Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 96

Δημοσίευση από yandr »

Εσύ νομίζω είσαι υπέρ της κατάργησης του στρατού, άρα μάλλον πρέπει να ανοιχθεί νέο θέμα. Θες να το κάνεις;
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από GenerX »

Θεωρητικά είμαι, ναι.
Πρακτικά σκοντάφτει το πράγμα.

Απλά εδώ είπα να είμαι πάλι η αντίθετη φωνή στα επιχειρήματά σας.

Η άποψή μου είναι η εξής.

Μας πρήζουν στον στρατό πως ο φαντάρος κοστίζει στο κράτος.

Τίποτα δεν κοστίζει. Ίσα ίσα που βγάζουν και λεφτά από την οικογένειά του. Εκτός από τα στάνταρ, αυτά είναι τα bonus.

Τι μπορεί να γίνει λοιπόν.

Ας γίνει επαγγελματικός σε επίπεδο κληρωτών.

Δηλαδή κομμένες οι άσκοπες μέρες, όπως π. Χ. Τα ΚΕΝ. Δεν προσφέρουν τίποτα σε κανέναν.

Πάρε δυο λόχους στο βουνό και κατευθείαν στα βαθειά μετά από μια εβδομαδιαία ενημέρωση, που θα είχε και ενδιαφέρον για τον φαντάρο.

Κάνε την θητεία 3μηνη.2μηνη.1 μήνα. Πρακτικά και ουσιαστικά, αυτά που μαθαίνουμε στην θητεία (στο 9μηνο και παλιότερα ακόμη) είναι υπόθεση 15-20 ημερών,2ωρων απογευματινών μαθημάτων.

Ας πούμε 3μηνη.

Κάνε στους 3 μήνες 50 βολές.35 πρωινές,15 βραδινές. Να μάθει να βαράει ο άλλος αφού στις πρώτες 5 θα έχει μάθει να ρυθμίζει το όπλο του, για να μην βαράει - όπως τώρα- στον γάμο του *****. Θα γίνονται πορείες και στο τέλος οι βολές. Θα τρώνε στο ύπαιθρο, στα αγκάθια, όπου κάθονται τέλος πάντων. Θα μάθουν να στήνουν σκηνή τις 4-5 πρώτες μέρες της θητείας. Γυμναστική 3 φορές την εβδομάδα π. Χ.

Έτσι καταφέρνεις το εξής. Τα λεφτά που έδινες για τους 6 επιπλέον μήνες πριν για να τον τρέφεις ώστε να ανταπεξέρχεται στα ανούσια σκοπέτα, θαλαμοφυλίκια κλπ, θα τα δίνεις για τον παραπάνω σκοπό που περιέγραψα.

Έτσι θα τον κάνεις να μην σκέφτεται πότε θα απολυθεί και πως θα περάσουν οι μέρες, θα είναι σε ένα διαφορετικό περιβάλλον -σημαντικό. ΔΕΝ θα νιώθει φυλακισμένος- θα έχει όρεξη για να μάθει -τουλάχιστον μεγάλο μέρος των φαντάρων.

Και το σημαντικότερο που ξεφεύγει από πολλούς που υποστηρίζουν την διατήρηση ή και αύξηση της θητείας. Ίσως να πείτε "δεν μας ξεφεύγει", αλλά από την στιγμή που δεν το τονίζετε, φαίνεται πως δεν σας πολυενδιαφέρει κι όλας.

Ελπίζω να μην πάθετε πολιτισμικό σοκ.

Όχι, δεν είμαι ο σοφός του κόσμου, στο παραπάνω πρόχειρο παράδειγμα θα μπορούσε κάποιος να προσθαφαιρέσει χίλια δυο ακόμα.

Αλλά έτσι η θητεία θα ήταν κατά 101% ουσιαστική.

Και για τον στρατό και για τον "εθελοντή" φαντάρο και για την χώρα που δεν θα έχανε το εργατικό της δυναμικό για το τίποτα και για την οικογένεια που δεν θα ξόδευε μια περιουσία άμεσα και έμμεσα. Άμεσα με τους φόρους, έμμεσα για τις... Τοπικές κοινωνίες που θρέφει ο άχρηστος στρατός μας.
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από GenerX »

Προσθέτω κάτι ακόμα.

Η 3μηνη θητεία θα ήταν εθελοντική. Αλλά επειδή θα ήταν ουσιαστική, πολύ ουσιαστικότερη απ' ότι τώρα φυσικά και λόγω των 90 ημερών, θα τράβαγε πολύ κόσμο. Δεν θα υπήρχε πρόβλημα όσον αφορά το δυναμικό του στρατού.

Κατά δεύτερον, θα μπορούσε να γινόταν συχνή μετεκπαίδευση. Η οποία και πάλι θα ήταν μια ευχάριστη διαδικασία για όσους αποτελούσε επιλογή τους. Εννοείται πως η μετεκπαίδευση θα προστάτευε τον καθένα όσον αφορά το εργασιακό καθεστώς κοκ.
laios
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από laios »

Η θητεια πρεπει να καταργηθει και ο στρατος να γινει επαγγελματικος. Αυτο ειναι το σωστο. Οποιος θελει να υπηρετησει να το κανει εθελοντικα, αν θελει. Δεν εχει να κερδισει τιποτα ο νεος απο την αγγαρεια καιτην σκοπια αφου δεν τον εκπαιδευουν ουσιαστικα πανω στην ειδικοτητα που σπουδασε για να γινει χρησιμος δημοκρατικος πολιτης αλλα ουτε και ο στρατος εχει να κερδισει απο τα παιδια που υπηρετουνε επειδη τους υποχρεωνει η Πατριδα. Τιποτα δεν γινεται με το ζορι.

laios
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από laios »

Και οταν λεμε επαγγελματικος εννοουμε καταργηση στρατοπεδων-φαντασματων, στελεχωσει σε κατωτερα στελεχη αλλα σε λογικο αριθμο π. Χ ο στρατος να εχει το 0.4% του πλυθησμου της Χωρας, οσο ειναι δηλαδη ο μεσος ορος της Ευρωπης. Εννοειται πως και οι κανονισμοι πρεπει να αλλαξουν, εχουμε μεινει στο 1950.
Morian
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 1
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Morian »

Εγώ πιστεύω πως η θητεία στον στρατό είναι μεγάλη μονο και μονο για τις σκοπιές...
Πείτε μου ποιος αξιωματικός η υπαξιωματικός θα κάτσει να κάνει σκοπια; Υπάρχει τέτοια περιπτώσει; Δεν νομίζω...
Θέλουν τα παιδιά μονο και μονο για την σκοπια... Και η εκπαίδευση που κάνουν είναι εντελώς τυπική...
Άβαταρ μέλους
kampf
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από kampf »

Εννοειται ρε μαγκες οτι οι φανταροι χρειαζονται μονο για να φυλανε...
"Αδελφοί, εν τη κρισίμω ταύτη περιστάσει μόνον ένδοξον θάνατον πρέπει να ευχόμεθα" Γ. Ολύμπιος
Νικος εμπορας

Δημοσίευση από Νικος εμπορας »

Εγω θα προτεινα ολοι οι νεοι απο τα 18-35 να κανουν γυμνασια 2 εβδομαδων ετησιως αναγκαστικα και εθελοντικα περισσοτερες φορες τον χρονο ή και μετα το περας του 35 ετους. Κατι σαν την εθνοφρουρα των γιανκηδων.

Σε πιο εφαρμοσιμο βρισκω σκοπιμο να γινεται μειωση της θητειας σε οποιους δηλωνουν παραμεθωριο (κανονικη οχι νησακια)

10ALELEGOHOME

Δημοσίευση από 10ALELEGOHOME »

Μονο για σκοπετα... Μιλαω με εναν υπολοχαγο στη μοναδα π υπηρετω (ειδικες δυναμεις) και ειχε κατι ατομα που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ... Ξενερωσαν και τα γραφανε ολα... Και πριν την απονομη του μπερε του λεω ''γιατι αυτα τα ατομα δεν τα κοβεται; Αφου δεν τρεχουν καν ολο στο γιατρο ειναι για να φιδιασουν εκπαιδευση 0'' και μου λεει... '' και ποιος θα κανει σκοπιες ρε εγω; Εγω εχω αστερια'' ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΕΤΑ!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Greek_Army »

Ναι γιατί αυτός στην σχολή δεν έκανε σκοπέτα Εικόνα μην πιστεύετε ότι ναναι ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Greek_Army την Τρί Αύγ 10, 2010 4:47 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 54
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

10ALELEGOHOME έγραψε:Μονο για σκοπετα... Μιλαω με εναν υπολοχαγο στη μοναδα π υπηρετω (ειδικες δυναμεις) και ειχε κατι ατομα που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ... Ξενερωσαν και τα γραφανε ολα... Και πριν την απονομη του μπερε του λεω ''γιατι αυτα τα ατομα δεν τα κοβεται; Αφου δεν τρεχουν καν ολο στο γιατρο ειναι για να φιδιασουν εκπαιδευση 0'' και μου λεει... '' και ποιος θα κανει σκοπιες ρε εγω; Εγω εχω αστερια'' ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΕΤΑ!

Και επειδή έχει αστέρια; Έχεις δει Συνταγματάρχη να κάνει σκοπιά επειδή ο οπλίτης είχε πυρετό; Ναι, στο ΚΕΤΘ έχει γίνει.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Greek_Army »

Έλα μωρέ ειδικά στο κεεδ παίζει μεγάλη παπάτζα από μόνιμους 2-3 εκεί μέσα το πολύ να είναι "αληθινοί"
Sasuke
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Sasuke »

laios έγραψε:
Rafale έγραψε:Εγω λεω να μην υπηρετουν καθολου. Τι να τους κανουμε; Αφου εχουμε τους επ. Οπ
συμφωνω μαζι σου. Οπως στην ΕΛ. ΑΣ και το πυροσβεστικο σωμα. Μονο επαγγελματιες. Μηπως γνωριζεις, στην υπαρχουσα κατασταση, ποσους ΕΠ. ΟΠ, ΥΠΑΞ και αξιωματικους χρειαζεται ο ΕΣ να προσλαβει;

«.Οι κουρασμένοι κάνουν κοινωνίες εβραίικες με μόνο σκοπό τη γενική αλληλοβοήθεια, οι κουρασμένοι, που δεν έχουν πια ορμές, παρά μόνο γούστα, οι κουρασμένοι, που μόνο τη ζωούλα τους κοιτάζουν, που αλτρουίζουν μόνο για να υπηρετήσουν καλλίτερα το μικροσυμφέρο τους, οι κουρασμένοι, που βαστιούνται από τα χέρια σε μιαν αλληλεγγύη, γιατί φοβούνται να περπατήσουν μοναχοί τους, μην τύχη και κοπιάσουν πάρα πολύ, οι κουρασμένοι,που το στρατιωτικό γι' αυτούς είναι βάσανο, γιατί δεν υπηρετεί τη ζωούλα τους, οι κουρασμένοι, που εχθρούς δεν έχουν.»
Ίων Δραγούμης
ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΕΛΛΑΣ!!
laios
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από laios »

Sasuke έγραψε:
laios έγραψε:
Rafale έγραψε:Εγω λεω να μην υπηρετουν καθολου. Τι να τους κανουμε; Αφου εχουμε τους επ. Οπ
συμφωνω μαζι σου. Οπως στην ΕΛ. ΑΣ και το πυροσβεστικο σωμα. Μονο επαγγελματιες. Μηπως γνωριζεις, στην υπαρχουσα κατασταση, ποσους ΕΠ. ΟΠ, ΥΠΑΞ και αξιωματικους χρειαζεται ο ΕΣ να προσλαβει;

«.Οι κουρασμένοι κάνουν κοινωνίες εβραίικες με μόνο σκοπό τη γενική αλληλοβοήθεια, οι κουρασμένοι, που δεν έχουν πια ορμές, παρά μόνο γούστα, οι κουρασμένοι, που μόνο τη ζωούλα τους κοιτάζουν, που αλτρουίζουν μόνο για να υπηρετήσουν καλλίτερα το μικροσυμφέρο τους, οι κουρασμένοι, που βαστιούνται από τα χέρια σε μιαν αλληλεγγύη, γιατί φοβούνται να περπατήσουν μοναχοί τους, μην τύχη και κοπιάσουν πάρα πολύ, οι κουρασμένοι,που το στρατιωτικό γι' αυτούς είναι βάσανο, γιατί δεν υπηρετεί τη ζωούλα τους, οι κουρασμένοι, που εχθρούς δεν έχουν.»
Ίων Δραγούμης
ωραιο το αποφευγμα. Τι θελει να πει ο ποιητης;
laios
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από laios »

Και οσο για το "αιμα, τιμη, χρυση αυγη" σε προτεινω το "ΑΡΗΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ,SUPER3"
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση