Αναβολή - απαλλαγή στο Φρουραρχείο (2019)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Lyapunov13
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 18

Δημοσίευση από Lyapunov13 »

Α. Μ έγραψε:Καλησπερα σας, εγω ειμαι απο ροδο και παρουσιαζομαι 8/5 ροδο. Πηγα σημερα φρουραρχειο με χαρτι απο ψυχιατρο και με στειλανε στο νοσοκομειο, εκει ο γιατρος ουτε καν με εξετασε απλα ειδε το χαρτι εγραψε τα ιδια στην γνωματευση και μου ειπανε για να παρω αναβολη πρεπει να παρουσιαστω! Εχω τρελαθει τελειος αμα δε μου δωσουνε θα αυτοκτονησω εκει μεσα τι να κανω

περιεργο, υποτιθεται πας φρουραρχειο για να μην παρουσιαστεις...

σε καθε περιπτωση αν παρουσιαστεις με συνοδο, ο συνοδος σου εγγυατε τη μεταφορα σου στην επιτροπη αναβολων αρα δεν

διανυκτερευεις. Οποτε μην αγχωνεσαι, ακομα και στο στρατοπεδο να πας πηγαινε με συνοδο και δε θα κατσεις σιγουρα μεσα. Απλα

θα σε καταγραψουνε και θα σου δωσουνε παραπεμπτικο να περασεις απο επιτροπη αναβολων/απαλλαγων.

fsafas

Δημοσίευση από fsafas »

Α. Μ έγραψε:Καλησπερα σας, εγω ειμαι απο ροδο και παρουσιαζομαι 8/5 ροδο. Πηγα σημερα φρουραρχειο με χαρτι απο ψυχιατρο και με στειλανε στο νοσοκομειο, εκει ο γιατρος ουτε καν με εξετασε απλα ειδε το χαρτι εγραψε τα ιδια στην γνωματευση και μου ειπανε για να παρω αναβολη πρεπει να παρουσιαστω! Εχω τρελαθει τελειος αμα δε μου δωσουνε θα αυτοκτονησω εκει μεσα τι να κανω

Απλά έκριναν πως δεν έχεις κάποιο ιατρικό θέμα και μπορείς να παρουσιαστείς στο στρατόπεδο από εκεί και πέρα η αναβολή εκεί μέσα δίνεται πολύ εύκολα.

Υ. Γ. Το να γράφεις σε ένα φόρουμ για αυτοκτονίες κτλπ. Δεν βοηθάει ούτε εσένα αλλά ούτε και όσους διαβάζουν/γράφουν.

kapito55

Δημοσίευση από kapito55 »

fsafas έγραψε:Απλά έκριναν πως δεν έχεις κάποιο ιατρικό θέμα και μπορείς να παρουσιαστείς στο στρατόπεδο από εκεί και πέρα η αναβολή εκεί μέσα δίνεται πολύ εύκολα.

Υ. Γ. Το να γράφεις σε ένα φόρουμ για αυτοκτονίες κτλπ. Δεν βοηθάει ούτε εσένα αλλά ούτε και όσους διαβάζουν/γράφουν.

Λίγο χοντρό δεν είναι να το κάνουν αυτό; Με χαρτί κιολας; Ημαρτον. Παντως πολυ κουφο, δεν το εχω ξανα-ακουσει

Γεώργιος

Δημοσίευση από Γεώργιος »

Φίλε μου σε ποιο νοσοκομείο αναφέρεσαι; Έπισης στο χαρτί σου γράφει ένα παραπεμπτικο ο ψυχίατρος που σε εξετάζει στο φρουραρχειο δεν πας σε κάποιο νοσοκομείο

Δώσε μας λίγες λεπτομέρειες παραπάνω. Μηπως σου είπαν να πας στην επιτροπή απαλλαγών που εκεί κρίνουν για αναβολή;

Α.Μ

Δημοσίευση από Α.Μ »

Ο ψυχιατρος μου μου ειπε οτι λογικα δεν ηταν στο νοσοκομειο Ο ψυχιατρος και οτι θα ειναι στην ημερα καταταξης και λογικα γιαυτο θα πρεπει να παρουσιαστω και να την παρω απο κει... Αλλα παλι ειμαι σε χαλια κατασταση δε ξερω πως θα παω
Jay27
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Jay27 »

ΦΑΝΗΣ έγραψε:Σ ευχαριστω πολυ, αρα δεν σε στελνει στο 414 τελειωνει εκει;

Ναι κατεβάζει έναν ψυχίατρο από την Πεντέλη κάτω στο φρουραρχείο για διευκόλυνση.

Jay27
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Jay27 »

Το χαρτι γιατρου που ειχες μαζι σου στο κρατησανε στο Φρουραρχειο ή στο Ρουφ; Η θα πρεπιε να το εχεις μαζι σου και οταν περασεις απο την Επιτροπη Απαλλαγων του 401 μετα απο 1 μηνα;

Το χαρτί του ψυχιάτρου που έχεις εσύ δεν στο κρατάει κανείς. Πρέπει να το έχεις όταν θα περάσεις και από την Επιτροπή των απαλλαγών, αλλά αν θες για σιγουριά έχε το και μια φωτοτυπία.

Άβαταρ μέλους
figure8
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από figure8 »

Καλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια για την δουλειά που γίνεται στο forum.

Είμαι υπόχρεος κατάταξης στις 10/05. Πριν από 4 μήνες υποβλήθηκα σε αρθροσκοπική επέμβαση αριστερού ώμου ενώ τον Οκτώβριο του 2017 υποβλήθηκα σε ανάλογη επέμβαση δεξιού ώμου. Υπάρχει ιστορικό πολυάριθμων εξαρθρημάτων της κατ' ώμον άρθρωσης (4 στην αριστερή και 4 στην δεξιά μου πλευρά).

Σημειωτέον, το καθ' έξιν εξάρθρημα του ώμου (η τάση του ώμου να «βγαίνει» εύκολα) που βεβαιώθηκε κλινικά και ακτινολογικά χρήζει διετούς αναβολής κατατάξεως, βάσει του ΦΕΚ για την κρίση της σωματικής ικανότητας των στρατεύσιμων. Εξυπακούεται πως έχω στη διάθεση μου μαγνητικές τομογραφίες, ακτινογραφίες και εξιτήρια τα οποία πιστοποιούν τις επεμβάσεις στις οποίες έχω υποβληθεί.

Την Τρίτη (30/04) απευθύνθηκα στο Φρουραρχείο της περιοχής μου με πρόθεση να λάβω αναβολή κατατάξεως για λόγους υγείας, δεδομένου ότι η αποκατάσταση του αριστερού μου χεριού δεν έχει ολοκληρωθεί.

Στην πύλη με ενημέρωσαν πως θα πρέπει την Δευτέρα (06/05), μετά τις 08:00, να προσέλθω εκ νέου στο φρουραρχείο από όπου θα μου χορηγηθεί παραπεμπτικό για το 424 για να εξεταστώ από ορθοπεδικό. Το στέλεχος στην πύλη ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικό, μου είπε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην μου χορηγηθεί αναβολή και ότι θα με ξαναδεί την Δευτέρα.

Πάμε στις ερωτήσεις μου:

1) Θεωρείτε ότι υπάρχει πιθανότητα, βάσει του βεβαρημένου ιστορικού και του πρόσφατου χειρουργείου μου, να μην μου χορηγηθεί αναβολή κατατάξεως;
2) Το «μέχρι 5 εργάσιμες ημέρες πριν από την κατάταξη του υπόχρεου» σημαίνει ότι στην περίπτωση μου μπορώ να κινήσω την προβλεπόμενη διαδικασία στο διάστημα από 06 έως 10/05;

Το στέλεχος στο φρουραρχείο ήταν κατηγορηματικό, θα πρέπει να πάω εκ νέου από εκεί την ερχόμενη Δευτέρα. Γνωρίζω πως το (2) έχει ερωτηθεί πολλάκις αλλά θέλω να είμαι όσο το δυνατόν πιο βέβαιος.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.
Γεωργιος

Δημοσίευση από Γεωργιος »

Παιδιά αν πάω με χαρτί ψυχιάτρου για αναβολή στο φρουραρχείο θα πρέπει να έχω και σύνοδο μαζί ;
Lyapunov13
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 18

Δημοσίευση από Lyapunov13 »

Γεωργιος έγραψε:Παιδιά αν πάω με χαρτί ψυχιάτρου για αναβολή στο φρουραρχείο θα πρέπει να έχω και σύνοδο μαζί ;

στο φρουραρχειο οχι δεν χρειαζεται συνοδος. Μονο αν πας απο το στρατοπεδο ο συνοδος ειναι απαρατητος για να μην σε κρατησουν για

διανυκτερευση.

GuestR22

Δημοσίευση από GuestR22 »

Καλησπέρα παίδες,

Δύο ερωτήσεις κι από μένα:

Εφόσον πάρεις γνωμάτευση για να περάσεις από επιτροπή αναβολών, μπορείς να περάσεις αμέσως μετά ο ίδιος αυτοβούλως (αυτό μου έδωσε να καταλάβω μία υπάλληλος στην στρατολογία λίγες μέρες πριν) ή η ημερομηνία είναι καθορισμένη για όλους, όπως έχουν γράψει και κάποια παιδιά παραπάνω, για 10-20 μέρες μετά;

Στη δεύτερη περίπτωση, δεδομένου πως οι 10-20 μέρες μετά ξεπερνούν την ημερομηνία κατάταξης, σε περίπτωση που δεν πάρεις αναβολή, τότε υποχρεούσαι να παρουσιαστεις την αμέσως επόμενη μέρα ή πηγαίνεις στην επόμενη ΕΣΣΟ:

hellspawn87

Δημοσίευση από hellspawn87 »

Μου είπαν ότι θα έρθει γράμμα ταχυδρομικά εντός 1 μήνα (πιθανότατα νωρίτερα, ανέφεραν)
Ραφαηλ

Δημοσίευση από Ραφαηλ »

Καλησπερα παιδια παρουσιαζομαι 6μαιου (δευτερα) και σημερα που πηγα στο 424 για να παρω αναβολη με χαρτι γιατρου μου ειπαν οτι ειναι ημερα αργιας του στρατου.. μπορω να παω την δευτερα στο 424 να παρω αναβολη χωρις να παρουσιαστω στο στρατοπεδο ;
vasilis401
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από vasilis401 »

Σχετικά με όσους ρωτάνε "τι ώρα πρέπει να είμαι στο φρουραρχείο; " η απάντηση είναι όσο πιο νωρίς γίνεται, και σίγουρα αρκετά πριν ανοίξουν οι πύλες στις 7.

Όπως έγραψα και πιο πίσω, εγώ είχα πάει την Τρίτη στις 8:30 (μιλάω για Φρουραρχείο Αθηνών) και μας διώξανε λέγοντας ότι δε μπορούν να εξυπηρετήσουν άλλο κόσμο. Πήρα το μάθημα μου και χθες Πέμπτη εμφανίστηκα στις 5 παρά. Υπήρχαν ήδη γύρω στα 15-20 άτομα. Οι πρώτοι πήγαν γύρω στις 4 και 20. Μέχρι τις 7 που άνοιξαν οι πύλες ήμασταν πλέον εκατοντάδες άτομα.

Όταν ανοίγουν οι πύλες, η σειρά που έχεις πάρει απ' έξω δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Μπαίνουμε όλοι σαν κοπάδι μέσα, οπότε ο τελευταίος μπορεί ξαφνικά να βρεθεί πρώτος αν προσπαθήσει. Εγώ έχασα καμιά 50αριά θέσεις.

Όπως συνέβη και την Τρίτη, από κάποια ώρα και ύστερα σταμάτησαν να δέχονται κόσμο. Δεν είναι ότι τεμπελιάζουν οι άνθρωποι. Είναι ότι μερικές δεκάδες νοματαίοι έχουν να εξυπηρετήσουν 1000-1500 (εκτιμώ) άτομα. Η ταλαιπωρία είναι μεγάλη και για εμάς και αυτούς. Το μόνο που θα σας φτιάξει το κέφι είναι το κωλαράκι μιας όμορφης αξιωματικού (δεν έχω ιδέα βασικά τι είναι) που θα σημειώσει τα στοιχεία σας αφού πάρετε τη Γνωμάτευση της Υγειονομικής Επιτροπής. Εικόνα

vasilis401
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από vasilis401 »

Ραφαηλ έγραψε:Καλησπερα παιδια παρουσιαζομαι 6μαιου (δευτερα) και σημερα που πηγα στο 424 για να παρω αναβολη με χαρτι γιατρου μου ειπαν οτι ειναι ημερα αργιας του στρατου. Μπορω να παω την δευτερα στο 424 να παρω αναβολη χωρις να παρουσιαστω στο στρατοπεδο ;

Δεν έχω εμπειρία ο ίδιος Για να σου πω με σιγουριά, αλλά με βάση τα όσα έχουν γράψει άλλα παιδιά λίγες σελίδες πιο πίσω, ναι μπορείς. Να πας κατά τις 4 με 5. Καλή τύχη.

edit: Α και που 'σαι! Στο Φρουραρχείο θα πας πρώτα! Όχι στο 424.

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες