Απαλλαγή από τη θητεία

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Dion0210

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Dion0210 »

Εγώ πήρα τώρα πρόσφατα i5 γιατί δεν μου δεινάνε πάλι αναβολή αλλά μπορεί σε ένα χρόνο να θελω να μπω. Αν εχεις παρει i5 ψυχολογικό το χαρτί λέει προσωρινά θα μπορώ να κανώ αίτηση επανεξέτασις και μπώ; Ξέρει κάποιος; Ευχαριστώ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τετ Σεπ 09, 2020 6:02 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Panayotis_ts
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Panayotis_ts »

Γεια σας. Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο απαλλαγής Άπτον στρατό και την διαδικασία. Η αναβολή μου τελειώνει αυτό τον μήνα και παρουσιάζομαι Μάρτιο. Πράγμα που δεν θέλω φυσικά και για αυτό ξεκινάω τις διαδικασίες Ι5. Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει τους τρόπους και την διαδικασία; Και αν υπάρχει και κάποιος από Κρήτη που έκανε το ίδιο να με καθοδηγήσει λίγο. Ευχαριστώ πολύ.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 8
Επικοινωνία:

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Nassos »

Panayotis_ts
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Απαλλαγή από τη θητεία

Μέσω φρουραρχείου θα το κάνω. Απλά πόσο καιρό πιο πριν είναι καλά να πάω σε ψυχιατρο και ποια γνωμάτευση είναι η πιο σίγουρη για να με φέρει πιο κοντά στην απαλλαγή?
Keizer
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Keizer »

Αν δεν έχεις κάποια πάθηση, τότε θα υποκριθείς κάποια ψυχική, γιατί η διάγνωση βασίζεται μόνο σε όσα τους πεις. Στον ψυχίατρο που θα ζητήσεις τη διάγνωση θα είσαι ειλικρινής; Θα του πεις να σου γράψει κάτι ψεύτικο ή θα υποκριθείς και εκεί;
Stefanos90

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Stefanos90 »

Σήμερα πέρασα απο επιτροπή, ολα ΟΚ.

Τ-Ε-Λ-Ο-Σ

Σε 1,5 μήνα φευγω Αυστραλία,venceremos!

Panayotis_ts
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Απαλλαγή από τη θητεία

Παθαίνω κρίσεις πανικού εδω και 3 χρόνια. Απλά φέτος πολύ πιο έντονα. Έχω αγοραφοβία και κρίσεις άγχους. Δεν είχα πάει σε ψυχίατρο γιατι πίστευα ότι το ελέγχω σε συνεργασία με την οικογένειά μου αλλά τελικά δεν το ελέγχω. Αν κάποιος ξέρει ακριβώς τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω θα τον παρακαλούσα να μου τα πει.
Keizer
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Keizer »

Όταν πας στο φρουραρχείο το καλύτερο είναι να έχεις μαζί σου χαρτί από ψυχίατρο δημόσιου νοσοκομείου που να λέει ότι δεν είσαι κατάλληλος για στράτευση. Εμένα ο ψυχίατρος μου είπε ότι για να μου γράψει τέτοιο χαρτί πρέπει να περάσουν 6 μήνες. Βέβαια αν με καλέσουν από το στρατό τώρα, δεν θα περιμένω τόσους μήνες. Μερικοί παίρνουν χαρτί από ιδιώτη ψυχίατρο. Νομικά από όσα ξέρω δεν έχει κάποια διαφορά, ακόμα και χωρίς κανένα χαρτί μπορείς να πας στο φρουραρχείο. Αν θες να ξεμπερδεύεις γρήγορα μπορείς να βρεις κάποιον ιδιώτη ψυχίατρο να σου γράψει αμέσως κάποιο χαρτί. Μία ψυχολόγος που πήγαινα παλιά μου είχε πει ότι το καλύτερο είναι να πω ότι έχω κρίσεις πανικού. Τα άτομα με κρίσεις πανικού αποφεύγουν να βρίσκονται σε μέρη που νιώθουν ότι μπορεί να πάθουν κρίση πανικού. Έτσι είναι εύκολο να απαντήσεις για ποιο λόγο δεν μπορείς να πας στο στρατό. Σε άλλες περιπτώσεις, ίσως τα μέλη της επιτροπής είναι πιο εύκολο να σου ζητήσουν να πιεστείς, ειδικά άμα είναι τίποτα περίεργοι.
Αλέξανδρος

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Αλέξανδρος »

Αν πάς στην επιτροπή για Ι5, υπάρχει περίπτωση να σε δυσκολέψουν και να έχεις κάποια επίπτωση; Πχ να σου πει ότι μπαίνεις κοινωνική υπηρεσία ή άοπλος ;
JohnBr
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από JohnBr »

Καλησπέρα στην παρέα και συγχαρητήρια για την έγκαιρη ενημέρωση.Όπως πολλοί νέοι έτσι και εγώ έχω αποφασίσει να κάνω τα πάντα για να μην υπηρετήσω.

Έχω καταφέρει τα τελευταία χρόνια και έχω μια αξιόλογη εργασία την οποία δεν σκοπεύω να χάσω για να κάνω τα θελήματα διαφόρων στρατόκαυλων.

Έχω πάρει 2ετή αναβολή μέσω φρουραρχείου για ψυχολογικούς λόγους (με χαρτί από ιδιώτη ψυχίατρο) και έχει έρθει η ώρα για το τελευταίο αποφασιστικό βήμα. Ανανέωσα την γνωμάτευσή μου και οδεύω προς την ελευθερία μου.

Έχετε ακούσει ή γνωρίζετε κάποιον που έχει αποτύχει να πάρει την πολυπόθητη απαλλαγή και να υπηρετήσει με το ζόρι;

Το χειρότερο που έχω ακούσει είναι να σε απορρίψουν στο φρουραρχείο και να ταλαιπωρηθείς στο στρατόπεδο.

Θα ήθελα να μάθω εάν κάποιος κάποια άλλη εντύπωση ή εμπειρία.

Καλή συνέχεια μάγκες!

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 8

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από xristos1925 »

JohnBr έγραψε:Καλησπέρα στην παρέα και συγχαρητήρια για την έγκαιρη ενημέρωση.Όπως πολλοί νέοι έτσι και εγώ έχω αποφασίσει να κάνω τα πάντα για να μην υπηρετήσω.

Έχω καταφέρει τα τελευταία χρόνια και έχω μια αξιόλογη εργασία την οποία δεν σκοπεύω να χάσω για να κάνω τα θελήματα διαφόρων στρατόκαυλων.

Έχω πάρει 2ετή αναβολή μέσω φρουραρχείου για ψυχολογικούς λόγους (με χαρτί από ιδιώτη ψυχίατρο) και έχει έρθει η ώρα για το τελευταίο αποφασιστικό βήμα. Ανανέωσα την γνωμάτευσή μου και οδεύω προς την ελευθερία μου.

Έχετε ακούσει ή γνωρίζετε κάποιον που έχει αποτύχει να πάρει την πολυπόθητη απαλλαγή και να υπηρετήσει με το ζόρι;

Το χειρότερο που έχω ακούσει είναι να σε απορρίψουν στο φρουραρχείο και να ταλαιπωρηθείς στο στρατόπεδο.

Θα ήθελα να μάθω εάν κάποιος κάποια άλλη εντύπωση ή εμπειρία. Καλή συνέχεια μάγκες!

Καλησπέρα. Δεν γινεται να σε βαλουν να υπηρετησεις με το ζορι... Πριν μερες αναφερθηκε μια περιπτωση στην Κρητη που στην επιτροπη απαλλαγων τους εβγαζαν 20 ατομα που ηθελαν για απαλλαγη Ι4 ... Λογικα θα πηγαν στρατοπεδο να την παρουν...

Και 1-2 ατομα μερικα ποστ πιο πριν που ειδα που Τα εβγαλαν στην επιτροπη Ι4 και πηγαν και πηραν απαλλαγη απο το στρατοπεδο... Παντως γενικα εφοσον εχεις μαζι σου ιατρικη γνωματευση ή και συνταγη με φαρμακα κλπ και η γνωματευση λεει οτι για τους ταδε λογους δεν ειναι δυνατη η στρατευση κλπ τοτε δεν μπορουν να σε κανουν να υπηρετησεις με το ζορι...

Και στην επιτροπη απαλλαγων μεσω φρουραρχειου να σε απορριψουν πας στο στρατοπεδο αργοτερα και την παιρνεις σχετικα λιγο πιο ευκολα επειδη εκει γινονται καταταξη καθε μερα σε μερες καταταξης πανω απο 100 ατομα οποτε δεν καθονται να ασχοληθουν πολυ με τον καθε εναν... Απλα αντιγραφουν αυτο που λεει η γνωματευση του γιατρου και τελος... Αλλα μην σε αποθαρρυνει αυτο, δεν σημαινει οτι οπωσδηποτε θα γινει και σε εσενα...

Δεν ειναι δηλαδη θεμα ταλαιπωριας στο στρατοπεδο, απλα εχει μεγαλη αναμονη αλλα την αποφαση την παιρνεις συνηθως την ιδια μερα και τελειωνεις ενω μεσω φρουραρχειου και επιτροπης απαλλαγων αργοτερα αργει λιγο η αποφαση συνηθως κανει κανα μηνα περιπου μεχρι να την αναρτησουν στην σελιδα της στρατολογιας...

Οπως και να'χει κανεναν δεν βαζουν να υπηρετησει με το ζορι... Οποτε μην σε ανησυχει το θεμα αυτο... Εφοσον εχεις ολα τα ιατρικα εγγραφα θα την παρεις την απαλλαγη ειτε μεσω φρουραρχειου ειτε μεσω στρατοπεδου οτι τροπο επιλεξεις...

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Δευ Δεκ 28, 2020 4:46 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 5

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από yandr »

JohnBr έγραψε:Έχω καταφέρει τα τελευταία χρόνια και έχω μια αξιόλογη εργασία την οποία δεν σκοπεύω να χάσω για να κάνω τα θελήματα διαφόρων στρατόκαυλων.

Έχεις κάθε δικαίωμα να εκμεταλλευτείς τη νομοθεσία προς όφελός σου, αλλά μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου ισχυριζόμενος ότι οι αναβολές και πιθανή απαλλαγή έχει οποιαδήποτε σχέση με 'στρατόκαυλους'.

Η θητεία δεν έχει θεσπιστεί για κανένα στρατόκαυλο.

manos

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από manos »

Χαχαχαχ. Και γιατι υπάρχει θητεία ακόμα δηλαδή; Φασίνα, καθάρισμα, κανα ασβέστωμα και άγιος ο θεός. Αντέ να φέρεις και κανα καφεδάκι σε κανα αξιωματικό και να βγάλει αυτός τα κόμπλεξ του ότι εχει εξουσία... Άσε μας μωρέ με αυτό το τσίρκο. Ό μόνος λόγος που παραμένει η θητεία είναι για δωρεάν συντήρηση στρατοπέδων που δεν κλείνουν για να συντηρουν τοπικές κοινωνίες και να βολεύεται κανενας μόνιμος. Είπαμε... Μην είμαστε και τόσο αφελής. Και προσωπικά έκανα θητεία και φαντάζομαι και εσύ, οπότε προφανώς ξέρεις τι τσίρκο είνια.
Δημήτρης

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Δημήτρης »

Σε λίγες ημέρες θα περάσω από επιτροπή 401 για την τελική απόφαση. Παίρνω 4 φάρμακα και το ένα είναι για την αγοραφοβία, υπάρχει περίπτωση να με κόψει κάνας περίεργος;
Michelangelos

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Michelangelos »

Καλησπέρα και σας ευχαριστώ για τον χώρο !

Παρουσιάζομαι τον Μάρτη στην Τρίπολη (Αεροπορία). Έχω 2 χαρτιά από διευθυντές νοσοκομείων για θέματα υγείας τα οποία έχουν την ισχύ του Ι5. Ένα ορθοπεδικό και ένα ψυχολογικό. Ύπαρχει πιθανότητα να απαλλαχθώ με την πρώτη ή θα πρέπει να περάσουν 2 χρόνια αναβολών; Με λίγα λόγια, τα δύο αυτά χαρτία μπορεί συσσωρευτικά και λειτουργήσουν και να μου αποφέρουν άμεση απαλλαγή;

Ευχαριστώ πολύ!

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες