Προβλήματα στα μάτια και Ειδικές Δυνάμεις
Ο στραβισμός αν δεν κάνω λάθος είναι Ι3 άοπλο. Πρέπει να είσαι Ι1.
- giwrgakis_lam94
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
καλησπέρα, εχω παρουσιαστει στο κεεδ νεα περαμου, εχω αστιγματισμό και με βγαλανε Ι2 και αυστηρα Ι1, θελω να παω στο σωμα πεζοναυτων, θα μπορεσω η πρεπει να ζητησω επανεξεταση;
giwrgakis_lam94 έγραψε:καλησπέρα, εχω παρουσιαστει στο κεεδ νεα περαμου, εχω αστιγματισμό και με βγαλανε Ι2 και αυστηρα Ι1, θελω να παω στο σωμα πεζοναυτων, θα μπορεσω η πρεπει να ζητησω επανεξεταση;
Δυστυχώς δεν γίνεται να υπηρετήσεις πλέον στις ΕΔ.
Εγώ έχω 0.25 αστιγματισμό στο ένα μάτι και 3 βαθμούς μυωπία σε κάθε μάτι. Άρα βγαίνω Ι2 όπως ο φίλος; Στην περίπτωση που είμαι Ι1 θα μπορέσω να βγάλω κανονικά την εκπαίδευση με γυαλια μυωπίας που φοράω με λουράκι για να μην φευγουν; Ευχαριστώ.
freebil έγραψε:Εγώ έχω 0.25 αστιγματισμό στο ένα μάτι και 3 βαθμούς μυωπία σε κάθε μάτι. Άρα βγαίνω Ι2 όπως ο φίλος; Στην περίπτωση που είμαι Ι1 θα μπορέσω να βγάλω κανονικά την εκπαίδευση με γυαλια μυωπίας που φοράω με λουράκι για να μην φευγουν; Ευχαριστώ.
Αν δεν διαβάσεις και 2-3 σελίδες πριν για να δεις τι βγαίνεις με την μυωπία εγώ θα σου πω πως βγαίνεις Ι5, το ίδιο ισχύει και για τα γυαλιά στις Ειδικές Δυνάμεις, μπαίνετε στην διαδικασία να μπείτε σε ένα φόρουμ και δεν το κουνάτε το χέρι σας, δεν είναι τηλεφωνικό κέντρο ρε μάγκες, το να απαντάει ο άλλος στις ίδιες ερωτήσεις δεν είναι ευχάριστο για εκείνον και δείχνει ασέβεια και αχρηστεύει τον σκοπό του φόρουμ και την δουλειά των διαχειριστών.
cuervo έγραψε:freebil έγραψε:Εγώ έχω 0.25 αστιγματισμό στο ένα μάτι και 3 βαθμούς μυωπία σε κάθε μάτι. Άρα βγαίνω Ι2 όπως ο φίλος; Στην περίπτωση που είμαι Ι1 θα μπορέσω να βγάλω κανονικά την εκπαίδευση με γυαλια μυωπίας που φοράω με λουράκι για να μην φευγουν; Ευχαριστώ.
Αν δεν διαβάσεις και 2-3 σελίδες πριν για να δεις τι βγαίνεις με την μυωπία εγώ θα σου πω πως βγαίνεις Ι5, το ίδιο ισχύει και για τα γυαλιά στις Ειδικές Δυνάμεις, μπαίνετε στην διαδικασία να μπείτε σε ένα φόρουμ και δεν το κουνάτε το χέρι σας, δεν είναι τηλεφωνικό κέντρο ρε μάγκες, το να απαντάει ο άλλος στις ίδιες ερωτήσεις δεν είναι ευχάριστο για εκείνον και δείχνει ασέβεια και αχρηστεύει τον σκοπό του φόρουμ και την δουλειά των διαχειριστών.
Φίλε διάβασα όλο το νήμα και δεν λέει κάτι για αστιγματισμό. Επίσης, ο από πάνω είπε ότι είχε αστιγματισμό και τον έβγαλαν Ι2. Ρώτησα για διευκρινήσεις. Αν ήταν λάθος ας διαγραφούς τα μηνύματα μου και ζητάω συγγνώμη.
Γεια σας παιδιά ενδιαφέρομαι και επιθυμώ να υπηρετήσω στους αλεξιπτωτιστές και θέλω να σιγουρευτώ για δύο πράγματα, πρώτον αν τώρα πια παίρνουν υποψήφιους και δεύτερον για τη μυωπία. Έχω 2.5 στο κάθε μάτι, μπορώ να χρησιμοποιήσω γυαλιά στην εκπαίδευση η απαγορεύεται; Γενικά μπορώ να καταταχθώ στα αλεξίπτωτα με αυτή τη μυωπία; Παρακαλώ απαντήστε μου... Ευχαριστώ πολύ![:) ]
Παίρνουν, αλλά εσύ ξεπερνάς το όριο μυωπίας που είναι 2,5 και στα δυο (1,25 ανα μάτι), επομένως οι άλλες επιλογές είναι Ορεινοί, Αμφίβιοι ή Πεζοναύτες.
Χίλια ευχαριστώ για τη βοήθεια... Το λέω επειδή έχει τύχει να δω αλεξιπτωτιστες με γυαλια μυωπιας οποτε αναρωτιομουν αν επιτρεπεται καποια τετοια πατεντα (πχ φακοι επαφης με μασκα ματιων στο αεροπλανο), τα εχω δει κι αυτα, ισχυει κατι τετοιο?
Επιτρέπεται, απλώς θέλει πολύ προσοχή ιδίως στη προσγείωση. Συνήθως φοράνε goggles πάνω από τα γυαλιά για μεγαλύτερη προστασία.
Υπάρχουν ειδικά γυαλιά για στρατιωτικές εφαρμογές στα οποία προσαρμόζονται φακοι μυωπίας και που είναι κατάλληλα και για Αλεξιπτωτιστές.
Αν ενδιαφέρεσαι στείλε μου προσωπικό μήνυμα για πληροφορίες.
Υπάρχουν ειδικά γυαλιά για στρατιωτικές εφαρμογές στα οποία προσαρμόζονται φακοι μυωπίας και που είναι κατάλληλα και για Αλεξιπτωτιστές.
Αν ενδιαφέρεσαι στείλε μου προσωπικό μήνυμα για πληροφορίες.
Καλησπέρα θέλω να μάθω αν γίνεται να περάσω Αλεξίπτωτα η με κόψουν επιδεί στο ενα μάτι έχω αστιγματισμό
Vg93 έγραψε:Χίλια ευχαριστώ για τη βοήθεια... Το λέω επειδή έχει τύχει να δω αλεξιπτωτιστες με γυαλια μυωπιας οποτε αναρωτιομουν αν επιτρεπεται καποια τετοια πατεντα (πχ φακοι επαφης με μασκα ματιων στο αεροπλανο), τα εχω δει κι αυτα, ισχυει κατι τετοιο;
Φιλε μου δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα αν μπεις στην επισημη σελιδα του ελληνικου στρατου 8α δεις οτι θελει οπτικη οξυτητα χωρις γυαλια 8/10 σε καθε ματι... Οποτε αν δεν κανεις λαζερ θα σε κοψουν και θα σε στειλουν ορεινο η αμφιβιο
Καλησπερα παιδια, θελω να υπηρετησω στις ειδικες δυναμεις αλεξιπτωτα και εχω υπερμετρωπια 1 βαθμο στο ενα και 1μιση στο αλλο με κοβουν η οχι; Ευχαριστω.
Γειά σας. Θέλω να ρωτήσω... Αν εχω μυωπεία και φοράω φακούς επαφής, με παίρνουν στα Αλεξίπτωτα;
Γεια σας παιδια. Ήθελα να ρωτήσω, επειδή έχω από 1 βαθμό μυωπίας σε κάθε ματι, συμφωνα με αυτα που διαβασα, θα μπορεσω να παω ΣΧΑΛ. Εκει θα μπορω να φοραω και γυαλια/φακους ; Ή οταν θα περασω απτο 401 θα φοραω φακους και δε θα το αναφερω καθολου; Θα καταλαβουν εκει πως φοραω φακους ;
ευχαριστω!
ευχαριστω!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες