Εμπορικό Ναυτικό: Γενικές πληροφορίες

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
george f

Δημοσίευση από george f »

Μπορεις να μου πεις ποσο χρονο εισαι ελευθερος δηλαδη ξεχνας φιλους ζωη οικογενεια και τα παντα;
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 45

Δημοσίευση από greko_27 »

george f έγραψε:Μπορεις να μου πεις ποσο χρονο εισαι ελευθερος δηλαδη ξεχνας φιλους ζωη οικογενεια και τα παντα;

κανε λιγο τον κοπο και διαβασε τα προηγουμενα ποστ... Αυτη η ερωτηση εχει απαντηθει πολλες φορεςΕικόνα
Kos
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Kos »

Γεια σας... Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας πανω σε ενα θεμα που με απασχολει τελευταια... Φετος θα δωσω πανελληνιες και το μονο που με ενδιαφερει ειναι οι Α. Ε. Ν.
Εσεις τι λετε να παω φετος κανονικα στη σχολη και οταν τελιωσω να παω στρατο ή να παω πρωτα στρατο και μετα να μπω στη σχολή; Ποια πιστευετε πως ειναι η καλυτερη επιλογη;
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Kos έγραψε:Γεια σας... Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας πανω σε ενα θεμα που με απασχολει τελευταια... Φετος θα δωσω πανελληνιες και το μονο που με ενδιαφερει ειναι οι Α. Ε. Ν.
Εσεις τι λετε να παω φετος κανονικα στη σχολη και οταν τελιωσω να παω στρατο ή να παω πρωτα στρατο και μετα να μπω στη σχολή; Ποια πιστευετε πως ειναι η καλυτερη επιλογη;

Εξαρταται πως το βλεπει ο καθενας...1ον) Εαν περασεις στις ΑΕΝ και πας φανταρος πριν την σχολη θα πας λογικα στον στρατο ξηρας, ενω 2) εαν πας φανταρος μετα την σχολη θα πας στο Πολεμικο Ναυτικο και επισης θα εχεις το δικαιωμα να υπηρετησεις εαν θελεις και ως δοκιμος αξιωματικος (+ 5 μηνες θητειας) εφ όσον κατεχεις το διπλωμα του Πλοιαρχου Γ' Ταξεως...
Kos
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Kos »

Ναι οντως αν παω πριν τη σχολη θα παω στον στρατο ξηρας. Εαν παω μετα ομως απο τη σχολη στο Π. Ν για φανταρος γιατι να θελω να κανω 5 μηνες παραπανω θητεια ως δοκιμος αξιωματικος; Δηλαδη και καλα να ενταχθω στο Π. Ν. Σαν μονιμος οπως αν περναγα ΣΜΥΝ στις πανελληνιες ε;
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Kos έγραψε:Ναι οντως αν παω πριν τη σχολη θα παω στον στρατο ξηρας. Εαν παω μετα ομως απο τη σχολη στο Π. Ν για φανταρος γιατι να θελω να κανω 5 μηνες παραπανω θητεια ως δοκιμος αξιωματικος; Δηλαδη και καλα να ενταχθω στο Π. Ν.Σαν μονιμος οπως αν περναγα ΣΜΥΝ στις πανελληνιες ε;

Oχι βεβαια. Απλα ολοι οι αποφοιτοι των ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΑΕΝ εχουν το δικαιωμα να υπηρετησουν ως δοκιμοι αξιωματικοι με την προυποθεση να κανουν 5 μηνες επιπλεον θητεια. Αυτο τιποτα περισσοτερο.
Kos
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Kos »

Α οκ... Απλα δεν καταλαβα γιατι θα ηθελε καποιος να κανει 5 μηνες παραπανω θητεια, εννοω τι ωφελος θα ειχε. Ευχαριστω παντως για την απαντηση...
Kos
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Kos »

Οποιος ξερει τα οφελη του να υπηρετησω στο Π. Ν. Με τους 5 παραπανω μηνες ως δοκιμος αξιωματικος μετα τη σχολη παρακαλω ας τα γραψει ή ας μου δωσει ενα λινκ για σελιδα που εχει τις πληροφοριες αυτες. Ευχαριστω...
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Kos έγραψε:Οποιος ξερει τα οφελη του να υπηρετησω στο Π. Ν. Με τους 5 παραπανω μηνες ως δοκιμος αξιωματικος μετα τη σχολη παρακαλω ας τα γραψει ή ας μου δωσει ενα λινκ για σελιδα που εχει τις πληροφοριες αυτες. Ευχαριστω...

Θα παρεις καποια μορια σε περιπτωση που θελεις να δωσεις σε μελλοντικες προκηρυξεις για τα σωματα ασφαλειας.
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥΣ

... Η κίνηση αυτή, αποτελεί στην ουσία το πρώτο, και ανέξοδο, μέχρι στιγμής βήμα, του υπουργού ΘΥΝΑΛ, Γιάννη Διαμαντίδη, για την ενίσχυση του ελληνικού ποντοπόρου στόλου. Στην ουσία αποτελεί το ενδιάμεσο βήμα της κυβέρνησης για να μπορέσει να κρατήσει τα πλοία στην ελληνική σημαία, έως ότου βρεθούν τα κονδύλια, αλλάξει η νομοθεσία για τη ναυτική εκπαίδευση και μεγαλώσει ο αριθμός των μελλοντικών πλοιάρχων και α΄ μηχανικών.

Πηγη: ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ
ΚΟΜ

Δημοσίευση από ΚΟΜ »

Πλακα κανετε βρε παιδια; Τι δεν υπαρχουν ελληνες εδω εχω κανει αιτηση για να μπω σε δουλεια και ακομα περιμενω 4 μηνες τωρα παει... Τι μου λετε; Ξεφτυλισμος ειμαι 23 χρονων εχω πλεων το δικαιωμα να μπω σε ΑΕΝ; Θελω να μαζεψω μορια αλλα εαν τωρα δεν τα καταφερω εχω περιοθωριο;
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

ΚΟΜ έγραψε:Πλακα κανετε βρε παιδια; Τι δεν υπαρχουν ελληνες εδω εχω κανει αιτηση για να μπω σε δουλεια και ακομα περιμενω 4 μηνες τωρα παει... Τι μου λετε; Ξεφτυλισμος ειμαι 23 χρονων εχω πλεων το δικαιωμα να μπω σε ΑΕΝ; Θελω να μαζεψω μορια αλλα εαν τωρα δεν τα καταφερω εχω περιοθωριο;

Δεν υπαρχουν ελληνες αξιωματικοι. Πως να το κανουμε. Πλοια υπαρχουν αλλα τα πληρωματα ειναι λιγα... Θελεις και αριθμους; Γυρω στα 900 ατομα μπαινουν στις ΑΕΝ καθε χρονο και αποφοιτουν ουτε 200... Και απο τους 200 ποσοι μπαρκαρουν;
Το οριο ηλικιας ειναι το 26ο για τις ΑΕΝ... Απολυτηριου λυκειου (με εναν μετριο βαθμο) και αγγλικα και εισαι μεσα...
Αλεξανδρος

Δημοσίευση από Αλεξανδρος »

Καλησπερα σε ολους. Ειμαι ο Αλεξανδρος,22 ετων. Ενδιαφερομαι για τα τμηματα Μηχανικων.Εχω ορισμενες αποριες (που ισως εχουν απαντηθει αλλα απο την αναδρομη που εκανα δεν ειδα κατι) :

Ειμαι 22 και τον Μαιο λογικα θα κληθω να υπηρετησω σε καποιον κλαδο των ενοπλων δυναμεων της χωρας μας. Η απορια μου ειναι αν μπορω να μπω στην Σχολη αφου εχω ολοκληρωσει τις στρατιωτικες μου υποχρεωσεις (καποιες σχολες το απαγορευουν). Επισης το απολυτηριο μου ειναι απο Ενιαιο Λυκειο με βαθμο 12,6 (ναι δε διαβαζα τοτε οσο επρεπε ο βλακας... ) ειναι πιθανο να περασω ή να μην περιμενω και πολλα;

Εχω και Lower και ECDL αυτα βοηθανε πουθενα ή τσαμπα τοσα φροντηστηρια;

Εχω και κατι αλλες αποριες: Οι στολες εχουν καταργηθει; Δηλαδη δεν εχουν επισημες στολες στο Εμπορικο Ναυτικο; Απο οσα εχω δει στα πλοια πανω ειναι με πολιτικα (προφανως για λογους ανεσης στην εργασια... ) ομως δεν υπαρχουν γενικα; Οι Μηχανικοι εχουν και αυτοι στολες οπως οι πλοιαρχοι; Και στην υπηρεσια κλασσικα φορμα εργασιας; Πιο ευκολη αποκατασταση τοσο στη θαλασσα οσο και στη στερια εχουν οι Μηχανικοι ή οι Πλοιαρχοι;

Ευχαριστω σε οποιον απαντησει σε οποιαδηποτε απο τις ερωτησεις μου!

Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

1) Η απορια μου ειναι αν μπορω να μπω στην Σχολη αφου εχω ολοκληρωσει τις στρατιωτικες μου υποχρεωσεις (καποιες σχολες το απαγορευουν)
ΑΠ:Εαν κριθεις επιτυχων για τις ΑΕΝ εχεις το δικαιωμα εφ'οσον εγραφεις στο Α' Εξαμηνο να παρεις αναβολη σπουδων μεχρι και 2 ετη για λογους στρατευσης.

2) Επισης το απολυτηριο μου ειναι απο Ενιαιο Λυκειο με βαθμο 12,6 ειναι πιθανο να περασω ή να μην περιμενω και πολλα; Εχω και Lower και ECDL αυτα βοηθανε πουθενα ή τσαμπα τοσα φροντηστηρια;
ΑΠ:Καταρχην οσες θεσεις δεν καλυπτονται απο τις πανελληνιες για τις ΑΕΝ βγαινει προκηρυξη με το απολυτηριο λυκειο. Οι βασεις στις πανελληνιες ειναι πολυ χαμηλες, αντιθετως με την προκηρυξη-απολυτηριο δυστυχως οι βασεις ανα κατηγορια δεν ειναι γνωστες. Παντως να τα κανεις τα χαρτια σου. Το lower θα σου δωσει καποια επιπλεον μορια.

3) Εχω και κατι αλλες αποριες: Οι στολες εχουν καταργηθει; Δηλαδη δεν εχουν επισημες στολες στο Εμπορικο Ναυτικο; Απο οσα εχω δει στα πλοια πανω ειναι με πολιτικα (προφανως για λογους ανεσης στην εργασια... ) ομως δεν υπαρχουν γενικα; Οι Μηχανικοι εχουν και αυτοι στολες οπως οι πλοιαρχοι; Και στην υπηρεσια κλασσικα φορμα εργασιας;
ΑΠ:Στολες υπαρχουν και για τους πλοιαρχους και τους μηχανικους αλλα χρησιμοποιουνται μονο στα επιβατηγα πλοια και στα κρουαζιεροπλοια και κυριως μονο στα καταστρωματα οπου κυκλοφορουν οι επιβατες. Οσο για τους μηχανικους κλασσικα φορμα εργασιας γιατι εχει παρα μα παρα πολυ δουλεια στο μηχανοστασιο. Τις φορμες εργασιας θα της αλλαζεις σαν τα πουκαμισα.Εικόνα

4) Πιο ευκολη αποκατασταση τοσο στη θαλασσα οσο και στη στερια εχουν οι Μηχανικοι ή οι Πλοιαρχοι;
ΑΠ:Την στερια ξεχνα την στην παρουσα φαση λογω οικονομικης κρισης. Μονο σαν αρχιμηχανικος ή αρχικαπετανιος σε ναυτιλιακη εταιρεια αλλα πρεπει να φας τα νιατα σου στη θαλασσα. Εκτος και εαν εχεις βυσμα να πας στο λιμενικο ως υπαξιωματικος ή αξιωματικος... Αρκετα δυσκολο για τους αποφοιτους απο ΑΕΝ να περασουν στο ΛΣ. Για την θαλασσα οι μηχανικοι ειναι πλεον δυσευρετοι... Κανουν με λιγα λογια κρα οι ναυτιλιακες εταιρειες για μηχανικους... Με το τουφεκι τους βρισκεις πλεονΕικόνα... Οι πλοιαρχοι ειναι περισσοτεροι αλλα παλι βρισκουν δουλεια.
Αλεξανδρος

Δημοσίευση από Αλεξανδρος »

Δεν προλαβαινω να κανω την αιτηση γιατι 3 Μαιου παρουσιαζομαι στα Γρεβενα... Για μετα το στρατο ελεγα αν θα υπηρχε προβλημα να δηλωσω γιατι σε καποιες σχολες απαγορευεται!Για το βαθμο του απολυτηριου μου δηλαδη θα πρεπει να κανω το σταυρο μου οταν θα δηλωσω ε; Δυσκολακι με τετοιο βαθμο απ'οσο λετε... Αντε να δουμε μηπως μας σωσουν τα Αγγλικα!

Τι να σας πω το σκεφτομαι παρα πολυ σοβαρα να το ακολουθησω το επαγγελμα... Μου αρεσει η ιδεα!

Ευχαριστω για το χρονο και τις απαντησεις σας!

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες