Ανυπότακτοι εξωτερικού (2018)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
dinos

Δημοσίευση από dinos »

Προς Pompei

Σε παρακαλώ αυτό το "μέτρησαν τις μέρες μου" εξήγησέ το -περίεγραψέ το συγκεκριμένα και ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ πού, πώς από ποιόν και πότε συνέβη, δηλ. Το όλο σκηνικό.

Pompei

Δημοσίευση από Pompei »

Προς dinos Όταν έρχεσαι εκτός Σένγκεν στον έλεγχο διαβατηρίων βλέπουν πόσες μέρες ήρθες και σε ειδοποιούν για τις μέρες σου. Για το εντός Σένγκεν δεν ξέρω πως γίνετε αλλά μια φορά ήρθα από Ιταλία για 5 μέρες και αυτές τις μέρες δεν βλέπουν στο σύστημα. Είσαι και εσυ ανυπότακτος εξωτερικού; Μένεις σε κάποια χώρα Σένγκεν;
dinos

Δημοσίευση από dinos »

Πομπέι

1. Αυτό το "μετράνε τις μέρες" και σε ενημερώνουν ειλικρινά πρώτη φορά το ακούω. Θα σε παρακαλούσα να έγραφες α. Αν σου συνέβη για 1η φορά, πού και πότε Β. Αν σου έχει ξανασυμβεί

2. Ως γνωστόν η δυνατότητα εισόδου-εξόδου και παραμονής στην Ελλάδα είναι συνολικά 30 μέρες ετησίως. Είναι αδιάφορο αν η είσοδος και η έξοδος γίνεται από χώρα Σέγκεν ή όχι. Πιθανόν (εικασία είναι) όταν έρχεται/βγαίνει Καποιος μέσω Σέγκεν να μην καταγράφεται στον έλεγχο διαβατηρίων (που συνήθως δεν γίνεται λόγω της ελευθερίας μετακίνησης ΕΝΤΟΣ Σέγκεν). Ετσι, πιθανόν ΕΚΕΙ να οφείλεται αυτό που σημειώνεις. Αλλά, τυπικά και οι μέσω Σέγκεν είσοδοι/έξοδοι και συνεπώς παραμονή ΜΕΤΡΑΕΙ-ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ. Συμπέρασμα; Μάλλον λειτουργικό κενό και ΟΧΙ ότι ΔΕΝ μετράνε.

Σε παρακαλώ και πάλι γράψε τις περισσότερες δυνατές λεπτομέρειες για το 1 παραπάνω.

Mparmpas
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Mparmpas »

Δικαιουσαι 30 μερες το χρονο. Δεν ειναι σαφες αν δικαιουσαι 30 μερες καθε ημερολογιακο χρονο η αν ερθεις

30 μερες το Δεκεμβρη δικαιουσαι ξανα να ερθεις τον επομενο Δεκεμβρη ξανα. Δεν ειναι σαφες τι κοιτανε οι

αστυνομικοι. Καποιοι ζητανε τα εισητηρια σαν αποδεικτικο ποσο εμεινες μεσα, αλλοι μπορει να σε ταλαιπωρησουν

κρατωντας σε προσωρινα μεχρι να παρουν το οκ απο τη στρατολογια οτι εισαι ανυποτακτος εξωτερικου και

δικαιουσαι τις 30 μερες το χρονο. Αλλοι παιζει να μην ασχοληθουν καν.

Γενικα αυτο το κομματι ειναι πολυ θολο, ο νομος ασαφης και εισαι στην κριση του καθε οργανου. Οποτε για

να γλυτωσει κανεις το αγχος ΜΚΕ η εξαγορα το συντομοτερο δυνατον.

Pompei
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Pompei »

30 μέρες κάθε ημερολογιακό χρόνο βλέπουνε. Στο τελωνείο κήπων μετά από έλεγχο διαβατηρίων κάθε φορά περνάω μέσα στον αξιωματικό υπηρεσίας και ανοίγει στο σύστημα και μου λέει τις ημερομηνίες που έκανα είσοδο και έξοδο στην Ελλάδα και πόσες μέρες έχω ακόμα. Αρχες Μάιου ήρθα Ελλάδα από Ιταλία για 5 μέρες και έφυγα πάλι Ιταλία. Τέλη Μαΐου ήρθα από τελωνείο κήπων και στο τελωνείο δεν έβγαιναν οι μέρες που ήρθα από Ιταλία. Για το καλοκαίρι σκέφτομαι να έρθω από Ιταλία για 3 βδομάδας που συνολικά θα κάνουν 36 μέρες για το 2018. Αν έρθω από χώρα Σένγκεν πως θα ξέρουν πόσες μέρες είμαι Ελλάδα.
dinos

Δημοσίευση από dinos »

1. Όταν λες περνάω στον αξιωματικό υπηρεσίας, εννοείς ότι πηγαίνεις με δική σου πρωτοβουλία ή σε καλεί εκείνος;

2. Φαίνεται ότι από και σε χώρα Σέγκεν δεν το "πιάνει" το όλον σύστημα για λειτουργικούς λόγους και όχι γιατί εξαιρείται από το Νόμο.

dusto66
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από dusto66 »

Κωστης έγραψε:Παρακαλώ από την εμπειρία σας πόσο χρόνο κάνει η αλληλογραφία από το προξενείο της Ελλάδας στο Λονδίνο μετά από ραντεβού γιά ανυπότακτο εξωτερικού στο στρατολογικό γραφείο Αττικής (Ρουφ).

Εγω που ειχα κανει χαρτι για ΜΚΕ μου ηρθε μεσα σε 2-3 εβδομαδες.

Pompei
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Pompei »

Με καλεί εκείνος. Δεν εξαιρείται από το νόμο για λειτουργικούς λόγους δεν το βλέπει Από χώρα Σένγκεν αν έρθω και με σταματήσουν για έλεγχο τι γίνεται;
Κωστης

Δημοσίευση από Κωστης »

Ευχαριστωγια την απαντηση σουdusto66 Διοτι σε εμενα δεν εχει ερθει ακομη εχουν περασει25 ημερες και δεν εχω αλαντηση και παλι σε ευχαριστωτι να κανω...
dinos

Δημοσίευση από dinos »

Λογικά, αφού δεν εξαιρείται από το Νόμο, θα υπάρξει πρόβλημα. Την έκταση, την ένταση και την επακριβή φύση του προβλήματος (δηλ. Τί ΑΚΡΙΒΩΣ θα γίνει) δεν την ξέρω. Καλό και χρήσιμο Θα ήταν ΚΑΙ άλλοι συμμέτοχοι στο Φόρουμ που είτε ξέρουν ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ Και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ (π. Χ. Από γνωστούς τους) -ΚΑΙ όχι εικασίες/φαντασιοπληξίες είτε έχουν σχετικές ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ εμπειρίες να εισφέρουν πληροφορίες.
Pompei
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Pompei »

Εσύ έρχεσαι από χώρα Σένγκεν; Πως έρχεσαι και πόσες μέρες έρχεσαι το χρόνο; Μετράς τις μέρες που ήσουν Ελλάδα;
nikoss93
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από nikoss93 »

Ανυπότακτος έγραψε:Μπάρμπα αυτά που λες ειναι άσχετα με το θέμα και δε βοηθούν.
Το τοπικ εδώ δεν είναι να συμβουλέψεις κάποιον να πάει στο στρατό αλλά πληροφορίες σχετικά με την ανυποταξία εξωτερικού.

Φίλε ψάξτο λίγο παραπάνω αυτά που ρωτάς δεν δείχνουν ότι όντως το έψαξες. Η εφορία εφόσον δεν τακτοποιήσεις (αποπληρώσεις ή βάλεις σε δόσεις) θα αρχίσει μια διαδικασία για κατασχέσεις. Αν φθάσει ως εκεί έχουν δικαίωμα να βάλουν χέρια σε περουσιακά στοιχεία σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για οφειλές.

Σχετικά με το θέμα πρόστιμο-εξαγορά: Άλλο το πρόστιμο και άλλο η εξαγορά.

Πρόστιμο (6.000) + εξαγορά (...000 εξαρταται από το πόσες μέρες θα κάνεις στρατό) = ...13.000

1. Αν πληρώσεις όλο το πρόστιμο δε σημαίνει ότι θα σου αφαιρεθεί το ποσό που πλήρωσες από την εξαγορά
2. Αν πληρώσεις μέρος του προστίμου δε σημαίνει ότι θα σου αφαιρεθεί το ποσό που πλήρωσες από την εξαγορά
3. Αν δε πληρώσεις καθόλου το πρόστιμο και πληρώσεις την εξαγορά μπορείς να καταφέρεις να μην πληρώσεις το πρόστιμο ανάλογα με το καθεστώς που έφθασες να μην πληρώσεις το πρόστιμο
4. Αν πληρώσεις μέρος ή όλο το ποσό του προστίμου και μετά είτε καταταγείς είναι εξαγοράσεις, τότε πιθανώς δε θα πληρώσεις το υπόλοιπο πρόστιμο (εφοσον υπάρχει υπόλοιπο) αλλά ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ προστίμου δεν έχω πληροφορηθεί από επίσημη πηγή και νομίζω δε προβλέπεται.
Σχόλια τύπου "εμένα μου είπανε", "κάποιος μου είπες", "άκουσα" χωρίς να διευκρινίζονται το καθεστώς του ανυπότακτου και η πηγή του καθενός απλά δε βοηθάνε κανέναν μας και μόνο σύγχυση προκαλούν και θα έλεγα να μη τα πιστεύετε. Αν κάποιος έχει εμπειρία επιστροφής προστίμου να την αναφέρει αναλυτικά βήμα προς βήμα να δούμε αν υπάρχει. Αλλά προσωπικά αμφιβάλλω ότι οποιοδήποτε πρόστιμο επιστρέφεται.

Τα παραπάνω δε τα γράφω με δεικτικό ύφος αλλά για την καλύτερη ενημέρωση όλων μας.

Έχω την εντύπωση οτι το 4ο σημείο δεν αληθεύει. Σε περίπτωση που κηρυχθεί κάποιος ανυπότακτος και του επιβληθεί το δοιηκητικό πρόστιμο των 6.000 ευρώ, το πρόστιμο δεν διαγράφεται στην περίπτωση που διακοπεί η ανυποταξία (δηλαδή αποφασίσει το άτομο να καταταγεί στο στρατό). Δηλαδή πληρώνεις και το πρόστιμο των 6.000 ευρώ και κάνεις κανονικά την θητεία. Θεωρώ οτι αυτό αποτελεί το πιο μελανό σημείο της νομοθεσίας καθώς αποθαρρύνει έναν νέο να αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό. Οτι δηλαδή στην περίπτωση που δεν καταφέρει να βρει αυτό που επιθυμεί στο εξωτερικό και αναγκαστεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, θα χρειαστεί να καταβάλλει και το πρόστιμο των 6.000 και να υπηρετήσει κανονικά την θητεία του.
Άβαταρ μέλους
Τέο
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 36

Δημοσίευση από Τέο »

nikoss93 έγραψε:
Ανυπότακτος έγραψε:Μπάρμπα αυτά που λες ειναι άσχετα με το θέμα και δε βοηθούν.
Το τοπικ εδώ δεν είναι να συμβουλέψεις κάποιον να πάει στο στρατό αλλά πληροφορίες σχετικά με την ανυποταξία εξωτερικού.

Φίλε ψάξτο λίγο παραπάνω αυτά που ρωτάς δεν δείχνουν ότι όντως το έψαξες. Η εφορία εφόσον δεν τακτοποιήσεις (αποπληρώσεις ή βάλεις σε δόσεις) θα αρχίσει μια διαδικασία για κατασχέσεις. Αν φθάσει ως εκεί έχουν δικαίωμα να βάλουν χέρια σε περουσιακά στοιχεία σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για οφειλές.

Σχετικά με το θέμα πρόστιμο-εξαγορά: Άλλο το πρόστιμο και άλλο η εξαγορά.

Πρόστιμο (6.000) + εξαγορά (...000 εξαρταται από το πόσες μέρες θα κάνεις στρατό) = ...13.000

1. Αν πληρώσεις όλο το πρόστιμο δε σημαίνει ότι θα σου αφαιρεθεί το ποσό που πλήρωσες από την εξαγορά
2. Αν πληρώσεις μέρος του προστίμου δε σημαίνει ότι θα σου αφαιρεθεί το ποσό που πλήρωσες από την εξαγορά
3. Αν δε πληρώσεις καθόλου το πρόστιμο και πληρώσεις την εξαγορά μπορείς να καταφέρεις να μην πληρώσεις το πρόστιμο ανάλογα με το καθεστώς που έφθασες να μην πληρώσεις το πρόστιμο
4. Αν πληρώσεις μέρος ή όλο το ποσό του προστίμου και μετά είτε καταταγείς είναι εξαγοράσεις, τότε πιθανώς δε θα πληρώσεις το υπόλοιπο πρόστιμο (εφοσον υπάρχει υπόλοιπο) αλλά ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ προστίμου δεν έχω πληροφορηθεί από επίσημη πηγή και νομίζω δε προβλέπεται.
Σχόλια τύπου "εμένα μου είπανε", "κάποιος μου είπες", "άκουσα" χωρίς να διευκρινίζονται το καθεστώς του ανυπότακτου και η πηγή του καθενός απλά δε βοηθάνε κανέναν μας και μόνο σύγχυση προκαλούν και θα έλεγα να μη τα πιστεύετε. Αν κάποιος έχει εμπειρία επιστροφής προστίμου να την αναφέρει αναλυτικά βήμα προς βήμα να δούμε αν υπάρχει. Αλλά προσωπικά αμφιβάλλω ότι οποιοδήποτε πρόστιμο επιστρέφεται.

Τα παραπάνω δε τα γράφω με δεικτικό ύφος αλλά για την καλύτερη ενημέρωση όλων μας.

Έχω την εντύπωση οτι το 4ο σημείο δεν αληθεύει. Σε περίπτωση που κηρυχθεί κάποιος ανυπότακτος και του επιβληθεί το δοιηκητικό πρόστιμο των 6.000 ευρώ, το πρόστιμο δεν διαγράφεται στην περίπτωση που διακοπεί η ανυποταξία (δηλαδή αποφασίσει το άτομο να καταταγεί στο στρατό). Δηλαδή πληρώνεις και το πρόστιμο των 6.000 ευρώ και κάνεις κανονικά την θητεία. Θεωρώ οτι αυτό αποτελεί το πιο μελανό σημείο της νομοθεσίας καθώς αποθαρρύνει έναν νέο να αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό. Οτι δηλαδή στην περίπτωση που δεν καταφέρει να βρει αυτό που επιθυμεί στο εξωτερικό και αναγκαστεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, θα χρειαστεί να καταβάλλει και το πρόστιμο των 6.000 και να υπηρετήσει κανονικά την θητεία του.

Είχε περάσει ρύθμιση να διαγραφεί γι' αυτούς που θα καταταγόταν μέσα στο 2016. Δεν έχω ακούσει κάτι για παράταση αυτής της ρύθμισης.

http://www.kathimerini.gr/843887/article/epikairothta/ellada/diagrafetai-ypo-oroys-to-prostimo-anypotaktwn

Mparmpas
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Mparmpas »

Το προστιμο των 6κ ειναι επειδη δεν παρουσιαστηκες οταν σε καλεσαν. Αν εσυ μετα κανεις κανονικα τη θητεια

σου η εξαγορασεις ειναι δικο σου θεμα, "τιμωρεισαι" επειδη δεν παρουσιαστηκες οταν επρεπε. Παλιοτερα οσοι

εκαναν 45ημερο+εξαγορα αυτοματα επαυε καθε διωξη και σβηνονταν το προστιμο. Αυτο το αλλαξε η Φωφη

αλλα περασε και μια περιοδο χαριτος ενος χρονου εντος του οποιου αν τακτοποιουσουν σβηνοταν το

προστιμο. Οταν ηρθαν οι επομενοι τραβηξαν την περιοδο χαριτος μεχρι τελος `16. Εκει σταματησε.

tled
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από tled »

Γειά σας παιδιά, διάβασα μερικές σελίδες σε αυτό το thread και κοίταξα και τα το site της πρεσβείας στο Λονδίνο αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρος αν τα έχω καταλάβει σωστά.

Έχω κυρηχθεί ανυπότακτος όσο ήμουν στην Αγγλία, το πρόστιμο έχει βεβαιωθεί στην εφορία. Βρίσκομα ακόμα στην Αγγλία, και σε λιγότερο από ένα χρόνο λήγει το διαβατήριό μου.

Έχω μπει στην ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού πριν 2 χρόνια αλλά δεν ξέρω αν με βοηθάει αυτό πουθενά για να ανανεώσω το διαβατήριο.

Από την στιγμή που δεν μπορώ να πάρω χαρτί μόνιμου κάτοικου εξωτερικού (είμαι λιγότερο από 7 χρόνια εδώ), τι μπορώ να κάνω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Εικόνα

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες