ΣΕΑΠ - Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Pavlos K.
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Pavlos K. »

Αν υποθέσουμε ότι είμαι σεαπ και υπηρετεί και ο αδερφός μου έχω δικαίωμα να χρησιμοποιήσω επιτόπου το δικαίωμα να υπηρετήσω στο τόπο καταγωγής μου (ηράκλειο κρήτης) ή πρέπει αναγκαστικά να κάνω παραμεθώριο ;
ΧΑΡΑ

Δημοσίευση από ΧΑΡΑ »

Μπορειτε να μου πειτε ποια ημερομηνια θα γινει η ορκομωσια των δοκιμων; στις 17 φεβρουαριου η στις 10 φεβρουαριου;
Άβαταρ μέλους
Stauros
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Stauros »

Pavlos K. έγραψε:Αν υποθέσουμε ότι είμαι σεαπ και υπηρετεί και ο αδερφός μου έχω δικαίωμα να χρησιμοποιήσω επιτόπου το δικαίωμα να υπηρετήσω στο τόπο καταγωγής μου (ηράκλειο κρήτης) ή πρέπει αναγκαστικά να κάνω παραμεθώριο ;

Θα πρεπει να πας σε ενα αλλο νησακι πρωτα και μετα να πας Ηρακλειο, εκτος και αν σε παν σε καμια μοναδα στην κρητη που ειναι τερμα νησιου, αλλα δεν νομιζω.

ΓΙΩΡΓΟΣ έγραψε:Καλησπερα!
θα ηθελα να μου πειτε, αν το γνωριζει καποιος ποτε βγαινουν οι ειδικοτητες των δοκιμων του πεζικου.
πριν τη μεταθεση ή οταν παρουσιαζονται στο κεντρο πριν γινουν δοκιμοι.

Κανα 2 βδομαδες πριν ομομαστεις ΔΕΑ, τοτε μαθαινεις τη ειδικοτητα θα πας, οπως επεισης για τις μεταθεσεις την ημερα στην ονομασιας ή της προηγουμενης.
Γιαννης

Δημοσίευση από Γιαννης »

Στις 17 ορκιζονται ειμαι Α και τελικα ειπαν 17 τορα αν γινει κατι δεν ξερουμε
ΝΙΚΟΣ Α/Β΄ ε.α.

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΣ Α/Β΄ ε.α. »

Γνωρίζει κάποιος φίλος σε ποιές μονάδες Πεζικού στην Κρήτη μπορεί να υπηρετήσει ένας Δόκιμος μετά την ορκωμοσία του από την ΣΕΑΠ; Επι πλέον αν μπορεί να υπηρετήσει στο Πεδίο Βολής Κρήτης στο Ακρωτήρι [Στελεχώνεται από Στρατιωτικούς και των τριών Οπλων υπό την Διοίκηση Ελληνα Ανώτατου Αξιωματικού και διατίθεται γιά την εκπαίδευση Νατοικών σε πυραύλους κ. Λ. Π.]
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από D.Y.K »

Στα καπάκια εννοείς μετά την ορκομωσία σας ώς ΔΕΑ?
ΝΙΚΟΣ Α/Β΄ ε.α.

D.Y.K έγραψε:Στα καπάκια εννοείς μετά την ορκομωσία σας ώς ΔΕΑ;
Επειδή δεν γνωρίζω τη φρασεολογία- ορολογία καπάκια [δεν αφορά εμένα η ερώτηση αλλά τον γιό μου που ήδη βρίσκεται στη ΣΕΑΠ ], παρακαλώ αν γνωρίζεις, σε ποιά Στρατόπεδα- Μονάδες στη Κρήτη μπορεί να υπηρετήσει τη θητεία του μετά την ορκωμοσία του ως ΔΕΑ, ευχαριστώντας εκ των προτέρων.

Γιά το δεύτερο σκέλος της παραπάνω ερώτησης μου άκυρο καθόσον δεν μπορεί να υπηρετήσει Δόκιμος στο Π. Β. Κρήτης όπως με ενημέρωσαν Εκ των έσω.

ΝΙΚΟΣ Α/Β΄ ε.α.

AΛλη μιά ερώτηση γιά όποιον φίλο γνωρίζει... Οι ποινές που ενδεχομένως θα επιβληθούν [ φυλάκιση, κράτηση κ. Λ. Π.] κατά την διάρκεια της φοίτησης στην ΣΕΑΠ εμπίπτουν στην κατηγορία των ποινών των υπολοίπων Στρατιωτικών Σχολών δηλαδή χαρίζονται και αυτές εν όψει Εθνικής εορτής, εορτής του Πάσχα κ. Λ. Π. Με τυχόν απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας; Σε αντίθετη περίπτωση προσμετρούν Κανονικά Και επιμηκύνουν τον χρόνο της Θητείας ως ΔΕΑ;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από Greek_Army »

ΝΙΚΟΣ Α/Β΄ ε. Α. έγραψε:AΛλη μιά ερώτηση γιά όποιον φίλο γνωρίζει... Οι ποινές που ενδεχομένως θα επιβληθούν [ φυλάκιση, κράτηση κ. Λ. Π.] κατά την διάρκεια της φοίτησης στην ΣΕΑΠ εμπίπτουν στην κατηγορία των ποινών των υπολοίπων Στρατιωτικών Σχολών δηλαδή χαρίζονται και αυτές εν όψει Εθνικής εορτής, εορτής του Πάσχα κ. Λ. Π. Με τυχόν απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας; Σε αντίθετη περίπτωση προσμετρούν Κανονικά Και επιμηκύνουν τον χρόνο της Θητείας ως ΔΕΑ;

ναι η μόνη διαφορά είναι ότι ο δόκιμος τις υπηρετεί όλες, δηλαδή και 1 ημέρα να φάει την υπηρετεί και εννοείται ότι δεν την πληρώνεται

ΝΙΚΟΣ Α/Β' ε.α.
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΣ Α/Β' ε.α. »

Greek_Army έγραψε:
ΝΙΚΟΣ Α/Β΄ ε. Α. έγραψε:AΛλη μιά ερώτηση γιά όποιον φίλο γνωρίζει... Οι ποινές που ενδεχομένως θα επιβληθούν [ φυλάκιση, κράτηση κ. Λ. Π.] κατά την διάρκεια της φοίτησης στην ΣΕΑΠ εμπίπτουν στην κατηγορία των ποινών των υπολοίπων Στρατιωτικών Σχολών δηλαδή χαρίζονται και αυτές εν όψει Εθνικής εορτής, εορτής του Πάσχα κ. Λ. Π. Με τυχόν απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας; Σε αντίθετη περίπτωση προσμετρούν Κανονικά Και επιμηκύνουν τον χρόνο της Θητείας ως ΔΕΑ;

ναι η μόνη διαφορά είναι ότι ο δόκιμος τις υπηρετεί όλες, δηλαδή και 1 ημέρα να φάει την υπηρετεί και εννοείται ότι δεν την πληρώνεται

Φίλε Γκρηκ σ΄ευχαριστώ έστω και καθυστερημένα [ λόγω βλάβης του P/C μου] για την απάντησή σου. Πράγματι όπως απεδείχθη εκ των υστέρων [ τώρα που αποφοίτησε ο γιός μου ] η ποινή φυλάκισης μέχρι 30 ημέρες σαν ΥΕΑ στη ΣΕΑΠ διαγράφεται αυτομάτως κατά την ονομασία σε ΔΕΑ, αν υπερβαίνει τις 30 ημέρες [ανάλογα και με το... Δόντι ] αποβάλλεσαι πριν την ορκωμοσία και πας στη Μονάδα σαν Δεκανέας. Οπως ακριβώς το είπες δε οποιαδήποτε ποινή φυλάκισης πλέον σαν ΔΕΑ την υπηρετείς εξ ολοκλήρου και αμισθί.
ΓΧ

Δημοσίευση από ΓΧ »

Παιδια για ΥΕΑ δοκιμος ειδηκον δυναμεων πας ηρακλει στην ΣΕΑΠ και μετα ρεντηνα ;

εγω που θα μπω με αυτη την σειρα αν παω δοκιμος στο ηρακλειω θα ειναι μεσα και παλιοι δοκιμοι οπος λετε βηταδες;
aristoteles
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2
Επάγγελμα: Εικονολήπτης | Τεχνικός Εικόνας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aristoteles »

Καλησπέρα κύριοι!
Καταρχήν να αναφέρω πως διάβασα τα περισσότερα απ'όσα έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα για την Σ. Ε. Α. Π.
Έχω αρκετά ερωτήματα, γι'αυτό συγχωρέστε με αν επαναλάβω κάτι που έχει ήδη αναφερθεί.
Να Σημειώσω Πως πριν λίγες ημέρες έκοψα την αναβολή μου, προκειμένου να υπηρετήσω και να φυλάξω την μαμά πατρίδα Εικόνα.
Το πρώτο χαρτί που μου είχε έρθει, μου έλεγε να παρουσιαστώ στην Αυλώνα, Συνήθως Αλλάζει όμως με το δεύτερο, οπότε δεν μένω εκεί.
Αυτά που θέλω να σας ρωτήσω είναι:
-Αν υπάρχουν Προϋποθέσεις Για να πας στην ΣΕΑΠ.(και ποιες είναι αυτές).-Και αφού κάνω την Αίτηση Μετά τις ακολουθεί.

Δεν θα ρωτήσω για βαθμό δυσκολίας, το βρίσκω περιττό μιας και πρόκειται για στρατιωτική σχολή.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από Greek_Army »

ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί

ΥΕΑ: Προϋποθέσεις για κατάταξη

μην θεωρείς τίποτα σίγουρο και δεδομένο, αν παρουσιαστείς ας πούμε Πυροβολικό και δηλώσεις ΥΕΑ θα πας στην Σχολή Πυροβολικού στην Νέα Πέραμος Αττική

η ΣΕΑΠ δεν είναι στρατιωτική σχολή, ποιος στο είπε αυτό; Εικόνα

aristoteles
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2
Επάγγελμα: Εικονολήπτης | Τεχνικός Εικόνας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aristoteles »

Greek_Army έγραψε: ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί

ΥΕΑ: Προϋποθέσεις για κατάταξη

μην θεωρείς τίποτα σίγουρο και δεδομένο, αν παρουσιαστείς ας πούμε Πυροβολικό και δηλώσεις ΥΕΑ θα πας στην Σχολή Πυροβολικού στην Νέα Πέραμος Αττική

η ΣΕΑΠ δεν είναι στρατιωτική σχολή, ποιος στο είπε αυτό;Εικόνα

ευχαριστώ πολύ.

όσο για το "στρατιωτική σχολή" το εννοούσα σαν "τρόπος του λέγειν" επειδή εκπαιδεύεσαι.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης