Γενικές πληροφορίες για Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
oysak.
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από oysak. »

Γεια σε ουλους, σε 6 ημέρες μπαινω στη 1 Μ. ΑΛ. Ομως θελω αμφιβιους εγω, ξερει κανεις ποσο θα κάτσω στα χανία και εαν το δηλωσω ειναι σιγουρω οτι θα με πάνε;

10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από 10κωστας50 »

oysak. έγραψε:Γεια σε ουλους, σε 6 ημέρες μπαινω στη 1 Μ. ΑΛ. Ομως θελω αμφιβιους εγω, ξερει κανεις ποσο θα κάτσω στα χανία και εαν το δηλωσω ειναι σιγουρω οτι θα με πάνε;

Θα καθήσεις περίπου 1,5 μήνα...
Τωρα για τους αμφίβιους δεν ειναι και το πιο εύκολο να σε πάρουν γιατι δηλώνουν παρα πολλοι...
Αν είσαι λίγο τυχερός θα σε πάρουν!
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Χαιρετώ άπαντες! Όταν πέρασα περιοδεύον δεν δήλωσα τίποτα από τα "προσόντα" μου. Μου είχαν πει πως δεν έχει σημασία διότι θα με επανεξέταζαν όταν θα καταταγόμουν. Έτσι στα χαρτιά το μόνο που έχω είναι πτυχείο γυμνασίου.

Θέλω να πάω στα ΛΟΚ (απλά γιατί θεωρώ χάσιμο χρόνου την λούφα 9 μηνών συν του ότι είναι εμπηρεία που θα βελτιώσει πνεύμα και σώματι μου - αυτό απάντηση σε κάποιον που δεν έβρισκε λόγο να καταταγεί ΕΔ)

Επίσεις σκεύτομαι να δηλώσω στις ΕΛΔΥΚ.

Το ερώτημα λοιπόν είναι...

Α') Θα υπάρξει πρόβλημα με τα στοιχεία (ψευδή στοιχεία) - να δηλώσω τα πάντα ή να το αποφύγω; (έχω πτυχίο αγγλικων, της σχολής μου, και ελληνορωμαικη και καρατε αλλα για τα 2 τελευταια δεν διαθετω εγραφα που να το αποδυκνειουν)

Β') Το γεγονός της μη δήλωσης/απόκρυψης στοιχειων μπορεί να συμβάλει αρνητικά στην επιλογη/εισαγωγή για ΛΟΚ; (Διάβασα σχεδόν όλο τον ιστότοπο και από ότι κατάλαβα ζητούν/πέρνουν για ΕΔ απλά αναρωτόμαι μήπως δεν λάβουν υπόψην τα καινούρια στοιχεία)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Υ. Γ. : Εξερετικός ιστότοπος, έλυσα πολλές απορίες μου για τη θητεία και το στρατό με μερικές ώρες ψαξίματος και ανάγωσης.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 36

Δημοσίευση από D.Y.K »

Φιλε μου δεν εχει καμμια απολυτως σημασια!
Αλλωστε την θητεια σου θελεις να κανεις οχι τα χαρτια σου για ΕΠΟ. Π

Οποτε Δεν τους ενδιαφερει ποια ειναι τα 'προσοντα σου'

Σου ευχομαι να εχεις μια καλη θητεια και μπολικες εμπειριες

Φιλικα
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από 10κωστας50 »

Στυλιανός έγραψε:Χαιρετώ άπαντες! Όταν πέρασα περιοδεύον δεν δήλωσα τίποτα από τα "προσόντα" μου. Μου είχαν πει πως δεν έχει σημασία διότι θα με επανεξέταζαν όταν θα καταταγόμουν. Έτσι στα χαρτιά το μόνο που έχω είναι πτυχείο γυμνασίου.

Θέλω να πάω στα ΛΟΚ (απλά γιατί θεωρώ χάσιμο χρόνου την λούφα 9 μηνών συν του ότι είναι εμπηρεία που θα βελτιώσει πνεύμα και σώματι μου - αυτό απάντηση σε κάποιον που δεν έβρισκε λόγο να καταταγεί ΕΔ)

Επίσεις σκεύτομαι να δηλώσω στις ΕΛΔΥΚ.

Το ερώτημα λοιπόν είναι...

Α') Θα υπάρξει πρόβλημα με τα στοιχεία (ψευδή στοιχεία) - να δηλώσω τα πάντα ή να το αποφύγω; (έχω πτυχίο αγγλικων, της σχολής μου, και ελληνορωμαικη και καρατε αλλα για τα 2 τελευταια δεν διαθετω εγραφα που να το αποδυκνειουν)

Β') Το γεγονός της μη δήλωσης/απόκρυψης στοιχειων μπορεί να συμβάλει αρνητικά στην επιλογη/εισαγωγή για ΛΟΚ; (Διάβασα σχεδόν όλο τον ιστότοπο και από ότι κατάλαβα ζητούν/πέρνουν για ΕΔ απλά αναρωτόμαι μήπως δεν λάβουν υπόψην τα καινούρια στοιχεία)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Υ. Γ. : Εξερετικός ιστότοπος, έλυσα πολλές απορίες μου για τη θητεία και το στρατό με μερικές ώρες ψαξίματος και ανάγωσης.

Ποιος σου ειπε οτι θα κάνεις 9μήνες;
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
illy
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από illy »

Εποπ λοχια, παραπανω απαντησαμε σε κατι που εκανες post, λοιπον περιμενω την απαντηση σου...

andybgr
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από andybgr »

Καταλαβαίνω τη θέση του ΜΟΝ. ΕΠΟΠ. ΛΧΙΑΣ. Και εγώ έχω τον τιμημένο Πράσινο μπερέ και δεν έχω αφήσει ποτέ και σε κανέναν να τον φορέσει... Ουτε Στην Κοπέλα μου, ούτε στον πατέρα μου, Ούτε σε φίλο μου... αλλα συγκεκριμένα για το σύνθημα δεν έχω πρόβλημα γιατί φαίνεται η κοπέλα να δίχνει σεβασμο προς τους ειδικοδυναμίτες γνωρίζοντας ότι Διαφέρουν απ'ολους τους άλλους Και αυτό είναι που μετράει...

οι ειδικές δυνάμεις δεν είναι για όλους... Και λέτε ότι έχουν μπει άτομα που δεν το αξίζουν, απο αυτούς εξαρτάτε αν φύγουν ή όχι... Αν το αντέξουν μαγκιά τους...

Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Φίλε Δ. Υ. Κ, σε ευχαριστώ για την απάντηση. Φίλε Κώστα, νόμιζα πως η θητεία στο πεζικό (όχι ΕΔ) έχει μειωθεί στους 9 μήνες. Δεν με πειράζει και 18 μηνο να κάναμε αρκεί να ήταν ουσιαστικός χρόνος.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 36

Δημοσίευση από D.Y.K »

Απλα φιλε μου το 9μηνο ακουγεται πολυ οπως και το οτι θα καταργηθουν οι κληρωτοι σε αεροπορια και ναυτικο και οτι θα κανουν την θητεια τους ολοι πλεον μονο στο πεζικο

Αλλα ολα αυτα ακομη ειναι στα χαρτια

φιλικα
illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

Είναι σαν να μου λέτε ότι απαγορεύεται να λέω τον Έθνικό Ύμνο... Δεν συμφωνώ andy, έχουμε δικαίωμα ο καθένας να κάνει ό, τι θέλει και κανείς δεν είναι αρμόδιος να επιτρέπει και να απαγορεύει από την στιγμή που έχουμε δημοκρατία και πανω απ'όλα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Ξαναλέω πως η κοπέλα δεν έχει προσβάλλει κανέναν και πως πρέπει να τους τιμά όλους που λέμε αυτά τα στιχάκια... Τότε ο Yandr να διαγράψει πάρα πολλά από το θέμα "συνθήματα" του φορουμ εφόσον δεν πρέπει να "αγγίζουμε" τα συνθήματα των ειδικών δυνάμεων!! Και το ότι δεν έχεις επιτρέψει να το φορέσουν είναι δικό σου θέμα αποκλειστικά, δεν σημαίνει πως πρέπει να το κάνουν και οι άλλοι... Δηλαδή αν το φορέσουν θα προσβάλλουν κάτι;

Dum spiro spero
andybgr

Δημοσίευση από andybgr »

illy δεν ήσουνα ποτε εκεί... Και αν ποτέ θα πας... Θα καταλάβεις... Δε σου ειπε κανεις οτι απαγορεύεται ο εθνικός ύμνος και απορώ γτ ανοίγεις αυτο το θέμα το οποίο δεν έχει καμια σχέση με αυτο που σου λέω για τον μπερε...

τωρα αν εννοείς για το σύνθημα... Μάλλον θα κατάλαβες λάθος... Ξαναδιάβασε αυτο που εγραψα... Έγραψα ότι δεν έχω πρόβλημα για τα συνθήματα... Και έγραψα τους λόγους... τον μπερέ τον παίρνεις με την αξία σου, δεν στον δίνουν έτσι απλά... Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να τον φορέσει... Είναι υποτιμητικό να τον φορέσει κάποιος που δεν τον αξίζει... Εγω προσωπικά δεν πουλάω τον μπερέ μου Για να το φορέσει κάποιος Άλλος Που δεν έχει φτάσει ούτε κοντα σε αυτό... Αυτή είναι η τιμή του... Δεν είναι για Όλους... Μη χαλάμε αυτην την τιμή με λόγια, γιαυτο σου λέω πήγαινε,'νοιώσε' να δεις πως είναι να είσαι καταδρομέας και μετά έκφρασε τη γνώμη σου για το θέμα αυτό...

Και να έρθουμε στο θέμα μας με τους εποπ... Είναι υποτιμητικό να φορέσει κάποιος τη στολή του ελληνικου στρατού ενω δεν το αξίζει... Να μην ξεχνάμε αυτα που τιμαμε...

illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

Ένα παράδειγμα ανέφερα... Που να είναι κάτι ιερό όπως κάτι αντίστοιχο με αυτά τα συνθήματα που εσείς θεωρείτε ως ιερά! Δεν έπιασες το πνεύμα μου... Και κατάλαβα πολύ καλά το μηνύμα σου... Πίστεψέ με πως αν ήμουν άντρας μόνο βατραχάνθρωπος θα γινόμουν διότι είμαι πολύ φαν και τους σέβομαι απόλυτα! Μακάρι να είχα αυτή τη δυνατότητα... Ένταξει συγνώμη λοιπόν που "αγγίξαμε" τα ιερά συνθήματα των πράσινων μπέρε και γενικά συγνώμη που αναφερόμαστε στους καταδρομείς... Όσο για το δικό σου θέμα απλά Σχολίασα ότι είναι δικό σου θέμα το τί κάνεις, δε το συσχέτισα με τον εθνικό ύμνο... Σου ξαναλέω πως δεν έπιασες το πνεύμα μου

Dum spiro spero
andybgr

Δημοσίευση από andybgr »

σεβαστό το παράδειγμα σου, σεβαστή η γνώμη σου... Αλλα πριν έχουμε γνώμη για κάτι πρέπει να το ζήσουμε...

υπάρχει τιμή επίσης για τους βάτραχους... Θυμάμαι ένα απόγευμα στη μοίρα ένας καταδρομέας φόρεσε μπλουζάκι ΟΥΚ (βάτραχο)... Μόνο καμπάνα που δεν έφαγε... Πόσσο δλδ μάλλον να φορέσει κάποιος τον μπερέ ενώ δεν το αξίζει...

illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

andybgr έγραψε:Αλλα πριν έχουμε γνώμη για κάτι πρέπει να το ζήσουμε...
Με βρίσκεις άκρως αντίθετη με αυτό...
andybgr

Δημοσίευση από andybgr »

Ωραία, λάθος το έθεσα... Να στο πω αλλιώς... 'αν δεν ξέρουμε δε μιλάμε' Ο ΜΟΝ. ΕΠΟΠ. ΛΧΙΑΣ είναι μέσα σε αυτα τα πράγματα και εσύ δεν είσαι, δεν μπορείς να ξέρεις παραπάνω απ'αυτόν... Γιαυτό σου είπα ότι καταλαβαίνω το σκεπτικό του... Ξέρεις είναι καλο να υπάρχει ελευθερία ώστε να εκφράζει ο καθένας μας τη γνώμη του, αλλά δεν μπορείς να έρχεσε σε κόντρα με κάποιον που είναι ήδη μέσα και ξέρει πως έχουν τα πράγματα... τεσπα να γυρίσουμε στο θέμα μας... Μήπως φταίει το χακί ή μηπως Φταίει η Καψούρα... ; Εικόνα

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης