Μισθός Επαγγελματία Οπλίτη (2007-2010)
-
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 17
Μισθός Επαγγελματία Οπλίτη (ΕΠΟΠ)
illy, εν μερει εχεις δικιο. Ας υποθεσουμε ομως οτι καποιος κατεταγη σαν εποπ και κατεθεσε το πτυχιο φιλοσοφικης ή τοθ τει ιχθυοκαλλιεργειας. Σε τι θα μπορουσαν να φανουν χρησιμα στο στρατο τα ανωτερω πτυχια; Επισης μη ξεχνας οτι το να ειναι καποιος πτυχιουχος δεν τον κανει αυτοματα και καλο στρατιωτικο. Πιθανον να ηταν αριστος σαν καθηγητης ή στελεχος επιχειρησης αλλα τελειως ακαταληλος για τις ενοπλες δυναμεις
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
θα συμφωνησω απολυτα με τα παραπανω. Η μορφωση σε ορισμενες ειδηκοτιτες μν σου πω σχεδον σε ολες δν παιζει μεγαλο ρολο. Εγω π. Χ που θελω να παω ''χειρηστης Α/Τ (ΕΔ) ''και εχω βγαλει ΙΕΚ-τεχνικος Η/Υ μονο στα μορια θα με βοηθησει... Πουθενα αλλου.Velerefontis έγραψε:illy, εν μερει εχεις δικιο. Ας υποθεσουμε ομως οτι καποιος κατεταγη σαν εποπ και κατεθεσε το πτυχιο φιλοσοφικης ή τοθ τει ιχθυοκαλλιεργειας. Σε τι θα μπορουσαν να φανουν χρησιμα στο στρατο τα ανωτερω πτυχια; Επισης μη ξεχνας οτι το να ειναι καποιος πτυχιουχος δεν τον κανει αυτοματα και καλο στρατιωτικο. Πιθανον να ηταν αριστος σαν καθηγητης ή στελεχος επιχειρησης αλλα τελειως ακαταληλος για τις ενοπλες δυναμεις
Εγώπάντως πιστευω οτι θα πρεπει να υπάρχει ενα σχετικό καλό μορφωτικό επίπεδο. Σιγουρα παιζει ρολο η μαχητικότητα, η θεληση κτλ. Αλλα θεωρώ οτι αυτά δεν αντικαθιστούν την μορφωση, στο επίπεδο που μπορεί κάποιος να τη χρησιμοποιήσει βέβαια... Δεν μπορεί να γίνει πολεμος και αντι να κρατάς οπλο να κρατάς τετράδιο και να λύνεις εξισ'ωσεις. Αλλα σιγουρα κάπου θα φανουν χρησιμες και σιγουρα ανεβάζουν το επίπεδο του στρατου, γιατί αν δεν ηταν ετσι μεσα στις σχολές οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί δεν θα κάναν τοσα μαθηματα, θα κάναν μονο στρατιωτική εκπαίδευση, ασκήσεις και τιποτα άλλο.
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 24
Επειδή κανένας δεν καταλάβε αυτό που λέω συνέχεια στα ποστς μου για το συγκεκριμένο θέμα θα το πω για τελευταια φορα διοτι εχει καταντησει κουραστικο! Μιλησα για εξτρα επιδομα στον μισθο σε οποιον εχει σπουδασει οπως αναγνωριζεται μισθολογικα το οποιοδηποτε πτυχιο που εχεις στο υπολοιπο δημοσιο τομεα... Δεν μιλησα ουτε για επιπεδο, ουτε κατα ποσο θα ειναι χρησιμο στον στρατο ή οχι! Μιλησα οτι θα ηταν δικαιο οσοι εχουν πτυχιο να ανγνωριζοταν μισθολογικα στον μισθο του οπως γινεται σε υπολοιπο δημοσιο τομεα! Βελε, πχ αν ενας καθηγητης εχει περασει στον διαγωνισμο του υπουργειου οικονομικων και ειναι πλεον εφοριακος, τι χρησιμοτητα θα εχει το πτυχιο του ή το οποιο μεταπτυχιακο που εχει κανει; Καμια απολυτως, κι ομως μισθολογικα αναγνωριζονται ολα αυτα... Ελπιζω τωρα να εγινα κατανοητη
-
- Ταξίαρχος
Καλα illy μου, μη τσαντιζεσαι

-
- Στρατηγός
Καλε μου Βελε δεν τσατιστηκα
Απλα ξηγηθηκα

Για να γινω κατανοητη

-
- Ταξίαρχος
Και εγινες κατανοητοτατη...
illy μην μου εξάπτεσαι κυριακάτικα μέρα θεού.
-
- Στρατηγός

Συμφωνώ και εγω απόλυτα με την ΙΛΛΙ, ειναι ένα επιπλέον προσόν που θα πρεπει τοσο να εκμεταλεύεται, οσο και να αμοίβεται σωστά.illy έγραψε:Επειδή κανένας δεν καταλάβε αυτό που λέω συνέχεια στα ποστς μου για το συγκεκριμένο θέμα θα το πω για τελευταια φορα διοτι εχει καταντησει κουραστικο! Μιλησα για εξτρα επιδομα στον μισθο σε οποιον εχει σπουδασει οπως αναγνωριζεται μισθολογικα το οποιοδηποτε πτυχιο που εχεις στο υπολοιπο δημοσιο τομεα... Δεν μιλησα ουτε για επιπεδο, ουτε κατα ποσο θα ειναι χρησιμο στον στρατο ή οχι! Μιλησα οτι θα ηταν δικαιο οσοι εχουν πτυχιο να ανγνωριζοταν μισθολογικα στον μισθο του οπως γινεται σε υπολοιπο δημοσιο τομεα! Βελε, πχ αν ενας καθηγητης εχει περασει στον διαγωνισμο του υπουργειου οικονομικων και ειναι πλεον εφοριακος, τι χρησιμοτητα θα εχει το πτυχιο του ή το οποιο μεταπτυχιακο που εχει κανει; Καμια απολυτως, κι ομως μισθολογικα αναγνωριζονται ολα αυτα... Ελπιζω τωρα να εγινα κατανοητη
- Nicolas_mk2
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 1
- Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
- Επικοινωνία:
Ειναι η περιοχη εως μια αποσταση απο τα συνορα και τα νησια του ανατολικου Αιγαιου, για παραδειγμα η θητεια στην Αλεξανδρουπολη θεωρειται-και αμοιβεται ως παραμεθοριος

-
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 6
Ρε παιδια ασχετο οι εποπ ναυτικου παιρνουν επιδοματα αν ειναι εν πλω εκτος απ τον βασικο μισθο και τα αλλα αν ειναι παραμεθωριο ι τιποτα αλλο Επιδομα εν πλω περνουν;
Φιλε σταματιου απ'οτι γνωριζω. Απο ενα φιλο που ειναι δοκιμων, οι επ-οπ παιρνουν κανονικα επιδομα εν πλω, οπως και σε παραμεθοριο. Δεν ειμαι 100%σιγουρος, αλλα νομιζω οτι ισχυει!
-
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 6
Και πανο κατο ποσα ειναι;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες