Κανονικα κ μενα απο στρατολογικο μονο οι γιατροι πανε αναγκαστικα οι υπολοιποι μπορει να διαλεχτουν για αλλου αλλα συνηθως περνουν. εγω με πτυχιο φαρμακευτικης με πειραν για φλεβαρη χωρις βυσμα
Εχω τελειωσει ραδιολογια-ακτινολογια και ειχα καταθεσει αντιγραφο πτυχειο για αυτο κευγ αρτα... Και εγω καλα ακουω... Καλα θα περασουμε... Χαβαλε να εχει και ολα παλευοντε! !
Ρε παιδια ειμαι υγειονομικο στιν αρτα για 10/2... Υπαρχει περιπτωση να με αλλαξουν απο υγειονομικο και να με στειλουν αλλου; γνωριζετε τπτ σχετικα με αλλαγες; ευχαριστω πολυ...
_ugc_pcmaster7 έγραψε:απο υγειονομικο είμαι εγω 305 σειρά απο ειδικοτητες που μπορείτε να πάρετε είναι 1) τραυματιοφορέας 2) βοηθός αιμοδοσίας 3) βοηθός μικροβιολογικού 4) βοηθός χειρούργου 5) μαγειρας 6) οδηγός 7) βοηθός ακτινολογικού
Και απο μεταθέσεις καμια 30 ατομα πανε κύπρο ως συνήθος Καμια 20 ατομα πανε σε νησία... Και ολοι οι υπόλοιποι πάνε σε πόλεις όπως
Αθήνα 401 γσν Αλεξανδρούπολη 492 γσν Θεσσαλονίκη 424 γσν και Σε αλλες πόλεις
Θελω να ρωτησω τα εξεις μιας και εγω παρουσιαζομαι 10/02 ΚΕΥΓ αρτας ενεκα γιατρος!
1) μπορω να διαλεξω εγω ειδηκοτητα (μαλλον απιθανο μου φαινεται να εχω τετοιο δικαιωμα στον στρατο) και αν οχι το βισμα παιζει κανα ρολο εδω; 2)ολοι οι γιατροι δεν πανε 401 η 424 για να συνεχισουν εκπαιδευση για αλλες 3 βδομαδες η' λαθος κανω; 3)οσοι πανε 401 ειναι πιθανον να παρουν μεταθεση μετα νοτια Ελλάδα και νησια και οσοι ειναι 424 βορεια Ελλάδα και συνηθως συνορα η' δεν ισχυει; 4) υπαρχει πιθανοτητα να με στειλουν κυπρο;
1) εσύ δεν διαλέγεις τι ειδικότητα θες το βύσμα σου διαλέγει ι σου βάζουνε μια ότι να ναι. ... ι αν είσαι γιατρός με ειδικότητα και δόσεις το πτυχίο σου
σε δίνουνε ειδικότητα με αυτό που έχεις σπουδάσει... π. Χ βοηθός μικροβιολόγου... pt ptt όλε χαχαχα :)
2) όλο το υγειονομικό χωρίζετε σε όλη την Ελλάδα όποιος έχει καλό βύσμα θα πάει σε καλό στρατόπεδο...
3) όταν θα σας βγουν οι μεταθέσεις μετά από 1 μήνα περίπου από όταν παρουσιαστήτε... μερικοί θα πάνε εκεί. ... εκπαιδευόμενοι σε κάποια
στρατόπεδα να κάτσουν εκεί 1 μήνα και μετά θα πάνε στην κανονική μονάδα τους... και μερικοί άλλοι θα τους στήλουνε κάπου και θα
μήνουνε εκεί. ... οργανικοί ... όσοι είστε από Μακεδονία θα σας στήλουνε Μακεδονία... και οι πιο πολλοί θα έρθετε εδώ στον έβρο... για άλλες περιοχές θα ενημερωθείτε στην άρτα
4) και ναι υπάρχει πιθανότητα να σε στήλουνε κύπρο...
Ετσι ειναι, δεν αποφευγετε! Μεχρι να μπουμε ειναι, μετα αλλαζει το πραμα! Κανω quote οτι βρηκα απο εναν θεο στο φορουμ που κανει και ***** τα post...
Το ΚΕΥΓ (Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού) εδρεύει στο στρατόπεδο ΒΕΡΣΗ στην πόλη της Άρτας.
ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΥΓ;
Γιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, τεχνολόγοι εργαστηρίων και ακτινολογικού, βιολόγοι, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί παρουσιάζονται Άρτα αν έχουν πτυχίο. Ακόμα και οι φοιτητές των παραπάνω σχολών είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστούν εκεί χωρίς όμως να είναι 100% σίγουρο. Φυσικά θα βρείτε και κάποιους που δεν έχουν καμμία σχέση με τα παραπάνω απο υδραυλικούς μέχρι δικηγόρους.
Μην κάνετε το λάθος να τους ρωτήσετε γιατί βρίσκονται εκεί! Είναι φως φανάρι ότι έχουν χοντρό βύσμα. Ως γνωστόν το Υγειονομικό είναι το πιο βυσματικό σώμα του Στρατού Ξηράς.
ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ, ΑΓΡΟΤΙΚΟ, ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΩ;
Και εις ανώτερα! Καλή σταδιοδρομία! Φυσικά και δεν κανει κακό να προσκομίσετε φωτοτυπίες απο τα επιπλέον προσόντα σας. Στην πράξη ο στρατός ενδιαφέρεται μόνο να δει το πτυχίο ή την άδεια ασκησης επαγγέλματος. Μόνη εξαίρεση αποτελούν οι γιατροί που ειναι ειδικευμένοι (πλήρη ειδικότητα και όχι τμήμα αυτής). Αυτοί οφείλουν να καταθέσουν και τον τίτλο ειδικότητας. Α, μην ξεχάσω να αναφέρω ότι όσοι έχουν πτυχία απο ξένα πανεπιστήμια πρέπει να καταθέσουν τίτλο ισοτιμίας (ΔΙΚΑΤΣΑ)
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ; ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ;
Καταρχήν χαλάρωσε! Γενικά παίζει πολύ ΡΑΔΙΟ-ΑΡΒΥΛΑ σχετικά με το θέμα αυτό. Τα απαραίτητα που πρέπει να φέρεις μαζί σου από έξω είναι λίγα. Λοιπόν να έχεις οπωσδήποτε μαζί σοϋ: αρκετά εσώρουχα (καμιά 15ρια για να σε φτάσουν μέχρι την ορκομωσία), ξυριστικά, υπνόσακο, σαμπουάν, αφρόλουτρο, αποσμητικό (αν χρησιμοποιείς,lol) , σαπούνι, αφτερ σέιβ, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, νυχοκόπτη,3-4 χακί κοντομάνικα, μερικά ζευγάρια κάλτσες στρατιωτικές, πάτους για τα άρβυλα, γάντια μιας χρήσεως,mp3, κινητό χωρίς κάμερα και κανά βιβλίο ή περιοδικό.
Τα περισσότερα βέβαια απο αυτά υπάρχουν και στο ΚΨΜ. Γενικά το ΚΨΜ του ΚΕΥΓ είναι κορυφαίο. Έχει τα πάντα!
Πολιτικά ρούχα μην πάρεις μαζί σου εκτός από αυτα που θα φοράς την πρώτη μέρα διότι μέχρι την ορκομωσία δεν θα βγεις εξοδούχος.
Ο στρατός σου δίνει:3 στολές παραλλαγής (παντελόνι, χιτώνιο),2 ζευγάρια αρβυλες,1 ζευγάρι αθλητικά,1 ζευγάρι παντόφλες, ένα τζάκετ με επένδυση,2 χακί κοντομάνικα,2 ζευγάρια κάλτσες,2 φανέλες, ένα σορτσάκι μπλε χρώματος,1 σκελέα(είναι κάτι σαν πυζάμα) ένα πουλόβερ, δύο φούτερ,6 πετσέτες,2 jockey,1 μπερέ, γυαλιστικό για τα άρβυλα,1 ζευγάρι αθλητικές κάλτσες,1 εσώρουχο,1 θήκη για σαπούνι,2ζευγάρια ωτοασπίδες, ένα σάκο χακί χρώματος και ένα μακρόστενο σάκο που λέγεται σάκος ιματισμού ή λουκάνικο... Αυτά... Αν ξεχνάω κάτι είναι μάλλον γιατί δεν το χρησιμοποίησα ποτέ!
Η πρώτη μέρα στο ΚΕΥΓ δεν διαφέρει από τα άλλα στρατόπεδα... Πολλή ορθοστασία στη μηχανογράφηση, στον ιματισμό και προς το βραδάκι φτάνετε επιτέλους στο θάλαμο όπου αφού πρώτα σας πάρει συνέντευξη ο λοχαγός ή ο διμοιρίτης σας οδηγήστε στο κρεβάτι σας για ύπνο. Συμβουλή: Μην παρουσιαστείτε πρωί-πρωί γιατί είναι πολύ πιθανό να σας χώσουν σε καποια απο τα συνεργεία π. Χ. ιματισμό, υποδοχή , μαγειρία. Η καλύτερη ώρα να παρουσιαστείτε είναι γύρω στις 11 το πρωί! Φάρμακα όπως Depon ,Ponstan μπορείτε να έχετε μαζί σας. Για πιο εξειδικευμένα καλό είναι να έχετε στα χέρια σας συνταγή γιατρού.
ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ Ο 2ος ΛΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 1ο. ΙΣΧΥΕΙ; ΑΝ ΝΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΩ ΣΤΟΝ 2ο;
Το ΚΕΥΓ αποτελείται απο 2 λόχους οι οποίοι στεγάζονται σε διπλανά κτίρια. Γενικά κυκλοφορεί η φήμη ότι στο 2ο λόχο είναι καλύτερα. Για να πω την αλήθεια όπως την έζησα οι διαφορές είναι ελάχιστες. Π. Χ. στο 2ο λόχο καπνίζανε στις αναφορές ενώ στον 1ο όχι. Να το θέσω ...