ΕΤΑ - Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 28
Σβαρνα τον φωναζαν. Απο το Σβαρνογιαννοπουλος.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 17
ΠΥΡΠΙΛΙΔΗΣ 80 Α έγραψε: πριν παω ετα ημουν εκπαιδευτης. Τα σχολια καποιων δεν θα ηταν και τα πιο κολακευτικα. Ημουν δυστηχως πολυ σκληροσ, καψονομουτρο, αλλα δικαιος.οταν μπαινει σχολειο και ο διοικητης λεει να κοπουν αυριο στην αναφορα οι μισοι τι να κανω;
Κάποιο λάθος κάνεις εδώ.
Πότε έγινε αυτό και δεν το καταλάβαμε;
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση γιατι μου εχει μπει στο κεφαλι οτι αρκετοι Ειναι/ηταν βαθμοφοροι μονιμοι η εφεδροι.
Υπαρχουν φανταρια στο φορουμ σαν και μενα;
Και μια δευτερη ερωτηση. Αν βρεθω στον Ασπροπυργο καποια μερα... Θα μου επιτρεψουν να κανω μια επισκεψη στην Σχολη;
Υπαρχουν φανταρια στο φορουμ σαν και μενα;
Και μια δευτερη ερωτηση. Αν βρεθω στον Ασπροπυργο καποια μερα... Θα μου επιτρεψουν να κανω μια επισκεψη στην Σχολη;
- Snakeshit
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 10
Υπάρχουν αλλά όχι τόσο παλιοί. Δεν νομίζω να επιτρέψουν. Μόνο σε πλαίσια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με σχολεία και τέτοια και πάλι μόνο αν κανονιστεί απο νωρίς. Μπορείς να πας τη μέρα του Πάσχα όπου ανοίγει για τον κόσμο το στρατόπεδο.
Ειδες φιλε που με επιβεβαιωνει ο μακεδονας; σβαρνογιαννοπουλος για να το θυμασαι. σας ειπα οτι εγω βγαινω με αληθινο επωνυμο και δεν λεω ανακριβειες παρα μονον γεγονοτα. φιλε μακεδονα και εγω απλος φανταρος ημουν. θυμασαι τον ξυρο; τον κομπορη; τον πεπε; οσο για το τι μας ελεγε ο διοικητης μας αστο να το ξερω εγω. οταν εκπαιδευαμε τις γυναικες που δεν επαιρναν ουτε μια ελξη η καμψη ξερεις τι μας ελεγαν ; θα παρουν πουλαδα θελουν δεν θελουν. αντε τωρα εσυ να τις ανεβασης στον πυργο. το μιλι δεν το βγαζανε με τιποτα. η ξερεις εσυ σειρα τι γινοταν την ημερα που ειχαμε διαλογη; οταν περναμε την πουλαδα, και φευγανε για τις μαλ ξερεις τι τηλεφωνα απο ''πανω'' πεφτανε για το ποιοι θα πανε ετα; ποιοι θα μεινουν εκπαιδευτες; ποιοι στο λεκ; ασε γιατι θα με κοψουν παλι.
Πυρπιλίδη, αναμένουμε με δέος τις φωτογραφίες.
Πάντως, Κάπου είχα βρεί ιστοσελίδα ένός εφέδρου που υπηρέτησε στο ΕΤΑ. Θα προσπαθήσω να τη βρώ και να το βάλω σαν λινκ.

Πάντως, Κάπου είχα βρεί ιστοσελίδα ένός εφέδρου που υπηρέτησε στο ΕΤΑ. Θα προσπαθήσω να τη βρώ και να το βάλω σαν λινκ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τρί Μαρ 02, 2010 2:50 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απ! Το βρήκα
http://www.stigmes.gr/gr/grpages/articles/kokotos.html
http://www.stigmes.gr/gr/grpages/articles/kokotos.html
Μεσα στην βδομαδα θα αρχισω να ανεβαζω. η γυναικα μου γελαει και μου λεει '' ευκαιρια βρηκες παλι'' ασε να δειτε ρεντινα,sas, μηχανεσ εντουρο μαικο, το σκυλακι που στα αλματα στις ασκησεις το ειχα μαζι μεσα στη φορμα, και καναμε τα αλματα παντα μαζι! κεοαχ ολυμπο, θαλασσια στο σχοινια, που στην γιορτη του μοναδικου στρατηγου τραχανατζη εφαγα τισ παστες που του ειχαν φερει δωρο, και οταν ηρθε ο στρατηγος ηλιοπουλοσ δεν ειχαμε να τον κερασουμε. με εθαψε 24 ωρες στην αμμο μεχρι τον λαιμο γι αυτο. και αλλα βεβαια σε φωτο, οπως, σχολια σωματωφυλακων, που με το σαρανταπενταρι με το λοχαγο σουλη πηγαιναμε βολτα ενα κουτακι κοκα κολα, σχολειο ταχειας βολης, αραπη βεβαια, αναποδη καταριχηση στον πυργο, δ βραχο που οταν κολλησα και χεστηκα πανω μου ηρθε ο ανθυπασπιστης τσαμπαζης και με εσωσε. καλη του ωρα του παλικαριου οπου κι αν ειναι τωρα. αλλα και κερδυλλια, στρυμωνα που κοντεψα να πνιγω, υπευθυνος ανιχνευτης στη ζωνη ριψης στην μικρα που οταν αναβω το καπνογονο αυγουστο μηνα στα σταχυα βαζω φωτια! και να μην μπορω να ειδοποιησω τους αγγλους απο πανω που εβλεπαν τον καπνο και αρχισαν να πηδουν. απιστευτα ετσι; εντονη ζωη, εντονοτερα περιστατικα. εχω και αλλα να πω που με τιμουν και δεν με διακομοδουν αλλα αυτα αφηστε τα θα τα ξερω εγω κι αυτοι που τα ζεισαμε.
-
- Λοχαγός
- Posts in topic: 15
Ρε μαγκες αυτος ο Κοκοτός (ο ΕΤΑτζής στο σάιτ που εβαλε ο Νασσος) έχει όλη την ελούντα ιδιοκτησία... ! Αλλα μαγκιά του... Τωρα τη μαλλούρα μεχρι κει κατω την την ήθελε! Πυρπιλιδη γουστάρουμε ριξε φώτο! Πύρ!
Πλάκα πλάκα για το Σαββα Βλασση σας βλεπω ''Οι αναμνησεις ΕΤΑτζήδων Φαν (τάρων) '' παντώς ντάξει εφεδρος ΕΤΑ και εφεδρος ΟΥΚ... Μαγκιά (οχι οτι δεν ειναι ΛΟΚ κτλ αλλα τα αλλα ειναι πιο Ακραια... ) ... Παλαβομάρα σκέτη...
τωρα που ειπες για τραχανατζη. Οταν ηταν δκτης στη ΣΜΥ εχω φιλαρακι που ηταν εκει και μου λεει εσκαγε μυτη και εκανε καταρριχηση στη σχολη απο ελικοπτερο με το σκυλο του κι αυτός... Μηπως σε αντεγραφε;
Πλάκα πλάκα για το Σαββα Βλασση σας βλεπω ''Οι αναμνησεις ΕΤΑτζήδων Φαν (τάρων) '' παντώς ντάξει εφεδρος ΕΤΑ και εφεδρος ΟΥΚ... Μαγκιά (οχι οτι δεν ειναι ΛΟΚ κτλ αλλα τα αλλα ειναι πιο Ακραια... ) ... Παλαβομάρα σκέτη...
τωρα που ειπες για τραχανατζη. Οταν ηταν δκτης στη ΣΜΥ εχω φιλαρακι που ηταν εκει και μου λεει εσκαγε μυτη και εκανε καταρριχηση στη σχολη απο ελικοπτερο με το σκυλο του κι αυτός... Μηπως σε αντεγραφε;

Καλα υπαρχει κανενας με τα καλα του απο μας; οταν ημουν πευκο ηρθαν να με δουν οι δικοι μου. καποιοι κομενοι εφευγαν εκεινη την ωρα και οταν τους ρωτησαν γιατι φευγουν ειπαν στην μανα μου.''εχετε δει κυρια μου τους τοιχους να ιδρωνουν απο το καψονι;'' αυτο ηταν. ωρες ατελειωτες εν δυο κατω, καμψεις μεταβολες, στολη κορεας. γυρνουσαν και στην σχολη οι εκπαιδευτες 2 το βραδυ και μας αρχιζαν εως το εγερτηριο. σο. βε τρελλο. ετσι βγαιναν οι αντρες τοτε. οποιος δεν αντεχει να κοπει. ετσι μαθαινεις να υπακους σε τρελλες διαταγες. οι υπολοιποι μπορουν να πανε. κωπηλατες ας πουμε. οι φωτο σαββατοκυριακο. ετοιμαστοιτε να αρρωστησετε σειρες.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Χα χα χα χα!
Εγω πηγα στο Πευκο απο Κορινθο.
Αν δεν μπορουσαμε να γραψουμε ΛΟΚ στους καθρεφτες δεν σταματουσαν με τιποτα.
Αμα ηταν κουρασμενοι εκλειναν τις πορτες... Αν οχι ανοιγαν και τα παραθυρα
και δωστου... Αλλα αμα το εβαζες στο μυαλο οτι... Δεν βαριεσε... Και το χιονι μαυρο ειναι... Αν το ηθελε καμμια παλιοσειρα η λοχιας τοτε αντεχες. Οσοι δεν μπορουσαν φυεγαν.
Μια αλλη φορα Μας Εβαλαν να κραταμε την κολωνα φωτισμου 5-6 ατομα με το ενα χερι και να γυρναμε γυρω της φωναζοντας... Που θα πας μωρη π... Να θα ζαλιστεις και θα πεσεις.
Ποσα ατομα νομιζετε οτι μπορουν να κοιμηθουν ορθια μεσα σε μια τουαλετα στην Σχ. Αλ γιατι δεν αντεχαν το Σω. Βε στον λοχο εκπαιδευσεως;8
Ενας, οχι στο ΕΤΑ αλλα στον λοχο Δικοικησεως της ΣχΑλ εφυγε γιατι στον υπνο του... Εκλεγε και φωναζε την μαμα του.
Εγω πηγα στο Πευκο απο Κορινθο.
Αν δεν μπορουσαμε να γραψουμε ΛΟΚ στους καθρεφτες δεν σταματουσαν με τιποτα.
Αμα ηταν κουρασμενοι εκλειναν τις πορτες... Αν οχι ανοιγαν και τα παραθυρα
και δωστου... Αλλα αμα το εβαζες στο μυαλο οτι... Δεν βαριεσε... Και το χιονι μαυρο ειναι... Αν το ηθελε καμμια παλιοσειρα η λοχιας τοτε αντεχες. Οσοι δεν μπορουσαν φυεγαν.
Μια αλλη φορα Μας Εβαλαν να κραταμε την κολωνα φωτισμου 5-6 ατομα με το ενα χερι και να γυρναμε γυρω της φωναζοντας... Που θα πας μωρη π... Να θα ζαλιστεις και θα πεσεις.
Ποσα ατομα νομιζετε οτι μπορουν να κοιμηθουν ορθια μεσα σε μια τουαλετα στην Σχ. Αλ γιατι δεν αντεχαν το Σω. Βε στον λοχο εκπαιδευσεως;8
Ενας, οχι στο ΕΤΑ αλλα στον λοχο Δικοικησεως της ΣχΑλ εφυγε γιατι στον υπνο του... Εκλεγε και φωναζε την μαμα του.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μακεδονας την Τετ Μαρ 03, 2010 2:49 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
@ΠΥΡΠΙΛΙΔΗΣ 80Α, Γραψου πρωτα στο φορουμ.
Τζαμπα ειναι.
Τζαμπα ειναι.

-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Πεστα σειρα...
Το FN καλο ηταν την δουλεια του την εκανε.
Αν ειχες ομως τον Αρταβανη απο πανω σου στην πρωτη σου βολη με FN και στον λοχο μονο μια βδομαδα... Το ρημαδι δεν ηταν ρυθμισμενο (απο την αποθηκη, καθαρισμα και κρεμασμα) και ενω σημαδευα κατω δεξια Αυτο τίς εστελνε πανω αριστερα... (τις πρωτες 2-3 σημαζευα κεντρο και πηγαιναν στον 3ο κυκλο αριστερα πανω και ειχα αρχησει να το φτιανχω σιγα σιγα)
-Ρεεεεεε στρατβαδιιιιιι που βαρας... ; Γαυγηζε... Το μαυρο στην μεση το βλεπεις;
-Το βλεπω του λεω αλλα ειναι πρωτη φορα που ρειχνω με αυτο και μαλλον θελει ρυθμιση... !
-Φερτω δω... Του το δεινω... Και αρχησε μετά απο κανα 2 βολες, αυτα με τους 12 θεους του Ολυμπου
Μεχρι και τον οπλουργο φωναζε και κατεβαζε καντήλια... Αν πηγαινε καπου σημερα με αυτο ο νεος να πολεμησει τι θα γινοναταν;(ειχε και τις καλες του στιγμες)
Τελικα οταν το πηρα στα χερια ξανα μου μια χαρα ηταν μετα τίς ρυθμισεις... Και μου λεει... Παρε και κανα2 γεμηστηρες ακομη και ρηξε οπως γουσταρεις... !
Οσο για τίς "εκδρομες" ηταν... Υπνο την μερα και πορεια το βραδυ Χωρις GPS (σημερα μαλλον θα χαθουν αν τελειωσουν οι μπαταριες) και καθε μισαωρο στο χαρτη για κοντρολ.
Το FN καλο ηταν την δουλεια του την εκανε.
Αν ειχες ομως τον Αρταβανη απο πανω σου στην πρωτη σου βολη με FN και στον λοχο μονο μια βδομαδα... Το ρημαδι δεν ηταν ρυθμισμενο (απο την αποθηκη, καθαρισμα και κρεμασμα) και ενω σημαδευα κατω δεξια Αυτο τίς εστελνε πανω αριστερα... (τις πρωτες 2-3 σημαζευα κεντρο και πηγαιναν στον 3ο κυκλο αριστερα πανω και ειχα αρχησει να το φτιανχω σιγα σιγα)
-Ρεεεεεε στρατβαδιιιιιι που βαρας... ; Γαυγηζε... Το μαυρο στην μεση το βλεπεις;
-Το βλεπω του λεω αλλα ειναι πρωτη φορα που ρειχνω με αυτο και μαλλον θελει ρυθμιση... !
-Φερτω δω... Του το δεινω... Και αρχησε μετά απο κανα 2 βολες, αυτα με τους 12 θεους του Ολυμπου
Μεχρι και τον οπλουργο φωναζε και κατεβαζε καντήλια... Αν πηγαινε καπου σημερα με αυτο ο νεος να πολεμησει τι θα γινοναταν;(ειχε και τις καλες του στιγμες)
Τελικα οταν το πηρα στα χερια ξανα μου μια χαρα ηταν μετα τίς ρυθμισεις... Και μου λεει... Παρε και κανα2 γεμηστηρες ακομη και ρηξε οπως γουσταρεις... !
Οσο για τίς "εκδρομες" ηταν... Υπνο την μερα και πορεια το βραδυ Χωρις GPS (σημερα μαλλον θα χαθουν αν τελειωσουν οι μπαταριες) και καθε μισαωρο στο χαρτη για κοντρολ.
-
- Λοχαγός
- Posts in topic: 15
Πολυ καλες οι φωτο. Ο Τραχανατζής μπαμ κανει ποιος ειναι στη φωτογραφια!
Οι πουλάδες πέφτουν σύννεφο!
185χλμ πορεια βολή; Ακόμα καλύτερα 125βήματα/λεπτό; Καπου τόσο κάναμε για πορείες-εκπαιδευτικές της πλάκας για 15 χλμ (οχι πολυ πανω απο 2 ώρες) αλλα όχι στις μεγαλυτερες και κάποιοι ΕΠΟΠ βρίζανε που σε τόσο ρουτινιάρικες πορείες μας πήγαινε έτσι ο λοχαγος (για να νικήσουμε τους αλλους λόχους... ). Αυτό με τα τζι-πι-ες... Χαχα ακριβως οπως τα λετε ειναι... Εδω χανομασταν (οχι εμεις... Οι αλλοι λόχοι
) και με τζι-πι-ες! Αλλα είναι ωραίο γιατι στα λεει όλα... Οτι έκανες ας πουμε 34.256 μετρα με πολυ ακριβεια.
να γιατι δε ξερουν πολλοι (ουτε γω!) τι ακριβως κανει το ΕΤΑ... Τωρα καταλαβαινω και τις διαφορες και με τους βατραχους... Δεν νομιζω να υπαρχει περιπτωση να κανουν ουτε τα μισα αυτοι.
Επισης το μπεργκιν που ειχατε (οπως αυτο στην πιο πανω φωτο που το πατας) Δε σας εκοβε τους ωμους τοσα χιλιομετρα;
Αυτή με το στρατοπεδο αιχμαλωτων που ειναι στη Ρεντινα; Γιατι παραλιγο να το περάσουμε οταν είμουνα εκει (οπου ειναι και το σχολειο σημερα) αλλα με τα πραματα οπως ήταν πριν λιγα χρονια (ακομα χειροτερα σημερα) δεν προλαβαιναμε...2 μερες και πολυ περπατημα και ακομα περισσοτερο σπασιμο (οπως μας ειπανε οι μονιμοι που το περνανε πλεον) ... Επι δυο μερες να ακους παρασιτα.
(μας ειχαν σπασει τα νευρα που τα ακουγαμε εμεις απεξω!) συν οτι αλλο εκει μεσα... Μόνο το πρωι μας λεγανε καποιοι ανθυπολοχαγοι που ειχαν συμμαθητες τους μεσα... Στην επαρση της σημαιας να φωναζουμε τον εθνικο υμνο τερμα δυνατα για να ακουστει στο στρατοπεδο αιχμαλωτων αρκετες εκατονταδες μετρα μακρια να καταλαβουν οτι ξημερωσε η τελευταια μερα για να τους ανεβει το ηθικο...

Οι πουλάδες πέφτουν σύννεφο!
185χλμ πορεια βολή; Ακόμα καλύτερα 125βήματα/λεπτό; Καπου τόσο κάναμε για πορείες-εκπαιδευτικές της πλάκας για 15 χλμ (οχι πολυ πανω απο 2 ώρες) αλλα όχι στις μεγαλυτερες και κάποιοι ΕΠΟΠ βρίζανε που σε τόσο ρουτινιάρικες πορείες μας πήγαινε έτσι ο λοχαγος (για να νικήσουμε τους αλλους λόχους... ). Αυτό με τα τζι-πι-ες... Χαχα ακριβως οπως τα λετε ειναι... Εδω χανομασταν (οχι εμεις... Οι αλλοι λόχοι

να γιατι δε ξερουν πολλοι (ουτε γω!) τι ακριβως κανει το ΕΤΑ... Τωρα καταλαβαινω και τις διαφορες και με τους βατραχους... Δεν νομιζω να υπαρχει περιπτωση να κανουν ουτε τα μισα αυτοι.
Επισης το μπεργκιν που ειχατε (οπως αυτο στην πιο πανω φωτο που το πατας) Δε σας εκοβε τους ωμους τοσα χιλιομετρα;
Αυτή με το στρατοπεδο αιχμαλωτων που ειναι στη Ρεντινα; Γιατι παραλιγο να το περάσουμε οταν είμουνα εκει (οπου ειναι και το σχολειο σημερα) αλλα με τα πραματα οπως ήταν πριν λιγα χρονια (ακομα χειροτερα σημερα) δεν προλαβαιναμε...2 μερες και πολυ περπατημα και ακομα περισσοτερο σπασιμο (οπως μας ειπανε οι μονιμοι που το περνανε πλεον) ... Επι δυο μερες να ακους παρασιτα.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fideas emk την Παρ Μαρ 12, 2010 11:11 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Κύριε Πυρπιλίδη κατάρχάς καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο υπηρετήσατε και πόσα άλματα (στατκού-ελευθέρας) κάνατε καθ'όλη την θητεία σας. Υ. Γ.: Ειλικρινά μπράβο σας, θέλει πολλά καρύδια να τα καταφέρει κανείς σε τέτοιες συνθήκες, μακάρι να τα καταφέρουμε και εμείς το ίδιο καλά που θέκουμε να μπούμε ειδικές δυνάμεις. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης