yersinia pestis έγραψε:ikaros

αν μιραζε ξεκινησει ο πολεμος και οι βομβαρδισμοι και μετα κανουμε επιστρατευση τοτε αστα... Δεν θα βομβαρδισουν το φαρμακονηση αλλα τρενα και πλοια που μεταφερουν στρατο με τεραστιες απωλειες[εγινε στην κυπρο].
ακομα και οι κατοικοι του φαρμακονησιου και του εβρου πανε στον στρατο και ανηκουν σε μοναδα εχουν ειδικοτητα κτλ.
για αυτο θελεις ταχυκινητες μοναδες για να επεμβενουν γρηγορα και παντου με υψηλο ηθικο και εκπαιδευση.
Φίλε μου παριστάνεις τον χαζό; Ποιός είπε για μετά να γίνει η επιστράτευση; Διάβαζε λίγο πιο προσεκτικά ώστε να κατανοείς τι λέει ο άλλος.
1) Το Φαρμακονήσι δεν είναι δίπλα στο μεγάλο πεύκο και όσο γρήγορα και να πάνε οι δικοί μας πάλι μια οργανωμένη άμυνα (συμπεριλαμβανομένων και πολιτών) Στο νησάκι χρειάζεται μέχρι να φτάσουν
2) Άσε αυτά που λένε οι πολιτικοί και μερικοί γαλονάδες ανίδεοι Περί ταχυκίνητων μονάδων (δεν είμαστε usmc). Δεν είναι πανάκεια τίποτα αλλά πανάκεια είναι ο συνδυασμός μεθόδων και αντιλήψεων
3) Αν είναι να χτυπηθεί το Φαρμακονήσι να σαι σίγουρος ότι θα χτυπηθεί πολύ πριν τα τρένα και πριν την επιστράτευση και από ένα τέτοιο νησάκι μπορεί να ξεσπάσει πόλεμος. Δεν θα είναι η μέση ούτε το τέλος αλλά μόνο η αρχή φίλε μου.
Άσε τα περί ταχυκίνητων δυνάμεων. Όταν θα σφάζουν οι τούρκοι οι δικοί μας θα είναι καθοδόν όσο γρήγοροι και να ήταν. Γι αυτό η εκεί μονάδα χρειάζεται να ναι επιπέδου ενισχυμένησς διμοιρίας και να έχει την υποστήριξη 40 πολιτών minimum ώστε με ένα σύνολο 80 περίπου αντρών και τα μέσα που έχω προαναφέρει (στρατιωτικών και πολιτών) να μπορεί να κρατησει στα ανθρωπίνως δυνατά όρια μέχρι να φτάσει αεροπορική κάλυψη η κάποια επίλεκτη μονάδα ή και τα δύο αν είναι εφικτό.
Και κάτι ακόμα. Άνοιξε κανα βιβλίο διότι κανένα ελληνικό πλοίο δεν μετέφερε ενισχύσεις στην Κύπρο Και κανένα δικό μας δεν εδέχθη πυρά Πλην του LST Λέσβος που ήταν προγραμματισμένο να κάνει αλλαγη φρουράς στην ΕΛΔΥΚ, άφησε τους νεοφερμένους, οι παλιοί ελδυκάριοι αρνήθηκαν να φύγουν, το πλοίο μας έριξε μερικά πυρά υποστηρίξεως σε έναν τουρκοκυπριακό θύλακα και τους τίναξε στον αέρα και έφυγε Χωρίς να δεχθεί ούτε ένα εχθρικό βλήμα. Οι Τούρκοι ακόμα το ψάχνουν. Μάλιστα όπως προανέφερα χτύπησαν δύο δικά τους αντιτορπιλλικά κιόλας