετε τα συμπερασματα που σας βολευουν...

greko_27 το συστημα των μοριων ειναι το πιο χαζο συστημα που εφαρμοστηκε ποτε για το λιμενικο και ο λογος ειναι απλος: Μπαινουν πολλες γυναικες. Μα θα μου πεις που ειναι το κακο; το κακο ειναι οτι οι γυναικες δεν μπαινουν σε σκαφη, δεν μπορουν να χειριστουν ενα τσουρμο νταλικεριδες και μια πιατσα ταξι, δεν μπορουν να κανουν Αστυνομικους ελεγχους, δεν μπορουν να κανουν συλληψεις, δεν κανουν Ασφαλεια. Οταν μια γυναικα ειχε 1-2 χρονια περισσοτερα απο τον αντρα οταν αυτος ηταν στρατο, οταν η γυναικα απο τη φυση της ειναι καλυτερη μαθητρια κ βγαζει καλυτερο απολυτηριο, οταν η γυναικα για να "καταξιωθει" και να αποδειξει οτι ειναι ιση και καλυτερη απο τον αντρα σπαει στο διαβασμα, λογικο ειναι να βγαλει καλυτερους βαθμους και να μαζευει περισσοτερα μορια και μετα να εχεις σε ενα Λιμεναρχειο Α/Φ γυναικα ΒΑΦ γυναικα Τηλεφωνητρια γυναικα και να σου φαιρνει το πλωτο 50 λαθρομεταναστες... Πες μου εσυ ποια θα κανει δουλεια, οταν το μονο που εχουν αποδειξει οτι τους νοιαζει ειναι το μαλλι, το νυχι κ το ποτε θα παρουν αδεια!!! Οταν κανεις μετρα ταξης και εχεις το νταλικερη και της λεει "αντε παρατα μας" και τρεχει πανικοβλητη στο Τμημα και βαζει τα κλαματα, οταν ο ταριφας γυριζει και της λεει "εγω κανω πιατσα 15χρονια εδω, ηρθες εσυ να μου πεις που θα παρκαρω" και δεν το κουναει... Ειδαμε και την ΕΛΑΣ που μπηκε στις Πανελλαδικες και οι αστρατευτοι νεοι αστυφυλακες δεν εχουν πυγμη να επιβληθουν...

sta8hsss
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από sta8hsss »

297ΙΜΑΚ έγραψε:
poliths έγραψε:καλημερα σας. δηλαδη στο λιμενικο θα ξαναγινουν προσληψεις αμεσα; και με τον τροπο που γινοτανε μεχρι πριν?

greko_27 το συστημα των μοριων ειναι το πιο χαζο συστημα που εφαρμοστηκε ποτε για το λιμενικο και ο λογος ειναι απλος: Μπαινουν πολλες γυναικες. Μα θα μου πεις που ειναι το κακο; το κακο ειναι οτι οι γυναικες δεν μπαινουν σε σκαφη, δεν μπορουν να χειριστουν ενα τσουρμο νταλικεριδες και μια πιατσα ταξι, δεν μπορουν να κανουν Αστυνομικους ελεγχους, δεν μπορουν να κανουν συλληψεις, δεν κανουν Ασφαλεια. Οταν μια γυναικα ειχε 1-2 χρονια περισσοτερα απο τον αντρα οταν αυτος ηταν στρατο, οταν η γυναικα απο τη φυση της ειναι καλυτερη μαθητρια κ βγαζει καλυτερο απολυτηριο, οταν η γυναικα για να "καταξιωθει" και να αποδειξει οτι ειναι ιση και καλυτερη απο τον αντρα σπαει στο διαβασμα, λογικο ειναι να βγαλει καλυτερους βαθμους και να μαζευει περισσοτερα μορια και μετα να εχεις σε ενα Λιμεναρχειο Α/Φ γυναικα ΒΑΦ γυναικα Τηλεφωνητρια γυναικα και να σου φαιρνει το πλωτο 50 λαθρομεταναστες... Πες μου εσυ ποια θα κανει δουλεια, οταν το μονο που εχουν αποδειξει οτι τους νοιαζει ειναι το μαλλι, το νυχι κ το ποτε θα παρουν αδεια!!! Οταν κανεις μετρα ταξης και εχεις το νταλικερη και της λεει "αντε παρατα μας" και τρεχει πανικοβλητη στο Τμημα και βαζει τα κλαματα, οταν ο ταριφας γυριζει και της λεει "εγω κανω πιατσα 15χρονια εδω, ηρθες εσυ να μου πεις που θα παρκαρω" και δεν το κουναει... Ειδαμε και την ΕΛΑΣ που μπηκε στις Πανελλαδικες και οι αστρατευτοι νεοι αστυφυλακες δεν εχουν πυγμη να επιβληθουν...
αν 8α δυσκολεψουν τα αθληματα... τοτε θα μπαινουν και λιγοτερες γυναικες...

...
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από greko_27 »

297ΙΜΑΚ έγραψε:

Και με τις γραπτες εξετασεις να σου υπενθυμισω στην προκυρηξη του 2008 το ποσοστο επιτυχιας των γυναικων ηταν στο 45% δηλαδη οι μισες απο τους 670 επιτυχοντες...
οσο για τα πληρωματα των σκαφων του ΛΣ συμφωνα με ΠΔ πανε μονο οι αποφοιτοι απο ΑΕΝ πλοιαρχοι και μηχανικοι οπου δεν υπαρχουν γυναικες και εαν υπαρχουν ειναι σπανιες... τελευταια φορα μονο 1 πλοιαρχος γυναικα εδωσε και δεν εμφανιστηκε ουτε καν στα υγειονομικα....
οσο για το ποιο απο τα δυο συστηματα επιλογης υποψηφιων για το λιμενικο, γραπτες ή μορια ειναι καλο και τα δυο σκ@@@@@τα ειναι γιατι απλουστατα οποιος εχει βυσμα μπαινει... απλα στις γραπτες εξετασεις εμπαινε της καθε καρυδιας καρυδι με βαθμο απολυτηριου 10... καλα μια ζωη δεν διαβαζε τωρα του ηρθε η ορεξη να διαβασει και η επιφωτηση για να γραψει 20 στην εκθεση?Εικόναμεγαλο αστερι φιλολογο να τον κανουμεΕικόναΕικόνα...οι μηχανοραφιες στις γραπτες εξετασεις ειχαν ξεπερασει και το οριο της "αηδιας".. ακομα και τα ιδια στελεχη του ΛΣ παραπονιουνται για το προηγουμενο συστημα επιλογης των υποψηφιων...
απλως με τα μορια εαν καποιος ειχε δυνατο απολυτηριου λυκειου ή πτυχιο με 2 ξενες γλωσσες κτλ ηταν λιγο δυσκολο να τον φανε... αλλα τρωγανε τους χαμηλοβαθμους... προκυρηξη χωρις την εποπτια του ΑΣΕΠ ειναι περα για περα διαβλητη ειτε με μορια ειτε με γραπτες εξετασεις...
... ...
spirosgiapros
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 8
Ενδιαφέροντα: Στρατ/κές-Αστ/κές Επιχειρήσεις
Επάγγελμα: Υπαξ/κός ΛΣ

Δημοσίευση από spirosgiapros »

greko_27 έγραψε:
οσο για τα πληρωματα των σκαφων του ΛΣ συμφωνα με ΠΔ πανε μονο οι αποφοιτοι απο ΑΕΝ πλοιαρχοι και μηχανικοι οπου δεν υπαρχουν γυναικες
...

δέν ισχύει τίποτε από αυτά ... πλήρωμα σε σκάφος πάει εκτός από ΑΕΝ και όποιος έχει ειδικότητα αρμενιστή ή μηχανοδηγού ή δίπλωμα χειριστή ταχυπλόου... και γυναίκες

...
Kerveros

Δημοσίευση από Kerveros »

Εγώ λέω για τα γραπτά στα οποία θα έχει δωθεί συγκεκριμένη ύλη, όχι σαν τα ***** του π. σ... Ναι, φυσικά και είναι διαβλητό αλλά αν γράψεις ποιος θα σε πετάξει έξω; Εκτός αν δε σ'αφήσουν να δεις μετά το γραπτό σου.. Τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο θα ξέρεις ότι το προσπάθησες!!! Δηλαδή γιατί όσοι δεν έβγαλαν 19 στο λύκειο και δεν ξέρουν 2-3 ξένες γλώσσες να μην έχουν την ευκαιρία να μπουν; Γιατί δεν αξίζουν; Κι όσο για τ'αθλήματα και στο π. σ που βάλαν δύσκολα τα περάσαμε μόνο 45 γυναίκες απ'τους 16000 υποψηφίους αλλά οι μισές απ'αυτές δεν είχαν πιάσει τα όρια και πέρασαν έτσι... Συμφωνώ με όσα λέει ο 297μακ. Κι εγώ που έχω τελειώσει ναυτικό λύκειο και πατέρα αποθανών πλοίαρχο και μάνα στο π. ν (κάποτε αυτά μετράγανα) και έκανα και στρατό δε λέει τίποτα με τα κριτήρια που θα έχουν. Αλλά και με τα γραπτά μπήκε η ξαδέρφη μου με τη σειρά των 259 ατόμων που είχε τελειώσει ένα άσχετο τεε. Όχι πως έχω πρόβλημα με την ξαδέρφη, προς θεού, έλυσε το πρόβλημα της αν και δεν ήταν κάτι που της άρεσε ας πούμε..

297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

greko_27 έγραψε: Και με τις γραπτες εξετασεις να σου υπενθυμισω στην προκυρηξη του 2008 το ποσοστο επιτυχιας των γυναικων ηταν στο 45% δηλαδη οι μισες απο τους 670 επιτυχοντες...
οσο για τα πληρωματα των σκαφων του ΛΣ συμφωνα με ΠΔ πανε μονο οι αποφοιτοι απο ΑΕΝ πλοιαρχοι και μηχανικοι οπου δεν υπαρχουν γυναικες και εαν υπαρχουν ειναι σπανιες... τελευταια φορα μονο 1 πλοιαρχος γυναικα εδωσε και δεν εμφανιστηκε ουτε καν στα υγειονομικα....
οσο για το ποιο απο τα δυο συστηματα επιλογης υποψηφιων για το λιμενικο, γραπτες ή μορια ειναι καλο και τα δυο σκ@@@@@τα ειναι γιατι απλουστατα οποιος εχει βυσμα μπαινει... απλα στις γραπτες εξετασεις εμπαινε της καθε καρυδιας καρυδι με βαθμο απολυτηριου 10... καλα μια ζωη δεν διαβαζε τωρα του ηρθε η ορεξη να διαβασει και η επιφωτηση για να γραψει 20 στην εκθεση?Εικόναμεγαλο αστερι φιλολογο να τον κανουμεΕικόναΕικόνα...οι μηχανοραφιες στις γραπτες εξετασεις ειχαν ξεπερασει και το οριο της "αηδιας".. ακομα και τα ιδια στελεχη του ΛΣ παραπονιουνται για το προηγουμενο συστημα επιλογης των υποψηφιων...
απλως με τα μορια εαν καποιος ειχε δυνατο απολυτηριου λυκειου ή πτυχιο με 2 ξενες γλωσσες κτλ ηταν λιγο δυσκολο να τον φανε... αλλα τρωγανε τους χαμηλοβαθμους... προκυρηξη χωρις την εποπτια του ΑΣΕΠ ειναι περα για περα διαβλητη ειτε με μορια ειτε με γραπτες εξετασεις...
...
Δεν εχεις διαβασει τις προκυρηξεις '99 και πισω... τοτε θα καταλαβαινες πως κοβανε τις γυναικες, κ δεν μιλαγε κανενας...
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

spirosgiapros έγραψε:
greko_27 έγραψε:
οσο για τα πληρωματα των σκαφων του ΛΣ συμφωνα με ΠΔ πανε μονο οι αποφοιτοι απο ΑΕΝ πλοιαρχοι και μηχανικοι οπου δεν υπαρχουν γυναικες
...

δέν ισχύει τίποτε από αυτά ... πλήρωμα σε σκάφος πάει εκτός από ΑΕΝ και όποιος έχει ειδικότητα αρμενιστή ή μηχανοδηγού ή δίπλωμα χειριστή ταχυπλόου... και γυναίκες

...

Eγω παντως δεν εχω δει γυναικα ακομη σε σκαφος και ουτε προκειτε να δωΕικόνα... ακομη και οσοι εχουν διπλωματα ταχυπλοων ή εχουν τελειωσει πν με ειδικοτητα αρμενιστη ή μηχανοδηγου (πλεον τις εχουν καπαρωσει οι εποπ) (και ποσοι ειναι αυτοι?) ουτε προκειτε να πανε...αλλοι μακακες πανε στα σκαφη και κανουν ερανους ή ψαχνουν χορηγους για να επισκευασουν τα σκαφη και περνουν αποσπασεις σαν τα φιστικια και οσο για αντικαταστατες ηδου και η δικαιολογια..."μα δεν υπαρχουν αλλα στελεχη με ειδικοτητα πλοιαρχου και μηχανικου...τι να κανουμε"... αναρωτιεμαι τοσους γεωπωνους τι θα τους κανει το λιμενικο; Εικόναενω καποιοι αλλοι ειδικα κατι γκομενακια με ψιλοτακουνα και καποιοι με μπαρμπα στην κορωνη βολευονται σε γραφεια, ΑΕΝ, στα υπουργεια τα γνωριζεις και εσυ... πω πω κουραζονται τα καημεναΕικόναΕικόναΕικόνα
Εικόνα ...
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

297ΙΜΑΚ έγραψε:Δεν εχεις διαβασει τις προκυρηξεις '99 και πισω... τοτε θα καταλαβαινες πως κοβανε τις γυναικες, κ δεν μιλαγε κανενας...

και καλα τις εκαναν.. μνημειο πρεπει να τους κανουμεΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
Kerveros

Kάποιοι μπορεί να καβατζώνουν θέσεις απλά γιατί βαριούνται να δουλέψουν... Όσον αφορά τις γυναίκες όμως ε δεν δικαιολογείται όταν είναι μανάδες και τους βγαίνει ο πάτος στο σπίτι να φροντίζουν εκτός απ'τον εαυτό τους άντρα, παιδιά και σπίτι να θέλουν όλες να πάνε σε μια πιο ξεκούραστη θέση; Αν και δε νομίζω ότι είναι και τόσο κουραστική πια η δουλειά του λ/φ. Ακούω άτομα που ακόμα δεν μπήκαν και παραπονιούνται ότι είναι όλη μέρα στο λιμάνι κ. λ. π. Τόσο κουραστικό είναι πια; Για να πάνε μια βόλτα από στρατό-καταδρομές να δουν τί θα πει κούραση. Αλλά έτσι είναι... Όταν έχεις ζήσει τα χειρότερα τότε εκτιμάς τα καλύτερα...

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Greek_Army »

Kerveros έγραψε:Kάποιοι μπορεί να καβατζώνουν θέσεις απλά γιατί βαριούνται να δουλέψουν... Όσον αφορά τις γυναίκες όμως ε δεν δικαιολογείται όταν είναι μανάδες και τους βγαίνει ο πάτος στο σπίτι να φροντίζουν εκτός απ'τον εαυτό τους άντρα, παιδιά και σπίτι να θέλουν όλες να πάνε σε μια πιο ξεκούραστη θέση; Αν και δε νομίζω ότι είναι και τόσο κουραστική πια η δουλειά του λ/φ. Ακούω άτομα που ακόμα δεν μπήκαν και παραπονιούνται ότι είναι όλη μέρα στο λιμάνι κ. λ. π. Τόσο κουραστικό είναι πια; Για να πάνε μια βόλτα από στρατό-καταδρομές να δουν τί θα πει κούραση. Αλλά έτσι είναι... Όταν έχεις ζήσει τα χειρότερα τότε εκτιμάς τα καλύτερα...

1. Τότε να μην μπαίνουνε η να μην παντρεύονται η να μην κάνουνε παιδιά.. δεν είναι δικαιολογίες αυτά.. οι άντρες μαμάκες είναι δηλαδή ; γνωρίζεις καθόλου από ισότητα ; εσείς το κυνηγήσατε..
2. Δεν είναι δύσκολη δουλεία.. αν για σένα είναι ευκολάκι να κάνεις 24ώρες βάρδιες τότε πάω πάσο
... ...
Kerveros

Και χωρίς μισθό ποιος θα τη συντηρεί; Ο άντρας της γκρικ άρμυ; Η γυναίκα σ'αυτή την εποχή πρέπει να πατάει στα πόδια της. Και δε γίνεται κι αλλιώς να βγει μια οικογένεια... Παλαιότερα ήταν αλλιώς... Ε και πόσα 24ωρα κάνουν; Βάρδιες και η μάνα μου έκανε στο π. ν και εγώ στο στρατό. Και απ'τα 3ήμερα σερί νυχτερινά 12ωρα και μέρα παρά μέρα χωρίς να επιτρέπεται να κοιμηθώ 1-2 ώρες και με λιγότερα λεφτά εννοείται ότι το προτιμώ... Αν και μέχρι στιγμής μια χαρά τα βγάζω πέρα, αλλά δεν είναι δουλειά που σου επιτρέπει να κάνεις παιδιά (αν τύχει κάποτε). Άλλωστε είπα, ότι μόνο αν ζήσεις τα χειρότερα εκτιμάς τα καλύτερα. Τί κάνουν δηλ. στα 24ωρα; Βγαίνουν λιμάνι αν έχει απόπλου ή κατάπλου... Κι μη νομίζεις, ακόμη και το να κάθεσαι κουραστικό είναι.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Greek_Army »

Kerveros έγραψε:Και χωρίς μισθό ποιος θα τη συντηρεί; Ο άντρας της γκρικ άρμυ; Η γυναίκα σ'αυτή την εποχή πρέπει να πατάει στα πόδια της. Και δε γίνεται κι αλλιώς να βγει μια οικογένεια... Παλαιότερα ήταν αλλιώς... Ε και πόσα 24ωρα κάνουν; Βάρδιες και η μάνα μου έκανε στο π. ν και εγώ στο στρατό. Και απ'τα 3ήμερα σερί νυχτερινά 12ωρα και μέρα παρά μέρα χωρίς να επιτρέπεται να κοιμηθώ 1-2 ώρες και με λιγότερα λεφτά εννοείται ότι το προτιμώ... Αν και μέχρι στιγμής μια χαρά τα βγάζω πέρα, αλλά δεν είναι δουλειά που σου επιτρέπει να κάνεις παιδιά (αν τύχει κάποτε). Άλλωστε είπα, ότι μόνο αν ζήσεις τα χειρότερα εκτιμάς τα καλύτερα. Τί κάνουν δηλ. στα 24ωρα; Βγαίνουν λιμάνι αν έχει απόπλου ή κατάπλου... Κι μη νομίζεις, ακόμη και το να κάθεσαι κουραστικό είναι.

1. να πατάει όχι να μαμάει τους συναδελφούς της όμως(για υπηρεσίες μιλάω)
2. επίσης οι γυναίκες στο λιμενικό δεν παίρνουνε τις ίδιες μεταθέσεις με τους άντρες.. οι άντρες παίρνουνε ποιο δυσμενής.. οπότε κάπου χάνεται η ισότητα..
3. αυτό γίνεται στα μεγάλα λιμάνια.. σε μικρά νησάκια που παίζουνε φυλάκια καμία σχέση..

...
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Kerveros έγραψε:Αν και δε νομίζω ότι είναι και τόσο κουραστική πια η δουλειά του λ/φ...
Εξαρτατε απο τον Λ/Φ και το που τον εχουν πεταξει. Αν υποθεσουμε οτι ολοι οι Λ/Φ παιρνουν τα ιδια, τοτε υπαρχουν καποιοι που παιρνουν τσαμπα χρημα και αλλοι που πληρωνονται πολυ λιγα...
Άβαταρ μέλους
electrolisa
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από electrolisa »

η δικη μου ταπεινη αποψη ειναι οτι οι γυναικες θα επρεπε να μπαινουν με ποσοστωση στα σωματα ασφαλειας. ιδιαιτερα οσων αφορα τους ειδ φρουρους, δεν θα επρεπε να περνει και καθολου γυναικες για ευνοητους λογους που εχουν ειπωθει ανα καιρους στο εν λογω forum. Φυσικα ποσοστωση για τις σχολες αστυφυλακων και αξιοματικων... η τουλαχιστον να αυξηθει αισθητα η δυσκολια των αθληματων.
REPAINER
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από REPAINER »

γιατι αυτα τα αθληματα τα περνανε; προσωπικα τελευταια μερα που εδινα αθλητικα ειχε 4 κομενες απο αλλες μερες που τις ξαναφεραν να ξαναπερασουν.. μονο μια τα περασε.. τωρα αν τις εκοψαν τις αλλες δε ξερω.. λογικα τις εκοψαν
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης